Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ Η ΧΙΟΣ




Από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη ξαφνική άσκηση που διέταξε ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος το σενάριο της οποίας προβλέπει.

  • Καταληψη του νησιου της Χιου απο εχθρικες δυναμεις τον ρολο των οποίων παιζει η Δυναμη ΔΕΛΤΑ.

  • Η Δύναμη Δέλτα με εναέρια μέσα μεταφέρεται στο νησί.

  • Την ίδια ώρα ο διοικητής των δυνάμεων του νησιού πρέπει να ενεργοποιήσει τις μονάδες του νησιού για την επιχείρηση


Οι ξαφνικές ασκήσεις σε νησιά του Αιγαίου και μάλιστα με σενάρια που μέχρι πρότινως ήταν …ταμπού η ανακοίνωσή τους δείχνει από τη μία ότι υπάρχει ασφαλώς ανησυχία.

Είναι η πολλοστή φορά τους τελευταίους μήνες που η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ ενεργοποιεί ένα σημαντικό κομμάτι του αμυντικού μηχανισμού της χώρας.
Από την άλλη αποτελεί κι ένα καλό “τρικ” για να “ξεφεύγει” το προσωπικό από τη διαρκή κατάσταση “μιζέριας” στην οποία έχουν καταδικάσει τις ΕΔ τα οικονομικά μέτρα.

www.onalert.gr

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΣΤΗ ΧΙΟ Η ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ , ΣΤΙΣ 6.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ


ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΣΕ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

         
          Το ΚΚΕ διοργανώνει διαδηλώσεις σε δεκάδες συνοικίες του Λεκανοπεδίου Αττικής, της Θεσσαλονίκης και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας αύριο Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, καλώντας το λαό να εκφράσει πιο αποφασιστικά την άρνηση υποταγής στα βάρβαρα μέτρα που φέρνουν μαζί κυβέρνηση -  τρόικα και να οργανώσει την αντεπίθεσή του.
          Οι συγκεντρώσεις που διοργανώνονται είναι οι παρακάτω:

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ


ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό τη βουλευτική του εποπτεία και την Eκλογική Pεριφέρεια της Σάμου, έκανε την εξής δήλωση:

ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΣΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΙΚΑ



Έχουμε τα πιο ακριβά γαλακτοκομικά στην Ευρώπη αλλά οι κτηνοτρόφοι μας πουλάνε στις χαμηλότερες τιμές γάλακτος στην Ελλάδα!!

Η επιβεβαίωση από τη Eurostat των ακριβότερων στην Ευρώπη γαλακτοκομικών προϊόντων και αυγών, οφείλεται από κοινού στην ολιγοπωλιακή διάρθρωση και την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών της αγοράς, στη μικρή εγχώρια προστιθέμενη αξία και στην απαξίωση του συνεταιρίζεσθαι και των κοινών προσπαθειών προώθησης τους. 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ


Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία "Ομπρέλα" διοργανώνει στις 10 Οκτωβρίου 2012 το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο Ψυχική Υγεία και Τηλεματικές Εφαρμογές, στο οποίο θα συμμετέχει με παρουσίαση το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου. Θα παρουσιαστεί το "Πρόγραμμα αποκατάστασης μέσω υπολογιστή - τηλεδιάσκεψης" από τους:  Κ.Μπόλια, παιδοψυχίατρο, Γ.Κοκκώδη, λογοθεραπεύτρια Σ.Κώττη, ειδική εκπαιδευτικό.
http://www.kpechios.gr/en/event-calentar/icalrepeat.detail/2012/10/10/57/-/YjJhYzg5ZDU4OTY2ZmNkNTliZDM2OTNhNDA2NWQ4Yjk=/-.html




Κέντρο Παιδιού και Εφήβου
Εγκρεμού 30
Χίος, 82100
Τηλ: 2271020000
e-mailinfo@kpechios.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Λ.Α.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ


ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔHMOY XIOY
ΠΡΟΣ  ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΙΟΥ

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε.
Με βάση δημοσιεύματα του Αιγαιακού και Αθηναϊκού τύπου Τύπου, ανοίγει τις αμέσως επόμενες ημέρες το οδυνηρό ζήτημα της αναδιάρθρωσης της ελληνικής ακτοπλοϊκής αγοράς η οποία θα μεταβάλλει συθέμελα τις θαλάσσιες μεταφορές στο Αιγαίο, με πρωτοβουλίες των εφοπλιστών και της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ προεξάρχοντος του υπουργού Ναυτιλίας κ. Μουσουρούλη.
Στο τραπέζι μπαίνουν εργασιακά, αναχρηματοδοτήσεις, ρυθμίσεις δανείων και η πλήρης ανατροπή του χάρτη των δρομολογίων αλλά και του ισχύοντος θεσμικού και φορολογικού πλαισίου.
Στα χέρια του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη βρίσκεται  έκθεση με τίτλο «Σχέδιο Δράσης για την Αναδιάρθρωση της Ελληνικής Ακτοπλοΐας» την οποία συνέταξε κατόπιν σχετικής συνεννόησης ο σύμβουλος του δημοσίου Planet, θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας και αποτελεί οδικό χάρτη για τους Πρόθυμους του υπουργείου και της συγκυβέρνησης.
Μεταξύ άλλων η μελέτη εισηγείται ουσιαστικά ως «δυνητική κατεύθυνση», αλλά επί της ουσίας ως κεντρική κατεύθυνση, τον εκ του μηδενός επαναπροσδιορισμό των αναγκών δρομολόγησης από και προς τους λιμένες της χώρας και την πλήρη εφαρμογή (κατόπιν σχετικής μελέτης) του συστήματος hub & spoke.
Να χρησιμοποιούνται δηλαδή κάποια λιμάνια ως κομβικά τα οποία θα εξυπηρετούνται από κύριες γραμμές και τα υπόλοιπα περιμετρικά λιμάνια να εξυπηρετούνται από τοπικές γραμμές. Δηλαδή για παράδειγμα για να πάει κάποιος στις Κυκλάδες να ταξιδεύει π.χ. στην Σύρο και από εκεί με άλλο πλοίο να μεταφέρεται στον τελικό προορισμό του. Το ίδιο προτείνεται για τη Μυτιλήνη ως κομβικό λιμάνι και περιμετρικά της Χίου και της Λήμνου.
Λόγος γίνεται ακόμα για άρση των θεσμικών περιορισμών που οδηγούν σε επιβάρυνση του κόστους λειτουργίας του κλάδου και που  συνδέονται πλήρως με την ασφάλεια των πλόων όπως είναι η απαίτηση κατοχής πιστοποιητικού ελληνομάθειας για το προσωπικό που δεν είναι Έλληνες, οι συνθέσεις “safe manning” (ασφαλούς επάνδρωσης) ανά πλοίο ανάλογα με το δρομολόγιο και τα χαρακτηριστικά του πλοίου και τα σωστικά μέσα. Στο πρόσφατο ναυάγιο του “Concordia” αναδείχτηκαν ακριβώς τέτοια προβλήματα κατά την εκκένωση του πλοίου, που αφορούσαν στην πολυγλωσσία του πληρώματος, στην εκπαίδευσή του και στα υποσυντήρητα σωστικά μέσα, ό,τι δηλαδή οι εφοπλιστές θεωρούν κόστος.
Επίσης προωθείται η πλήρης απελευθέρωση των τιμών των ναύλων. Κρατικό ναυλολόγιο θα ισχύει μόνο στις επιδοτούμενες γραμμές.
Απελευθερώνεται οριστικά το όριο ηλικίας των πλοίων της ακτοπλοΐας και παραπέμπεται για το απώτερο μέλλον η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στις άγονες γραμμές.
Με δεδομένη την πλειοψηφία των σαπακιών που κυκλοφορούν στο Αιγαίο βαδίζουμε για να θρηνήσουμε θύματα στο βωμό του εφοπλιστικού υπερκέρδους και των συγκυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που διαχρονικά τους υπηρετούν με δεξιά και αριστερά δεκανίκια.
Από τα παραπάνω, που είναι ένα μέρος των όσων προβλέπονται, οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες του νησιού μας, για το λαό μας και τους ναυτεργάτες του, επιστρέφουν και με τη βούλα δεκαετίες πίσω, ελέω των εφοπλιστικών συμφερόντων και της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που τα υπηρετούν.
Θεωρούμε  ότι το θέμα πρέπει να απασχολήσει άμεσα και έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου για να εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεσή τους σ’αυτές τις πολιτικές που στην κυριολεξία  καταδικάζουν το νησί μας και  τα νησιά μας  σε αργό θάνατο, να απαιτήσουν  να σταματήσουν αυτές οι μεθοδεύσεις και να εξασφαλισθούν ανθρώπινες , σύγχρονες, ασφαλείς, τακτικές και με χαμηλό εισιτήριο ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες
Ταυτόχρονα σημειώνουμε ότι είναι επίκαιρο όσο ποτέ το αίτημα  για Ενιαίο Δημόσιο Οργανισμό ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, που θα αντιμετωπίζει τις μεταφορές ως κοινωνικό αγαθό, υπηρετώντας τα συμφέροντα του λαού και όχι ως εμπόρευμα που υπηρετεί την κερδοφορία των εφοπλιστών.
Σ΄ αυτή τη γραμμή πάλης και αντεπίθεσης καλούμε να συνταχθούν οι εργαζόμενοι, οι νησιώτες και οι ναυτεργάτες. Αυτή είναι και η ταξική διαχωριστική γραμμή  και πάνω σε αυτή κρίνονται οι φίλοι από τους εχθρούς του λαού μας.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ
ΑΜΠΑΖΗ ΣΤΕΛΛΑ
ΚΩΣΤΑΛΑ ΚΛΑΙΡΗ
ΒΑΡΒΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ




Πόρισμα για δύο σημαντικά προβλήματα καθημερινότητας, που αντιμετωπίζουν οι πολίτες από τις κλήσεις και τα πρόστιμα που επιβάλουν οι δήμοι στα οχήματά τους για παραβάσεις, εξέδωσε ο Συνήγορος του Πολίτη.Το πόρισμα αφορά συγκεκριμένα δύο ζητήματα:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ




       Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Γανιάρη και εκπροσώπων  του Συλλόγου νεφροπαθών.
Οι εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου παρουσίασαν στον κ. Γανιάρη τα αιτήματά τους , που αφορούν στην προμήθεια και στο κόστος των φαρμάκων τους σε περιόδους απεργιακών κινητοποιήσεων.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΙΝΑΣ ΜΑΣΧΑ

16 NTOKYΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ




6 νέοι κινηματογραφιστές και καλλιτέχνες, 8 Έλληνες και 8 Τούρκοι, συναντήθηκαν την άνοιξη του 2012 στη Μυτιλήνη χάρις σ' ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποίησε το Istanbul Digital Culture and Arts Foundation σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ), το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας 'Καρπός', Τουρκικά Πανεπιστήμια, την Εταιρεία Πολιτιστικής Ανάπτυξης Λέσβου 'ΑΙΟΛΙΣ' και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου -Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας.

Οι κινηματογραφιστές δούλεψαν μαζί για τρεις μήνες και στις δυο πλευρές του Βορείου Αιγαίου (Μυτιλήνη, Αντάτεπε, Αϊβαλί, Τσανάκαλε, Σμύρνη κ.ά.) και δημιούργησαν 16 ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με θέμα τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης τω
ν δύο πλευρών: «Re-thinking Closeness and Apartness, Re-connecting with the Other Side».

Τα 16 αυτά ντοκιμαντέρ προβάλλονται υπό τον γενικό τίτλο: «ΝΟRTH AEGEAN NARRATIVES/ Ιστορίες στο Βόρειο Αιγαίο» (http://northaegeannarratives.org/), την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012 στις 8:00 το βράδυ, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος – ΛΑΪΣ. Την εκδήλωση θα προλογίσουν: η κα Φωτεινή Σιάνου, μέλος ΔΣ ΚΕΔΕ, η κα Μαρία Λεωνίδα, σκηνοθέτις, δ/ντρια του Κέντρου «Καρπός» και ο κ. Âli Yurtsever, συντονιστής του Προγράμματος.

Τα ντοκιμαντέρ, διάρκειας 7 λεπτών το καθένα, δεν ανήκουν στο είδος «τουριστικό ντοκιμαντέρ», ούτε έχουν θέμα τη φύση, αλλά τους ανθρώπους και τις σχέσεις τους με το χώρο: Τα γκράφιτι, τα δάση και οι πυρκαγιές, η συμπεριφορά των αντρών προς τις γυναίκες, οι καρτ ποστάλ γίνονται αφορμές για να μελετήσουμε τη νοοτροπία και τα κοινά σημεία και τις διαφορές που μας ενώνουν.
Ο κατάλογος όλων των ταινιών που προβάλλονται:
1. (Τ)here της Ζακ Ιωάννου
2. Refika της Özge Deniz Özker
3. Ala la la la la της Μυρτώς Παπαδογεωργίου
4. Roots to the Sounds της Firuze Karaoğlu
5. Opus 2 - A perfumer's composition for the North Aegean region της Αλεξάνδρας Σαλίμπα
6. 5 Spoons and 1 Knife της Γεωργίας Τσισμετζόγλου
7. Twins του Στρατή Βογιατζή
8. I Missed the Bus της Hande Zerkin
9. Faster Harder Stronger της Melisa Üneri
10. Eressos Romantica της Deniz Şengenç
11. Neighbor, Do You Have Roka? της Sibil Çekmen
12. SLF-NAG του Δημήτρη Αχλιόπα
13. Unbounded- Wildfire in the North Aegean της Sena Başöz
14. Radio Boarding Pass του Κωνσταντίνου Κουκούλη
15. Kopuk της Gözde Efe
16. Souvenir de... του Γιάννη Αδρίμη

Πληροφορίες για τους καλλιτέχνες και video των ταινιών:
http://northaegeannarratives.org/artists/

Ταινιοθήκη της Ελλάδος – ΛΑΪΣ, Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134 - 136 (μετρό Κεραμεικός)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, Διάρκεια Εκδήλωσης: 2 ώρες, Ακολουθεί μικρή δεξίωση

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα: http://northaegeannarratives.org/