Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΜΕ ΤΑ ΞΥΣΤΑ ΤΟΥ



ΧΙΟΣ - ΟΛΥΜΠΟΙ

OI ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΤΟ ΒΡΟΝΤΑΔΟ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 9/11/2011 ήρθε προς συζήτηση και ψήφιση το έργο: «Εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο Βροντάδο».
Είναι γνωστό το κυκλοφοριακό πρόβλημα που χρόνια ταλαιπωρεί τους Βρονταδούσους το οποίο επιτείνεται, κάθε χρόνο και χειρότερα, με την αύξηση των οχημάτων , το μέγεθος τους και σαφώς τη μόνιμη δυσκολία που παρουσιάζουν οι δαιδαλώδεις δρόμοι του Βροντάδου.
Χρόνια πριν ζητούσαμε την λύση του προβλήματος ή έστω την βελτίωση των συνθηκών. Στο παρελθόν ως «Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δήμου Ομηρούπολης», μετέχοντας στο Δημ. Συμβούλιο της Ομηρούπολης ψηφίσαμε για να γίνει η μελέτη που θα έδινε κατευθύνσεις και πιθανές λύσεις και θα αντιμετώπιζε το πρόβλημα με την ανάλογη σοβαρότητα . Έγινε η μελέτη και παραδόθηκε στην απερχόμενη τότε Δημοτ. Αρχή Μαλαφή. Η μελέτη όντως πρότεινε λύσεις ( αυτό εξάλλου κάνουν οι μελέτες ) Στο Δημ. Συμβ. επιλέχθηκε η λύση Β΄όπως αναφέρεται , η οποία ανέρχεται σε ένα π/υ 74000 € ( μετά από μάζεμα αφού προβλεπόταν 104000€) για να γίνει το έργο των κυλοφοριακών ρυθμίσεων.
Ως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταψηφίσαμε αυτό το έργο στο Δημοτικό Συμβούλιο , όχι γιατί δεν πρέπει να γίνει ή γιατί ο ι Βρονταδούσοι δεν θα πρέπει να βελτιώσουν τη ζωή τους αφού η κυκλοφορία στο Βροντάδο πολλές φορές γίνεται αφόρητη .
Το καταψηφίσαμε ακριβώς γι αυτό τον λόγο.
Γιατί ο Βροντάδος αξίζει μεγαλύτερης προσοχής ( χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε καμιά άλλη περιοχή) και επειδή πιστεύουμε πως δεν χρειάζεται να μας κλείνει τα μάτια η Δημ. Αρχή ότι δείχνει ενδιαφέρον και νοιάζεται για την περιοχή «πετώντας» 74.000€ ,που απλά θα χαθούν γιατί υπάρχουν προβλήματα στην μελέτη που φέρνει προς δημοπράτηση και σε τέτοιες εποχές κρίσης της ολιγαρχίας του πλούτου , που την πληρώνουμε και πάλι εμείς, είναι εγκληματικό να μην τεκμηριώνεται κάθε ευρώ που θα δοθεί.
ΠΟΙΑ προβλήματα έχει ;
Σας αναφέρουμε ενδεικτικά αυτά που η ίδια η υπηρεσία του Δήμου υπέβαλε στον Δήμαρχο και στον Αντιδήμαρχο Βροντάδου , θεωρώντας ότι το έργο δεν είναι ώριμο ακόμα για δημοπράτηση
«...Συμπερασματικά η υπηρεσία μας εκτιμά ότι η μελέτη συγκοινωνιακών ρυθμίσεων Βροντάδου, αποτελεί μία αξιόλογη προσπάθεια και μπορεί να εφαρμοστεί επιλύοντας πολλά και σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν το σύνολο της μελετούμενης περιοχής, εφόσον τροποποιηθούν ή βελτιστοποιηθούν τα σημεία που αναφέρθηκαν παραπάνω,( ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ, ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΓΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ, ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΚΛΠ) και εφόσον υπάρξει, εάν δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα, η απαραίτητη και καταλυτική διαβούλευση με φορείς και κατοίκους της περιοχές για την καλύτερη δυνατή αποδοχή των προτεινόμενων μέτρων. ..»
Ένα χρόνο λειτουργία του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ δήμου στον Βροντάδο, που επιβεβαιώνει όλα όσα καταγγείλαμε ως ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, δεν έχει γίνει τίποτε , δεν έχει προγραμματιστεί τίποτα πέρα από κάποια μικροεργάκια βιτρίνας «καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς ». Αυτό όμως που βιώσαμε έντονα είναι η αποδόμηση των υπηρεσιών που προσφέρονταν στους πολίτες από τις υπηρεσίες του Δήμου Ομηρούπολης με τη συσσώρευση όλων των υπηρεσιών στην πόλη , και σαν αποτέλεσμα τα προβλήματα συσσωρεύονται καθημερινά.
Προτού δημοπρατηθεί το έργο υπάρχει ακόμη καιρός να έλθει προς συζήτηση σε μια λαϊκή συνέλευση με τον κόσμο στο Βροντάδο, ώστε όλοι να είναι ενήμεροι στο τι πρόκειται να γίνει και σε κάθε περίπτωση να βελτιωθούν οι προτάσεις και ληφθούν υπόψη οι επισημάνσεις , γιατί είναι γνωστό ότι αυτός που ζει στην περιοχή γνωρίζει καλύτερα το πρόβλημα .
Σε μια τέτοια κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί η Δημοτική Αρχή και όχι στην πεπατημένη που ακολουθεί απαξιώνοντας πλήρως κάθε λαϊκή συμμετοχή.

ΑΠΟ τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

N.T. AΔΕΔΥ ΧΙΟΥ : ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

- στις απολύσεις, στη λιτότητα, στην κατακρεούργηση µισθών και συντάξεων, στα χαράτσια,
- στη διάλυση των Δηµοσίων Υπηρεσιών,
- στην κατάργηση των συλλογικών συµβάσεων

Ο αγώνας συνεχίζεται
ΟΛΟΙ στην 24ωρη Γενική Απεργία
Γ.Σ.Ε.Ε. - Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Την Πέµπτη 1η Δεκεµβρίου 2011

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Οι µαζικές και πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις του Οκτώβρη ενάντια στα αντιλαϊκά µέτρα και τη µνηµονιακή πολιτική αποτελούν παρακαταθήκη και εφαλτήριο για τους νέους αγώνες µας.
Οι εµπνευστές της αδιέξοδης µνηµονιακής πολιτικής, προκειµένου να κερδίσουν πολιτικό χρόνο και να εκτονώσουν τη λαϊκή οργή, κατέφυγαν, ερήµην του λαού, σε πολιτικές επιλογές που θεωρούν ότι τους επιτρέπουν να υλοποιούν σήµερα, αλλά και να συνεχίσουν αύριο την ίδια µνηµονιακή αντιλαϊκή πολιτική.
Οι «µνηµονιακές» πολιτικές δυνάµεις της χώρας, σε µια απεγνωσµένη προσπάθεια να επιβιώσουν, συσπειρώθηκαν σε ένα ενιαίο κυβερνητικό σχήµα, κατ’ εντολή της Τρόικα, προκειµένου να συνεχίσουν το καταστροφικό, για την Κοινωνία, έργο τους.
Οι εργαζόµενοι, η ελληνική Κοινωνία, δεν πρέπει να παγιδευτούν, να αποπροσανατολιστούν και να εφησυχάσουν.
Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς και στην Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, αλλά ακόµη και στη Γαλλία, επιβεβαιώνουν την εκτίµησή µας ότι το πρόβληµα του χρέους αξιοποιείται από τους οικονοµικά ισχυρούς, ως πρόσχηµα για την κατάργηση των κατακτήσεων και των δικαιωµάτων των εργαζοµένων και των λαών.
Η Ελλάδα, οι εργαζόµενοι στη χώρα µας, χρησιµοποιούνται ως µέρος ενός «πειράµατος» που ήδη επεκτείνεται και στις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Ο κρατικός Προϋπολογισµός, που κατέθεσε στη Βουλή για ψήφιση η µνηµονιακή συγκυβέρνηση, συνεχίζει και εντείνει τη βάρβαρη πολιτική σε βάρος των εργαζοµένων και των λαϊκών στρωµάτων της Κοινωνίας.
Υλοποιεί -και µάλιστα µε αυταρχικό τρόπο- όλες τις αντιλαϊκές επιλογές του τελευταίου µνηµονιακού Νόµου.
Στα πλαίσια αυτά, καταργείται η µονιµότητα και απολύονται δεκάδες χιλιάδες εργαζόµενοι από το Δηµόσιο, µέσω της εργασιακής εφεδρείας και της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιµότητας.
Νέες, επίσης, απολύσεις προετοιµάζονται και λόγω της κατάργησης των Οργανικών Μονάδων και της -κατ’ επίφαση- αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών.
Δεκάδες χιλιάδες εργαζόµενοι οδηγούνται στην ανεργία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Εκδίδονται καθηµερινά αµφίβολης νοµιµότητας εγκύκλιοι, ενώ ο αυταρχισµός και η αυθαιρεσία αποτελούν το νέο τρόπο άσκησης της Διοίκησης.
Οι επιπτώσεις αυτών των πολιτικών είναι δραµατικές τόσο για τους εργαζόµενους όσο και για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Δηµόσιες Υπηρεσίες διαλύονται, Δηµόσια-Κοινωνικά Αγαθά υποβαθµίζονται και καταργούνται.
Αφαιρούνται δικαιώµατα από τους εργαζόµενους µέσα από τον περιορισµό της λίστας των ΒΑΕ, ενώ για ακόµη µία φορά δεν αντιµετωπίζονται στο σύνολό τους τα προβλήµατα των εργαζοµένων στο Δηµόσιο.
Με το νέο µισθολόγιο - φτωχολόγιο κατακρεουργούνται, για µια ακόµη φορά, τα εισοδήµατά µας. Οι µειώσεις κυµαίνονται από 7% έως 55%. Καταργούνται τα γενικά και κλαδικά επιδόµατα, ακόµη και το οικογενειακό, ενώ ταυτόχρονα µειώνονται οι βασικές αποδοχές µας. Συνδέεται ο µισθός µε το βαθµό και την αξιολόγηση µε συνέπεια η πλειοψηφία των υπαλλήλων να καταδικάζεται σε µισθολογική καθήλωση. Περιορίζονται οι συντάξιµες αποδοχές.
Επιπλέον, η µείωση του αφορολόγητου, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών και τα νέα φορολογικά χαράτσια θα οδηγήσουν στην παραπέρα συρρίκνωση των λεηλατηµένων εισοδηµάτων µας.
Ο αγώνας των εργαζοµένων στη ΔΕΗ, για να µην περάσει το βάρβαρο και απάνθρωπο µέτρο διακοπής του ρεύµατος, αντιµετωπίστηκε µε συλλήψεις συνδικαλιστών και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, αποκαλύπτοντας το αυταρχικό πρόσωπο της συγκυβέρνησης. Ο αγώνας ενάντια στα νέα χαράτσια πρέπει να συνεχιστεί.
Δεν έχουµε, δεν µπορούµε να πληρώσουµε!!!
Ταυτόχρονα, οι νέες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και στο εφάπαξ οδηγούν τους συνταξιούχους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Οι µειώσεις, όµως, δεν θα σταµατήσουν εδώ. Η διάλυση των Ασφαλιστικών Ταµείων, που επιχειρείται µε τη µνηµονιακή πολιτική, θα έχει ως αποτέλεσµα νέες αρνητικές επιπτώσεις στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά µας δικαιώµατα, στις επικουρικές συντάξεις στην κύρια σύνταξη.
Οι Δηµόσιες Υπηρεσίες και η Δηµόσια Περιουσία ξεπου-
λούνται έναντι πινακίου φακής, µε καταστροφικές επιπτώσεις στην Κοινωνία, βάζοντας ταυτόχρονα φραγµό σε κάθε αναπτυξιακή πορεία της χώρας µας.
Οι δανειστές, οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις απαιτούν την υποτίµηση, µέχρι ευτελισµού, της αξίας της εργασίας µας, της περιουσίας και κάθε παραγωγικής µονάδας της χώρας µας, προκειµένου να αυξηθούν τα υπερκέρδη τους.
Αυτή η µνηµονιακή πολιτική είναι καταστροφική για τους εργαζόµενους, το λαό και τη χώρα µας και πρέπει να ανατραπεί.
Ο αγώνας µας, ο αγώνας όλης της ελληνικής κοινωνίας, που οδήγησε στην «πτώση» της προηγούµενης κυβέρνησης, θα είναι διαρκής και έντονος ενάντια σε κάθε εκδοχή µνηµονιακής πολιτικής.
Οι εργαζόµενοι της χώρας µας θα συνεχίσουµε και θα κλιµακώσουµε τον αγώνα µας για την ανατροπή αυτών των αντιλαϊκών µνηµονιακών πολιτικών, που ανεξάρτητα από το µονοκοµµατικό ή διακοµµατικό µανδύα διακυβέρνησης, καταστρέφουν τους εργαζόµενους, το λαό και τη χώρα.
Τα δικαιώµατα των εργαζοµένων και της Κοινωνίας, η ζωή η δική µας και των παιδιών µας δεν µπορούν να γίνονται θυσία στα συµφέροντα των δανειστών, των τραπεζιτών και των κερδοσκόπων.

Όλοι στην Απεργία
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση
ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10.30 π.µ.


ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ