Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Γ.ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ : ΤΑ 5,2 R ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ




«Είναι ο μετασεισμός που περιμέναμε, αυτός των 5,2 Ρίχτερ» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γεράσιμος Χουλιάρας, Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.
«Μαζί με τον μετασεισμό 4,6 που σημειώθηκε στις 6.40 το πρωί του Σαββάτου πιστεύουμε ότι η ενέργεια εκτονώθηκε και τα πράγματα θα πάνε τώρα ομαλά», πρόσθεσε ο Γ. Χουλιάρα

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ EUROGROUP

Η φωτογραφία προφίλ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΣ, η εικόνα μπορεί να περιέχει: 1 άτομο, γκρο πλαν

*του Αιμιλιανού Ευαγγελινού




Τον Οκτώβριο 2016, στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός δεσμευόταν ότι η δεύτερη αξιολόγηση, η διευθέτηση του χρέους και η ένταξη της Ελλάδας στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης (QE) της Ε.Κ.Τ. θα ολοκληρωνόταν «όλα μαζί. Ταυτόχρονα»!

Και τι πήρε;
Τίποτα για το χρέος, τίποτα για την ποσοτική χαλάρωση.
Το μόνο που έγινε ήταν το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, μετά από πολλούς μήνες καθυστέρηση και αφού φόρτωσε τους Έλληνες με άλλα 5,1 δις ευρώ μέτρα, περικοπής συντάξεων, μείωσης αφορολογήτου ορίου, κατάργησης κοινωνικών επιδομάτων για τα φτωχότερα νοικοκυριά, εξοντωτικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ανεβάζοντας το συνολικό λογαριασμό μέτρων στα 14,5 δις ευρώ. Αυτός που έλεγε τον Ιανουάριο ότι η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς ούτε ένα ευρώ μέτρα, όχι μόνο πήρε επιπλέον μέτρα, αλλά ψήφισε και το τέταρτο Μνημόνιο και δεσμεύτηκε σε θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π. για πολλά χρόνια.

Η αλήθεια είναι:
1. Ότι ψήφισε το τέταρτο Μνημόνιο (Ν. 4472/2017).
2. Ότι πήρε υπερβολικά, αχρείαστα, μέτρα λιτότητας 14,5 δις ευρώ.
3. Ότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι χάνουν δύο έως και τρεις συντάξεις με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και τη μείωση του αφορολόγητου.
4. Ότι οι χαμηλόμισθοι χάνουν ένα μηνιάτικο με τη μεγάλη μείωση του αφορολογήτου ορίου.
5. Ότι τα φτωχότερα νοικοκυριά χάνουν οποιαδήποτε στήριξη για να βοηθήσουν τα άνεργα παιδιά τους και για να ζεστάνουν τα σπίτια τους.
6. Ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται να πληρώσουν από 37% - 61% παραπάνω ασφαλιστικές εισφορές για να πάρουν κουτσουρεμένες συντάξεις.
7. Ότι δέσμευσε τη χώρα σε αέναη λιτότητα με θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π. τουλάχιστον για την επόμενη πενταετία.
8. Ότι δεν υπάρχει άμεση ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση (QE), με αποτέλεσμα τη διατήρηση υψηλών επιτοκίων και την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά.
9. Ότι η έξοδος στις αγορές, που θα μπορούσε να είχε γίνει μήνες πριν, αν είχε κλείσει στην ώρα της η δεύτερη αξιολόγηση, αποκλείεται για το 2017 και απομακρύνεται για την περίοδο κοντά στη λήξη του τρίτου Μνημονίου, το 2018.
10. Ότι η κυβέρνηση αποδείχτηκε τα ψέματά της, όχι μόνο σχετικά με τα μέτρα λιτότητας του τέταρτου Μνημονίου, αλλά ακόμη και για αυτά που μέχρι χθες πανηγύριζε, καθώς υπέγραψε ότι για τις μεν συλλογικές διαπραγματεύσεις θα διατηρηθεί το υφιστάμενο καθεστώς, για δε το πλαίσιο των ομαδικών απολύσεων ότι θα ευθυγραμμιστεί με τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές.

* Ο κ. Αιμιλιανός Ευαγγελινός είναι πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, που έχει περάσει από τη διαδικασία του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών , μέλος του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Τομέα Τουρισμού. 












ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΚΕΧ ΚΑΙ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ Γ.ΚΕΡΜΠΑΤΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ


Η φωτογραφία προφίλ Γιώργος Kerbatsos, η εικόνα μπορεί να περιέχει: 1 άτομο, χαμογελαστά

Οι απόψεις μου επί του πορίσματος εντάσσονται σε ένα γενικότερο πλαίσιο με κάποια δεδομένα -παραδοχές:

Παραδοχή πρώτη:
Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι γέννημα θρέμμα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ . Τη δημιούργησε η αριστερή ιδεοληψία του δόγματος η θάλασσα δεν έχει σύνορα” και τη συντηρεί η ανικανότητα τους να τη διαχειρισθούν.

Παραδοχή δεύτερη:
Η προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμος για την παραχώρηση της ΒΙΑΛ, ουδέποτε έγινε σεβαστή από το Υπουργείο. Αποδείχθηκε οτι σε κάθε φάση της διαπραγμάτευσης , μας θεωρούσαν εύπιστους ιθαγενείς. Η μετατροπή σε μια νύχτα της ΒΙΑΛ από hotspot 72 ωρών σε χώρο αποθήκευσης ψυχών ατάκτως ερριμένων, είναι η ντροπή του πολιτισμού μας και η καταστροφή του νησιού μας.
Παραδοχή τρίτη:
Η παραχώρηση εξουσιών που ανήκουν στο κράτος και τα θεσμικά του όργανα, στην Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και στις ΜΚΟ, των οποίων η εμπειρία είναι σε κράτη της Υποσαχάριας Αφρικής και τα στελέχη των οποίων αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως τη μόνη Αφρικανική χώρα που κατοικείται από λευκούς, συντελεί στη διόγκωση του προβλήματος. Τα λεφτά του πληρωμένου εθελοντισμού είναι πολλά και κανείς απ΄αυτούς δεν είναι ηλίθιος ώστε να διώξει τους πελάτες του.
Παραδοχή τέταρτη:
Η κατάσταση δεν πρόκειται εύκολα να ελεγχθεί, αντιθέτως το πιθανότερο είναι να χειροτερεύσει διότι εξαντλείται η φυσιολογική αντοχή των εγκλωβισμένων που περιμένουν την έκβαση της αίτησης τους , με ευθύνη των ρυθμών χελώνας της Ελληνικής και Ευρωπαικής υπηρεσίας Ασύλου.
Ετσι με δεδομένο ότι οι εισροές δεν έχουν σταματήσει, ο αριθμός των εγκλωβισμένων συνεχώς αυξάνεται και αυτό σε συνδυασμό με την αγανάκτηση που διακατέχει τους ανθρώπους που σταδιακά χάνουν την ελπίδα τους, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα..
Μπροστά στην κατάσταση αυτή τι επιλογές έχουμε;
Η μία θα ήταν να νίψουμε τας χείρας μας και να θεωρήσουμε εαυτούς αθώους του αίματος της συνεχούς διάλυσης του κοινωνικού και οικονομικού ιστού του νησιού μας, όπως δυστυχώς πράττουν αρκετοί.
Αντ΄αυτού , ως Δημοτικό συμβούλιο, μέσα από μία διαπαραταξιακή επιτροπή που δούλεψε αποτελεσματικά, καταλήξαμε σε μια σειρά προτάσεων, οι οποίες είναι σύνθεση αλλά και συμβιβασμός. Προσωπικά είχα καταθέσει εγγράφως την άποψη μου στην επιτροπή – η οποία ήταν ΟΧΙ σε καμμία νέα δομή όπως κι αν αυτή ήθελε ονομασθεί- άποψη που αγνοήθηκε πλήρως όπως πιθανώς της άξιζε.
Παρ όλα αυτά θεωρώ οτι, στην παρούσα φάση, το πόρισμα αυτό είναι μια βάση την οποία πρέπει να δεχθούμε ως αφετηρία των όποιων μελλοντικών ενεργειών μας.
Εχω να παρατηρήσω για να καταγραφούν στα πρακτικά:
-Στο σημείο Β το οποίο θεωρώ πολύ σοβαρό, να μη μείνουμε σε διαπιστώσεις και ευχές, αλλά να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία ανάθεσης σε διεθνές νομικό γραφείο της διερεύνησης άσκησης ένδικων μέσων κατά εθνικών και Ευρωπαικών θεσμών , με σκοπό την αντιστάθμισμα της ήδη τελεσθείσας κοινωνικής και οικονομικής ζημίας στο νησί, σε συνεργασία και με άλλους Δήμους, εάν αυτό είναι εφικτό.
-Η φιλοξενία ευάλωτων ομάδων και οικογενειών, σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και καταλύματα, να είναι προσωρινή μέχρι να κλείσει η Σούδα, όπως προτείνεται.
-Συμφωνώ απόλυτα με τις προτεινόμενες δημοκρατικές και δυναμικές διεκδικήσεις εφόσον δεν εισακουσθούν οι προτάσεις μας, αλλά δεν δέχομαι τον όρο “ακραίοι κύκλοι”. Δεν μιλώ για την αναφορά σε φασιστικές συμπεριφορές , οι οποίες είναι διακριτές και ποινικά κολάσιμες, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ είτε να γίνω κουκουλοφόρος χαφιές και να υποδείξω κάποιον ως ακραίο, είτε να υποδειχθώ εγώ ο ίδιος ως τέτοιος , από οιονδήποτε.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ


Η νέα κοινωφελής - μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πρωτοβουλία του Πανεπιστήμιο Αθηνών e learning (Ε.Κ.Π.Α.) αφορά στην ανάπτυξη μίας πλατφόρμας ελεύθερης πρόσβασης σε όλους με τον τίτλο yougoculture.com μέσω της οποίας αποτυπώνονται μοναδικοί προορισμοί της Ελλάδας μέσω εικονικών ξεναγήσεων. Η δράση επιχειρεί να «γνωρίσει» την Ελλάδα στον πλανήτη με όχημα τα διακριτά χαρακτηριστικά που ο πολιτισμός της φέρει διαχρονικά. Αξιοποιώντας το μέγιστο συγκριτικό πλεονέκτημα του ΕΚΠΑ, τους ανθρώπους του, αλλά και τη βαθιά γνώση που φέρουν σε ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων, η ενέργεια στοχεύει να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας με το διεθνές κοινό, μέσω της «οικουμενικής γλώσσας» πολιτισμού, με αφορμή και του πρόσφατου εγχειρήματος του E-Learning του ΕΚΠΑ για τη διάθεση αγγλόφωνων προγραμμάτων επιμόρφωσης διεθνώς."

περισσότερα στο
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=885675