Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΧΙΟ



Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς στην Αττική και άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας προβλέπει, για αύριο, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
«Κόκκινο συναγερμό» έχει σημάνει, για αύριο, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τον δασικό και χορτολιβαδικό πλούτο της χώρας. Προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς για σειρά περιφερειακών ενοτήτων και απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο, που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, καθώς και να μην παραλείψουν, αν χρειαστεί, να καλέσουν αμέσως τον αριθμό 199, στον οποίο απαντά η Πυροσβεστική.

Ο Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΕΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ


Κώστας Τριαντάφυλλος
Βουλευτής Χίου
ΠΑΣΟΚ

Το θέμα της έγκαιρης και συνεχούς ενημέρωσης στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης ως προς τις πυρκαγιές, έθεσε με ερώτηση του προς τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, ο Βουλευτής Χίου και αρμόδιος Τομεάρχης Δημοσίας Τάξεως της ΚΟ   του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος.

Ο Βουλευτής στην ερώτηση του υπογραμμίζει ότι αυτή την περίοδο το μόνο ικανό και αποτρεπτικό μέσο που απομένει, είναι η συνεχής και με έξυπνο τρόπο ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, ώστε να περιοριστεί η εκδήλωση πυρκαγιάς από αμέλεια κάτι που αποτελεί την κύρια αιτία εκδήλωσης φωτιάς.

Ο Κώστας Τριαντάφυλλος ζητά να ενημερωθεί για όλες τις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς και για τις ενέργειες συντονισμού όλων των συναρμόδιων Υπουργείων και φορέων στο θέμα της πυρόσβεσης.