Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ANAKOINΩΣΗ Ν.Ε. ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ : ΛΑΪΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ



Να μην περάσουν τα μέτρα !

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ

Εργατοϋπάλληλοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι, γυναίκες,

Όλοι κατεβαίνουμε και δίνουμε τη μάχη της ζωής και του αγώνα.
Τα νέα μέτρα και ο προϋπολογισμός για μισθωτούς και συνταξιούχους, για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχομεσαίους αγρότες αποτελούν τη νέα βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου, της ΕΕ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ : ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014 - 2020


Στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της κατάρτισης του αναπτυξιακού προγραμματισμού της χώρας για την επόμενη προγραμματική περίοδο σε εθνικό, τομεακό και περιφερειακό επίπεδο, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Λέσβου, ημερίδα ενημέρωσης του νέου πλαισίου για την περίοδο 2014-2020.

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ


Το Εργατικό Κέντρο Χίου καταγγέλλει την πλήρη διάλυση του κράτους και την κοροϊδία που παρατείνεται μέρα με τη μέρα τρεις μήνες τώρα, με θύμα τους εργαζόμενους της Κοινωφελούς. Μετά από παρακλήσεις, παραινέσεις, απειλές και πιέσεις, ο Γολγοθάς των εργαζομένων στην Κοινωφελή Εργασία φάνηκε να φθάνει στο τέρμα του, αφού την Πέμπτη 27/09/2012 η Υπόλογος είπε στους εκπροσώπους του Ινστιτούτου Εργασίας στην Αθήνα ότι όλα είναι έτοιμα και τη Δευτέρα 01/10/2012 θα παραλάβουν την πολυπόθητη επιταγή. Όμως, τη Δευτέρα 01/10/2012 η εν λόγω Υπόλογος έλειπε σε άδεια και δε μπορούσε κανείς να παραδώσει την επιταγή. Την Τρίτη 02/10/2012, ο κ. Μπουρνιάς από το Υπουργείο, υπό το βάρος των πιέσεων και της οργής που δέχτηκε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του νησιού μας, δήλωσε ότι η Υπόλογος είναι άρρωστη σε νοσοκομείο και ότι γίνονται προσπάθειες να αντικατασταθεί με άλλη Υπόλογο.
      Το Εργατικό Κέντρο Χίου, δίπλα στους εργαζόμενους που τρεις μήνες τώρα δε μπορούν να πάνε φαγητό στο σπίτι τους, τους κάνουν έξωση γιατί δε μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο, δε μπορούν να υπομείνουν άλλη κοροϊδία. Επικοινώνησε με τη νέα Υπόλογο που πρόκειται να αναλάβει τον φάκελο  και προειδοποίησε ότι αν δεν έχουμε άμεση εκταμίευση των χρημάτων θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά.

ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ





Το ραντεβού του τεχνικού κλιμακίου με το προεδρείο της ΚΕΔΕ ήταν προγραμματισμένο για το μεσημέρι, αλλά οι εργαζόμενοι στους ΠΟΕ-ΟΤΑ είχαν άλλη άποψη.Όταν έγινε γνωστό ότι το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένο ραντεβού του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας με την ΚΕΔΕ, οι εργαζόμενοι στους ΠΟΕ-ΟΤΑ που διαμαρτύρονται για τη νέα "λαίλαπα" μέτρων, αποφάσισαν πως δεν θα επιτρέψουν να συμβεί αυτή η συνάντηση.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ.ΜΑΡΤΑΚΗ


Αγαπητέ κ. Μαρτάκη

     Δεχθείτε, παρακαλώ, τα θερμά μου συγχαρητήρια με αφορμή την πρόσφατη βράβευσή σας από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας για την άριστη φοίτησή σας στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων – Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

     Η ηθική αυτή επιβράβευση αποτελεί αναγνώριση της επιστημονικής σας κατάρτισης και επιβεβαίωση της ήδη επιτυχημένης επαγγελματικής σας πορείας.     

     Σας εύχομαι καλή και δημιουργική συνέχεια και όλο και περισσότερες διακρίσεις στο μέλλον.

EΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΟΥΡΓΟ κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σας είναι γνωστή η καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε το νησί της Χίου το καλοκαίρι που πέρασε από 18 έως 28 Αυγούστου. Το νησί της Χίου ακόμη μετρά τις πληγές του και προσπαθεί να ανασυνταχθεί για την επόμενη περίοδο μιας που τόσο στο επίπεδο του παραγωγικού περιβάλλοντος όσο και στο επίπεδο του φυσικού έχει υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ



30 Σεπτεμβρίου 2012, στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρκου Βροντάδου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.
Ομιλία του Δημητρίου Μάρκου Ψώρα, διευθυντού του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βροντάδου (Παναγίας Ερειθιανής).