Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ



Νόμος- διαστροφή για τους φορολογούμενους μπήκε από χτες σε εφαρμογή! Όσοι θα έχουν επιστροφή από την εφορία, ακόμα και λιγότερα από 1500 ευρώ, θα περιμένουν από πολύ έως… για πάντα. Οι υπόλοιποι θα περιμένουν να χτυπήσει και γι αυτούς η καμπάνα. Τα σαΐνια του υπουργείου Οικονομικών βρήκαν νέο τρόπο να κλέψουν τα χρήματα των πολιτών και μάλιστα εκείνων που δηλώνουν τα εισοδήματά τους στην εφορία. Δημιουργώντας έτσι και ένα νέο κίνητρο για να φοροδιαφεύγεις!
Το σύστημα υφαρπαγής των επιστροφών φόρων ξεκίνησε ήδη με εγκύκλιο του υπουργείου. Ο νόμος είναι σατανικός στη σύλληψη! Μόνο διεστραμμένοι εγκέφαλοι που μισούν τους νόμιμους φορολογούμενους θα μπορούσαν να τον σκεφτούν και να τον βάλουν σε εφαρμογή.  Τι προβλέπει;
  1. Ότι οι εφορίες θα συμψηφίζουν τις επιστροφές φόρου, όσο μικρές κι αν είναι, με όσες μηνιαίες δόσεις οφειλών ΕΝΦΙΑ υπολείπεται να πληρωθούν χωρίς να έχουν λήξει!!!
  1. Αν δεν υπάρχουν οφειλές ΕΝΦΙΑ θα συμψηφίζονται οι επιστροφές φόρου του προηγούμενου έτους με φόρους του τρέχοντος έτους!!!
  1. Δηλαδή, οι επιστροφές φόρου εισοδήματος μπορεί να μην καταβάλλονται εντός του έτους που προέκυψαν, όπως γίνεται πάντα, αλλά να συμψηφιστούν με ενδεχόμενες υποχρεώσεις των δικαιούχων από το επόμενο έτος!!!
  1. Αν δεν υπάρχουν ούτε άλλες τέτοιες υποχρεώσεις, οι επιστροφές φόρου που οφείλονται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα θα μπορούν να συμψηφίζονται αυτόματα με οφειλές των φορολογούμενων προς άλλους δημόσιους οργανισμούς, όπως ο ΕΦΚΑ ή άλλα ταμεία!!!
  1. Και το κράτος; Πώς θα παρακρατά το οφειλόμενα και για πόσο καιρό; Άτοκα φυσικά και για όσο καιρό του χρειάζεται για να συνδέσει αυτόματα ΟΛΕΣ του τις οικονομικές υπηρεσίες με τις εφορίες και ΟΛΑ μαζί με ΟΛΑ τα ταμεία. Για να μπορεί να βρίσκει τα παραπάνω στοιχεία!!!
Και πώς θα γίνεται η διαδικασία; Πολύ… απλά:
Μόλις η εφορία ή άλλη εισπρακτική Αρχή διαπιστώσει ότι πρέπει να επιστρέψει χρήματα σε φορολογούμενο θα παίρνει μια ισχυρή δόση ντραμαμίνης για τη ζαλάδα. Μετά, θα ψάχνει ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ (και μη σας πουν τρεχάτε φέρτε τα) από το TAXIS τη φορολογική ενημερότητα του άτυχου, ακόμα κι αν το ποσό που πρέπει να του επιστραφεί είναι μικρότερο από τα 1.500 ευρώ. Αν υπάρχει οφειλή θα συμψηφίζεται αυτόματα, εκτός από τα ακατάσχετα μικροποσά. Αν δεν υπάρχει οφειλή;
Αν δεν υπάρχει αρχίζει ο γολγοθάς. Ο άτυχος δικαιούχος πρέπει να τρέξει στον ΕΦΚΑ, που ακόμα δεν έχει καταφέρει να φτιάξει αρχείο των ασφαλισμένων του, και να φέρει αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας!!!
Για όσους πρόλαβαν και απεδήμησαν πριν τους προλάβει το ελληνικό κλεφτοκράτος, ο γολγοθάς θα συνεχίζεται στους κληρονόμους.

Όπως καταλαβαίνει και ο πιο αδαής, ο νόμος αφορά μόνο σε εκείνους που κάνουν φορολογική δήλωση και μάλιστα από ένα ποσό και πάνω. Φυσικά αφορά σε ΟΛΟΥΣ τους ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ φορολογούμενους και σε όσους δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν! Δηλαδή στα συνήθη υποζύγια μισθωτούς και συνταξιούχους και στις σοβαρές επιχειρήσεις!!! Στην πράξη πρόκειται για δέσμευση εισοδημάτων των φορολογούμενων, αφού τα οφειλόμενα της εφορίας είναι εισοδήματα για τους πολίτες.
Στην πράξη είναι ένα τεράστιο κίνητρο για να μην δηλώσει ποτέ κανείς στην εφορία τα εισοδήματά του! Γιατί, αν δεν τα δηλώσει, η εφορία είναι σχεδόν αδύνατο να διασταυρώσει και τις οφειλές του οπουδήποτε!!! Αυτό άλλωστε το ξέρουν και το εφαρμόζουν εδώ και χρόνια οι εκατοντάδες χιλιάδες μπαταχτσήδες. Τους οποίους πληρώνουμε εμείς οι υπόλοιποι. Και οι οποίοι θα αυξηθούν!!!
Το κράτος και συγκεκριμένα αυτή η κυβέρνηση που το εκπροσωπεί επίσης επάξια ως κλεφτοκράτος, έχει το θράσος να υποστηρίζει ότι η παραπάνω διαδικασία θα αυτοματοποιήσει όλες τις διαδικασίες κατάσχεσης εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων οφειλετών του δημοσίου, αλλά «θα βοηθήσει και τους οφειλέτες να εξοφλούν τα χρέη τους σε μηνιαίες δόσεις»!!!
Αλλά, αποκρύπτει την αλήθεια, που είναι μία και μοναδική: Ότι αυτό το κράτος αδυνατεί και δεν θέλει να βρει και να κυνηγήσει τους φοροφυγάδες και τους κακοπληρωτές και τους μπαταχτσήδες. Γιατί αν ήθελε και αν μπορούσε θα τους έπιανε. Θα γέμιζε τα ταμεία με πάνω από 16 δις που είναι η ετήσια φοροαποφυγή και ασφαλειοφυγή και δεν θα χρειάζονταν ούτε οι διεστραμμένοι νόμοι σαν αυτόν ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ.
Και για να το κάνουμε και πιο λιανό, θυμίζουμε εδώ, ότι ΑΥΤΟ το κράτος αρνείται να συνδέσει εδώ και 6 χρόνια (και εδώ και ένα χρόνο που ψήφισε τον σχετικό νόμο)
  1. τις υπηρεσίες της εφορίας και των άλλων εισπρακτικών μηχανισμών με τις ταμειακές μηχανές των επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών
  1. αρνείται να αντικαταστήσει τις 400.000 απαρχαιωμένες ταμειακές και τους αντίστοιχους ηλεκτρονικούς μηχανισμούς που υπάρχουν στην αγορά, χάνοντας δισεκατομμύρια φόρων
  1. αρνείται να εκδώσει απόφαση που να υποχρεώνει τους ελεύθερους επαγγελματίες να χρησιμοποιούν σύγχρονες ταμειακές ή POS, χάνοντας φόρους δισεκατομμυρίων
Φυσικά, η εφαρμογή αυτών των νόμων που ψηφίστηκαν το 2016 θα περιόριζε την ανάγκη επιτόπιων ελέγχων από εφοριακούς ή τελωνειακούς υπαλλήλους και το ενδεχόμενο αλισβερίσι με τους ελεγχόμενους επιχειρηματίες.
Με την καθυστέρησή τους, όμως, πάει στο βρόντο και η πολυδιαφημισμένη πάταξη της φοροδιαφυγής μέσω της χρήσης του πλαστικού χρήματος, αφού κανένα ηλεκτρονικό στοιχείο δεν είναι συνδεδεμένο σε πραγματικό χρόνο με το TAXIS. Το δημόσιο δεν έχει καμιά δυνατότητα ηλεκτρονικής διασταύρωσης των συναλλαγών!
Κι όλα αυτά καταλήγουν στην αλήθεια: Τώρα, με τις υποχρεώσεις σε πλεονάσματα 3,5% που υπέγραψε η κυβέρνηση για τα επόμενα χρόνια, το κράτος πρέπει να μαζέψει στα ταμεία του όσο γίνεται περισσότερα χρήματα και να επιστρέψει σ αυτούς που χρωστάει όσο γίνεται λιγότερα και σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου!!! Απλά και ξάστερα.
Με τον νόμο που μπαίνει σε εφαρμογή τώρα, η κυβέρνηση που ωρύεται επειδή οι δανειστές σπρώχνουν στο μέλλον τα χρωστούμενα του ελληνικού κλεφτοκράτους και δεν επιστρέφουν τις οφειλές από τα ομόλογα, εφαρμόζει την ίδια μέθοδο για τους πολίτες της χώρας της! Α, ρε, «δεν πληρώνω» που σας χρειάζεται.
Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης
liberal.gr

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΨΑΡΩΝ

800839-katastrofi-psaron.jpg


Κατά το τέταρτο έτος της Εθνικής Παλιγγενεσίας, ο σουλτάνος Μαχμούτ βρισκόταν σε αδυναμία να καταστείλει την Επανάσταση και ζήτησε τη βοήθεια του υποτελούς του Μεχμέτ Αλή Πασά της Αιγύπτου.
Το Μάρτιο του 1824 συνήφθη μεταξύ των δύο ανδρών συμφωνία, με την οποία ο Μεχμέτ Αλή δεχόταν να συμπράξει, υπό τον όρο να του παραχωρηθεί η Κρήτη, η Κύπρος και να διορισθεί ο θετός γιος του, Ιμπραήμ, διοικητής της Πελοποννήσου. Την ίδια ώρα, οι ελληνικές δυνάμεις, ευρισκόμενες στη δίνη του Εμφυλίου Πολέμου, είχαν φθαρεί και αποσυντονισθεί.
Οι Τουρκοαιγύπτιοι έδιδαν πρωταρχική σημασία στις κατά θάλασσα επιχειρήσεις, γιατί αν δεν καταστρεφόταν ο ελληνικός στόλος και δεν εξουδετερώνονταν οι ναυτικές βάσεις των Ελλήνων, δεν θα ήταν δυνατό να ευδοκιμήσουν οι κατά ξηρά προσπάθειές τους. Αποφασίσθηκε, λοιπόν, ο αιγυπτιακός στόλος υπό τον περιβόητο Χουσεΐν να προσβάλλει την Κάσο και ο τουρκικός υπό τον Χοσρέφ Πασά τα Ψαρά.
Τα Ψαρά, ένα μικρό νησί στα βορειοδυτικά της Χίου, είχε σπουδαία θαλασσινή παράδοση και ήταν η τρίτη ναυτική δύναμη της Ελλάδας, μετά την Ύδρα και τις Σπέτσες, με ονομαστούς πυρπολητές, όπως ο Παπανικολής, ο Κανάρης και ο Πιπίνος. Ο Χοσρέφ είχε εντολή από τον σουλτάνο να εξαφανίσει από προσώπου γης τα Ψαρά, που τόσα προβλήματα δημιουργούσαν στον δυσκίνητο τουρκικό στόλο.
Το πρωί της 20ης Ιουνίου ο τουρκικός στόλος απέπλευσε από το Σίγρι Μυτιλήνης με προορισμό τα Ψαρά. Απετελείτο από 176 πλοία (πολεμικά και φορτηγά) και 12 χιλιάδες άνδρες (τούρκους και τουρκαλβανούς). Η τουρκική αρμάδα έφθασε στον αβαθή ορμίσκο Κάναλος, στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού, το απόγευμα της ίδιας μέρας. Τη στιγμή εκείνη, άρχισε μία εκ των πλέον δραματικών δοκιμασιών του Αγώνα της Ανεξαρτησίας. Έπειτα από ισχυρό κανιοβολισμό, οι Τούρκοι πέτυχαν την απόβαση των αγημάτων τους.
Οι κάτοικοι του νησιού ανέρχονταν σε 30.000, οι 7.000 ντόπιοι και οι υπόλοιποι πρόσφυγες από τη Χίο και τις ακτές της Μικράς Ασίας. Το υπερασπίζονταν 1.300 Ψαριανοί, 700 πάροικοι και 1027 μισθοφόροι από τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία.
Οι μαχητές των Ψαρών υπέπεσαν σε ένα σοβαρό λάθος, καθώς αποφάσισαν να περιορισθεί ο αγώνας στην άμυνα της νήσου. Έτσι, έθεσαν σε απραξία τον στόλο και δεν χρησιμοποίησαν καθόλου τα πυρπολικά. Μάλιστα, αφαίρεσαν τα πηδάλια των πλοίων. Ακόμη, διασκόρπισαν τις δυνάμεις τους στην ξηρά και δεν έδιωξαν τα γυναικόπαιδα.
Οι αποβιβασθέντες Τούρκοι του Χοσρέφ κατέβαλαν με σχετική ευκολία τους αμυνομένους και μέσα σε δύο μέρες είχαν καταλάβει το νησί. Επακολούθησε η φοβερή καταστροφή. Το πλήθος έσπευσε να σωθεί στα λίγα πλοία, από τα οποία δεν είχαν αφαιρεθεί τα πηδάλια. Λίγοι τα κατέφεραν, καθώς ο στόλος του Χοσρέφ είχε περικυκλώσει το νησί.
Μόνη εστία αντίστασης παρέμεινε το Παλαιόκαστρο, η οχυρή θέση που δεσπόζει της Χώρας. Οι υπερασπιστές του, ανάμεσά τους και πολλά γυναικόπαιδα, αμύνθηκαν σθεναρά εναντίον 6.000 Τούρκων που τους πολιορκούσαν. Όταν η αμυντική γραμμή τους έσπασε και το φρούριο πλημμύρισε από Τούρκους, ο Αντώνιος Βρατσάνος έβαλε φωτιά στην πυριταδοποθήκη για να μην πέσουν στα χέρια των εισβολέων.
Η καταστροφή και η σφαγή που ακολούθησε υπήρξε τρομερή. Από τους 30.000 κατοίκους του νησιού, οι 18.000 θανατώθηκαν ή πωλήθηκαν ως σκλάβοι. Την εικόνα της καταστροφής δίνει με τον πιο παραστατικό τρόπο ο εθνικός ποιητής Διονύσιος Σολωμός στο περίφημο επίγραμμά του:
Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη
περπατώντας η Δόξα μονάχη
μελετά τα λαμπρά παλληκάρια
και στην κόμη στεφάνι φορεί
γινωμένο από λίγα χορτάρια
πούχαν μείνει στην έρημη γη.
Από τα περίπου 100 πλοία των Ψαριανών, μόνο 16 διασώθηκαν, καθώς και 7 πυρπολικά με τον Κανάρη. Όσοι από τους κατοίκους των Ψαρών γλίτωσαν από το γιαταγάνι των Οθωμανών εγκαταστάθηκαν στη Μονεμβασιά και μετά την απελευθέρωση στην Αρχαία Ερέτρια, που πήρε την ονομασία Νέα Ψαρά.
Η Καταστροφή των Ψαρών υπήρξε δεινό πλήγμα για την Επανάσταση. Χάθηκε μία από τις σημαντικές βάσεις του ελληνικού ναυτικού, ενώ διέτρεξαν άμεσο κίνδυνο οι υπόλοιποι. Η άμεση κινητοποίηση και η αντίδραση των υπόλοιπων δυνάμεων της μαχόμενης Ελλάδας έσωσε την κατάσταση.
Προσπάθεια ανακατάληψης
Το ολοκαύτωμα των Ψαρών συγκλόνισε την επαναστατημένη Ελλάδα και ιδιαίτερα τα νησιά, που απειλούνταν πλέον άμεσα από τον οθωμανικό στόλο. Όμως, ο Χοσρέφ Πασάς, αντί να επιτεθεί στη Σάμο, όπως ήταν σχεδιασμένο, προτίμησε να επιστρέψει στη Λέσβο για να γιορτάσει το μπαϊράμι. Με πρωτοβουλία τότε του υδραίου Λάζαρου Κουντουριώτη συγκροτήθηκε στόλος υπό τους Σαχτούρη και Μιαούλη, προκειμένου να ανακαταλάβει το μαρτυρικό νησί και να εκδικηθεί τους Οθωμανούς για τη μεγάλη σφαγή.
Οι ναυτικές μοίρες των δύο ναυάρχων συναντήθηκαν στο ακρωτήρι Λιμνιονάρι των Ψαρών τα ξημερώματα της 3ης Ιουλίου 1824. Σε σύσκεψη, που ακολούθησε, αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί άμεση απόβαση στο νησί. Το ελληνικό αποβατικό σώμα αριθμούσε 1500 άνδρες, ενώ τα Ψαρά υπερασπίζονταν 600 Τουρκαλβανοί. Οι Έλληνες κατέβαλαν δια περιπάτου τους υπερασπιστές του νησιού, οι περισσότεροι από τους οποίους κατέφυγαν στα τουρκικά πλοία, που ναυλοχούσαν στο λιμάνι των Ψαρών. Γύρω στους 150 δεν μπόρεσαν να φθάσουν στα πλοία και ταμπουρώθηκαν στα σπίτια των Ψαρών, προσπαθώντας να αποκρούσουν τους επιτιθέμενους Έλληνες, που είχαν καταλάβει όλες τις οχυρωματικές θέσεις, μεταξύ αυτών και το Παλαιόκαστρο.

Τα πληρώματα των 25 εχθρικών πλοίων, προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά όταν  πληροφορήθηκαν από τους πανικόβλητους τουρκαλβανούς, ότι οι έλληνες ήταν κύριοι σχεδόν όλου του νησιού, έλυσαν τους κάβους και προσπάθησαν να διαφύγουν στην Λέσβο. Ο Μιαούλης τους κατεδίωξε και στ’ ανοιχτά της Χίου συνήφθη ναυμαχία, που κράτησε σχεδόν 5 ώρες, με νικηφόρο αποτέλεσμα για τους έλληνες. Μόνο 5 από τα 20 τουρκικά σκάφη έφθασαν σώα στον προορισμό τους, ενώ σύμφωνα με τις αναφορές του Μιαούλη οι απώλειές τους ξεπέρασαν τους 1000 άνδρες. Οι έλληνες είχαν μόνο ένα νεκρό και έξι τραυματίες.
Μετά τη νικηφόρα ναυμαχία, ο Μιαούλης και τα πλοία του επέστρεψαν στα Ψαρά. Αντί, όμως, οι ελληνικές δυνάμεις να φροντίσουν να διώξουν τους λίγους τουρκαλβανούς που παρέμειναν οχυρωμένοι στα σπίτια και να γίνουν κύριοι του νησιού, άρχισαν το πλιάτσικο. Ναύτες και πλοίαρχοι επιδόθηκαν σε αρπαγή κανονιών, τροφίμων και εμπορευμάτων, όσων είχαν απομείνει στο νησί, για να τα μεταφέρουν ο καθένας στα πλοία του. Τα περισσότερα κανόνια ήταν λάφυρα των Οθωμανών από την καταστροφή του ψαριανού στόλου, ενώ τα τρόφιμα και τα εμπορεύματα τα είχαν αρπάξει οι τουρκαλβανοί από τα σπίτια πλουσίων Ψαριανών, μετά το Ολοκαύτωμα.
Η διαταγή του ναυάρχου Μιαούλη να θεωρηθούν τα κανόνια περιουσία του ελληνικού κράτους δεν εκτελέσθηκε ποτέ. Η διαμάχη για τη μοιρασιά της λείας παρέλυσε την πειθαρχία του στόλου. Με επιστολή του στους προκρίτους της Ύδρας, στις 6 Ιουλίου, ο Μιαούλης διεκτραγωδούσε την κατάσταση: «…Σας αφήνω να στοχασθήτε οποία ακαταστασία, ασυμφωνία και ιδιοτέλεια βασιλεύει εις τον στόλο μας και αν εις τοιαύτην κατάστασιν ευρισκομένου του στόλου εμπορούμεν να βάλωμεν βάσιν και να ελπίζομεν εις αυτόν…».
Προφητική διαπίστωση, που θα επαληθευθεί μια μέρα αργότερα. Στις 7 Ιουλίου, η γολέτα του Τομπάζη, που έπλεε μεταξύ Χίου και Ψαρών, ειδοποίησε ότι μοίρα του οθωμανικού στόλου κατευθυνόταν προς τα Ψαρά. Ο Μιαούλης διέταξε τον στόλο να τεθεί σε πολεμική ετοιμότητα. Από τα 51 ελληνικά πλοία μόνο τα 14 πειθάρχησαν. Ο τουρκικός στόλος κατόρθωσε να επιβιβάσει ενισχύσεις στο νησί, που ενώθηκαν με τους ολίγους πολιορκούμενους τουρκαλβανούς. Στις 10 Ιουλίου 1824 ο Μιαούλης βλέποντας την κακή κατάσταση του στόλου έλυσε την πολιορκία και εγκατέλειψε την περιοχή με τα πλοία του. Κατέφυγε στο Σούνιο, όπου περίμενε διαταγές από την Ύδρα, ενώ τα υπόλοιπα ελληνικά πλοία κατευθύνθηκαν προς το Κάβο-Ντόρο.
Έτσι, η εκστρατεία του ελληνικού στόλου για την ανακατάληψη των Ψαρών δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα, εκτός από την καταστροφή της τουρκικής ναυτικής μοίρας. Το νησί θα παραμείνει υπό οθωμανική κυριαρχία ως το 1912, οπότε θα ενσωματωθεί στον εθνικό κορμό κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων.
Πηγή: sansimera.gr

MEΙΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΩΣ 50% ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ



«Πόσα είπατε ότι είναι τα μέτρα εις βάρος των συνταξιούχων μέχρι το 2022; Πόσααα;». Μέχρι και ο γνωστός Αλέκος από τη διαφήμιση της αλυσίδας ηλεκτρικών ειδών που πέρασε πλέον στην ιστορία, θα έμενε με το στόμα ανοικτό στο άκουσμα ότι τα μέτρα που εκκρεμούν εις βάρος των συνταξιούχων από φέτος μέχρι και το 2022 ανέρχονται στα 6 δις. ευρώ.

Και αν αυτό δεν σημαίνει κάτι για τον απλό συνταξιούχο, το γεγονός ότι θα υπάρξουν άνθρωποι που αποδεδειγμένα θα χάσουν το 50% του εισοδήματός τους, σίγουρα τους λέει πολλά. Είναι πολλά τα πλήγματα: κατάργηση προσωπικής διαφοράς, πληθωρισμός χωρίς αναπλήρωση εισοδήματος, μείωση αφορολογήτου, κατάργηση ΕΚΑΣ και οικογενειακών επιδομάτων.

Από τον λογαριασμό των μέτρων ύψους 9,222 δις ευρώ που είχε ψηφιστεί ήδη από το 2016, το ποσό των 2,486 δις. ευρώ αφορούσε σε συνταξιοδοτικές παρεμβάσεις. Και από αυτά τα 2,486 δις. ευρώ, μέχρι και το τέλος του 2016 είχαν «πληρωθεί» μόλις τα 187 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι από τον παλαιό λογαριασμό οι συνταξιούχοι έχουν ακόμη να πληρώνουν 2,3 δις. ευρώ. Σε αυτό το ποσό έρχονται να προστεθούν και τα 2,723 που θα αποδώσει η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς σε κύριες και επικουρικές συντάξεις μέχρι το 2021. Ούτε εδώ τελειώνει ο λογαριασμός. Με την απόφαση να παγώσουν οι συντάξεις και το 2022 ο λογαριασμός μεγαλώνει επιπλέον κατά 250 ευρώ. Επίσης, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι στους συνταξιούχους αντιστοιχεί ένα μεγάλο κομμάτι από τα φορολογικά μέτρα ύψους άνω των δύο δις. ευρώ. Αν αθροίσει λοιπόν κανείς όλες αυτές τις … καταστροφές που έχουν βρει τους συνταξιούχους, εύκολα θα φτάσει στο συμπέρασμα ότι τα μέτρα που είναι μπροστά, ξεπερνούν τα 6 δις. ευρώ.

Πρώτο παράδειγμα:Ασφαλισμένος στο ΙΚΑ με 15 χρόνια προϋπηρεσίας πήρε σύνταξη 486 ευρώ και 230 ΕΚΑΣ δηλαδή συνολικά 716 ευρώ. Μέχρι και το τέλος του 2015, η μοναδική παρακράτηση που του γινόταν ήταν η εισφορά υπέρ υγείας δηλαδή 4% επί της βασικής σύνταξης δηλαδή 19,44 ευρώ. Άρα, οι καθαρές αποδοχές του ήταν 696,56 ευρώ. Το ΕΚΑΣ –το οποίο έχει ήδη ψαλιδιστεί για τον συγκεκριμένο συνταξιούχο και θα μειωθεί ακόμη περισσότερο στο τέλος του 2017- θα εξαφανιστεί από το 2019. Όσο για την κύρια σύνταξη των 486 ευρώ, μετά την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, θα περιοριστεί στα 438 ευρώ. Από το ποσό αυτό θα αφαιρείται και η εισφορά υγείας η οποία θα υπολογίζεται με συντελεστή 6% κάτι που σημαίνει ότι το καθαρό εισόδημα θα περιοριστεί στα 411,72 ευρώ. Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει να κοστίζει στον συγκεκριμένο συνταξιούχο το 41% του εισοδήματός του. Και αυτό σε ονομαστικούς όρους. Αν ληφθεί υπόψη και ο παράγων πληθωρισμός ο οποίος θα «ροκανίσει» την πραγματική αξία των χρημάτων που εισπράττει ο συνταξιούχος, οι συνολικές απώλειες θα φτάσουν στο 50%. Για να γίνει κατανοητό το τι σημαίνει πληθωρισμός για τον συγκεκριμένο συνταξιούχο πρέπει να σημειωθεί το εξής: αν ένα προϊόν κοστίζει σήμερα 100 ευρώ και επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για την πορεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή που εμπεριέχονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής, τότε αυτό το προϊόν το 2022 θα κοστίζει 109,1 ευρώ. Δηλαδή το κόστος ζωής του συνταξιούχου θα έχει αυξηθεί κατά 9,1%

Δεύτερο παράδειγμα:Γυναίκα συνταξιούχος του ΤΕΒΕ με 30 έτη ασφάλισης, παίρνει αυτή τη στιγμή κύρια σύνταξη 985 ευρώ. Από αυτά, αφαιρούνται αυτή τη στιγμή 59,1 ευρώ για την εισφορά υπέρ υγείας και 45 ευρώ για τον φόρο εισοδήματος. Έτσι, το καθαρό εισόδημα ήταν 881 ευρώ. Λόγω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς, η ονομαστική σύνταξη θα περιοριστεί στα 807,7 ευρώ. Από αυτό το ποσό θα πρέπει να αφαιρεθούν 48,8 ευρώ για την εισφορά υγείας. Και από το ποσό των 758,9 ευρώ που θα απομείνει, θα πρέπει να αφαιρεθούν και 62,77 ευρώ που θα είναι ο φόρος μετά τη μείωση της έκπτωσης φόρου (από το 2019 ή από το 2020) στα 1250 ευρώ (από 1900 ευρώ που είναι σήμερα και επιτρέπουν στον συγκεκριμένο φορολογούμενο ουσιαστικά να μην πληρώνει καθόλου φόρο. Οι καθαρές αποδοχές της συγκεκριμένης συνταξιούχου θα ψαλιδιστούν στα 696 ευρώ κάτι που σημαίνει ότι καθαρές αποδοχές θα πέσουν κατά 21% χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι συνέπειες του πληθωρισμού. Με αυτές μαζί, η συγκεκριμένη συνταξιούχος θα… θρηνήσει το 30% του ετήσιου εισοδήματος που εισέπραττε μέχρι και το τέλος του 2016.


Τα δύο παραδείγματα που προηγήθηκαν αποδεικνύουν ότι το μεγάλο κούρεμα των αποδοχών δεν κάνει αυτή τη φορά διακρίσεις. Ακόμη και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, κινδυνεύουν να χάσουν τη μισή του σύνταξη κάτι πρωτόγνωρο για τα μνημονιακά χρόνια. Εννοείται ότι οι περικοπές αφορούν και τις υψηλότερες συντάξεις. Έτσι:

OΔημόσιος υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με 35 έτη προϋπηρεσίας παίρνει 1215 ευρώ συν 35 ευρώ επίδομα συζύγου. Μετά την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων και της προσωπικής διαφοράς η μεικτή του σύνταξη θα πέσει στα 996 ευρώ. Από αυτό το ποσό θα αφαιρεθεί και ο φόρος (που θα αυξηθεί κατά 650 ευρώ τον χρόνο μετά την περικοπή της έκπτωσης φόρου).

Συνταξιούχος του ΙΚΑ με 35 χρόνια στην υψηλότερη ασφαλιστική κατηγορία (28ηκλάση). και συντάξιμες αποδοχές της τάξεως των 2350 ευρώ, έπαιρνε 1345 ευρώ κύρια σύνταξη η οποία θα μειωθεί στα 1168 ευρώ. Η επικουρική του από τα 275 ευρώ (πριν τις περικοπές Κατρούγκαλου) θα προσγειωθεί τελικώς στα 137 ευρώ μετά την κατάργηση και της προσωπικής διαφοράς.

Γυναίκα στο ΙΚΑ με 30 χρόνια ασφάλισης και συντάξιμες αποδοχές 1500 ευρώ έπαιρνε 878 ευρώ σύνταξη συν 173 ευρώ επίδομα τέκνου δηλαδή σύνολο 1051 ευρώ. Θα της απομείνουν 789 ευρώμεικτά.

Πηγή: fpress.gr

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΑΜΟΥΘ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΡΩΣΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΩΝ




Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Ρωσία υπέγραψε την πρώτη μεγάλη συμφωνία πετρελαίου με την κουρδική περιφερειακή κυβέρνηση στο Ιράκ. Και η συμφωνία είναι κάτι θετικό για τους Κούρδους. Μεταξύ των οικονομικών επιπτώσεων από τη δράση του ISIS, των δαπανών για την καταπολέμηση του και, το σημαντικότερο, της πτώσης των τιμών του πετρελαίου το 2014, πέρασαν μία μεγάλη περίοδο ισχνών αγελάδων.
Η Ρωσία συμφώνησε τώρα να προκαταβάλει ένα δισεκατομμύριο δολάρια για το πετρέλαιο τους και υποσχέθηκε να επενδύσει άλλα τρία δισεκατομμύρια περισσότερα στην περιφέρειά τους. Τα κοιτάσματα πετρελαίου που έχει αποκτήσει η Ρωσία τώρα βρισκόταν υπό τον έλεγχο της κεντρικής κυβέρνησης του Ιράκ, αλλά στη συνέχεια αναλήφθηκαν από το ISIS, για να ακολουθήσουν τελικά οι Κούρδοι. Αυτό σημαίνει ότι η συμφωνία δεν θα δώσει στη Ρωσία νέους φίλους στη Βαγδάτη (πχ τους Αμερικάνους), αλλά από την πλευρά της συντάσσεται ως ένας σημαντικός παίκτης πετρελαίου στο ιρακινό Κουρδιστάν, όπου παλαιότερα υπήρχαν μόνο οι ΗΠΑ και η Τουρκία.
Η Ρωσία υπήρξε ήδη σημαντικός εταίρος της κεντρικής ιρακινής κυβέρνησης, η οποία ελέγχει το 80% του πετρελαίου του Ιράκ, το οποίο βρίσκεται κυρίως στο Αραβικό Σιάγο νότια γύρω από τη Βασόρα και όχι στο Κουρδιστάν.
Οι Κούρδοι σχεδιάζουν επίσης ένα δημοψήφισμα ανεξαρτησίας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Εάν η ψηφοφορία πραγματοποιηθεί ομαλά, θα είναι σίγουρα συντριπτική υπέρ της ανεξαρτησίας, αλλά ακόμα κι έτσι οι Κούρδοι πιθανώς δεν θα δηλώσουν την ανεξαρτησία τους, καθώς δεν έχουν διεθνή υποστήριξη για μια τέτοια κίνηση.
Παρ ‘όλα αυτά, ωστόσο, το θεωρούν συνετό ότι η Ρωσία θα πρέπει επίσης να έχει συμμετοχή στην περιοχή τους. Γνωρίζουν ήδη ότι η Τουρκία δεν είναι αρεστή στην κουρδική κρατική κυβέρνηση, ενώ και οι Αμερικανοί ήταν ιστορικά πολύ αναξιόπιστοι «σύμμαχοι» στην περιοχή.
Οι Κούρδοι είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι ότι η συμφωνία θα μειώσει την επιρροή που έχει η Τουρκία πάνω τους. Μπορεί επίσης να δώσει το πάνω χέρι στην Τουρκία απέναντι στον ασταθή, όπως χαρακτηρίζουν τον τελευταίο καιρό στη Μόσχα, Ερντογάν…

πηγη HELLASNOW

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ

800932-syntaxeis2.jpg

Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή των συντάξεων του Ιουλίου 2017 στους δικαιούχους Δημοσίου, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΚΕΑΝ και των υπολοίπων ταμείων του υπουργείου Εργασίας, αλλά και οι επικουρικές συντάξεις από το ΕΤΕΑ.
Οι συντάξεις του Ιουλίου του 2017 θα καταβληθούν στους συνταξιούχους από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 4 Ιουλίου.


Αναλυτικά:
– Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 29 Ιουνίου 2017 ημέρα Πέμπτη.
– Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 29 Ιουνίου 2017 ημέρα Πέμπτη.
– Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 3 Ιουλίου 2017 ημέρα Δευτέρα.
– Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 3 Ιουλίου 2017 ημέρα Δευτέρα.
– Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 29 Ιουνίου 2017 ημέρα Πέμπτη.


– Το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 04 Ιουλίου 2017 ημέρα Τρίτη.
– Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 29 Ιουνίου 2017 ημέρα Πέμπτη.

– Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 29 Ιουνίου 2017 ημέρα Πέμπτη.

ΠΗΓΗ newsbomb.gr

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ "ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ" ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ




«Παραιτηθείτε». Με αυτό το σύνθημα, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη στις 20.00 στην πλατεία Συντάγματος συγκέντρωση από ομάδα πολιτών που ζητά από όλους τους Έλληνες να ενωθούν
κατά του παλαιοκομματισμού που οδήγησε στην σημερινή κατάσταση και που – όπως επισημαίνουν στο σχετικό κάλεσμα- με την ανιστόρητη και ανεκδιήγητη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ζει και βασιλεύει ισχυρότερος από ποτέ.
Συγκεκριμένα, στην πρόσκληση για συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση η ομάδα πολιτών, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει τα εξής: «Μια συγκυβέρνηση η οποία προεκλογικά χρησιμοποίησε ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ για δήθεν αυξήσεις μισθών, σκισίματα Μνημονίων και μειώσεις φόρων απέναντι στον ταλαιπωρημένο ελληνικό λαό ώστε να αποκτήσει την εξουσία, ενώ στην συνέχεια βρήκε για να σερβίρει σε όλους νέα συνθήματα για δήθεν «Παράλληλα Προγράμματα» και «Αντίμετρα».
Ζητάμε ΑΛΛΑΓΗ πολιτικής ΤΩΡΑ.
Ζητάμε επιτέλους σοβαρή ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ χωρίς προβοκατόρικη δήθεν ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ απέναντι στην υπόλοιπη ΕΥΡΩΠΗ για το κοινό τους στο εσωτερικό, αλλά και χωρίς τις άκριτα “τυφλές” υπογραφές σε ό,τι γράφουν τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ πίσω από τις κλειστές τους πόρτες στις Βρυξέλλες, προκειμένου κάποιοι να κρατήσουν τις καρέκλες τους -και τους παχυλούς τους μισθούς- ώστε να συνεχίσουν να διορίζουν τα “Δικά τους Παιδιά” για να εξασφαλίσουν το πολιτικό τους μέλλον.
Ζητάμε ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΑΠΑΝΩΝ παντού, να μπει ένα τέλος στο σπάταλο κράτος, με ουσιαστική αξιολόγηση στον Δημόσιο Τομέα και με απομάκρυνση τυχόν αργόμισθων και ατόμων που διορίστηκαν με πλαστά πτυχία ή εντελώς ελλιπή προσόντα.
Ζητάμε ΔΙΑΥΓΕΙΑ και ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και όχι «βόλεμα» του Κομματικού Στρατού της Συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Ζητάμε άμεσα ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ της καθημερινής μας ζωής. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ισοδύναμα που θα οδηγήσουν στη ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ και των νέων ΕΜΜΕΣΩΝ και ΑΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ τους οποίους επιβαρυνόμαστε όλοι μας καθαρά λόγω της απίστευτης ανευθυνότητας των κυβερνώντων. Λέμε ΌΧΙ στην δημιουργία ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΕΧΘΡΩΝ στο Εξωτερικό και στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ της χώρας. Λέμε ΌΧΙ στον άκρατο ΛΑΪΚΙΣΜΟ, την χειραγώγηση των ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ και τον ΤΑΞΙΚΟ και ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟ συμπολιτών μας από τους Πολιτικούς που μας παρουσιάστηκαν δήθεν ως «Καθαροί» και «Άφθαρτοι» όντες τελικά ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ από ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως τους προηγούμενους. Η θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ και η Οικονομία μας πρέπει επιτέλους να βρεθεί σε ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
ΟΛΑ τα παραπάνω ΦΥΣΙΚΑ τα απευθύνουμε και ΣΥΝΟΛΙΚΑ στην ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, η οποία έχει αφήσει την Ελλάδα ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ και σε έναν μοιραίο δρόμο, που αν δεν φροντίσουμε να βγούμε ΑΜΕΣΩΣ, στην χώρα μας θα δούμε ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ τις εικόνες εξαθλίωσης που βλέπουμε ΤΩΡΑ στην ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ.
Ήρθε η ώρα ΟΛΟΙ οι Έλληνες να ενωθούμε κατά του ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ο οποίος μας έφερε σε αυτή την τραγική οικονομική κατάσταση και όμως, με την ανιστόρητη και ανεκδιήγητη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ζει και βασιλεύει ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ.

ΌΧΙ κύριε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, δεν υπάρχει «Νομιμοποίηση» της Πολιτικής σας όπως ανερυθρίαστα δηλώσατε δημοσίως πρόσφατα επειδή «Δεν υπάρχει κόσμος στους δρόμους». Υπάρχουμε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ και ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΙΤΕ.

O ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΑΚΟΥΓΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Αμέσως μετά από τον καταστροφικό σεισμό της Λέσβου, Έλληνες σεισμολόγοι είπαν δημόσια ότι η Τουρκία θα πρέπει να επανεξετάσει με μεγάλη σοβαρότητα την κατασκευή πυρρηνικού σταθμού στο Ακουγιού. Οι κίνδυνοι που θα προκληθούν από την κατασκευή ενός τέτοιου σταθμού σε μια τόσο σεισμογενή περιοχή είναι τεράστιοι.


Ο Ερντογάν δεν δίνει δεκάρα για όλα αυτά και προχωρά ακάθεκτος στη συμφωνία που ΄χει με τους Ρώσους για τη κατασκευή πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου.
Η ρωσική εταιρεία Rosatom, η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ακουγιού της Τουρκίας και στην οποία ανήκει στην παρούσα φάση το 100% της εταιρείας Akkuyu Nuclear, προτίθεται να πουλήσει το 49% του πυρηνικού σταθμού εντός του 2017 σε μια κοινοπραξία τουρκικών εταιρειών.
Συγκεκριμένα σήμερα η εταιρεία Akkuyu Nuclear και η κοινοπραξία, που απαρτίζεται από τις τουρκικές εταιρείες Cengiz, Kolin και Kalyon, υπέγραψαν σχετική συμφωνία για τους βασικούς όρους αγοράς από τους τούρκους επενδυτές του 49% του σταθμού Akkuyu Nuclear Power PLant (NPP), όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων TASS. Η Rosatom δεν προτίθεται να αποκαλύψει το πόσο που αντιστοιχεί στην πώληση του 49% πριν υπογραφεί η οριστική επενδυτική συμφωνία, έως τα τέλη του 2017.
Η πρόθεση αυτή της ρωσικής εταιρείας αναφέρεται και στα σχετικά με την επικείμενη προς υπογραφή συμφωνία έγγραφα και την επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Rosatom Κιρίλ Καμάροφ. Όπως είπε ο κ. Καμάροφ, «όσον αφορά το κλείσιμο της συμφωνίας με βάση το χρονοδιάγραμμα, μετά την υπογραφή σήμερα του term sheet (προκαταρκτική συμφωνία για τους όρους της επικείμενης συμφωνίας πώλησης του 49% του πυρηνικού σταθμού) θα απευθυνθούμε επισήμως στην τουρκική κυβέρνηση, ζητώντας να δώσει την συγκατάθεση της για τους συγκεκριμένους επενδυτές και την έγκριση της για τη συμφωνία αυτή. Μόλις πάρουμε την έγκριση της, θα αρχίσουμε να εργαζόμαστε επί του νομικού πλαισίου. Στην ουσία, δουλεύοντας εντατικά θέτουμε ως στόχο μαζί με τους εταίρους μας να ολοκληρώσουμε την συμφωνία έως το τέλος του τρέχοντος έτους”.

militaire

ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ : ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


Υπό διωγμό οι ιδιοκτήτες ακινήτων- Τα νέα βάρη που φέρνει το πολεοδομικό νομοσχέδιο

Νέα βάρη φέρνει σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων το πολεοδομικό νομοσχέδιο, το οποίο επιπλέον απειλεί να τινάξει στον αέρα τις μισθώσεις ακινήτων.
Το σχετικό νομοσχέδιο που έχει στείλει το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος στην ΚΕΝΕ για επεξεργασία καθιερώνει ένα νέο σύστημα ελέγχων που ισοδυναμεί με μόνιμο σαφάρι σε βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).
Παράλληλα, πολλαπλασιάζονται αναδρομικά τα πρόστιμα και οι ποινές για κατασκευή αυθαιρέτων μετά την 28η Ιουλίου 2011, σε ύψη και ποσά δημευτικού κυριολεκτικά χαρακτήρα.  Δηλαδή οι πολίτες που έχουν υποπέσει σε κάποια αυθαιρεσία, με την διάταξη αυτή κινδυνεύουν κυριολεκτικά να χάσουν το σπίτι τους.
Η ΠΟΜΙΔΑ σε επιστολή της  προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, σημειώνει μεταξύ άλλων, τα σημεία που πλήττουν την ακίνητη ιδιοκτησία:
Ταυτότητα κτιρίου
Με το άρθρο 52 του σν, οι διατάξεις περί της ελληνικής «πατέντας» που ονομάζεται «ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων» προβλέπουν όχι μόνον την αρχική επιθεώρηση και καταγραφή όλων των οικοδομών της χώρας, αλλά και τον εν συνεχεία υποχρεωτικό επανέλεγχο όλων των κτιρίων της χώρας ανά πενταετία. Η ΠΟΜΙΔΑ υπενθυμίζει ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν ήδη υποβληθεί ή υποβάλλονται στη διαδικασία της δήλωσης – καταχώρησης των ακινήτων τους, σε πολλές και διάφορες κρατικές υπηρεσίες και βάσεις δεδομένων, με πληρωμή των αντίστοιχων τελών ή αμοιβών:
  1. Στα Υποθηκοφυλακεία της χώρας όπου διαθέτουν τόμο & αριθμό μεταγραφής
  2. Στο Εθνικό Κτηματολόγιο, όπου έχουν λάβει ΚΑΕΚ
  3. Στο ηλεκτρονικό Ε9 του ΥΠΟΙΚ, όπου έχουν λάβει ΑΤΑΚ
  4. Στους οικείους Δήμους για την καταβολή ΤΑΠ και δημοτικών τελών
  5. Στις πολεοδομικές υπηρεσίες όπου έχουν λάβει αριθμό οικοδομικής αδείας
  6. Στη βάση δεδομένων ΤΕΕ για τη δήλωση αλλαγής χρήσης, τακτοποίησης κλπ.
Ουδεμία συνεπώς φορολογική ή πολεοδομική αναγκαιότητα, και ουδεμία νομική ή ηθική βάση υπάρχει για την καθιέρωση μιας ακόμη διαδικασίας δήλωσης και διηνεκούς επανελέγχου των ακινήτων τους, που το μόνο το οποίο θα επιτύχει είναι να καταστήσει τους ιδιοκτήτες ακινήτων της χώρας κυριολεκτικά «φόρου υποτελείς» στους ιδιώτες μηχανικούς που θα πραγματοποιούν απρόκλητες και απρόσκλητες επισκέψεις και αέναες καταγραφές και ελέγχους σε όλα τα σπίτια και όλα τα κτίρια ανά πενταετία, από μηχανικούς που θα αξιώνουν και αμοιβή για την αζήτητη αυτή «υπηρεσία»
Απαγόρευση κατάρτισης μισθώσεων ακινήτων με «αυθαιρεσίες»
Εκτός από την σύνταξη συμβολαίων επί ακινήτων που έχει καταστεί γραφειοκρατικός «Γολγοθάς» για τους συμβαλλόμενους, βαδίζουμε προς την ίδια κατεύθυνση και όσον αφορά τις μισθώσεις. Με μια ιδιαίτερα ασαφή διατύπωση ορίζεται στην παρ. β του σν ότι «Από τη δημοσίευση του παρόντος απαγορεύεται η κατάρτιση συμβάσεων μίσθωσης, παραχώρησης που αφορούν ακίνητο στο οποίο έχει εκτελεστεί αυθαίρετη κατασκευή, ή έχει εγκατασταθεί αυθαίρετη αλλαγή χρήσης.»
Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο κάθε ιδιοκτήτης που δεν του αρέσει ο ενοικιαστής του, ή κάθε ενοικιαστής που δεν του αρέσει το μίσθιο, θα μπορούν ανά πάσα στιγμή με τον ισχυρισμό ότι υπάρχει αυθαιρεσία, πραγματική ή και φανταστική, σε κάθε κατοικία, κατάστημα κλπ., να «τινάξει στον αέρα» ολόκληρη την έννομη σχέση, πχ να μην ξαναπληρώσει ενοίκιο, ή να εξώσει τον ενοικιαστή του με τον ισχυρισμό αυτό! Η σχετική διάταξη πρέπει να απαλειφθεί ως ιδιαίτερα επικίνδυνη για τις συναλλαγές.
Αναδρομική επαύξηση κυρώσεων για αυθαίρετα μετά την 28 Ιουλίου 2011
Με τη διάταξη αυτή πολλαπλασιάζονται αναδρομικά τα πρόστιμα και οι ποινές για κατασκευή αυθαιρέτων μετά την 28η Ιουλίου 2011, σε ύψη και ποσά δημευτικού κυριολεκτικά χαρακτήρα! Δηλαδή οι πολίτες που έχουν υποπέσει σε κάποια αυθαιρεσία, με την διάταξη αυτή κινδυνεύουν κυριολεκτικά να χάσουν το σπίτι τους, ακόμη και για μικροπαραβάσεις το ποσό των οποίων αδυνατούν πλήρως να καταβάλουν, ακόμη και αν κατεδαφίσουν την όποια αυθαίρετη προσθήκη, ημιυπαίθριο κλπ.
Ελεγχος δηλώσεων υπαγωγής και από ελεγκτή δόμησης
Νέα απαράδεκτη οικονομική αλλά και γραφειοκρατική επιβάρυνση για τους πολίτες αποτελούν οι διατάξεις του άρθρου 108 του σν σύμφωνα με τις οποίες οι  δηλώσεις υπαγωγής θα υπόκεινται σε δειγματοληπτικό έλεγχο σε ποσοστό έως και 20%, «μετά από ηλεκτρονική κλήρωση που θα διενεργείται από το Περιφερειακό Παρατηρητήριο με αλγόριθμο που αποστέλλεται από το Κεντρικό Παρατηρητήριο».
Η ρύθμιση αυτή σημαίνει νέες υποχρεωτικές αμοιβές μηχανικών σε βάρος των πολιτών, προς δόξαν και της γραφειοκρατικής ταλαιπωρίας τους.