Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΝΩ ΤΟΥ 40% ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Ψαλίδι άνω του 40% στους Προϊσταμένους Υπουργείων
Μείωση, που ξεπερνά το 40%, στον αριθμό των Προϊσταμένων χωρίς αντικείμενο, φέρνουν τα νέα οργανογράμματα, με τα οποία θα λειτουργούν από την ερχόμενη Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, τα Υπουργεία. Με την έναρξη ισχύος των νέων οργανογραμμάτων μπαίνει ταυτόχρονα "φρένο" στην πολυδιάσπαση των υπηρεσιών του Δημοσίου. 
Σύμφωνα με «Τα Νέα», από τους 7.528 Τμηματάρχες, Διευθυντές και Γενικούς Διευθυντές που υπήρχαν σε αυτά, ο αριθμός τους θα περιοριστεί στις 4.408 (μείωση που ξεπερνά το 40%). Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι εκείνοι που δεν θα επανατοποθετηθούν σε διευθυντικές θέσεις θα υποστούν μείωση στις αποδοχές τους, αφού δεν θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το σχετικό επίδομα που κυμαίνεται από 35 έως 100 ευρώ, κατά περίπτωση.
Το σχέδιο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη, προβλέπει, πως η μείωση Δομών και Προϊσταμένων θα επιφέρει και σημαντική εξοικονόμηση πόρων, τόσο από τον περιορισμό δαπανών για τη λειτουργία των επιμέρους υπηρεσιών, όσο και από το ψαλίδι στα επιδόματα θέσης ευθύνης τα οποία λάμβαναν οι χιλιάδες επικεφαλής αυτών. 
Η αναδιάρθρωση των Δομών στο Δημόσιο κρίθηκε αναγκαία, δεδομένου ότι, οι υπηρεσίες λειτουργούν με βάση τα δεδομένα και τις ανάγκες του παρελθόντος. 
Η απογραφή των υπηρεσιών έχει δείξει πως το 50% των Τμημάτων του Δημοσίου έχουν Προϊσταμένους, αλλά διαθέτουν έως τρεις υπαλλήλους κατ' ανώτατο, ενώ στο 20% οι επικεφαλής σε αυτά «είναι διευθυντές του εαυτού τους» - όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά - καθώς δεν έχουν κανέναν υφιστάμενο. 
Στο Υπουργείο Παιδείας λειτουργούσε για παράδειγμα μέχρι τώρα Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης - χωρίς αντικείμενο - και Διεύθυνση Θεμάτων Σπουδάζουσας Νεολαίας και Εξωσχολικών Οργανώσεων, υπό την οποία μάλιστα υπήρχαν τρία Τμήματα με αντίστοιχους Προϊστάμενους. 
Ανενεργά εδώ και καιρό ήταν επίσης στο Υπουργείο Τουρισμού το Τμήμα Διαχείρισης Παράκτιας Ζώνης και ένα Γραφείο Εξυπηρέτησης Κοινού, ενώ το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε ακόμη Τμήμα Δακτυλογράφησης και Αντιπαραβολής καθώς και Γραφείο Σχεδιαστηρίου. 
«Έχουμε στην Ελλάδα πάνω από 1.000 Διευθύνσεις και πόσες χιλιάδες Τμήματα, πολλά από τα οποία επικαλύπτονται. Οι εργαζόμενοι σε αυτές θα έλεγε κανείς ότι προσφέρουν ελάχιστο έργο, σε σχέση με τις αμοιβές με τις οποίες το Δημόσιο επιβαρύνεται». Με αυτά τα λόγια περιέγραφε τη δαιδαλώδη κατάσταση στα Υπουργεία και η ειδική έκθεση του ΟΟΣΑ - η λεγόμενη "Λευκή Βίβλος" για το Δημόσιο, στην οποία γινόταν σαφής αναφορά για την ανάγκη δραστικής μείωσης των οργανικών Μονάδων στα Υπουργεία. 
Ειδικότερα, στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης με το νέο οργανόγραμμα επιτυγχάνεται περιορισμός του ετήσιου κόστους κατά 62% και μείωση των δομών κατά 63%. 
Αντιστοίχως, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, το κόστος "ψαλιδίζεται" κατά 52% και οι διάφορες Διευθύνσεις ή Τμήματα κατά 53%, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης υπάρχει εξοικονόμηση πόρων κατά 52%, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κατά 46% και στο Υπουργείο Οικονομικών με τη νέα διάρθρωση επιτυγχάνεται μείωση του ετήσιου δημοσιονομικού κόστους κατά 47%, ενώ οι οργανικές του Μονάδες από τις 3.097 θα είναι πλέον 1.647.
ΠΗΓΗ: in.gr

epoli.gr

65 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2015 ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"

65 εκ. € μέχρι το τέλος του 2015 για το Βοήθεια στο Σπίτι
Υπογράφηκε, σήμερα, Κοινή Υπουργική Απόφαση, από τον Υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, σχετικά με τον καθορισμό του ύψους των πόρων που θα διατεθούν, για την κάλυψη του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους συνταξιούχους, στο πλαίσιο του Προγράμματος«Βοήθεια στο Σπίτι», για τη χρονική περίοδο από 01.10.2014 έως 31.12.2015. 
Οι σχετικοί πόροι, για την εν λόγω περίοδο, θα ανέλθουν σε 65 εκατ. ευρώ. 
Η διαχείριση των ανωτέρω πόρων, η επικαιροποίηση του ενιαίου ηλεκτρονικού μητρώου ωφελούμενων και οι διαδικασίες αποτελεσματικής υλοποίησης του Προγράμματος, θα καθοριστούν, μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. 
«Η Κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, την κοινωνική ευαισθησία της αλλά, παράλληλα, και το πώς αντιλαμβάνεται τη συλλογική λειτουργία της και τον ορθολογισμό στην κατανομή των διαθέσιμων πόρων» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.

Πόλεμος για τα σκουπίδια – Τι κρύβεται πίσω από τη «μάχη» για ΚΕΔΕ και ΠΕΔ Αττικής


Mία δεύτερη «μάχη» (που για ορισμένους αυτοδιοικητικούς αποτελεί την πρώτη σε σημασία) δίνεται, σύμφωνα με την έρευνα της aftodioikisi.gr, πίσω από τις «μάχες» για την ΠΕΔΑ και την ΚΕΔΕ. Μάλιστα, στους παροικούντες την Αυτοδιοίκηση, ο προσδιορισμός της συνεδρίασης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔΑ όπου θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος και η Εκτελεστική Επιτροπή μετά την Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, δεν είναι άσχετος με αυτή τη «μάχη» που δίνεται στο παρασκήνιο για τον ΕΔΣΝΑ.
Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» η νέα εφταμελής Εκτελεστική Επιτροπή του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) που θα αποφασίσει για την τύχη των διαγωνισμών ΣΔΙΤ σχετικά με τα τέσσερα εργοστάσια διαχείρισης απορριμμάτων όπου διακυβεύονται πάνω από 350 εκατ. ευρωπαϊκοί πόροι σήμερα και πολλά δις κέρδη τα επόμενα χρόνια, ορίζεται ως εξής:
-Τρία μέλη υποδεικνύονται από την Περιφέρεια Αττικής και εκλέγονται από το 60μελές Δ.Σ. του Συνδέσμου όπου συμμετέχουν 24 εκπρόσωποι της Περιφέρειας και 36 εκπρόσωποι της ΠΕΔΑ
-Τέσσερα μέλη υποδεικνύονται από την ΠΕΔΑ και εκλέγονται από το 60μελές Δ.Σ. του Συνδέσμου όπου συμμετέχουν 24 εκπρόσωποι της Περιφέρειας και 36 εκπρόσωποι της ΠΕΔΑ
Θεωρητικά, η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής που έχει προαναγγείλει ότι θα ακυρώσει τους διαγωνισμούς που, έτσι κι αλλιώς, έχουν παγώσει, καθώς έχει την πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο μπορεί να ορίσει και τα τρία μέλη της νέας Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ (σ.σ. ένα εκ των τριών είναι ex officio η Ρένα Δούρου που από το νόμο κατέχει τη θέση του προέδρου) και θα αναζητά ένα ακόμη μέλος από την ΠΕΔΑ ώστε να έχει την απόλυτη πλειοψηφία και να προχωρήσει τους σχεδιασμούς της.
«Γαλαζο-πράσινη» συμμαχία για τον ΕΔΣΝΑ
Ωστόσο,  στην περίπτωση αυτή θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα υπάρξει συσπείρωση των «γαλάζιων» και των «πράσινων» δημάρχων που έχουν επικεφαλής τον απερχόμενο πρόεδρο της ΠΕΔΑ δήμαρχο Αγίων Αναργύρων-Καματερού Νίκο Σαράντη, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, από τη θέση αυτή είχε σημαίνοντα (αν και παρασκηνιακό) ρόλο στη διαδικασία εκκίνησης των  σημερινών διαγωνισμών ΣΔΙΤ. Με αυτό τον τρόπο την πλειοψηφία στον ΕΔΣΝΑ (4 έναντι 3) θα την έχει η συνεργασία «γαλάζιων» και «πράσινων» και, έτσι, θα μπορούν να μπλοκάρουν τους σχεδιασμούς Δούρου, ολοκληρώνοντας αυτό που ήδη έχουν ξεκινήσει. Δηλαδή, η χρυσοφόρα διαχείριση των απορριμμάτων να δοθεί σε μία ή περισσότερες από τις εταιρείες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό.
Μάλιστα, στα αυτοδιοικητικά πηγαδάκια, λέγεται ότι η πρεμούρα του δημάρχου Αγίων Αναργύρων – Καματερού αλλά και του «υπαρχηγού» του δημάρχου Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασόπουλου (σ.σ. είναι μέλος του απερχόμενου Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ) που οδήγησε και στην άνανδρη επίθεση κατά του συντάκτη τηςaftodioikisi.gr δεν ήταν τόσο να είναι ο κ. Σαράντης ο επόμενος πρόεδρος της ΠΕΔΑ αλλά να συνεχισθεί και, κυρίως, να ολοκληρωθεί η διαδικασία σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.
Το μήνυμα Σαράντη στον ΣΥΡΙΖΑ και ο ρόλος Καλογερόπουλου
Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Σαράντης, προετοιμάζοντας τη συνεργασία του με τους εννέα (ή κάποιους από αυτούς) «γαλάζιους» του νέου Δ.Σ. της ΠΕΔΑ έχει διαμηνύσει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι σε περίπτωση που δεν τον επιλέξει για τον επόμενο πρόεδρο (σ.σ. πράγμα που η Κουμουνδούρου δεν επιθυμεί), έχει τη στήριξη των έξι από τους εννέα «γαλάζιους» και, με δεδομένη την αποχή ή το λευκό των δύο μελών του Δ.Σ. που προέρχονται από το ΚΚΕ, μαζί με τους πέντε της δικής του παράταξης βρίσκεται πολύ κοντά στο να πάρει την απόλυτη πλειοψηφία (11 στους 23) στο νέο Δ.Σ., να εκλεγεί πρόεδρος και να ορίσει τους τέσσερις της νέας Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ. Μάλιστα, λέγεται ότι η συγκεκριμένη πρόταση του κ. Σαράντη προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρά «μπλόφα» καθώς γνωρίζει ότι είναι πολύ δύσκολο για την Κουμουνδούρου να τον επιλέξει, πόσω μάλλον όταν ο Γ. Ιωακειμίδης που έχει τέσσερα μέλη στο νέο Δ.Σ. έχει αποκλείσει την πιθανότητα να στηρίξει τον δήμαρχο Αγίων Αναργύρων, με αποτέλεσμα εκτός των άλλων «να μην βγαίνουν και τα κουκιά».  Μ” αυτό όμως τον τρόπο από τη στιγμή που θα λάβει το αναμενόμενο «όχι» από ΣΥΡΙΖΑ-Ιωακειμίδη,  ο κ. Σαράντης «απενεχοποιείται» και ανοίγει ο δρόμος για συνεργασία με τη ΝΔ που οδηγεί τον ίδιο στην προεδρία της ΠΕΔΑ και τους «γαλαζοπράσινους» να έχουν την πλειοψηφία στον ΕΔΣΝΑ, συνεχίζοντας τους διαγωνισμούς ΣΔΙΤ και μπλοκάροντας τους σχεδιασμούς Δούρου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το σενάριο αυτό προωθεί και ο υπεύθυνος του Τομέα Αυτοδιοίκησης της ΝΔ Δημήτρης Καλογερόπουλος ο οποίος ούτως ή άλλως δεν διατηρεί και τις καλύτερες σχέσεις με τον επικεφαλής της «γαλάζιας» παράταξης στην ΠΕΔΑ, δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη.Λεπτομέρεια που κλείνει τον κύκλο της διαχείρισης των σκουπιδιών της Αττικής: Ο κ. Καλογερόπουλος είναι και  γενικός γραμματέας διαχείρισης αποβλήτων στο υπουργείο Εσωτερικών.
*Στη φωτo ο ΧΥΤΑ Φυλής , τη διαχείριση του οποίου έχει αναλάβει προσωρινά η εταιρεία Ηλέκτωρ του ομίλου Μπόμπολα. 


aftodioikisi.gr

Σύγκληση ΙΕ΄ Γενικής Συνέλευσης ΚΕΔΕ



Αύριο Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου, συνέρχεται η ΙΕ΄ Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με μοναδικό θέμα την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης για τη νέα δημοτική περίοδο 2014 - 2019.
Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (ξενοδοχείο Novotel Athens, Μιχαήλ Βόδα 4, αίθουσα «Νύμφες») από τις 9 το πρωί.

Το Πρόγραμμα των εργασιών της ΙΕ΄ Γενικής Συνέλευσης έχει ως εξής: 
 09.00           Έναρξη εργασιών ΙΕ΄ Γενικής Συνέλευσης ΚΕΔΕ 
10.30              Διαπίστωση απαρτίας - Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής -
Έγκριση Κανονισμού Εργασιών Γενικής Συνέλευσης 
11.00             Καλωσόρισμα από τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη 
11.15             Χαιρετισμός προέδρου ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη  
11.30              Τοποθετήσεις αυτοδιοικητικών παρατάξεων  
12.30             Διάλειμμα
13.00            Έναρξη διαδικασιών εκλογής μελών Διοικητικού και
                      Εποπτικού Συμβουλίου
17.00              Τέλος ψηφοφορίας
Καταμέτρηση ψήφων- Ανακοίνωση αποτελεσμάτων


Υπέρ της ελεύθερης δρομολόγησης του «Μυτιλήνη» το ΣΑΣ


mutilini_
Υπέρ της ελεύθερης δρομολόγησης του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Μυτιλήνη» της ΝΕΛ στην άγονη γραμμή του Β. Αιγαίου, γνωμοδότησε όπως όλα δείχνουν και κατά πλειοψηφία το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, μετά τη χθεσινή του συνεδρίαση.
Πάντως και παρά τη σημερινή γνωμοδότηση του ΣΑΣ, ο τελικός λόγος ανήκει στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος δημοσίως και από το βήμα της Βουλής εσχάτως, έχει δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά, ότι ανεξάρτητα από την απόφαση του γνωμοδοτικού οργάνου, ο ίδιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη προκειμένου οι νησιώτες να μην επιστρέψουν στην πρότερη κατάσταση για την οποία διαμαρτύρονταν χρόνια.
Και ενώ οι εξελίξεις τρέχουν, το εφετείο Πειραιά με σημερινή του απόφαση αναφορικά με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η ΝΕΛ, δεν έκανε δεκτή την αίτηση της εταιρείας για αναστολή της έκπτωσης, όπως αυτή προέκυψε μετά την απόφαση του καθ ύλην αρμόδιου Υπουργού.
Και ενώ λοιπόν η ΝΕΛ παραμένει έκπτωτη από τη γραμμή Καβάλα- Λήμνος- Μυτιλήνη- Χίος- Βαθύ Σάμου, το δικαστήριο φαίνεται ότι αποδέχτηκε τους δύο άλλους ισχυρισμούς της εταιρείας. Έτσι, το εφετείο Πειραιά, με την απόφαση του αποδέχεται ότι δεν συντρέχουν λόγοι και προϋποθέσεις προκειμένου η ΝΕΛ να αποκλειστεί από διαγωνισμούς ή προσκλήσεις ενδιαφέροντος, το επόμενο διάστημα και επίσης, ανέστειλε την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της εταιρείας ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

e-nautilia.gr

Χαλάει ο καιρός από αύριο!Έρχονται βροχές και καταιγίδες


thalassa_vroxi_
Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 και τη νύχτα πιθανόν 8 μποφόρ.
Δείτε αναλυτικότερα την πρόγνωση του καιρού, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο βορειοδυτικοί 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 26 βαθμούς κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα στα βόρεια.
Θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς κελσίου
Αττική
Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τη νύχτα πιθανόν να σημειωθούν βροχές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 25 βαθμούς κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 22 βαθμούς κελσίου.


e-nautilia.gr

10.000 εφάπαξ μέχρι το τέλος του χρόνου – Οι ανατροπές και το χρονοδιάγραμμα


Από τους περίπου 34.000 που είναι στο «περίμενε» εδώ και δύο χρόνια έχουν βρεθεί – σε ό,τι αφορά στο δημόσιο – τα χρήματα για 10.000 ως το πολύ 12.000 άτομα. Αυτοί θα πάρουν το βοήθημα μέχρι τα τέλη του έτους, μέσα στις επόμενες 70 ημέρες δηλαδή.
Πιο τυχεροί… οι δημόσιοι υπάλληλοι που αποχώρησαν εντός του 2013 και έλαβαν τη συνταξιοδοτική απόφαση έως το Φεβρουάριο του 2014. Πρόκειται για 2.500 δικαιούχους που υπολογίζεται να εισπράξουν εφάπαξ μέσα στον Νοέμβριο. Αντίθετα, όσοι πάρουν το εφάπαξ τους από τον επόμενο χρόνο θα πρέπει να περιμένουν μια μείωση από 10% ως και 20%.
Πλέον θα υπολογίζονται με το νέο σύστημα το σύνολο των εισφορών εργαζόμενου και εργοδότη, η ειδική τακτική εισφορά που υπάρχει, τα διοικητικά έξοδα, η περιουσία του Ταμείου, οι συνολικές παροχές με τον συντελεστή βιωσιμότητας. Με λίγα λόγια μια σειρά παραγόντων που θα ρίχνουν το βοήθημα, άσχετα από τις εισφορές του κάθε ασφαλισμένου.
Ωστόσο, το πρόγραμμα απονομής του εφάπαξ για τους επόμενους μήνες του 2014 και τους πρώτους πέντε μήνες του 2015 θα οριστικοποιηθεί όταν εισρεύσει στο ταμείο πρόνοιας η έκτακτη χρηματοδότηση των 260 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών έναντι ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Στα ταμεία πρόνοιας των ΔΕΚΟ (ΤΕΑΥΤΕΚΩ) θα διατεθούν 25 εκατ. ευρώ, στο ταμείο πρόνοιας του ιδιωτικού τομέα και του εμπορικού ναυτικού θα δοθούν 50 εκατ.ευρώ ενώ περίπου 70 εκατ. θα απορροφήσει το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, που δεν έχει καταβάλει ούτε ένα μέρισμα από το Σεπτέμβριο του 2012. Συνολικά, από το υπουργείο Οικονομικών θα εκταμιευθεί κονδύλι 420 εκατ. ευρώ για να ενισχυθούν οι φορείς πρόνοιας προκειμένου να καταβάλουν τις καθυστερούμενες παροχές πριν τις δραματικές περικοπές που αναμένονται εντός του 2015.
Τα εφάπαξ που θα καταβληθούν θα ανέρχονται σε 25.000 ευρώ για υπάλληλο με 25 χρόνια υπηρεσίας και πτυχίο και στις 39.500 ευρώ για υπάλληλο με 35 χρόνια υπηρεσίας και πτυχίο. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, τα εφάπαξ που χορηγήθηκαν κατά τη διετία 2012 έως 2014, ήταν κατά 166% περισσότερα από εκείνα τα οποία χορηγήθηκαν από 2009 έως το 2011, ενώ σημαντικά αυξημένο, κατά 119%, ήταν και το συνολικό ποσό το οποίο καταβλήθηκε στους δικαιούχους. Αυτήν τη στιγμή είναι σε εκκρεμότητα 34.000 αιτήσεις για την καταβολή του βοηθήματος από τον φορέα του Δημοσίου, με τον χρόνο αναμονής να αγγίζει τους 15 μήνες.
Τα ποσά που δικαιούνται όσοι προλάβουν το παλιό εφάπαξ
Για 35 έτη ΠΕ: 39.926 ευρώ, για 35 έτη ΤΕ : 38.214 ευρώ, για 35 έτη ΔΕ: 34.220 ευρώ, για 35 έτη ΥΕ:29.603 ευρώ, για 25 έτη ΠΕ: 25.184 ευρώ, για 25 έτη ΤΕ: 24.118 ευρώ, για 25 έτη ΔΕ: 21.600 ευρώ και για 25 έτη ΥΕ: 18.715 ευρώ.

aftodioikisi.gr

Μετά το νέο μισθολόγιο, βέτο ΠΑΣΟΚ και στις απολύσεις δοκιμάζει την κυβερνητική συνοχή


Η προληπτική αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στη μείωση του κατώτατου μισθού στο Δημόσιο είναι μόνο η αρχή της νέας δοκιμασίας για την κυβερνητική συνοχή στην οποία πρωταγωνιστεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Δύο κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ , οι υπουργοί Υποδομών-Μεταφορών και Παιδείας, βουλευτές Β Αθήνας,Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Ανδρεας Λοβέρδος, όχι μόνον δεν συμφωνούν με τις απολύσεις που προβλέπονται σε τομείς ευθύνης τους, αλλά αντιπροτείνουν προσλήψεις και στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα πανεπιστήμια.
Σύμφωνα με πληρφορίες για να κλείσει η συμφωνία με την Τρόικα εκκρεμούν κάποιες χιλιάδες απολύσεις που προγραμματίζεται να γίνουν από τη δεξαμενή των «διαθέσιμων» στα ΑΕΙ (που πήραν παράταση με πρωτοβουλία Λοβέρδου) και από τα ΝΠΙΔ που υπάγονται στο υπουργείο Υποδομών. Αλλά οι Μ. Χρυσοχοίδης και Α. Λοβέρδος εμφανίζονται αποφασισμένοι να αψηφήσουν τις μνημονιακές δεσμεύσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συνέχεια.
To θέμα, όπως και αυτό του νέου μισθολογίου αναμένεται να συζητηθεί κατά τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλου.


aftodioikisi.gr

Επανέλεγχος συμβάσεων: Ενώπιον του Εισαγγελέα πέντε δήμαρχοι – Για προσπάθεια τρομοκράτησης, μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ


Ενώπιον του εισαγγελέα εφετών θα βρεθεί σήμερα ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος στο πλαίσιο της έρευνας που αφορά την υπόθεση της άρνησης παράδοσης στοιχείων για τον επανέλεγχο των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και για την αξιολόγηση.
Ο κ. Ρούσσος έχει κληθεί σε κατάθεση στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της απείθειας και της παράβασης καθήκοντος από πέντε δημάρχους οι οποίοι φέρονται να αρνούνται την αξιολόγηση των υπαλλήλων τους.
Εκτός από τον δήμαρχο Χαλανδρίου καλούνται σε εξηγήσεις και οι δήμαρχοι Πάτρας Κώστας Πελετίδης, Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης, Νίκαιας Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης και Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη.
Η εισαγγελική έρευνα επικεντρώθηκε στους συγκεκριμένους δημάρχους μετά το φάκελο που έστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης με πέντε εκθέσεις άρνησης ελέγχου, τις οποίες συνέταξαν ελεγκτές – επιθεωρητές του ΣΕΕΔ και αφορούν στους συγκεκριμένους επικεφαλής δημοτικών αρχών που εμφανίζονται να αρνήθηκαν την παράδοση στοιχείων προκειμένου να ελεγχθούν οι μονιμοποιήσεις δημοτικών υπαλλήλων.
Με αφορμή τις κλήσεις σε απολογία των 5 Δημάρχων, ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση δήλωσε ότι είναι σαφής η προσπάθεια της κυβέρνησης για τρομοκράτηση και καλλιέργεια ψευδών εντυπώσεων, καθώς και η απόλυτη αδυναμία της να στηρίξει πολιτικά τις επιλογές της, επιστρατεύοντας ως δήθεν “φόβητρο” τη Δικαιοσύνη.

aftodioikisi.gr

" ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ " 500.000 ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Αδικαιολόγητα 500.000 € παραπέμπουν πρώην Υφυπουργό του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που προέρχονται από μέλη της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών, επί συνόλου 455 προσώπων, που ελέγχθηκαν, κατά τον αναδρομικό έλεγχο των «πόθεν έσχες» πρώην Πρωθυπουργών, Υπουργών και Υφυπουργών, από το 1974 έως το 2012, βάσει του σχετικού νόμου του 2012, εντοπίστηκε μόνο η περίπτωση του πρώην Υφυπουργού του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Γιάννη Ανθόπουλου, ο οποίος ήδη διώκεται από την Δικαιοσύνη για υπόθεση «τοκογλυφίας».
Εντοπίστηκαν κάποια στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, οι οποίοι ήδη βρίσκονταν στο "μικροσκόπιο" της εν λόγω ποινικής διερεύνησης. 
Το ποσό, στο οποίο εστιάστηκε η προσοχή των ορκωτών ελεγκτών - σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες από την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής - ανέρχεται σε 500.000 ευρώ ανώνυμων καταθέσεων του πρώην Υφυπουργού Παιδείας και Εθνικής Οικονομίας επί κυβερνήσεων Σημίτη, που φέρονται να μην δικαιολογούνταν από τα εισοδήματα που δήλωνε στο «πόθεν έσχες». 
Για τα περαιτέρω θα ληφθεί υπ’ όψιν η άποψη της Δικαιοσύνης, πριν η Επιτροπή καταλήξει σε επόμενη συνεδρίασή της στο τελικό της πόρισμα. 
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Γιώργο Καλαντζή, από τον έλεγχο προκύπτει, ότι λιγότερες από 10 υποθέσεις χρήζουν περαιτέρω ελέγχου, βάσει των προβλεπόμενων από το νόμο. 
Στην επόμενη συνεδρίασή της, η Επιτροπή θα αποφανθεί αν καλύπτεται από τα πρόσθετα στοιχεία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΑΠΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ... ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ

Από υπεύθυνος κυλικείου... Διευθυντής Εκπαιδευτηρίου!
Ο Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος, σε παρέμβασή του, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, για το «Νομοσχέδιο την έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία» αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα Μεταλυκειακά Κέντρα Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, με οφειλές προς το ΙΚΑ και συγκεκριμένα σ' ένα απ' αυτά, που σύμφωνα με τον Υπουργό, προσκόμισε πλαστά δικαιολογητικά ρύθμισης οφειλών, ανακοινώνοντας, πως σήμερα, ο Διοικητής του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλος, θα "οδηγήσει" την υπόθεση στην Ελληνική Δικαιοσύνη και τον αρμόδιο Εισαγγελέα.  
«Στις 14 Οκτωβρίου, μία εξ αυτών των επιχειρήσεων, κατέθεσε πλαστά πιστοποιητικά. Και με επιστολή του ο Διοικητής του ΙΚΑ, ο κ. Σπυρόπουλος μας ενημέρωσε, ότι θα πάει σήμερα το απόγευμα στον εισαγγελέα» τόνισε ο κ. Λοβέρδος.
«Υπεύθυνος κυλικείου έγινε γενικός διευθυντής της υπό νέας ονομασίας επιχείρησης»
Κατά την ομιλία του, ο Υπουργός ΠΑΙ.Θ. αποκάλυψε περίπτωση Ιδιωτικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, που προκειμένου να αποφύγει το "λουκέτο", όχι απλά άλλαξε την επωνυμία του, αλλά όρισε Γενικό Διευθυντή τον υπεύθυνο του κυλικείου!
«Επειδή πολλά ειπώθηκαν μετά την προηγούμενη τοποθέτησή μας στην Επιτροπή, εδώ στους διαδρόμους και υπήρξαν πολλά τηλεφωνήματα, ότι έχει να πει κάθε συνάδελφος να μου τα πει εδώ στην Επιτροπή. Έχει ξεπεραστεί κάθε όριο. 
Το Υπουργείο είναι σε σωστό δρόμο. Δεν θα κάνουμε πίσω ούτε πόντο. Θέλουμε να έχουμε τη στήριξη από την Επιτροπή. Δεν τα βρίσκουμε εμείς, δεν τα ξέρουμε, το ΙΚΑ τα εντοπίζει. Εκδίδεται ως έγγραφο κάτι το οποίο δεν έχει βγει από τις Υπηρεσίες του και είναι πλαστό. 
Στέλνουν επιστολές στον Πρωθυπουργό και λένε ότι τους διασύρουμε. Δεν λένε για το πώς αλλάζουν ονομασίες και ότι ο υπεύθυνος του κυλικείου έγινε γενικός διευθυντής της υπό νέας ονομασίας επιχείρησης. Θα σας ενημερώνουμε διότι θα καθαρίσουμε τη μεταλυκειακή εκπαίδευση» είπε ο Υπουργός, για να προσθέσει: 
«Σήμερα το πρωί είχα συνάντηση με τον Κινέζο Πρέσβη. Γιατί να έρχονται μόνο 27 Κινέζοι στην Ελλάδα για σπουδές και χιλιάδες ή και εκατομμύρια να πηγαίνουν σε άλλες χώρες. Ο χώρος, όμως, υποδοχής θα πρέπει να είναι καθαρός. Φαντάζεστε να έρχονταν άνθρωποι εδώ σε ιδρύματα με πλαστά πιστοποιητικά».


epoli.gr

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΥΡΓΙΟΥ


Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης  Δήμου Χίου  στην  κοινότητα του Πυργιού , Νομικός Γιάννης,    Γεωργακάκης Πρόδρομος ,Κουτζανίδης  Δημήτρης και Νομικού Νάγια κατέγραψαν τα προβλήματα του χωριού τα οποία και καταθέτουν στο ΔΣ ως σταθερές διεκδίκησης για αυτονόητες ανάγκες που απαιτούν λύσεις εδώ και χρόνια.
Με αυτή την έννοια θεωρούμε ότι το ΔΣ πρέπει να ασχοληθεί  σε συνεδρίασή  του με τα παρακάτω θέματα και να περάσει η δημοτική αρχή στα αναγκαία πρακτικά μέτρα.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση ζητάμε τον προγραμματισμό τους στο ΔΣ σε συ6ναργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, επαναλαμβάνοντας ότι κανένα όργανο, κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί να επιλύσει προβλήματα αν ο λαός δεν απαιτεί και δεν διεκδικεί τα δικαιώματά του.




  1. Παντελής έλλειψη καθαριότητας
  • Το χωριό  το 1988 διέθετε  μικρή μηχανοκίνητη σκούπα  που καθάριζε τους δρόμους σε καθημερινή βάση.
  • Πολύ αργότερα αντικαταστάθηκε  με μεγάλη σκούπα  που δεν μπορούσε να καθαρίσει τους στενούς δρόμους .
  • Σήμερα δεν διαθέτει ούτε έναν εργάτη καθαριότητας.

  1. Βελτίωση του Οδικού δικτύου 
  • Οι δρόμοι  βουλιάζουν και η δημοτική αρχή  το μόνο που έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν να ρίχνει λίγη άσφαλτο  στις τρύπες. Είναι απαραίτητο  να ξεκινήσει ένα ευρύ  πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων και συντήρησης των δρόμων του χωριού.
  • Να κοπεί η μεγάλη και απότομη στροφή στο δρόμο Πυργιού – Εμπορειού (θέση Αγ. Ισίδωρος) που είναι τυφλή κι έχουν γίνει πλείστα ατυχήματα.
  • Στον περιφερειακό δρόμο, ακριβώς στη μεγάλη στροφή στο Πυργί, το συρματόπλεγμα που συγκρατεί τα πλαϊνά βράχια έχει μισοκαταστραφεί , με κίνδυνο να πέσουν μεγάλα κομμάτια βράχων στο οδόστρωμα, πράγμα που ήδη συμβαίνει σε πολλά άλλα σημεία της περιφερειακής οδού. Εδώ όμως ο κίνδυνος είναι πολύ μεγαλύτερος γιατί δεν υπάρχει ορατότητα λόγω της απότομης στροφής.
  • Αύξηση αριθμού  των χώρων στάθμευσης και βελτίωση των  υπαρχόντων δημοτικών parking.
  • Κυκλοφοριακά προβλήματα : Στην είσοδο του χωριού παρκάρουν τα τουριστικά λεωφορεία, που αποβιβάζουν και επιβιβάζουν τους τουρίστες. Στο   ίδιο σημείο βρίσκονται 3 μεγάλοι κάδοι για τη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών. Ακόμη βρίσκονται, η στάση του ΚΤΕΛ, το δημοτικό σχολείο, ένα φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης, ένα φροντιστήριο ξένων γλωσσών, το σούπερ μάρκετ του χωριού, το φαρμακείο του χωριού, οι εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού μαστιχοπαραγωγών Πυργίου, ενώ σύντομα  εκεί θα μετεγκατασταθεί και η τράπεζα Πειραιώς.

  1. Συντήρηση αγροτικών δρόμων
  • Σοβαρό  πρόγραμμα συντήρησης  για μόνιμα αποτελέσματα  και όχι πρόχειρες, προσωρινές αποκαταστάσεις.

  1. Ανάδειξη του παραδοσιακού χαρακτήρα  του χωριού
  • Ανάδειξη  του Ι.Ν. Αγ. Αποστόλων-εσωτερικό και περιβάλλοντας χώρος, ώστε να λειτουργεί κανονικά για τους επισκέπτες.
  • Συντήρηση πολιτιστικού κέντρου.
  • Συντήρηση του κεντρικού πύργου και των καμαρών του χωριού απ’ το Δήμο.
  • Ανάπλαση  του παλαιού ελαιοτριβείου – δημιουργία ενός πόλου έλξης για τους τουρίστες, που θα σχετίζεται με τον παλιό τρόπο παραγωγής λαδιού.
  • Αποπεράτωση ανάπλασης  μοναστηριού Αγ. Γεωργίου.
  • Ανάπλαση  όσων παλιών ανεμόμυλων  περιβάλλουν το χωριό και δεν είναι ιδιόκτητοι.
  • Να γίνει γραφείο στελεχωμένο με ειδικούς Μηχανικούς – Αρχιτέκτονες κλπ. για συμβουλές – υποστήριξη – συντήρηση του ιστορικού διατηρητέου οικισμού του Πυργιού. (Βλ. Μονεμβασιά)

  1. Εξυπηρέτηση δημοτών 
  • Για ένα μεγάλο μέρος των σχέσεων τους  με το δήμο, οι δημότες είναι πλέον υποχρεωμένοι να προσέρχονται στο Δημαρχείο Χίου, με αποτέλεσμα να υφίστανται  μια απίστευτη ταλαιπωρία για διάφορες υπηρεσίες.

  1. Μαύρα Βόλια
  • Κατασκευή πέτρινου παραδοσιακού κυλικείου, εναρμονισμένου με το περιβάλλον, στη θέση της υπάρχουσας καντίνας
  • Απομάκρυνση  όλων των απαγορευτικών  σημάτων και αντικατάστασή τους με  ένα καλαίσθητο που θα περιέχει  όλες τις απαγορεύσεις  στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα. ( υπάρχει  σήμα που τοποθετήθηκε  πριν από τουλάχιστο 20 χρόνια  και δεν φαίνεται τίποτα από την σκουριά. )
  • Καθαρισμός μονοπατιού  προς Φώκι και  αποκατάσταση φωτισμού. Τοποθέτηση προστατευτικού κάγκελου  για να μην κινδυνεύουν τα παιδιά.
  • Αντικατάσταση των αποδυτηρίων, τα οποία είναι πια επικίνδυνα για την υγεία των λουομένων (από ακαθαρσίες κλπ).
  • Δημιουργία μόνιμου δημοτικού δωρεάν parking για τους λουόμενους της παραλίας.

  1. Δότια
·      Ανάπλαση του πύργου των Δοτίων και τουριστική αξιοποίησή του.

8.  Παραλίες  Κάτω Φανών και Καρίντας
  • Ασφαλτοστρώσεις  μέχρι τις παραλίες και λήψη ανάλογων μέτρων με την παραλία στα Μαύρα Βόλια.

     9.  Βρουλίδια
      .   Συντήρηση ολόκληρου του δρόμου από τη διασταύρωση  μέχρι την παραλία.  

10.     Παλιό λατομείο
 .   Δεντροφύτευση των χώρων που έχουν εγκαταλειφθεί. Να διεκδικήσει ο
       δήμος τις εκτάσεις του παλιού λατομείου.
       Ευρύτερος στόχος θα μπορούσε να είναι και η πολιτιστική αξιοποίηση του
       χώρου για την κάλυψη διαφόρων εκδηλώσεων στα μαστιχοχώρια.

11.     Πολιτισμός
  •  Να δοθεί ολόπλευρη βοήθεια  σε υλικοτεχνική υποδομή στον πολιτιστικό
       σύλλογο, προκειμένου  να αναπτύξει  πολιτιστικές δραστηριότητες για την
       ανάδειξη  του πυργούσικου πολιτισμού, τη λειτουργία τμημάτων θεάτρου,
       μουσικής, χορού κλπ,  αλλά και  προσφορά  στους νέους του χωριού  της
       δυνατότητας  εκμάθησης  τεχνών.



                                                                                           Οκτώβρης   2014

AΣΕΠ: Προκήρυξη 22 θέσεων για το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Λέσβου


Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση απεστάλη η 1Σ/2014 πρόσκληση του ΑΣΕΠ, που αφορά τη στελέχωση του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής Λέσβου της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με μόνιμο προσωπικό σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 18 παρ.3 του Ν. 4058/2012, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
Η πρόσκληση αφορά την πλήρωση συνολικά είκοσι δύο (22) θέσεων Πανεπιστημιακής (Π.Ε.), Τεχνολογικής (Τ.Ε.) και Δευτεροβάθμιας (Δ.Ε.) Εκπαίδευσης.
Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία έχουν μόνον όσοι περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων σε θέσεις των κλάδων/ειδικοτήτων που αναφέρονται στην Πρόσκληση 1Σ/2014 και που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ από 1.1.2009 μέχρι και την 31.12.2012 βάσει διαδικασιών πλήρωσης θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του ΑΣΕΠ ή των φορέων οι πίνακες των οποίων έχουν ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ και δεν έχουν διοριστεί.

aftodioikisi.gr

ΥΠΕΣ : 581.364,14 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ - ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ 30.797,45 ΕΥΡΩ - ΨΑΡΩΝ 29.089,70 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΠ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


To ποσό των 102,8 εκατ ευρώ αποδίδει στους δήμους της χώρας από τους ΚΑΠ του Οκτωβρίου το υπουργείο Εσωτερικών. Πρόκειται για κονδύλια που αφορούν την κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας αλλά και λειτουργικών δαπανών των ΟΤΑ.

aftodioikisi.gr

Ληξιπρόθεσμες οφειλές: Το αποτέλεσμα της ευρείας διυπουργικής σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών


Ολοκληρώθηκε η ευρεία διυπουργική σύσκεψη, η οποία συνεκλήθη στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αρθούν οι ενστάσεις της τρόικας σχετικά με τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Η σύσκεψη συνεκλήθη αμέσως μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, με την κυβέρνηση να επιζητεί την εύρεση της «κοινής συνισταμένης» με την τρόικα στο «φλέγον» θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι οποίες, ειδικά προς το Δημόσιο, αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο κατά 1 δισ. ευρώ και υπερέβησαν τα 70 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικεφαλής της τρόικας έχουν ζητήσει αφ” ενός να υπάρξουν αυστηρότεροι όροι στη νέα ρύθμιση (που θα προβλέπει έως και 100 δόσεις), προκειμένου να αποτραπούν οι οφειλέτες που έχουν ενταχθεί σε παλαιότερες ρυθμίσεις να «μεταπηδήσουν» στη νέα, και αφ” ετέρου η νέα ρύθμιση να «κουμπώνει» με τη ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι για τον συγκεκριμένο λόγο, το οικονομικό επιτελείο της τρόικας βρίσκεται αυτό το διάστημα σε συνεχή επικοινωνία με την τρόικα, επιθυμώντας να κατατεθεί η σχετική ρύθμιση στη Βουλή το αμέσως προσεχές διάστημα και, παράλληλα, να μην θεωρηθεί αυτό ως «μονομερής ενέργεια» της Ελλάδας.
Εκ των πραγμάτων, οι ρυθμίσεις θα έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, αφού, επί παραδείγματι, για τα χρέη στις τράπεζες προβλέπεται και διαγραφή κεφαλαίου, ενώ για το Δημόσιο μόνον διαγραφή σε προσαυξήσεις. Όμως, η τρόικα ζητεί να υπάρξει μια ισορροπία μεταξύ των ρυθμίσεων, ώστε να μην παρουσιάζεται κάποια από τις ρυθμίσεις ως πλέον συμφέρουσα από τις άλλες και όσοι οφείλουν και σε τράπεζες και σε Δημόσιο να επιλέξουν μόνον τη μία ή την άλλη ρύθμιση, με βάση την ελκυστικότερη για αυτούς λύση.
Στη σύσκεψη, συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Δημήτρης Πτωχός.

aftodioikisi.gr