Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΞΑΝΕΜΟΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΑΝΤΑΚΟΣ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ




Για πέμπτη συνεχή χρονιά και σε πείσμα των καιρών ο Σύλλογος Καλαμωτούσων Χίου-Αττικής διοργανώνει το φεστιβάλ στη Χίο και αγκαλιάζει όλες τις τέχνες στην προσπάθεια να προβληθεί το νησί, να συνεργαστεί πιο στενά με τους τοπικούς φορείς και να προσφέρει ψυχαγωγία στους επισκέπτες και τους κατοίκους των χωριών. 

Φέτος, ο «Αξάνεμος – Γιώργος Περαντάκος» υλοποιεί πολιτιστικές εκδηλώσεις, τόσο στη νότια Χίο, στην Καλαμωτή όσο και στην πόλη, Χώρα, της Χίου.

Το πρόγραμμα για το καλοκαίρι του 2014 (από Τετάρτη 6/8 έως την Κυριακή 17/8) περιλαμβάνει:

Τετάρτη 6/8, ώρα 20.00 - Έναρξη του φεστιβάλ
«Η Καλαμωτή τιμά τους ευεργέτες της» Εκδήλωση τιμής στο πρόσωπο του καπετάν Λουκά Κτιστάκη και αποκαλυπτήρια της προτομής του Ευεργέτη Κωνσταντίνου Βαμβακά.
Καλαμωτή, Πλατεία Κ. Βαμβακά (Απλάδα)

Τετάρτη 6/8 έως Κυριακή 17/8, ώρες 20:00 – 23:00
Υπαίθριες εκθέσεις φωτογραφίας των Γιάννη Κωσταρή, Γιάννη Οικονόμου, Δέσποινας Κλούβα, Γιώργου Τσακνιά, Θέκλας Μαλάμου, Ισίδωρου Λοΐζου, Δέσποινας Κλούβα, Νίκου Βατόπουλου, ‘Ενυς Κούκουλα και Γιάννη Καμπάνη και ζωγραφικής των Καλλιόπης Μονιάρου, Αγγελικής Βαρλά και Αγγελικής Μαίστρου.
Καλαμωτή (μεσαιωνικός οικισμός)

Πέμπτη 7/8, ώρα 22.00
«Αστροπαρατηρήσεις» με το Σύλλογο Αστροφυσικών Χίου
Καλαμωτή, Ισιδωρίδειο Γήπεδο

Παρασκευή 8/8, ώρα 21:30
Βραδιά λόγου, «Αλληλεγγύη και Εθελοντισμός» με την Υπατία Δούσση – Αναγνωστοπούλου, υπεύθυνη της ΜΚΟ Mission “Anthropos”.
Καλαμωτή, Άγιος Γιάννης

Παρασκευή 8/8, ώρα 23:00
Παραδοσιακό γλέντι, οργανωμένο από την Αθλητική Ένωση Καλαμωτής στο γραφικό λιμανάκι της Αγίας Μαρκέλλας στην Κώμη, με Χιώτικη ορχήστρα και τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων.
Κώμη, Αγία Μαρκέλλα

Σάββατο 9/8, ώρα 21:30
Θεατρική παράσταση, «Τα ραδίκια …ανάποδα» του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη. Ερμηνεύει ο Γιώργος Γαλίτης. Μουσική επιμέλεια: Τόλης Κετσελίδης. Βοηθός Σκηνοθέτη: Ευαγγελία Σχοινά.
Καλαμωτή, Αγ. Γιάννης

Κυριακή 10/8, ώρα 21:30, Πανσέληνος
Συναυλία «Στου φεγγαριού τις όχθες» με τους Μιλτιάδη Πασχαλίδη, Μιρέλλα Πάχου, Ερωφίλη και Κώστα Παρίσση.
Αρχαιολογικός χώρος Εμπορειού

Δευτέρα 11/8, ώρα 22:00
Cine Αξάνεμος, «Το δέντρο και η κούνια» της Μαρίας Ντούζα βασισμένο σε μια ιδέα της Ελένης Ατσίκμπαση. Σενάριο – Σκηνοθεσία: Μαρία Ντούζα. Παίζουν: Μυρτώ Αλικάκη, Ηλίας Λογοθέτης, Mirjanna Karanovic, Νίκος Ορφανός. Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ζαφείρης Επαμεινώνδας Σκηνικά: Τζιοβάννι Τζανέτης Μουσική: Άννα Στερεοπούλου.
Καλαμωτή (Αγ. Γιάννης)

Τρίτη 12/8, ώρα 21:30
Συναυλία «ΓκαΓκαΝτίν» με τους Διονύση Σαββόπουλο, Λαυρέντη Μαχαρίτσα και Πάνο Μουζουράκη. Η συμμορία του καλοκαιριού στήνει ένα πάρτι 40 τραγουδιών σε παλιά ορυχεία, ανοιχτά αμφιθέατρα, κάστρα, κοιλάδες και παραλίες απ’ την Κύπρο έως τον Έβρο με στάση στη Χίο. Μαζί τους μια συναρπαστική ορχήστρα κορυφαίων μουσικών: Γιώτης Κιουρτσόγλου, Καλλίστρατος Δρακόπουλος, Στάθης Άννινος, Steve Tesser, Θοδωρής Σούκερας, Γιάννης Ιωαννίδης. Σχεδιασμός φώτων: Περικλής Μαθιέλλης Εκτέλεση φωτισμών: Φίλιππος Τρέππας
Χίος, Δημοτικό στάδιο

Τετάρτη 13/8, ώρα 21:30
Προβολή ντοκιμαντέρ του Στρατή Βογιατζή και της Θέκλας Μαλάμου.
Καλαμωτή (Άγιος Γιάννης)

Πέμπτη 14/8, ώρα 22:00
Συναυλία Χιώτικων Συγκροτημάτων, «Εν Καλαμωτή – Αφιέρωμα στους καλλιτέχνες που αγαπάμε». Παίζουν οι Γιώργος Ταναίνης (Μπουζούκι), Μιχάλης Ατσάλης (Κιθάρα), Βασίλης Λεμονιάς (Τσέλο), Άγγελος Μπουλμέτης (Κρουστά – Τραγούδι), Μιχάλης Καλούπης (Κιθάρα – Τραγούδι).
Καλαμωτή, Αγ. Γιάννης

Οι εκδηλώσεις εκτός των συναυλιών «ΓκαΓκαΝτίν» με τους Διονύση Σαββόπουλο, Λαυρέντη Μαχαρίτσα και Πάνο Μουζουράκη στη Χώρα (προπώληση 12€ – είσοδος 15€) και «Εν Καλαμωτή» στην Καλαμωτή (είσοδος 5€) και της θεατρικής παράστασης «Τα ραδίκια …ανάποδα» του Γιώργου Γαλίτη στην Καλαμωτή (είσοδος 10€) προσφέρονται δωρεάν στο κοινό.

Στη συναυλία της Πανσελήνου στον Αρχαιολογικό χώρο του Εμπορειού παρακαλούνται όσοι προσέλθουν να συνδράμουν στο έργο της ΜΚΟ «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», με τρόφιμα ή είδη προσωπικής υγιεινής, εκπρόσωποι της οποίας θα παραβρίσκονται στην είσοδο του Αρχαιολογικού χώρου.

Πληροφορίες: τηλέφωνο: 6944618505- Πηγή: Ogdoo.gr - http://www.ogdoo.gr/diaskedasi/synavlies/festival-aksanemos-giorgos-perantakos-kalokairi-2014

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΕΣ ΧΑΡΑΤΣΩΝΟΥΝ 32 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΗΣ ΔΗΚΕΧ- ΣΥΝΕΝΟΧΗ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΣΥΝΑΙΝΕΙ.



Το  ΔΣ της ΔΗΚΕΧ στην τελευταία συνεδρίαση της θητείας του (4/8/2014) αποφάσισε, χωρίς ντροπή,  προεξάρχοντος του προέδρου της Μιχάλη Κοντούδη και με συνεργία της εκπροσώπου των εργαζομένων που συμμετέχει σ’ αυτό, την επιβολή τροφείων 50 ευρώ, χαρατσώνοντας τις οικογένειες που τα παιδιά τους δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα  του ΕΣΠΑ!
Η μόνη καταψηφιστική ψήφος ήταν τους εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης  Γ. Αμπαζή, ο οποίος και ανέλυσε τις θέσεις μας για τη μη επιβολή τροφείων, για ελάφρυνση των οικογενειών των ανέργων, για χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών από τον κρατικό προϋπολογισμό και το δήμο, για να μη μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού.
Αυτές είναι οι κατευθύνσεις της άθλιας συγκυβέρνησης στης ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι κατευθύνσεις  της ΕΕ για δήμους επιχειρήσεις με ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες , που θα τις πληρώνει αδρά ο λαός μας, αυτό είναι το πολιτικό τους προσωπικό που σπεύδει να εφαρμόσει τις εντολές τους.
Αυτό που απέδειξε για πολλοστή φορά η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΗΚΕΧ (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) είναι ότι αποτελεί προωθητικό μηχανισμό των αντιλαϊκών πολιτικών της ΕΕ-συγκυβέρνησης , που με τη  βοήθεια της εκπροσώπου των εργαζομένων που ταυτίστηκε με την εργοδοσία, οξύνουν τα δεινά  του λαού.
Οι εκλογές πέρασαν και τώρα ήρθε η ώρα οι λαϊκές οικογένειες να πληρώσουν το λογαριασμό από τους μέχρι πρότινος προστάτες τους που μοίραζαν τα τσουρεκάκια  και  κόπτονταν για τον ανθρώπινο πόνο…
Ακέραιες ευθύνες φέρει η νέα δημοτική αρχή του κ. Βουρνού που συναινεί ως άλλος Πόντιος Πιλάτος 20 μέρες πριν την ορκωμοσία της, να διοικεί χαρατσώνοντας  το απερχόμενο ΔΣ της ΔΗΚΕΧ και ο  απερχόμενος πρόεδρός της.
Καλούμε για πολλοστή φορά τους  Χιώτες και τις Χιώτισσες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το ποιους ψηφίζουν και ποιοι τους εκπροσωπούν, να παλέψουν  οι ίδιοι για τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους.
Απαιτούμε:
·         Να παρθούν πίσω τα τροφεία από τη νέα δημοτική αρχή και νέο ΔΣ της ΔΗΚΕΧ. Αυτά  κατά προτεραιότητα θα βάλουμε στο πρώτο  Δημοτικό Συμβούλιο και ΔΣ αντίστοιχα.
·         Κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς.
·         Να χρησιμοποιηθεί για τα επιπλέον παιδιά το αποθεματικό της ΔΗΚΕΧ που με βάση τα όσα είπε ο απερχόμενος πρόεδρος προσεγγίζει τα 500.000 ευρώ.
·         Η μονομετοχική του Δήμου που διαχειρίζεται τις παραλίες και την ακίνητη περιουσία του δήμου,  να διαθέσει τα έσοδα της ενισχυτικά για στήριξη των βρεφονηπιακών. (περίπου 100 χιλιάδες ευρώ)
·         Να ενισχυθεί ο Δήμος Χίου από τον κρατικό προϋπολογισμό για  να καλύψει 100% τις ανάγκες των σταθμών σε ΔΗΚΕΧ και νομικό πρόσωπο.

·         Να περάσει η ΔΗΚΕΧ και το προσωπικό της στο δήμο με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όπως είναι και η πρόταση του σωματείου τους, αντί να παγιδεύονται στα διλήμματα των υποταγμένων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τροφεία ή απολύσεις.

ΠΟΛΥΩΡΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΟΥ " Εuropean Express "

Αντιμέτωποι με πολύωρη καθυστέρηση και ταλαιπωρία βρίσκονται εκατοντάδες επιβάτες του πλοίου "European Express", που επρόκειτο να αποπλεύσει στις 10 χθες το βράδυ από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για Λήμνο, Χίο, Μυτιλήνη και Βαθύ Σάμου.
Λόγω προβλήματος ανεφοδιασμού, το πλοίο παραμένει "δεμένο" έως αυτή την ώρα στο λιμάνι, με τους υπεύθυνους να ενημερώνουν αρχικά τους επιβάτες ότι ο απόπλους επρόκειτο να γίνει στις 4 τα ξημερώματα και στη συνέχεια να ανακοινώνουν νέα καθυστέρηση και αναχώρηση στις 5 σήμερα το απόγευμα.

Περίπου 1000 άτομα έχουν προμηθευτεί εισιτήρια για να ταξιδέψουν με το συγκεκριμένο πλοίο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι ταξιδεύουν από περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης εισήλθαν κανονικά στο πλοίο, όπου φιλοξενούνται.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η εισαγγελέας Θεσσαλονίκης, ενώ σχηματίζεται δικογραφία από τις λιμενικές αρχές της πόλη


ethnos.gr

ΠΟΛΥΩΡΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΟΥ European Express

Αντιμέτωποι με πολύωρη καθυστέρηση και ταλαιπωρία βρίσκονται εκατοντάδες επιβάτες του πλοίου "European Express", που επρόκειτο να αποπλεύσει στις 10 χθες το βράδυ από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για Λήμνο, Χίο, Μυτιλήνη και Βαθύ Σάμου.
Λόγω προβλήματος ανεφοδιασμού, το πλοίο παραμένει "δεμένο" έως αυτή την ώρα στο λιμάνι, με τους υπεύθυνους να ενημερώνουν αρχικά τους επιβάτες ότι ο απόπλους επρόκειτο να γίνει στις 4 τα ξημερώματα και στη συνέχεια να ανακοινώνουν νέα καθυστέρηση και αναχώρηση στις 5 σήμερα το απόγευμα.

Περίπου 1000 άτομα έχουν προμηθευτεί εισιτήρια για να ταξιδέψουν με το συγκεκριμένο πλοίο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι ταξιδεύουν από περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης εισήλθαν κανονικά στο πλοίο, όπου φιλοξενούνται.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η εισαγγελέας Θεσσαλονίκης, ενώ σχηματίζεται δικογραφία από τις λιμενικές αρχές της πόλη


ethnos.gr

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ - ΕΞΠΡΕΣ ΣΕ ΕΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Νέο διαγωνισμό μόνιμων υπαλλήλων του κλάδου ΠΕ Εφοριακών προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Μέχρι το τέλος Αυγούστου το υπουργείο θα υποβάλει στο ΑΣΕΠ νέο αίτημα για την πρόσληψη 400 Εφοριακών, κυρίως στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Ο νέος διαγωνισμός θα αφορά κατόχους πτυχίου Νομικής ή Οικονομικών, ενώ όλοι οι νέοι υπάλληλοι θα διοριστούν στην Αθήνα.
500 προσλήψεις-εξπρές σε εφορίες και δικαστήρια.
Μέσω ΑΣΕΠ θα προκηρυχθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες και ο διαγωνισμός του υπουργείου Δικαιοσύνης για 100 μόνιμους δικαστικούς υπαλλήλους, επιστήμονες Πληροφορικής, αναφέρει το Έθνος.
Συγκεκριμένα θα προσληφθούν 60 υπάλληλοι ειδικότητας ΠΕ Πληροφορικής και 40 ΤΕ Πληροφορικής, που θα εργαστούν στα διοικητικά, πολιτικά και ποινικά δικαστήρια καθώς και στις Εισαγγελίες όλης της χώρας.


newsbomb.gr

Οι αιώνιοι φοιτητές σε αριθμούς -Ποιοι θα διαγραφούν και ποιοι θα την γλιτώσουν


Με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους οι «αιώνιοι» φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων και ΤΕΙ θα δουν την πόρτα εξόδου από τα πανεπιστήμια, όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας. Στόχος είναι ο εξορθολογισμός των ιδρυμάτων και να δοθεί νόημα στον κύκλο σπουδών που έχει πολλάκις καταστρατηγεί.
Συνολικά υπολογίζεται πως περίπου 200.000 φοιτητές θα πρέπει να… εγκαταλείψουν τις σπουδές τους. Αυτοί πάντως που θα γλιτώσουν τη διαγραφή είναι περίπου 1.800, οι οποίοι όμως θα πρέπει να αποδείξουν πως τα τελευταία εξάμηνα παρακολουθούσαν μαθήματα, έπαιρναν μέρος στις εξετάσεις και ουσιαστικά μπορούν να αποδείξουν πως προσπαθούν να πάρουν πτυχίο.
Οι αιώνιοι φοιτητές σε αριθμούς
  • 300.000 είναι οι μη ενεργοί φοιτητές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ
  • 200.000 θα διαγραφούν το Σεπτέμβριο
  • 70.000 προέρχονται από ΤΕΙ
  • 55.000 είναι οι αιώνιοι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • 16.500 είναι οι αιώνιοι φοιτητές στο ΑΠΘ
  • 3.000-4.000 είναι οι αιώνιοι φοιτητές στο ΕΜΠ
Πηγή: iefimerida.gr

aftodioikisi.gr

Στην τρέλα του ΕΝΦΙΑ η κοινωνία – Αναγνώρισε τα λάθη του το ΥΠΟΙΚ


Μεγάλες αδικίες, ιδίως στην περιφέρεια έχουν προκύψει από τον τρόπο υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ, γεγονός που έχει ξεσηκώσει πολίτες, κόμματα, φορείς και τοπικούς βουλευτές.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών τα σφάλματα που ανέκυψαν θα διορθωθούν με τροποποιητικές δηλώσεις από τους φορολογούμενους που θα γίνουν αποδεκτές μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.
Έτσι θα καλυφθούν παραλείψεις στη δήλωση της ακίνητης περιουσίας, θα υπάρξουν διορθωτικές παρεμβάσεις από την πλευρά της κυβέρνησης (που παραδέχτηκε τα δικά της λάθη) και θα εξαλειφθούν οι αδικίες.
Διευκρινίζεται ότι οι τροποποιητικές δηλώσεις των φορολογουμένων θα κατατεθούν «ασφαλώς χωρίς πρόστιμο και με συμψηφισμό των μέχρι τότε πληρωμών τους με το τελικό σύνολο της οφειλής και επιστροφή φόρου, αν έως τότε έχουν πληρώσει ήδη παραπάνω».
Το υπουργείο Οικονομικών αναγνωρίζοντας ότι σε κάποιες περιπτώσεις προέκυψαν υπερβολικές και άδικες επιβαρύνσεις, γεγονός που αποδίδει σε σφάλματα στην υποβολή των δηλώσεων από την πλευρά των φορολογουμένων, αλλά και «σε στρεβλώσεις και προβλήματα που οφείλονται στη μη εξαντλητική κάλυψη όλων των ειδικών περιπτώσεων του νόμου», δεσμεύεται για την ταχύτατη και πλήρη εξάλειψη όλων των αδικιών που προέκυψαν.
Ζητώντας δε επιείκεια αναφέρει ότι για πρώτη φορά εφαρμόζεται ο ενιαίος φόρος ακινήτων σε κάθε μορφή δικαιώματος επί ακίνητης περιουσίας, και «όπως είναι φυσικό για τέτοιας έκτασης μεταρρύθμιση, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά, προκύπτουν προβλήματα, σφάλματα και στρεβλώσεις. Όλα αυτά θα αντιμετωπιστούν, πάντα με κριτήριο την εξάλειψη των αδικιών».
Η ανακοίνωση του υπουργείου
«Για πρώτη φορά φέτος έγινε μια μεγάλη φορολογική αλλαγή. Με τη θέσπιση ενιαίου φόρου ακινήτων σε κάθε μορφή δικαιώματος επί ακίνητης περιουσίας με βάση ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής της ακίνητης περιουσίας όλων των φορολογουμένων.
Όπως, όμως, είναι φυσικό για τέτοιας έκτασης μεταρρύθμιση, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά, προκύπτουν προβλήματα, σφάλματα και στρεβλώσεις. Όλα αυτά θα αντιμετωπιστούν, πάντα με κριτήριο την εξάλειψη των αδικιών.
Τα προβλήματα που εμφανίζονται είναι δύο κατηγοριών:
- Σφάλματα και παραλείψεις στην υποβολή των δηλώσεων από την πλευρά των φορολογουμένων. Όπως, για παράδειγμα, όπου δεν έγινε σαφής καταγραφή ψιλής κυριότητας και επικαρπίας ή όπου έγιναν λάθη σε επιφάνειες, ορόφους, προσόψεις και έτος κατασκευής ή λανθασμένη συμπλήρωση στοιχείων οικοπέδου σε διαμέρισμα πολυκατοικίας.
- Στρεβλώσεις και προβλήματα, που οφείλονται στη μη εξαντλητική κάλυψη όλων των ειδικών περιπτώσεων του νόμου.
Έτσι προέκυψαν υπερβολικές επιβαρύνσεις, ειδικά σε μερικές περιπτώσεις οικοπέδων στην Περιφέρεια. Και αναδείχθηκαν τώρα που έγινε για πρώτη φορά λεπτομερής ηλεκτρονική επεξεργασία όλων των δεδομένων.
Όλα αυτά θα αντιμετωπιστούν ως εξής:
- Σφάλματα ή και παραλείψεις που έγιναν στις ηλεκτρονικές δηλώσεις των φορολογουμένων, μπορούν να διορθωθούν με τροποποιητικές δηλώσεις τους μέχρι 30 Νοεμβρίου. Ασφαλώς χωρίς πρόστιμο και με συμψηφισμό των μέχρι τότε πληρωμών τους με το τελικό σύνολο της οφειλής και επιστροφή φόρου, αν έως τότε έχουν πληρώσει ήδη παραπάνω.
Η ημερομηνία πρόσβασης στο ηλεκτρονικό σύστημα για τις τροποποιητικές δηλώσεις θα ανακοινωθεί σύντομα από την Γ.Γ.Δ.Ε.
- Αντίστοιχα, όπου υπάρχουν στρεβλώσεις από κενά ή παραλείψεις της Διοίκησης, θα γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις το ταχύτερο, όπως και συνέβη προ δεκαπενθημέρου με νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών, όπου διορθώθηκε παράλειψη του αρχικού φορολογικού νόμου, που αφορούσε σε περισσότερο από δύο εκατομμύρια φορολογούμενους.
Τελικός στόχος να εξαλειφθούν ταχύτατα και πλήρως όλες οι πιθανές αδικίες».


aftodioikisi.gr

" 80.000 - 82.000 ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ "

80.000 - 82.000 οι αιτήσεις για τους Παιδικούς Σταθμούς
«65.000 αιτήσεις είχαν υποβληθεί μέχρι χθες και η εκτίμησή μας είναι πως αυτές θα φτάσουν τις 80.000 - 82.000» τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, μιλώντας για το θέμα της φιλοξενίας παιδιών οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα και ανέργους, κυρίως, σε Δημοτικούς ή συνεργαζόμενους με το συγκεκριμένο Πρόγραμμα Βρεφονηπιακούς & Παιδικούς Σταθμούς, μιλώντας, σήμερα το πρωί, στη ΝΕΡΙΤ.  

Ο κ. Ντινόπουλος έκανε λόγο για συντριπτική πλειοψηφία φιλοξενίας παιδιών, που θα είναι ακριβώς ο ίδιος αριθμός, σε σχέση με πέρυσι. «Τον ίδιο αριθμό αιτήσεων είχαμε και πέρυσι, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών θα ικανοποιηθεί. Οι περίπου 10.000 - 12.000 αιτήσεις, που δεν θα ικανοποιηθούν (σ.σ. περίπου 70.000 παιδιά θα φιλοξενηθούν φέτος) δεν είναι ότι δεν θα απορροφηθούν. Πολλές απ' αυτές δεν θα ικανοποιούν τους όρους συμμετοχής στο Πρόγραμμα» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Επισημαίνεται ότι, η διαδικασία συμμετοχής στο εν λόγω Πρόγραμμα έληξε, χθες, Δευτέρα 4 Αυγούστου, το μεσημέρι.


epoli.gr