Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΣΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙ


Παρέμβαση για το θέμα των ΤΑΞΙ, έκανε αργά το βράδυ της Τρίτης, 13 Σεπτεμβρίου, η βουλευτής Χίου Ελπίδα Τσουρή, κατά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (Κ.Τ.Ε.) Υποδομών και Δικτύων στην οποία συζητήθηκε το σχέδιο νόμου παροχής υπηρεσιών μεταφοράς με ΤΑΞΙ.

Η βουλευτής Χίου Ελπίδα Τσουρή αναφέρθηκε στα εξής:

1. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη και συγκροτημένη παρέμβαση στον χώρο των ΤΑΞΙ -πέραν των επιμέρους αντιρρήσεων και διαφορετικών απόψεων-, η οποία θέτει κανόνες σε ένα κρίσιμο, για την ανάπτυξη του τουρισμού και την εικόνα της χώρας χώρο.
2. Βασική αδυναμία του νομοσχεδίου είναι ότι δεν παίρνει υπόψη της τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και τις διαφορές, ανάμεσα στο Κέντρο και την Περιφέρεια, την ηπειρωτική και τη νησιωτική χώρα, αλλά και τις διαφορές μεταξύ των περιφερειών του νησιωτικού χώρου.
3. Πρέπει να εξετασθούν τα ζητήματα, τα οποία εντοπίζονται στις νησιωτικές περιοχές και ειδικά αυτή του Βορείου Αιγαίου, όπως:
a. Να ληφθούν υπόψη όλοι οι σχετικοί παράγοντες, όπως πληθυσμιακά, δημογραφικά, αναπτυξιακά, τουριστικής εισροής, ανεργίας κλπ
b. Να επανεξεταστεί το θέμα της έδρας, λόγω των απομακρυσμένων χωριών και των μεγάλων αποστάσεων
c. Να αντιμετωπιστεί το θέμα της έδρας για τα οχήματα ειδικής μίσθωσης (μισθωμένα οχήματα με οδηγό)
d. Να τεθεί όριο στον αριθμό αδειών τις οποίες μπορεί να κατέχει ένα πρόσωπο
e. Άμεση λειτουργία του Παρατηρητηρίου, το οποίο θα εποπτεύει το χώρο
f. Για τη διαμόρφωση των κομίστρων, να υπάρχει έκφραση γνώμης από τους Περιφερειάρχες
4. Θετικά σημεία του σχεδίου νόμου θεωρούνται οι ρυθμίσεις για τον κανονισμό λειτουργίας, την επιμόρφωση και τα προσόντα, η αναβάθμιση των πειθαρχικών διαδικασιών, οι φορολογικές απαλλαγές για τους νέους ιδιοκτήτες, η ένταξη στο ΕΣΠΑ για αντικατάσταση και αναβάθμιση υπηρεσιών κ.α.

Τέλος, η βουλευτής Χίου επεσήμανε ότι η ΝΔ οφείλει να ζητήσει την παραίτηση του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΤΑΞΙ και Αγοραίων Ευθ. Λυμπερόπουλου, για τις ευθείες απειλές κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των βουλευτών, αφού πέραν από τη συνδικαλιστική του ιδιότητα, εκπροσωπεί ως αναπληρωτής τομεάρχης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι βουλευτές ασκούν το ρόλο τους, σύμφωνα με τη συνείδησή τους και όχι υπό το κράτος απειλών και εκφοβισμών. Αυτό είναι το ηχηρό μήνυμα που πρέπει να στείλουμε όλοι μας, κατέληξε η βουλευτής.

Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης, απάντησε στη συγκεκριμένη τοποθέτηση της βουλευτή, λέγοντας ότι θα ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις για τη νησιωτικότητα και οι επιμέρους προτάσεις.

"ΦΑΣΙΣΤΕΣ" - του ΦΩΤΗ ΑΓΓΟΥΛΕ

Φασίστες ήρθανε στον τόπο μας

φασίστες πήραν τα σπαρτά μας

φασίστες σκότωσαν τ' αδέρφια μας

και τυραγνούνε τα παιδιά μας.



Κάψανε το φτωχό μας σπιτικό

και κούρσεψαν την πλούσια χώρα

φασίστες ήρθανε και φέρανε

λιμό, θανατικό και μπόρα.

.

TO ... "ΔΙΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΜΟΥ" , ΤΟΥ ...ΛΩΒΟΚΟΜΕΙΟΥ


Άρχισαν τα … όργανα για το Λωβοκομείο. Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι της απόφασης περί διατηρητέων των εγκαταστάσεων του Λωβοκομείου, άρχισαν να … μαζεύονται οι… «πάτρωνες» της απόφασης, ή των … «αγώνων» για να … βγει αυτή η απόφαση , ή να …εμφανίζονται ονόματα που ενδιαφερόντουσαν … χρόνια για να βγει αυτή η απόφαση, λες και άλλοι Χιώτες … δεν ενδιαφερόντουσαν για να κηρυχθεί το Λωβοκομείο, ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Λες και οι κάτοικοι της περιοχής δεν κάνουν και δεν έκαναν αγώνες επί αγώνων για να τελεσιδικήσει αυτή η διαδικασία…Λες και οι Χιώτες δεν αγωνίσθηκαν για να κερδηθεί αυτή η διαδικασία… Λες και η «Σπιναλόγκα του Αιγαίου» , δεν είχε υποστηρικτές ανάμεσα στους υπόλοιπους συνέλληνες, στην προσπάθεια των Χιωτών προκειμένου να αναδειχθούν οι χώροι της ως διατηρητέο μνημείο…
Πριν στεγνώσει λοιπόν το μελάνι της απόφασης, εμφανίσθηκε στον Τύπο ανακοίνωση που, … περίπου λέει, ότι δια των … ενεργειών μου ή δια των ενεργειών μιας ομάδας συμπολιτών μας, «κηρύχθηκε το Λωβοκομείο Χίου ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο»… Ήταν κάτι από λίγο ως πολύ αναμενόμενο, μιας και δεν έχουν πληροφορηθεί αυτοί που «έτρεξαν να το προλάβουν», ότι η εποχή των … «δια των ενεργειών μου» , έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί στη συνείδηση των πολιτών και ειδικότερα , σ’αυτούς που από λίγο ως πολύ, έχουν βάλλει και αυτοί το «χεράκι» τους (κοντό ή μακρύ δεν έχει σημασία), στο να βγει τελικά αυτή η απόφαση.
Το … «δια των ενεργειών» λοιπόν- έστω με τον έμεσο τρόπο της αναφοράς των προηγηθεισών διαδικασιών και των συμμετεχόντων σ’αυτές ονομαστικά…-, μόνο θυμηδία προκαλεί για τον παλαιοκομματικό τρόπο προσέγγισης ψηφοφόρων και «διαφήμισης του έργου σου» και σίγουρα δημιουργεί τις αρνητικότερες των εντυπώσεων, σε αντίθεση με τα θετικά που πιθανόν να είχαν στο μυαλό τους ως επιδίωξη, οι … «πάτρωνες των ενεργειών» για την κήρυξη του Λωβοκομείου, ως ιστορικού διατηρητέου μνημείου…
ΗΛΙΑΣ ΦΥΛΛΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ : ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Το Ε.Κ.Χίου εκφράζει τη διαφωνία του για τα νέα εισπρακτικά μέτρα της κυβέρνησης και ιδιαίτερα της έκτακτης εισφοράς των ακινήτων ακόμα και των μικροϊδιοκτητών.
Η έκτακτη αυτή εισφορά που έρχεται σε συνέχεια του ειδικού τέλους ημιυπαίθριων του ΕΤΑΚ 2009 του ΦΑΠ 2010 και 2011 θα κληθούν να πληρώσουν και οι άνεργοι και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι που υπό κανονικές συνθήκες έτυχε να έχουν ένα σπίτι για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Η επιλογή της είσπραξης του τέλους μέσα από το λογαριασμό της ΔΕΗ είναι πιθανό να δημιουργήσει σε πολλές περιπτώσεις προστριβές και εκβιασμούς μεταξύ των ιδιοκτητών και των ενοικιαστών.
Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι η συνεχιζόμενη συμπίεση του βιοτικού επιπέδου μισθωτών, συνταξιούχων μη εχόντων και κατεχόντων είναι μια αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική για την κοινωνία και την οικονομία, για αυτό πρέπει να αναζητήσει πόρους από τους οικονομικά ισχυρούς, τους φοροκλέπτες και φοροδιαφεύγοντες.

Η δογματική εμμονή και οι εκβιαστικές απαιτήσεις των δανειστών στις πολιτικές λιτότητας και συμπίεσης του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων ,όχι μόνο δεν βοηθούν τη χώρα για την έξοδο από την κρίση και το χρέος απεναντίας οδηγούν στη χρεωκοπία της κοινωνίας και της οικονομίας, και συνολικά της Ευρωζώνης.

ΦΑΡΟΣ ΒΑΡΒΑΣΙΟΥ : ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ




Άρχισαν οι εγγραφές αρχαρίων και προχωρημένων στα παρακάτω τμήματα του ΦΑΡΟΥ ΒΑΡΒΑΣΙΟΥ: Μουσικής, χορού, χορωδίας ενηλίκων, σκακιού, πινγκ-πόνγκ, κεντήματος, κοπανελλιού (δαντέλλας), υφαντικής, πατρόν, κοπτικής-ραπτικής. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Συνδέσμου κάθε απόγευμα 5-8 εκτός Κυριακής. Τηλ. 22710 20621

ΤΟ Γ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΛΛΙΟΡΗ



--- Συνέντευξη στον Ηλία Φύλλα---

- Ξεκίνησαν τα σχολεία, πιστεύετε ότι ο Δήμος Χίου , είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στο θεσμικό του ρόλο;

- Ο Νίκος ο Νύκτας από την πλευρά του προσπαθεί, αντιμετωπίζει προβλήματα και γενικά και ο ίδιος δεν είναι ικανοποιημένος από τη λειτουργία της δημοτικής επιτροπής παιδείας από τη στιγμή που διαπιστώνει ότι παρακάμπτεται από αναρμόδιους φορείς, από το Δήμαρχο ή από άλλους συναδέλφους, αντιδημάρχους στο έργο του. Ένα τελευταίο παράδειγμα για το οποίο έγινε αναφορά, ήτανε η παραχώρηση του 2ου Λυκείου για την πρόσθετη διδακτική στήριξη σε ένα σωματείο συναδέλφων εκπαιδευτικών που εθελοντικά θα προσέφεραν αυτό το έργο. Αυτό, μεταξύ τους είχε συμφωνηθεί με το Δήμαρχο, είχε παρακαμφθεί η δημοτική επιτροπής παιδείας, ο αρμόδιος πρόεδρός της, ο οποίος τυχαίνει να είναι και πρόεδρος των νομικών προσώπων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή έχει αναβαθμισμένο ρόλο, στο πρόσωπό του συνυπάρχουν τρεις ιδιότητες, στην ουσία του έχει εκχωρηθεί το κομμάτι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νησί και δικαιολογημένα ο άνθρωπος εξάρει το παράπονό του «ότι με παρακάμψατε, δεν με ειδοποιήσατε», «είναι η τελευταία φορά που ψηφίζω, επειδή καταλαβαίνω τη σπουδαιότητα του ζητήματος, από τη στιγμή που διαπιστώνω ότι η καθ’ ύλη αρμόδια επιτροπή ούτε ενημερώθηκε ούτε ζητήθηκε η γνώμη της, όπως θα έπρεπε να υπάρχει εκφρασμένη πριν ληφθεί η απόφαση», δηλαδή και εμείς τονίσαμε το πρόβλημα στην όλη διαδικασία, ότι δεν είχαν γίνει οι προβλεπόμενες ενέργειες, δεν είχαν συνεδριάσει τα όργανα, αν θα έπρεπε να συνεδριάσουν για να γνωμοδοτήσουν θετικά ή αρνητικά. Φθάνουμε σαν Δημοτικό Συμβούλιο ή ο Δήμαρχος από μόνος του να λέει «πάτε να χρησιμοποιήσετε κάποιες αίθουσες, κάποιους χώρους του σχολείου» χωρίς να γνωρίζουμε αν το ίδιο το σχολείο τη χρονιά αυτή έχει κάποιες εκδηλώσεις προγραμματίσει, έχει κάποιες ανάγκες να καλύψει και να έρχεται αυτό σε σύγκρουση με τις δραστηριότητες του φροντιστηρίου που θα αναπτυχθεί εκεί. Η δημοτική επιτροπή παιδείας έχει να εκτελέσει ένα πολύ σοβαρό και αναβαθμισμένο έργο, δεδομένου ότι δεν υπάρχει και νομαρχιακή επιτροπή παιδείας, που με βάση το νόμο υπήρχε. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν Νομαρχίες, ούτε στην Περιφέρεια υπάρχει αντίστοιχος θεσμός, αναφέρομαι στην περιφερειακή ενότητα Χίου, άρα μιλούμε για μια δημοτική επιτροπή που καλύπτει όλο το φάσμα του νησιού και αναφερόμαστε για δύο νομικά πρόσωπα, ένα για την Πρωτοβάθμια, ένα για τη Δευτεροβάθμια, που ενσωματώνουν τις λεγόμενες σχολικές επιτροπές από τη μια είναι είκοσι σχολεία της Δευτεροβάθμιας και περίπου εξήντα της Πρωτοβάθμιας. Είναι ένα δύσκολο έργο και με δεδομένο και τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, δεδομένου ότι τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων έχουν περικοπεί σ’ ένα ποσοστό που αγγίζει και το εξήντα τοις εκατό, η χρονιά που έρχεται, τα σχολεία που ξεκινούνε θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

- Επειδή από την προηγούμενη δημοτική αρχή το έχετε ξεκινήσει, το συνεχίζετε και τώρα, έχετε μια συνέχεια σ’ αυτό, θα μιλήσω για το θέμα της ανακύκλωσης. Πρόσφατα λέγεται ότι για την ανακύκλωση εδώ, επικεφαλής τοποθετήθηκε ο κ. Σουρέλας, τελικά τι γίνεται με την ανακύκλωση στη Χίο, προχωρεί ή όχι;

-
- Ανακύκλωση στη Χίο δε γίνεται, δεν έγινε ποτέ. Εσείς που παρακολουθούσατε τα δημοτικά συμβούλια, μπορεί να το θυμόσαστε, η πιλοτική εφαρμογή της ανακύκλωσης, όπως ονομάστηκε τότε από τη δημοτική αρχή Βρουλή, ήταν η απάντηση σε μια εμπεριστατωμένη εισήγηση που είχαμε καταθέσει παρουσία και των ενδιαφερόντων φορέων στο δημοτικό συμβούλιο ως πρόταση που είχε συγκεκριμένα βήματα και συγκεκριμένη στοχοθεσία. Στα λόγια όλα είναι εύκολα, το πώς μπορούμε να κάνουμε ανακύκλωση, το αν θα κάνουμε, όμως ή όχι τελικά πραγματική ανακύκλωση, έχει να κάνει με το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζουμε το θεσμό αυτό.

- Ή αν θέλουμε να κάνουμε.

-
- Ναι, ή αν θέλουμε να κάνουμε ανακύκλωση, η δημοτική αρχή Βρουλή αυτό που έκανε ήτανε να «σπείρει» κάποιους κάδους με τέσσερα χρώματα, λέγοντας ότι θα μαζέψει κάποιο υλικό, δύο ή τρεις φορές αυτό, ιδίως το χαρτί μαζεύτηκε και πήγε στην Αθήνα, τα άλλα προς ανακύκλωση προϊόντα δεν έφθασαν ποτέ στα συστήματα διαλογής.

- Πού πήγανε;

-
- Πήγανε στη χωματερή αρχικά. Όταν αυτό αναδείχτηκε μέσω του τύπου με φωτογραφίες και ντοκουμέντα, στη συνέχεια μαζεύτηκαν στο χώρο τη σφαγείων, που είχαν πάψει να λειτουργούν εκεί στον Κοφινά και από εκεί τα έπαιρνε ο αέρας ή δημιουργήθηκε μια εστία μόλυνσης και βρωμιάς. Σήμερα, η δημοτική αρχή δείχνει αποφασισμένη να ξεκινήσει την ανακύκλωση γιατί συναισθάνεται και την υποχρέωσή της, όπως είχαμε και εμείς τονίσει, που έχει να κάνει με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ. Από ευρωπαϊκή σύμβαση, προγραμματική σύμβαση, η Ελλάδα πήρε χρήματα, πήρε πόρους οικονομικούς προκειμένου να υλοποιήσει την υγειονομική ταφή. Με χρήματα, λοιπόν, της ευρωπαϊκής και της τράπεζας, έγιναν μια σειρά έργων μεταξύ των οποίων, ο ένας από τους δύο ΧΥΤΑ στη Χίο, όμως με τη δέσμευση εκεί να οδηγούνται μόνο προϊόντα για υγειονομική ταφή που δεν ανακυκλώνονται. Άρα, έχουμε συμβατική υποχρέωση να λειτουργήσουμε πρώτα την ανακύκλωση και μετά να αρχίσουμε να στέλνουμε απορρίμματα, τα υπολείμματα των απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ. Αυτό λοιπόν, τουλάχιστον, λεκτικά η δημοτική αρχή Λαμπρινούδη δείχνει να το συναισθάνεται και έχει αναθέσει σ’ ένα εντεταγμένο δημοτικό σύμβουλο που είναι και πρόεδρος αυτή τη στιγμή του φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων, του ΔΙΑΝΟΧ, ονομάζεται ΔΙΑΝΟΧ Νότιας Χίου, να ερευνήσει τις δυνατότητες εφαρμογής ολοκληρωμένης ανακύκλωσης προγράμματος και στη Χίο.

- Επιπρόσθετη ενημέρωση έχει γίνει σ’ αυτό σ’ εσάς στο δημοτικό συμβούλιο;


- Στο δημοτικό συμβούλιο μια πρώτη κουβέντα και ενημέρωση έγινε με αφορμή ένα θέμα καθαριότητας στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, αλλά εμπεριστατωμένη και αναλυτική ενημέρωση δεν έχει γίνει. Αυτά που γνωρίζουμε εμείς είναι ότι έχουν απευθυνθεί όπως υποδεικνύαμε και στην προηγούμενη δημοτική αρχή εδώ και τρία χρόνια, τα οποία πήγαν χαμένα, να κάνει σε εγκεκριμένα από το Υπουργείο συστήματα διαλογής προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στη Χίο. Η υποβολή πρότασης δε δεσμεύει τα συστήματα στο να έρθουν στη Χίο και να δραστηριοποιηθούν. Είναι και αυτά εταιρείες που θα πρέπει και αυτά με τη σειρά τους να δούνε και τους όγκους των απορριμμάτων και τα κόστη μεταφοράς και να δούνε τις οικονομικές και άλλες παραμέτρους που έχει όλο αυτό το σχέδιο για την υλοποίησή του. Μέχρι στιγμής οι απαντήσεις δεν είναι ενθαρρυντικές που υπάρχουν, πλην, όμως, ακούω ότι η Δημοτική Αρχή προσανατολίζεται στο να εκχωρήσει σε ιδιώτες αυτή τη δραστηριότητα και η δικιά μας επιφύλαξη είναι…

- Μόνο της ανακύκλωσης ή και ένα κομμάτι της καθαριότητας;
- Αυτή τη στιγμή ακούω για την ανακύκλωση.

- Γιατί ετοιμάζεται μια τροπολογία σε νομοσχέδιο που θα παρακάμψει ουσιαστικά τις υπηρεσίες καθαριότητας.

-
- Και εγώ το έχω ακούσει αυτό, αλλά αυτή τη στιγμή από την όποια ενημέρωση υπάρχει, η σκέψη στη δημοτική αρχή είναι για το κομμάτι της ανακύκλωσης. Δεν είναι εύκολο και θα πρέπει πολύ προσεκτικά να το διερευνήσει η Δημοτική Αρχή, ποιες είναι αυτές οι εταιρείες, τι αξιοπιστία έχουν, τι δεσμεύσεις αναλαμβάνουν και πώς μπορεί να υπάρξει εγγύηση ότι γι’ αυτό το έργο θα εκτελεστεί σωστά με τον τρόπο που πρέπει και στην έκταση που πρέπει. Δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο σήμερα να πούμε.

- Από την καθαριότητα είσαστε ευχαριστημένος; Όχι από τους υπηρεσιακούς παράγοντες ή τους εργάτες καθαριότητας, συνολικά.


- Έχουμε ζητήσει από τον αντιδήμαρχο, σαν πολιτικό προϊστάμενο και υπεύθυνο αυτής της δράσης να μας φέρει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την καθαριότητα του Δήμου και στο κομμάτι των απορριμμάτων αλλά και στο κομμάτι δημοτικών ακινήτων και των κοινόχρηστων χώρων. Κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής, δεν μας το έχει φέρει, αντίθετα εμείς έχουμε προγραμματικά δεσμευτεί να υποστηρίξουμε τον τομέα καθαριότητας όπως και τον τομέα της ύδρευσης. Αυτό δε σημαίνει, ότι δεν ασκούμε την απαραίτητη κριτική, όμως ψηφίσαμε τις προτεινόμενες προσλήψεις από την πλευρά του Δημοτικού Συμβουλίου, από τη δικιά μας την πλευρά στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου η υπηρεσία να επανδρωθεί, να στελεχωθεί σωστά για να επιτελέσει το ρόλο της. Αυτή τη στιγμή στο κομμάτι της καθαριότητας μάλλον από τον τομέα των υπηρεσιών της καθαριότητας χρηματοδοτούνται 145 εργαζόμενοι. Είναι ο μέγιστος αριθμός που θα μπορούσε ποτέ να έχει η καθαριότητα στη Χίο, στο Δήμο της Χίου, όμως, το αποτέλεσμα είναι δυσανάλογο με τον αριθμό των εργαζομένων.

- Δεν είστε ευχαριστημένος


Ακριβώς και εκεί πάνω ζητήσαμε να βρεθούν τρόποι, να υπάρξει ένα σχέδιο, ένα πρόγραμμα και αξιοποίησης αυτού του προσωπικού αλλά και βελτίωσης του αποτελέσματος. Ένας τρόπος θα ήταν και η δραστηριοποίηση και της δημοτικής αστυνομίας γιατί πρέπει να πούμε ότι και από την πλευρά των δημοτών εμφανίζονται υπερβάσεις, αυθαιρεσίες που δυσχεραίνουν το έργο της υπηρεσίας καθαριότητας και αυτές θα πρέπει να παταχθούν. Θα πρέπει να καταλάβει και ο δημότης ότι είναι υποχρεωμένος να συνεργαστεί σ’ ένα στόχο που έχουμε για καθαρή πόλη, καθαρό Δήμο. Αν δεν μπορεί να το κάνει αυτό, προφανώς, θα πρέπει να υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί αλλά και πρόστιμα που θα επιβάλλονται κατά περίπτωση πάντα μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες.

- Υπήρχε ένας κανονισμός καθαριότητας του Δήμου της Χίου που είχε συνταχθεί.
- Πάντα υπάρχουν κανονισμοί, το θέμα είναι αν εφαρμόζονται ή αν πηγαίνεις στον αντιδήμαρχο ή στο φίλο σου το Δήμαρχο και σου σβήνει το πρόστιμο ή δε βεβαιώνεται το πρόστιμο ποτέ.

ΑΓΡΕΛΩΠΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑΣ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑΣ ΜΕΧΡΙ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Τ


η συνέχιση της μονοδρόμησης της προκυμαίας, τις συγκεκριμένες ώρες που ισχύει, αποφάσισε το Λιμενικό Ταμείο Χίου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου. Η προηγούμενη απόφαση ίσχυε μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, ωστόσο λόγω της μέχρι σήμερα αυξημένης κίνησης αποφασίστηκε η παράτασή της.