Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

KΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΙΣΑ ΚΑΙ ΤΗΣ "ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ" ΣΕ ΧΙΟ, ΨΑΡΑ, ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ




Στο πλευρό των κατοίκων και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών των ακριτικών νησιών Ψαρών και Οινουσσών βρίσκεται αυτές τις ημέρες κλιμάκιο Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υλοποιώντας την 6η φάση του οδοιπορικού υγείας.
Το κλιμάκιο το πρωί τα μικρά παιδιά και τα βρέφη και προχώρησε εμβολιασμούς, στα πλαίσια της Εκστρατείας Παιδικού Εμβολιασμού, που διοργανώνει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για ανασφάλιστα παιδιά και για παιδιά δύσβατων περιοχών, αποκομμένα από συχνή παιδιατρική παρακολούθηση.
Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γεώργιος Πατουλής και ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας παρέδωσαν στον Δήμαρχο του νησιού κο Βρατσάνο και στην αγροτική γιατρό κα Δημητάκη ιατροφαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, καθώς οι ελλείψεις σε φάρμακα είναι σημαντικές. "Πραγματικά χρειαζόμασταν το υλικό που μας έστειλε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής. Πολλές φορές είναι δύσκολο να εξασφαλίσουμε και το βαμβάκι και στοιχειώδη φάρμακα πρώτης ανάγκες, διότι οι ελλείψεις είναι παντού μεγάλες. Γι' αυτό κάθε τέτοια προσφορά είναι πολύτιμη."
«Το φάρμακο για τη σωτηρία μας είναι δυσεύρετο. Η αγωνία, η απελπισία και ο κίνδυνος που διατρέχουμε δεν δείχνει να απασχολεί το κέντρο», ανέφεραν, μεταξύ άλλων, οι κάτοικοι.
Στα Ψαρά υποδέχτηκαν την «Αποστολή» και τον Ι.Σ.Α. οι κάτοικοι, εκφράζοντας το παράπονο ότι «ορισμένοι ξεχνούν πως τα σύνορα της Ελλάδας ξεκινούν και τελειώνουν στις άγονες ακριτικές γωνιές».
Ο Δήμαρχος Ψαρών κ. Κώστας Βρατσιάνος ευχαρίστησε τον ΙΣΑ και την ΑΠΟΣΤΟΛΗ λέγοντας χαρακτηριστικά «αισθανόμαστε ευγνώμονες που δεν μας ξεχνάτε. Δεν είναι πολλοί εκείνοι που αψηφώντας την κακοκαιρία ήρθαν κοντά μας να δώσουν ΑΓΑΠΗ και να προσφέρουν βοήθεια σε εκείνους που υποφέρουν».
Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας υπογράμμισε: «Είμαστε κοντά σας, με τις ευλογίες του ποιμενάρχη σας, να συμπαρασταθούμε στα προβλήματα σας. Δεν θα σταματήσουμε, όπως μας έχει προστάξει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, να καλύπτουμε τις ανάγκες σας στον τομέα της ιατρικής πρόληψης, φροντίδας και μέριμνας. Σκοπός μας μαζί με τον Ι.Σ.Α. είναι η δημιουργία ενός κοινωνικού δικτύου συνεισφοράς με γνώμονα την υγεία του συνανθρώπου μας».
«Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής με τα παραρτήματα του και τις κοινωνικές παρεμβάσεις σε ακριτικές περιοχές της ελληνικής επικράτειας έχει την ευθύνη για την ικανοποίηση των αναγκών και των αιτημάτων σας αλλά και την κάλυψη των ελλείψεων που αντιμετωπίζεται σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό. Η Εκκλησία αφουγκράζεται τον πόνο του καθενός μας λαμβάνει πρωτοβουλίες για την ανακούφιση του, δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν απομονωμένο στο περιθώριο της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης. Η αποστολή μας ολοκληρώνεται κάθε φορά εισπράττοντας λίγο από το χαμόγελο και την ανακούφιση σας, προσφέροντας λύση και διέξοδο σε ό,τι χρειάζεστε. Το φάρμακο και ο γιατρός δεν πρέπει να λείπουν από κανένα σπίτι, από κανένα ιατρείο, οπουδήποτε, δεν νοείται να υπάρχουν προβλήματα και να μη βρίσκονται αξιοπρεπείς λύσεις» κατέληξε ο κ. Δήμτσας.
Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γεώργιος Πατούλης δήλωσε ότι ο Ι.Σ.Α. και η «Αποστολή» υλοποιούν την υπόσχεση τους και στέκονται στο πλευρό των κατοίκων των ακριτικών περιοχών της χώρας.«Προσφέρουμε ό,τι μπορούμε σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό και εμβόλια σε παιδιά. Είναι χρέος μας, όλοι μαζί, να ξεπεράσουμε ενωμένοι την κρίση».
Επόμενος σταθμός του κλιμακίου του Ι.Σ.Α. και της «Αποστολής» μετά τη Χίο και τα Ψαρρά, είναι οι Οινούσσες.

ΕΚΡΥΒΕ ΤΑ ΔΕΝΔΡΥΛΙΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ... ΚΟΛΟΚΥΘΙΕΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΟ ΙΚΑΡΙΑΣ




http://newpost.gr/post/162409/ekryve-ta-dendrullia-kannavis-anamesa-stis-kolokythies/ 
Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Σάμου σε συνεργασία με το αστυνομικό τμήμα Αγίου Κηρύκουβρήκαν και κατάσχεσαν 19 δενδρύλλια ύψους 50 εκ. στην περιοχή Κάλαμος της Ικαρίας, τα οποία καλλιεργούσε 65χρονος στο κτήμα του, ανάμεσα σε κολοκυθιές.

Οι διωκτικές αρχές οδήγησαν τον 65χρονο στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου.
newpost.gr