Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Μετά το νέο μισθολόγιο, βέτο ΠΑΣΟΚ και στις απολύσεις δοκιμάζει την κυβερνητική συνοχή


Η προληπτική αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στη μείωση του κατώτατου μισθού στο Δημόσιο είναι μόνο η αρχή της νέας δοκιμασίας για την κυβερνητική συνοχή στην οποία πρωταγωνιστεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Δύο κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ , οι υπουργοί Υποδομών-Μεταφορών και Παιδείας, βουλευτές Β Αθήνας,Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Ανδρεας Λοβέρδος, όχι μόνον δεν συμφωνούν με τις απολύσεις που προβλέπονται σε τομείς ευθύνης τους, αλλά αντιπροτείνουν προσλήψεις και στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα πανεπιστήμια.
Σύμφωνα με πληρφορίες για να κλείσει η συμφωνία με την Τρόικα εκκρεμούν κάποιες χιλιάδες απολύσεις που προγραμματίζεται να γίνουν από τη δεξαμενή των «διαθέσιμων» στα ΑΕΙ (που πήραν παράταση με πρωτοβουλία Λοβέρδου) και από τα ΝΠΙΔ που υπάγονται στο υπουργείο Υποδομών. Αλλά οι Μ. Χρυσοχοίδης και Α. Λοβέρδος εμφανίζονται αποφασισμένοι να αψηφήσουν τις μνημονιακές δεσμεύσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συνέχεια.
To θέμα, όπως και αυτό του νέου μισθολογίου αναμένεται να συζητηθεί κατά τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλου.


aftodioikisi.gr