Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΕ



Σε διήμερη αναστολή της λειτουργίας των δήμων της χώρας, συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου προσανατολίζεται η ΚΕΔΕ, σύμφωνα με την απόφαση του εκτάκτου Συνεδρίου.
Το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ αποφασίστηκε να παραμείνει ανοικτό έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να υπάρχει η δυνατότητα επανεκτίμησης της κατάστασης και λήψης απόφασης για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, οι οποίες μπορούν να φτάσουν σε ακραίες μορφές όπως το κλείσιμο Δήμων και παραιτήσεις αιρετών.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ




Η αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους Θανάση Παπακωνσταντίνου, συν-εκπρόσωπο Τύπου, Μιχάλη Μπάκα, Γραμματέα περιφερειακής Οργάνωσης Βορείου Αιγαίου και Μαρία Μπογή, συντονίστρια των Οικολόγων Πράσινων στη Χίο, πραγματοποίησε πλήθος συναντήσεων με εκπροσώπους φορέων - όπως η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Δήμος Χίου, το Δασαρχείο, η Πυροσβεστική υπηρεσία, η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου-,  με σκοπό την ενημέρωση για τα αίτια  και τα αποτελέσματα της καταστροφικής πυρκαγιάς αλλά και την παρουσίαση και συζήτηση  προτάσεων των Οικολόγων Πράσινων  για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος και την ενίσχυση των κατοίκων στις  πυρόπληκτες περιοχές .

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΔΟΥ



Φωτιά εχει σημειωθεί, αυτη την ώρα στην περιοχή της Κλειδους.προς τον Αγιο Στέφανο , στο σημειο σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμειςς. Θα σας ενημερώσουμε όταν έχουμε νεότερα

ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ , ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ, Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΙΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ




Συνέντευξη τύπου έδωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χίου κ. Κώστας Τριαντάφυλλος ,σημερα το μεσημέρι,  κάνοντας προτάσεις για την ανασυγκρότηση της Χίου και την ανακούφιση των πληγέντων απο την καταστροφική πυρκαγιά


§         Ο Βουλευτής έκανε έναν μικρό απολογισμό των μέχρι σήμερα πεπραγμένων του, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται ενέργειες - επικοινωνία -  επαφές με τα συναρμόδια Υπουργεία για ζητήματα που αφορούν τις αποζημιώσεις των πληγέντων, την κήρυξη του νησιού ως πυρόπληκτου, την κίνηση των διαδικασιών για την πραγματοποίηση μελέτης για την περιοχή, από εμπειρογνώμονες.

H ATTICA BANK ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ




To Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας αποφάσισε να ενισχύσει με το ποσό των 50.000 ευρώ τις δραστηριότητες της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου για την αποκατάσταση των πληγεισών εκτάσεων καλλιέργειας μαστίχας, ποσό το οποίο μπορεί να καλύψει την αγορά 10.000 – 20.000 δενδρυλλίων μαστίχας.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Διοίκηση της Attica Bank άνοιξε ειδικό λογαριασμό, στον οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν όποιο ποσό επιθυμούν για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου για την αντιμετώπιση των αναγκών των μαστιχοπαραγωγών, οι οποίες προέκυψαν λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών. Ο αριθμός του λογαριασμού είναι ο εξής:

ΙΒΑΝ: GR06 0160 3610 0000 0008 4925 977

Τέλος, η Τράπεζα στηρίζει τους πελάτες της μαστιχοπαραγωγούς προσφέροντάς τους τη δυνατότητα διευκολύνσεων στην αποπληρωμή των δανείων τους.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ




Τεχνική σύσκεψη με θέμα τον συντονισμό και την άμεση εφαρμογή σχεδίου για  αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Χίο οργανώνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου την Πέμπτη  στις 7 το απόγευμα στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.
Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο Υπουργός Ναυτιλίας Κώστας Μουσουρούλης, ο Βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλου, η Γενική Γραμματέας  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής  Χριστιάνα Καλογήρου και ο Δήμαρχος Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης.
Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου. Νάσο Γιακαλή και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) Γιαννούσης Γεώργιος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης Κορασίδης Μόσχος, ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Αλεξιάδης Σωκράτης, η Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων Δελαπόρτα Άννα καθώς και ο Πρόεδρος της Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ)  Βαφειάδης Νικόλαος.
Στόχος της συνάντησης είναι:
- η αποτίμηση των περιβαλλοντικών και κοινωνικοοικονομικών συνεπειών της καταστροφής
-ο προσδιορισμός άμεσων ενεργειών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν
-η οριοθέτηση του πλαισίου για ένα μεσομακροχρόνιο προγραμματισμό στην βάση συνολικής θεώρησης των επιπτώσεων
-η εξεύρεση χρηματοδοτικών μέσων για την άμεση και μεσοπρόθεσμη χρηματοδότηση των αναγκών

48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ " ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"




Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από σήμερα οι 3. 800 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
Οι εργαζόμενοι ζητούν την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας τους καθώς σε ένα μήνα λήγουν οι συμβάσεις τους ενώ όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους παραμένουν απλήρωτοι για οχτώ μήνες. 
Αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.
newsbomb.gr