Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΖΗΤΑ Η ΚΕΔΕ - ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΙΣ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ




Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητά η ΚΕΔΕ, με σημερινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να καταστήσει σαφές ότι οι δήμοι μετά τις νέες περικοπές των πόρων τους, οδεύουν προς στάση πληρωμών, σε παύση παροχής βασικών προνοιακών και κοινωνικών υπηρεσιών, με θύματα τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες . Να ζητήσουν, επίσης, την προσωπική του παρέμβαση για να αλλάξει άρδην η πολιτική της Κυβέρνησης απέναντι στην Αυτοδιοίκηση.

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ αποφάσισε:
  • Να συγκαλέσει έκτακτο συνέδριο με μοναδικό θέμα την αντιμετώπιση της ακραίας οικονομικής κατάστασης που έχουν περιέλθει, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 30 Αυγούστου στην Αθήνα.
  • Να συνεχιστούν οι επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς.
  • Να προχωρήσει σε 13 ενημερωτικές περιφερειακές συσκέψεις.
  • Να προχωρήσει σε καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σήμερα και τη δεινή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι δήμοι.

Του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου είχε προηγηθεί συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη, στη διάρκεια των οποίων οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ υπογράμμισαν ότι με τις νέες και πέραν κάθε λογικής περικοπές άμεσα αρκετοί δήμοι οδηγούνται σε στάση πληρωμών και αμέσως μετά ακολουθούν οι υπόλοιποι.

Από τις συναντήσεις προέκυψε ότι οι επιχορηγήσεις Αυγούστου – Δεκεμβρίου για τους 325 δήμους της χώρας αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω και να «προσγειωθούν» στα 70 εκ. ευρώ το μήνα, από 135 εκ. που ήταν μέχρι τον Ιούνιο και 96 εκ. ευρώ τον Ιούλιο. Επίσης ότι το συνολικό ποσό της επιχορήγησης για το 2012 ανέρχεται στα 2,3 δις - και όχι στα 2,7 δις ευρώ -  εκ των οποίων όμως, πάνω από 1 δις πηγαίνει για τη χρηματοδότηση υποχρεώσεων του ίδιου του κράτους, δηλαδή την πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων, τη μεταφορά μαθητών, τις μισθώσεις σχολείων.

«Κατανοούμε απολύτως ότι η λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γίνεται σε ένα άλλο περιβάλλον από αυτό που γνωρίζαμε, σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης. Έχουμε πλήρη συνείδηση της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που διέρχεται η πατρίδα μας και έχουμε συνεισφέρει τα μέγιστα στη δημοσιονομική προσαρμογή. Όπως επίσης είναι δεδομένο ότι σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση σηκώνει το βάρος της κοινωνικής πολιτικής του κράτους. Όμως με τις νέες περικοπές, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα ΚΔΑΠ, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα Κέντρα Αλληλεγγύης φτωχών, αστέγων, η παροχή συσσιτίων, ρούχων, φαρμάκων και άλλες κοινωνικές δομές αναγκαστικά θα κλείσουν και κατ΄ επέκταση κρίσιμες και αναγκαίες υπηρεσίες θα λείψουν από το πιο ευάλωτο τμήμα της κοινωνίας.
Η κατάσταση που βρίσκεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι δραματική. Πρέπει να αντιδράσουμε και θα αντιδράσουμε διότι οι επιπτώσεις για τους συμπολίτες μας - και ιδιαίτερα για τους αναξιοπαθούντες -  από την κατάρρευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα είναι πολύ πιο μεγάλες από την κατάρρευση του ίδιου του κράτους. Για αυτό ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού, για να αποτραπούν αυτές οι δυσάρεστες εξελίξεις».

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ


κ. Δήμαρχε
Αγαπητοί συμπατριώτες
Όπως είναι γνωστό από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε στενή συνεργασία με το Δήμο Οινουσσών, καταβλήθηκαν σημαντικές προσπάθειες για την μελέτη, ένταξη και υλοποίηση του έργου «Κατασκευή εξωτερικού κρηπιδώματος λιμένα Οινουσσών και λειτουργία του λιμένα». Πρόσφατα εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος του έργου και ξεκίνησαν οι εργασίες με στόχο την ολοκλήρωση του έργου εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων.
Θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα έργο εξαιρετικής σημασίας για τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των Οινουσσών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ένα έργο που θα ωφελήσει την ποιότητα ζωής μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.
Γι’ αυτό το λόγο, παρά την αίτηση αναστολής εκτέλεσης που έχει κατατεθεί, σας γνωρίζουμε ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία  μαζί σας, θα παρακολουθήσει με όλους τους ενδεδειγμένους νομικά τρόπους την εξέλιξη του θέματος, με στόχο τη διασφάλιση της  συνέχισης και την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου.



Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΝΙΑΡΗΣ

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΦΑΚΕΛΛΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ




«ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ. ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΔΥΟΥΝ ΟΣΜΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ»

Την Χίο επισκέφθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και με την θέση ευθύνης που ανέλαβε να προωθεί κοινοβουλευτικά και τα ζητήματα της εκλογικής περιφέρειας της Χίου.

Ο Τέρενς Κουίκ είχε πολύωρη συνεργασία με τους εδώ πολιτευτές και συντονιστές του Κινήματος, καταγράφοντας τα κυριότερα θέματα που πρέπει να προωθηθούν για έρευνα και επίλυση είτε μέσω κοινοβουλευτικών διαδικασιών είτε με παρεμβάσεις στα αρμόδια Υπουργεία, όπως:

Αιολική ενέργεια (ανεμογεννήτριες), η καινούργια πτέρυγα του κρατικού νοσοκομείου, η μαρίνα Χίου, το κεντρικό λιμάνι, το αεροδρόμιο, το πανάκριβο κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων εσωτερικού, τουρισμός, ύδρευση και το «Φράγμα Κόρης Γεφύρι».

Αναχωρώντας από τη Χίο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, έκανε την εξής δήλωση:

«Οι εκκρεμότητες στη Χίο είναι πολλές. Και έχουν κυρίως να κάνουν με δημόσια έργα υποδομής που τυλίγονται από οσμές σκανδάλων. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα ανοίξουμε όλους τους φακέλους, ερευνώντας ζητήματα που πολιτικοί του νησιού όλων των βαθμίδων δεν τολμούσαν να αγγίξουν, ενδεχομένως διότι είτε ενέχοντο είτε για δικούς τους λόγους κάλυπταν τις αιωρούμενες καταγγελίες.

Ο βίος και η πολιτεία κάποιων που δρούσαν ανεξέλεγκτα, τελειώνει εδώ. Παρανομίες ή χρονίζουσες υπόπτως υποθέσεις που άπτονται έργων και δημοσίου χρήματος, θα σταλούν στην Δικαιοσύνη.

Επίσης, με τη συνεργασία των πολιτευτών και των συντονιστών του Κινήματος, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να προωθηθούν το ταχύτερο λιμνάζοντα προβλήματα προς επίλυση».
See translation

ΕΣΠΑ : ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΡΕΤΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ



Με τέσσερις διαφορετικές ταχύτητες, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό εξαρτώνται και από αυτές που παρέλαβαν από τους διορισμένους περιφερειάρχες που τα είχαν στα χέρια τους επί 3,5 έτη, «έτρεξαν» τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) του ΕΣΠΑ οι 13 αιρετοί περιφερειάρχες στον ένα χρόνο που τα ανέλαβαν καιεπίσημα.

ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΠΡΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ : ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ 299 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ ΣΑΤΑ


Στυλιανίδης προς Χατζηδάκη: Αίτημα για τα 299 εκατ. ευρώ ΣΑΤΑ

Μόλις χθες, και με καθυστέρηση... 15 ημερών, μετά την υπ' αριθµ. 28871/19.7.12 (ΦΕΚ 2168 Β΄) Κοινή Υπουργική Απόφαση αναφορικά µε τα κριτήρια κατανοµής της ΣΑΤΑ έτους 2012 (εδώ), υπέβαλε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης το αίτημά του προς τον υπουργό Ανάπτυξης & Υποδομών Κωστή Χατζηδάκη, προκειµένου να γίνει -όπως προβλέπεται από τις διατάξεις της παρ. 12 του άρθρου 9 του Ν. 4071/2012- η µεταφορά των 299 εκατ. ευρώ ΣΑΤΑ στους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα (ΑΔΑ: Β4ΓΠΝ-ΕΩ9).
aftodioikisi.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ


Οι απεργοί της Αγροτικής Τράπεζας θα δώσουν συνέντευξη ενημέρωσης στα τοπικά μέσα ενημέρωσης σήμερα, 03 Αυγούστου 2012 στις 12.00, έξω από το κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας.

100 ΚΑΡΔΑΜΥΛΙΤΕΣ





.Πρόσκληση
Ο Δήμαρχος Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης, ο Αντιδήμαρχος Καρδαμύλων Γεώργιος Λιγνός και ο Ξενώνας «Σπήλια» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Καραμούζου
«Εκατό Καρδαμυλίτες»
την Πέμπτη 9 Αυγούστου και ώρα 8.30 το απόγευμα στο πέτρινο θεατράκι στα Σπήλια Άνω Καρδαμύλων.
Το βιβλίο θα προλογίσει η Δέσποινα Δαμιανού, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.