Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΪΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟ ΣΗΜΕΡΑ


ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ : ΣΤΟ "ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ" ΑΤΤΙΚΗ, ΚΡΗΤΗ, ΚΥΚΛΑΔΕΣ,Ν.ΕΥΒΟΙΑ, Β. ΑΙΓΑΙΟΠολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για σήμερα Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, για τις ακόλουθες περιοχές:
  • Περιφέρεια Αττικής,
  • Περιφέρεια Κρήτης,
  • Νότιος Εύβοια (δήμοι Κύμης-Αλιβερίου, Καρύστου),
  • Κυκλάδες,
  • Περιφερειακές Ενότητες Λέσβου, Χίου, Ικαρίας και Σάμου
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.