Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με χιόνια, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας


j
Συμφώνα με την ΕΜΥ, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται τις αμέσως επόμενες ώρες στην ανατολική χώρα κατά τη διέλευση του ψυχρού μετώπου με βροχές και καταιγίδες οι οποίες παρά τη μικρή διάρκειά τους θα είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Από το απόγευμα αναμένεται σταδιακή βελτίωση.
Σοβαρή επιδείνωση αναμένεται ξανά από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής και από τα βόρεια σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά:
Α. Τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές, τις ημιορεινές αλλά και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής χώρας
Β. Τους βόρειους ανέμους που η έντασή τους κατά τόπους θα φθάνει τα 8 με 9 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ
Γ. Τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (8 με 10 βαθμούς) και
Δ. Τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας.
Με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην ανατολική και νότια χώρα μέχρι και την Τρίτη.


e-nautilia.gr

Το κράτος διεκδικεί 18.500 σπίτια στην Αττική – Βροχή ειδοποιητηρίων σε ανυποψίαστους ιδιοκτήτες


Απίστευτο και όμως ελληνικό: το Δημόσιο διεκδικεί εκτάσεις σε δήμους της Αττικής που πριν από 100 χρόνια ήταν χαρακτηρισμένες δασικές, ενώ σε άλλες περιπτώσεις το ρολόι του χρόνου γυρνάει 153 χρόνια πίσω, στην εποχή της εκθρόνισης του βασιλιά Οθωνα, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις το Δημόσιο θέτει θέμα τίτλων και χρησικτησίας.
Σύμφωνα με το «ΘΕΜΑ», χιλιάδες ειδοποιητήρια -και συγκεκριμένα 18.500 στο σύνολό τους- έχουν αποσταλεί μέχρι στιγμής μέσω ταχυδρομείου σε ιδιοκτήτες οικοπέδων, μονοκατοικιών και διαμερισμάτων, βάσει των οποίων οι παραλήπτες τους ενημερώνονται ότι η ακίνητη περιουσία τους διεκδικείται από το κράτος.Μεγάλες εκτάσεις στους Δήμους Νέου Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Αγίας Βαρβάρας, Περιστερίου, Χαϊδαρίου και Γαλατσίου βρέθηκαν το τελευταίο διάστημα στο στόχαστρο του Δημοσίου, ενώ έπονται και άλλες μέσα στους επόμενους μήνες. «Δεν φταίμε εμείς, το θέμα υποκινήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Δασών Αττικής», υποστηρίζει η διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Αττικής, Ευαγγελία Κωφού.
Μια ηλικιωμένη που κατοικεί σε διαμέρισμα στην περιοχή Κάτω Ψαλίδι Ηρακλείου λιποθύμησε όταν άνοιξε τον φάκελο του υπουργείου Οικονομικών και διάβασε ότι η πολυκατοικία στην οποία διαμένει έχει χτιστεί σε οικόπεδο που ανήκε στο Δημόσιο πριν από 150 χρόνια, δηλαδή επί βασιλείας Οθωνα.
Η 86χρονη Φωτεινή Λαλαούνη ποζάρει στον φωτογραφικό φακό του «ΘΕΜΑτος» έξω από το σπίτι της στο Νέο Ηράκλειο. Κρατά στα χέρια της έναν πάκο με συναλλαγματικές σε δραχμές. Η τελευταία φέρει ημερομηνία 25/7/1966.
f3spitia
«Αυτά τα χαρτιά, μαζί με τα συμβόλαια, αποδεικνύουν ότι εμείς το αγοράσαμε νόμιμα. Και έρχεται το υπουργείο Οικονομικών, 50 χρόνια μετά, να μου πει ότι δεν ανήκει σε μένα αλλά στο Δημόσιο;», αναρωτιέται αγανακτισμένη.
Και δεν είναι η μοναδική περίπτωση μιας απίστευτης υπόθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες σε αρκετές περιοχές του συγκεκριμένου δήμου, όπου μεσούσης της προεκλογικής περιόδου οι κάτοικοι λαμβάνουν τις έγγραφες ειδοποιήσεις από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις ενστάσεις που έχει υποβάλει το Κτηματολόγιο για τις ιδιοκτησίες τους. Στην πρώτη περίπτωση το περιεχόμενο των επιστολών που φέρουν την υπογραφή της προϊσταμένης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Αττικής, Βασιλικής Βουδούρη, θα κάνει γνωστό στους πολίτες ότι τα σπίτια τους δεν είναι δικά τους αλλά ανήκουν στο κράτος και αυτό επειδή πριν από δεκάδες χρόνια οι εκτάσεις αυτές ήταν χαρακτηρισμένες δασικές. Αναφερόμαστε σε περιοχές που είναι εντός σχεδίου πόλης, στις οποίες έχουν χτιστεί μονοκατοικίες και πολυκατοικίες. Στην πορεία αυτές οι εκτάσεις αποχαρακτηρίστηκαν από δασικές σε χορτολιβαδικές και, έστω με αυτόν τον χαρακτηρισμό, το Δημόσιο τις θεωρεί περιουσία του, με αποτέλεσμα σήμερα όλες οι αγοραπωλησίες οικοπέδων να κρίνονται παράνομες.
«Μάλιστα γι’ αυτές τις πράξεις οι Ελληνες πολίτες πλήρωναν κανονικά στην Εφορία, ενώ μετέπειτα έβγαλαν άδειες για να χτίσουν μονοκατοικίες και πολυκατοικίες. Το παράλογο δε είναι ότι την ίδια στιγμή το Δημόσιο, παραβλέποντας την παρανομία που σήμερα επικαλείται, εισέπραττε χρήματα από μεταγραφές σε υποθηκοφυλακεία χωρίς κανείς ποτέ να ενημερώσει τους ιδιοκτήτες ότι εκεί που έχουν χτίσει είναι δημόσια έκταση», αναφέρει στο «ΘΕΜΑ» ο δήμαρχος Νέου Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος. Το γραφείο του δέχεται καθημερινά δεκάδες τηλεφωνήματα από απεγνωσμένους δημότες που ζητούν να ενημερωθούν για τα τελεσίγραφα του υπουργείου Οικονομικών, που μετά τους φόρους και τα χαράτσια στην ακίνητη περιουσία σκέφτηκε ότι τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να διεκδικήσει μέχρι και τα σπίτια των Ελλήνων φορολογουμένων.
«Κατά την προσωπική μου άποψη, μόνο με μια νομοθετική λύση θα μπορούσε να δοθεί τέλος σε αυτή την παράλογη ιστορία», συνεχίζει ο δήμαρχος, για να συμπληρώσει: «Δεν μπορεί ο κάθε πολίτης να παρίσταται στη συζήτηση της προσφυγής που έχει κάνει το Ελληνικό Δημόσιο προκειμένου να αποδείξει ότι νομίμως αγόρασε την ακίνητη περιουσία του. Θέλω να πιστεύω ότι η τωρινή κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή, θα δώσει συνολική λύση με μια νομοθετική ρύθμιση».
Στο Νέο Ηράκλειο, στην περιοχή του Πράσινου Λόφου, υπάρχουν περισσότερες από 100 ιδιοκτησίες που διεκδικούνται από το Δημόσιο. Αρκετές κατοικίες δίπλα στις γραμμές του τρένου έως και την κεντρική πλατεία του Νέου Ηρακλείου διεκδικεί το κράτος. Κάθε μέρα μέσω των ΕΛ.ΤΑ. αποστέλλονται δεκάδες ειδοποιητήρια, ακόμα και σε ιδιοκτήτες που δεν βρίσκονται πια εν ζωή. Μέχρι και λιποθυμικά επεισόδια σημειώθηκαν από ηλικιωμένους όταν άνοιξαν τον φάκελο με τη σφραγίδα του υπουργείου Οικονομικών.
«Εμείς το δικό μας οικόπεδο το αγοράσαμε το 1962», λέει ο κ. Ιωάννης Βάγγος και προσθέτει: «Μπήκε κανονικά στο σχέδιο πόλης, πήραμε κανονικά την άδεια για να χτίσουμε, ξαναπήραμε άδεια για να χτίσουμε παραπάνω, ενώ πληρώσαμε όλους τους φόρους που μας αναλογούν και τα χαράτσια. Πώς είναι δυνατόν ανθρώπινος νους να σκεφτεί ότι αυτές οι ιδιοκτησίες πρέπει να περάσουν στο κράτος επειδή πριν από 100 χρόνια ήταν δασικές; Τι θέλουν δηλαδή να κάνουν, να μας στείλουν στο τάφο μια ώρα αρχύτερα;».
f4spitia
Δίπλα στον κ. Βάγγο στέκεται ένας ακόμα απεγνωσμένος ιδιοκτήτης, ο κ. Γιώργος Κοντομανώλης. Η έλλειψη ψυχραιμίας που τους διακρίνει κρίνεται απολύτως δικαιολογημένη. «Ποιος τους είπε ότι έχουμε τα χρήματα να πληρώσουμε μηχανικούς και δικηγόρους;», διερωτάται και συνεχίζει: «Με ό,τι περίσσευε πληρώναμε τα χαράτσια. Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά. Τέλος!».
Να όμως που το Ελληνικό Δημόσιο δεν διεκδικεί μόνο τις αποχαρακτηρισμένες εκτάσεις στον Δήμο Νέου Ηρακλείου, αλλά και άλλες για τις οποίες θέτει ζήτημα τίτλων και χρησικτησίας.
Πιο συγκεκριμένα, εκτάσεις που βρίσκονται στην περιοχή Κάτω Ψαλίδι (οικοδομικό τετράγωνο 65 και 66), οι οποίες σύμφωνα με το περιεχόμενο της υπ’ αριθμ. 1087/1977 απόφασης του Εφετείου Αθηνών ανήκαν σε Βαυαρούς, μετά την εκθρόνιση του Οθωνα και την αποχώρησή τους από την Ελλάδα, το 1862, μεταβιβάστηκαν νόμιμα από εκείνους σε άλλους Βαυαρούς που παρέμειναν στην Ελλάδα, οι οποίοι με τη σειρά τους τις μεταβίβασαν σε άλλους ελληνικής καταγωγής. Ως εκ τούτου το Ελληνικό Δημόσιο απώλεσε την κυριότητά του επί αυτών των ακινήτων καθόσον είχε συμπληρωθεί ο χρόνος έκτακτης χρησικτησίας έως τις 11/9/1915, όπως ορίζει το Ελληνικό Δίκαιο. Ωστόσο το Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων συνεδριάζοντας στις 24/5/1984 αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι το Δημόσιο πρέπει να διεκδικήσει όλα τα ακίνητα που βρίσκονται στα συγκεκριμένα οικοδομικά τετράγωνα και η αρμόδια υπηρεσία να τα θεωρήσει ως εγκαταλειμμένα, παραβιάζοντας έτσι την απόφαση του Εφετείου (1087/1977) που κρίνει ότι τα δικαιώματα του Δημοσίου έχουν απωλεσθεί. Για την ιστορία η υπόθεση έφτασε στις δικαστικές αίθουσες μετα από δύο καταγγελίες της κυρίας Ελπίδας Ανδρέα Κένερ στις 29/10/1973 προς τον Οικονομικό Εφορο Δημόσιων Κτημάτων που κατήγγειλε ότι έχουν καταπατηθεί δημόσια κτήματα στην περιοχή Νεου Ηρακλείου Αττικής.
eggrafo--spitia


aftodioikisi.gr

Μπορεί η Ελλάδα να είναι ισότιμη στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ;

του Γιώργη Αμπαζή
Τελευταία όλο και περισσότερο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν: «Ετσι είναι η διαπραγμάτευση». Το ίδιο γίνεται και από κάποια αστικά ΜΜΕ όταν καλούνται να σχολιάσουν τις αντιδράσεις της Γερμανίας, της ΕΚΤ και άλλων θεσμών της ΕΕ σχετικά με τα «αιτήματα» της ελληνικής κυβέρνησης.
Είναι πράγματι σωστό. «Έτσι είναι η διαπραγμάτευση», ή καλύτερα, έτσι είναι τα παζάρια που γίνονται για λογαριασμό του κεφαλαίου, έτσι είναι οι αντιπαραθέσεις μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, μονοπωλιακών ομίλων. Έτσι είναι με μια διαπραγμάτευση που διεξάγεται εντός της ΕΕ, των θεσμών της, των κανόνων της, των συμφωνιών, των Συνθηκών της, εντός του πλαισίου που ορίζει η συμμετοχή σε μια ιμπεριαλιστική συμμαχία.
Μια τέτοια διαπραγμάτευση, εκτός του ότι δεν γίνεται με κριτήριο τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα, αλλά τις απαιτήσεις του ελληνικού κεφαλαίου για ενίσχυση της ρευστότητας, ώστε να στηριχθούν τα επενδυτικά του σχέδια, είναι μια διαπραγμάτευση η οποία δεν μπορεί να είναι ισότιμη. Πολύ απλά γιατί δεν υπάρχει ισοτιμία μέσα σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες. Κάθε κράτος συμμετέχει σε αυτές ανάλογα με την οικονομική, πολιτική δύναμη που έχει σε ένα καθεστώς όπου κυριαρχεί η ανισομετρία, δηλαδή η δύναμη κάθε κράτους εξελίσσεται με διαφορετικούς ρυθμούς και προοπτικές. ΕΕ της ισότιμης συμμετοχής στο πλαίσιο του καπιταλισμού δεν μπορεί να υπάρξει.
Τον αποφασιστικό ρόλο στην ΕΕ τον παίζουν οι ηγετικές δυνάμεις της, η Γερμανία, η Γαλλία, και ακολουθούν η Ιταλία, η Ισπανία κ.ά. Ενώ ιδιαίτερο ρόλο παίζουν η Βρετανία, που είναι μεν μέλος της ΕΕ όχι όμως και της Ευρωζώνης, και οι ΗΠΑ, που διατηρούν ειδικά συμφέροντα στην περιοχή της Ευρώπης και παρεμβαίνουν άμεσα ή έμμεσα στις εξελίξεις, κυρίως σε ανταγωνισμό προς τη Γερμανία. Γι' αυτό άλλωστε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιδιώκει τη στήριξη για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου από τα κράτη αυτά που πιέζουν για αλλαγή μείγματος διαχείρισης σε επίπεδο Ευρωζώνης, απαιτώντας μια λιγότερο περιοριστική πολιτική, μια χαλάρωση της δημοσιονομικής σταθερότητας, αλλαγή για την οποία εκφράζουν αντιρρήσεις η Γερμανία και οι σύμμαχοί της.
Βεβαίως, αυτή η στήριξη δεν γίνεται για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου αλλά για λογαριασμό των δικών τους συμφερόντων, δηλαδή στο βαθμό που οι θέσεις και οι κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης εντάσσονται στους δικούς τους σχεδιασμούς. Εκεί μπαίνουν τα όρια στην όποια στήριξη. Γι' αυτό άλλωστε ακούσαμε τις νουθεσίες των συμμάχων της ελληνικής κυβέρνησης (από την Ιταλία και τη Γαλλία μέχρι τον Λευκό Οίκο) ότι παρά τη στήριξή τους στην ανάγκη αλλαγής μείγματος θα πρέπει αυτό να γίνει σε ένα πλαίσιο σεβασμού των κανόνων της ΕΕ και των ήδη συμφωνηθέντων. Για την ελληνική αστική τάξη η συμμετοχή στην ΕΕ είναι στρατηγική επιλογή. Μια άλλη επιλογή δεν φαίνεται ορατή στις σημερινές συνθήκες. Η συμμετοχή στην ΕΕ εξυπηρετεί τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου και δεν πρόκειται να την θέσει σε κίνδυνο. Γι' αυτό άλλωστε όλα τα κόμματα αστικής διαχείρισης διαβεβαιώνουν την προσήλωσή τους στην ΕΕ και το ευρώ. Η ελληνική κυβέρνηση πήγε στην ΕΕ όχι για λογαριασμό των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων, καλλιεργώντας όμως προσδοκίες στο λαό ότι θα βγει ωφελημένος από αυτή τη διαδικασία. Όμως, ακόμα και για τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου θα πρέπει να συμβιβαστεί, να κάνει υποχωρήσεις. Ήδη τα προπαγανδιστικά επιτελεία της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζουν το έδαφος για έναν «έντιμο συμβιβασμό που βεβαίως θα απέχει από τον αρχικό στόχο». Το κύριο για τους εργαζόμενους είναι ότι δεν πρέπει να γίνουν «ντεκόρ» της διαπραγμάτευσης, των συμβιβασμών, των υποχωρήσεων που πραγματοποιούνται για λογαριασμό του κεφαλαίου. Δεν μπορεί να πουν ό,τι έγινε έγινε, ό,τι χάθηκε χάθηκε. Πρέπει να διεκδικήσουν όλα όσα έχασαν την περίοδο της κρίσης. Να παλέψουν σε κατεύθυνση σύγκρουσης με τη στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου, να παλέψουν με κριτήριο τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες.
Γιώργης Αμπαζής

Μέλος της ΤΕ Χίου του ΚΚΕ

Δ. Βίτσας: Αφορολόγητο όριο οικογενειακής περιουσίας στις 400.000 ευρώ


Στις 400.000 ευρώ, δηλαδή 100.000 περισσότερο από ότι ήθελαν οι πληροφορίες που υπήρχαν τις προηγούμενες ημέρες, προσδιόρισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας το οικογενειακό αφορολόγητο όριο περιουσίας.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για ακόμη υψηλότερο όριο αφορολόγητης περιουσίας λέγοντας «έχω πει ότι μπορούμε να επαναφέρουμε τον προηγούμενο νόμο για το φόρο μεγάλης περιούσιας», που προέβλεπε οικογενειακό αφορολόγητο τις 486.000 ευρώ, συνέχισε.

aftodioikisi.gr

ΚΛΟΠΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

Κλοπή στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Για περιστατικό κλοπής στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επί της Β. Σοφίας, ειδοποιήθηκε, χθες το απόγευμα η ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής, γύρω στις 16.00, άγνωστος δράστης μπήκε σε γραφείο του 4ου ορόφου του Υπουργείου και αφαίρεσε το πορτοφόλι 62χρονης, που περιείχε μικρό χρηματικό ποσό και προσωπικά της έγγραφα. 

Ο δράστης αναζητείται.




epoli.gr

ΕΚΑΨΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

ΕΚΑΨΑΝ το αυτοκίνητο Βουλευτή!
Καταστράφηκε ολοσχερώς, από εμπρηστική ενέργεια, το Βουλευτικό αυτοκίνητο τού Βουλευτή Ροδόπης, Ευριπίδη Στυλιανίδη, σήμερα το πρωί.
Συγκεκριμένα, στη Δροσιά, γύρω στις 5, το πρωί του Σαββάτου, δύο άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, έβαλαν φωτιά στο σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρίας leasing, το οποίο χρησιμοποιείται από τον Βουλευτή Ροδόπης, Ευριπίδη Στυλιανίδη. 
Από την φωτιά το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς. 
Στο σημείο βρέθηκαν υπολείμματα από πλαστικό μπουκάλι με  επιγραφή «εύφλεκτο υγρό».
Οι δράστες αναζητούνται.


epoli.gr

Πες μου το συνδικαλιστή σου... να σου πω τι σόι αριστερή κυβέρνηση είσαι...

του Νέστορα Ξυλά

Σε ερώτηση προς το νέο Υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή για το αν η κυβέρνηση θα καταργήσει το πεντάευρω στα Νοσοκομεία η απάντηση ήταν: «Είναι ένα θέμα. Θα δούμε πώς θα βρούμε τα "λεγόμενα ισοδύναμα"» (συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο - 31/1/2015).
Στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ (6/2/2015), ως μέλος του ΠΑΜΕ - εκλεγμένος στο ΔΣ της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Β. Αιγαίου ΑμεΑ – επικαλέστηκα τη συγκεκριμένη δήλωση λέγοντας «Ούτε αυτά τα ψίχουλα δεν εξασφαλίζονται», και πως με τη νέα κυβέρνηση τα προβλήματα θα είναι παρόντα γιατί δεν αμφισβητείται ο πραγματικός μας αντίπαλος. Η ΕΕ, οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην υγεία, που μας αντιμετωπίζουν ως πελάτες, το κράτος, που μας θεωρεί «κόστος». Είπα επί λέξει: «Καταλαβαίνετε τις μας περιμένει ειδικά στα μεγάλα προβλήματα της αναπηρίας που είναι παρόντα: στα πετσοκομμένα ποσοστά αναπηρίας μέσω των ΚΕΠΑ, στα πετσοκομμένα ή ήδη κομμένα επιδόματα, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στην ανεργία, τη σύνταξη, τη φοροεπιδρομή, σε μισθούς και συντάξεις στις οικογένειές μας» καλώντας σε αγώνα χωρίς αναμονή και ανοχή στη νέα κυβέρνηση για την ανάκτηση όλων των απωλειών στη διάρκεια της κρίσης και όχι για τα ψίχουλα που τάζουν.
Αμέσως μετά, άστραψε και βρόντηξε το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Χίου και πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών με αναπηρία, Σ. Παλτσανιτίδης, όπου εμφανίστηκε μαινόμενος υπέρ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι η δήλωση Κουρουμπλή δεν υπάρχει (!), με προσωπική επίθεση στον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ, με χαρακτηρισμούς ενάντια στο ΚΚΕ. «Καθησύχασε» λέγοντας ότι ο ίδιος γνωρίζει για τη διαπραγμάτευση (αλήθεια γιατί δεν ενημέρωσε τους συναδέλφους;;;) και υπεραμύνθηκε του Υπουργού ανακηρύσσοντάς τον «άξιο εκπρόσωπο του αναπηρικού κινήματος» (σσ. ο κ. Κουρουμπλής ψήφισε το πρώτο μνημόνιο ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ), αναμασώντας ότι η κυβέρνηση υπάρχει μόνο δέκα ημέρες και ούτε λίγο ούτε πολύ πρέπει να υπάρξει «σιγή ασυρμάτου» στο κίνημα. Τι σόι αριστερή κυβέρνηση όμως είναι αυτή που φοβάται το αναπηρικό ή ευρύτερα το λαϊκό κίνημα, που δεν δέχεται ούτε κριτική; Τι σόι κυβέρνηση είναι αυτή που μέσα σε 10 ημέρες οι συνδικαλιστές της καλούν σε όλους τους τόνους σε «αναμονή», αναμασώντας από μια άλλη σκοπιά τα χιλιοειπωμένα «παραλάβαμε χάος»; Τι σόι κυβέρνηση είναι αυτή που μόλις στις προηγούμενες εκλογές έταζε σκίσιμο μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων με ένα νόμο(!) και σήμερα ψάχνει «ισοδύναμα μέτρα», χρόνο και ανοχή από το λαό;
Είναι μια κυβέρνηση που έχει λερωμένη τη φωλιά της. Που δεν ντρέπεται προεκλογικά να τάζει και μετεκλογικά να καλεί με το καλημέρα τα ΑμεΑ και τις οικογένειές μας, που συνθλίβονται από τη φτώχια, να ζήσουμε «λιτό βίο». Το ΠΑΣΟΚ έλεγε κάποτε να περιμένουμε τις 100 πρώτες μέρες της «νέας» κυβέρνησής του Γ. Παπανδρέου, ενώ το ΠΑΜΕ έλεγε «καμία μέρα χαμένη – έρχεται θύελλα». Ας βγάλουν από νωρίς λοιπόν και γρήγορα οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους συμπεράσματα για το νέο συνδικαλισμό που καλεί μέσα στα Σωματεία σε στήριξη της κυβέρνησης, γιατί έχουμε ήδη πληρώσει πολύ ακριβά αυτό το δρόμο... Σήμερα δεν υπάρχει χρόνος ούτε για αναμονή, ούτε και για ανοχή. Δεν θα καταφέρουν στρίψουν το τιμόνι προς τον αφοπλισμό μας για τη στήριξη της κυβέρνησης της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που βαστά αριστερή ταμπέλα για να κοροϊδεύει το λαό. Θα παλέψουμε με βάση τις ανάγκες μας για τον κόσμο που μας αξίζει.
Νέστορας Ξυλάς
Μέλος του ΠΑΜΕ

Μέλος ΔΣ Περιφερειακής Ομοσπονδίας Β. Αιγαίου ΑμεΑ