Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΜΠΙΡΛΗ





γραφει ο  ΓΙΑΝΝΗΣ  ΛΟΥΚΑΡΑΚΗΣ 


Σε μια Χίο που προσπαθεί να συνέλθει από την 4ήμερη καταστροφική μανία της φωτιάς, η αθλητική ιστοσελίδα sportschios.gr, σε συνεργασία με τον ΑΣ ΟΜΗΡΟΣ Καλλιμασιάς, έχουν οργανώσει φιλικό αγώνα μπάσκετ την Τετάρτη 22/08, στις 19:30, στο Κλειστό, αφιερωμένο στη μνήμη του Ματθαίου Μπιρλή. Ο Ματθαίος υπήρξε ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα του χιώτικου μπάσκετ (αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΟΜΗΡΟΥ και της ΤΕ Χίου) και "έφυγε" πρόωρα 7 χρόνια πριν σε τροχαίο δυστύχημα. Στον φιλικό αγώνα θα συμμετέχουν σχεδόν όλοι οι πρώην συμπαίκτες και προπονητές του Ματθαίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη και καλό θα ήταν όσο περισσότερος κόσμος μπορεί, να βρεθεί στις κερκίδες του Κλειστού και να τιμήσει με τον τρόπο αυτό τη μνήμη του Ματθαίου... 

TETAΡΤΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  ΩΡΑ 7.30 ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ 

Ο ΔΕΝΔΙΑΣ "ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΙ" ΤΗΝ ΕΥΠ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΧΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ


Σε επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί σε όλη τη χώρα, προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του πολίτης, Νίκος Δένδιας.
Ο ίδιος ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν εκδηλωθεί συνολικά 589 πυρκαγιές και ακόμα 16 σήμερα Τρίτη, γεγονός που οδηγεί το πυροσβεστικό σώμα στην απαραίτητη λήψη δραστικότερων μέτρων.
"Στο επίπεδο αυτό, γνωρίζουμε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία ήδη καταβάλλει προσπάθεια για την προστασία της ζωής και της περιουσίας Ελλήνων πολιτών", ενώ ευχαρίστησε προσωπικά όλες τις γυναίκες και τους άνδρες - μέλη του πυροσβεστικού σώματος που δίνουν καθημερινά μάχη με τις φλόγες σε δεκάδες πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα.
Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχουν ενδείξεις - αν όχι αποδείξεις - εμπρησμών εκ προθέσεως.
"Για το λόγο αυτό έχω ζητήσει πέρα από την Αστυνομία και των ειδικών υπηρεσιών της, τη συνδρομή και της ίδιας της ΕΥΠ", είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, απάντησε στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ  που επιτίθεται στην κυβέρνηση για παντελή έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού για την κατάσβεση των πυρκαγιών, λέγοντας ότι "είμαστε απόλυτα ειλικρινείς για το επίπεδο των δυνατοτήτων αυτής της χώρας, ενώ το Πυροσβεστικό Σώμα υπερβάλλει εαυτώ".
Τέλος, ανέφερε ότι όλα θα διερευνηθούν και θα απαντηθούν σε περαιτέρω κοινοβουλευτικό έλεγχο.
protothema.gr

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ




Δέσμευση ΣΥΡΙΖΑ για βοήθεια στους πληγέντες της Χίου
Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε σήμερα την πυρόπληκτη Χίο και δεσμεύτηκε ότι το κόμμα θα αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα ώστε να δοθεί άμεσα η απαραίτητη βοήθεια του κράτους προς το νησί, τους πληγέντες κατοίκους και να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς η οικονομική δραστηριότητα. 

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου καθώς και με εκπροσώπους του Εμπορικού Επιμελητηρίου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που δημιούργησε στο νησί η πυρκαγιά

ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ




Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα, 21 Αυγούστου 2012, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Βουλευτής Χίου, Κωστής Μουσουρούλης, για την πυρκαγιά της 18ης Αυγούστου, που κατάκαψε τη Χίο, μεταξύ άλλων τόνισε:
Η Χίος ζει δραματικές στιγμές από την πρωτοφανή σε έκταση και ένταση πυρκαγιά. Θέλω να ευχαριστήσω τους πυροσβέστες, επαγγελματίες και εθελοντές, τις ένοπλες δυνάμεις που εργάστηκαν ακούραστα και με κίνδυνο της ζωής τους για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών και τον περιορισμό, κατά το δυνατόν, των ζημιών. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες που βοήθησαν τις δυνάμεις πυρόσβεσης όπου και όσο μπορούσαν.

TON EΔΙΩΞΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ




Πατέρας 45 ετών από τη Μυτιλήνη αφήσε την τελευταία του πνοή λίγες ώρες μετά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Ήταν Κυριακή απόγευμα 19 Αυγούστου 2012 όταν ο 45χρόνος ελεύθερος επαγγελματίας μετέβει στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης γιατί αισθανόταν ενοχλήσεις στο στήθος. Ο γιάτρος του Νοσοκομείου αφού τον εξέτασε και διαπίστωσε ότι όλα είναι καλά τον έδιωξε!
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 45χρονος δεν εξετάστηκε από καρδιολόγο και δεν έγινε καρδιογράφημα.
Λίγες ώρες μετά ο 45χρόνος άφηνε την τελευταία του πνόη. Η οικογένειά του έχει παραγγείλει νεκροψία-νεκροτομή.
Τραγικές φιγούρες τα δύο παιδιά του 45 χρόνου ηλικίας 6 και 10 έτων.
Το Νοσοκομείο Μυτιλήνης καλείται να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήματα  μόλις γνωστοποιηθούν τα αίτια του θάνατου.

lesvosnews,net

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΘΛΙΨΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ



Το Εργατικό Κέντρο Χίου εκφράζει τη θλίψη του για την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε  το νησί μας και δηλώνει τη συμπαράστασή του στους συμπολίτες μας που δοκιμάστηκαν αυτές τις μέρες.
Παράλληλα, τα μέλη του προτίθενται να συμμετέχουν στην εκστρατεία αναδάσωσης που θα ξεκινήσει η πολιτεία για τις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να περιοριστεί, έστω και μακροπρόθεσμα, η οικολογική αλλά και οικονομική ζημιά που υπέστη η κοινωνία της Χίου.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ




Ο βουλευτής Χίου, μετά τον έλεγχο από τις δυνάμεις πυρόσβεσης  της καταστροφικής πυρκαγιάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΟΥΣ



Βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί η απόφαση της κυβέρνησης για επιπλέον περικοπές στους πόρους της.

Οι δήμαρχοι μπροστά στην οικονομική κατάρρευση των δήμων τους, προσανατολίζονται σε δυναμικές κινητοποιήσεις, ακόμη και σε παραιτήσεις. Από τις τοποθετήσεις στην 1η Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος που έγινε σήμερα Τρίτη 21 Αυγούστου 2012, στην Πάτρα, φάνηκε η απόγνωση των δημάρχων.

ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ 15 ΧΡΟΝΗΣ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΤΗ ΧΙΟ





Μια σοβαρή υπόθεση παιδοφιλίας, εκβίασης και απειλής με θύμα ένα 15χρονο κορίτσι, που ζει σε δημοτικό διαμέρισμα της δυτικής πλευράς του νησιού, απασχολεί την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, που μπόρεσε με τη χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων να εντοπίσει μέσω τηλεφώνου τον δράστη, διατάσσοντας την Κυριακή τη σύλληψή του, σε στρατόπεδο στη Χίο!
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Δημοκρατική” της Ρόδου πρόκειται για έναν ενήλικα που μπόρεσε μέσω του διαδικτύου και με τη χρήση λογαριασμού με ψευδή στοιχεία ταυτότητας, να παγιδέψει την ανυποψίαστη ανήλικη, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη και την συμπάθειά της και εν τέλει κατορθώνοντας να την πείσει ότι είναι ερωτευμένος μαζί της.Όλα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2012 όταν ο ενήλικας, που φέρεται να υπηρετεί σε στρατιωτική μονάδα στη Χίο, ξεκίνησε μέσω λογαριασμού που είχε φτιάξει στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης με τη χρήση του κινητού του τηλεφώνου, να έχει επικοινωνία με την 15χρονη.
Εμφανιζόμενος με στοιχεία ταυτότητας A. G. φαίνεται να έμπαινε στο facebook μέσω του κινητού του τηλεφώνου από τα Γιάννενα, την Αθήνα και τη Χίο κάνοντας χρήση δύο τηλεφωνικών συνδέσεων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.
Αφού ανέπτυξε φιλική σχέση με την 15χρονη την έπεισε στην πορεία να του αποστέλλει φωτογραφίες της. Φέρεται μάλιστα να την έπεισε μεταξύ άλλων ότι υπηρετεί σε στρατιωτική μονάδα στη Ρόδο και συγκεκριμένα στις Καλυθιές.
Όταν η ανήλικη αποφάσισε να διακόψουν κάθε επικοινωνία που είχαν, ζητώντας του να σταματήσει να την ενοχλεί, τότε εκείνος φέρεται να ξεκίνησε να την απειλεί και να την εκβιάζει.
Σύμφωνα με την καταγγελία, την 14η Μαΐου 2012 αφού υπέκλεψε τα στοιχεία από τον λογαριασμό της ανήλικης στο facebook μπήκε στο profile της και ανέβασε 370 φωτογραφίες που την απεικόνιζαν γυμνή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένες εξ’ αυτών ήταν προϊόν μοντάζ.
Η οικογένειά της προχώρησε σε υποβολή μήνυσης σε βάρος του δράστη, στον αστυνομικό σταθμό Αφάντου και με τη συνδρομή του αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Ι. Μητσιόπουλου διατάχθηκε ταχύτατα η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδέσεων που χρησιμοποιούσε αφού διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν στρατιώτης και δεν υπηρετούσε στις Καλυθιές. Εντοπίστηκαν τα στοιχεία της ταυτότητας του και το στίγμα του και από την έρευνα προέκυψε ότι υπηρετεί σε μονάδα στη Χίο.
Μέσα στις προσεχείς ημέρες αναμένεται να μεταφερθεί στη Ρόδο και να οδηγηθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.
Εξετάζεται αν ο δράστης, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του λογαριασμού της ανήλικης είχε κατορθώσει να συνομιλεί προσποιούμενος την ίδια με άλλες φίλες της στο Facebook. Επιπλέον ερευνάται αν είχε διοχετεύσει γυμνές φωτογραφίες της 15χρονης σε τρίτους μέσω του διαδικτύου ή κινητών τηλεφώνων και αν τις εμπορεύτηκε καθ’ οιονδήποτε τρόπο!
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία του Facebook έχει αποστείλει επιστολή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ενημέρωσε για περίεργες κινήσεις ομάδας που διατηρεί συγκεκριμένο προφίλ στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και έχει πολλές αναφορές από χρήστες του συγκεκριμένου ιστότοπου για ανεπιθύμητους επισκέπτες.
Μετά την επιστολή, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει ξεκινήσει τεράστια έρευνα, ώστε να “καθαρίσει” την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της “Δημοκρατικής” το κύκλωμα λειτουργεί ως εξής:
Τα μέλη του στέλνουν αιτήματα φιλίας σε γυναίκες, κυρίως νεαρής ηλικίας, και στη συνέχεια, αφού έχουν πρόσβαση στο προφίλ τους, κάνουν μοντάζ στις φωτογραφίες τους και τις παρουσιάζουν σε άσεμνες πόζες ή σε σεξουαλική δραστηριότητα.
Μετά, στέλνουν αυτές τις “πειραγμένες” φωτογραφίες στις ανυποψίαστες γυναίκες και τους ζητούν τους αριθμούς των κινητών τους τηλεφώνων.
Τις εκβιάζουν μάλιστα ότι θα δημοσιοποιήσουν αυτές τις φωτογραφίες στο Διαδίκτυο, με αποτέλεσμα οι νεαρές κοπέλες να υποκύπτουν στον εκβιασμό.
Στη συνέχεια και ενώ οι δράστες έχουν στα χέρια τους τούς αριθμούς, παίρνουν τηλέφωνο τα θύματά τους και τα υποχρεώνουν να κάνουν μαζί τους τηλεφωνικό σεξ, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις στις οποίες έχουν απαίτηση ακόμα και να συναντηθούν με τα θύματά τους, αν και δεν είναι γνωστό εάν τελικά αυτές οι συναντήσεις έχουν πραγματοποιηθεί.
Ήδη οι αστυνομικοί της ΔΗΕ έχουν εντοπίσει τουλάχιστον τρεις ομαδικές σελίδες στο Facebook και τις έχουν “κατεβάσει”, καθώς το περιεχόμενο ήταν υβριστικό για τον γυναικείο πληθυσμό.
Στις συγκεκριμένες σελίδες οι χρήστες τους αναρτούσαν φωτογραφίες νεαρών κοριτσιών, τα οποία είχαν πέσει θύματα αυτών των ασυνείδητων τύπων, και οι “θαυμαστές” της σελίδας τους έκαναν υβριστικά και σεξιστικά σχόλια κάτω από τις φωτογραφίες -τις πιο πολλές φορές μονταρισμένες- των ανυποψίαστων γυναικών.
Πηγή: newsbomb.gr

H ΧΙΟΣ ΜΕΤΡΑ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΗΣ - ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ




Για 4 η συνεχή μέρα εξακολουθεί η καταστροφική πυρκαγιά να μαίνεται στη Χίο. Σήμερα έχουν κοπάσει οι ισχυροί άνεμοι πράγμα που κάνει πιο εύκολη την δουλειά της κατάσβεσης των εναερίων μέσων .Η  πυρκαγιά βρίσκεται σε υφεση στα νοτιόχωρα. Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρίσκεται στη Χιο για να εκτιμήσει τις ζημιές από τις καλλιέργειες
Τρεια απόπειρες εμπρησμού έγιναν αργά χθες τη νύκτα έξω από το χωριό Καταρράκτης στην περιοχή του Νεκροταφείου, και με παρέμβαση των κατοίκων η φωτιά σβήστηκε . Κλιμάκιο της πυροσβεστικής μελετά τα εμπρηστικά ευρήματα
Στα μέτωπα της φωτιάς υπήρξε μια μικρή επέκταση της προς την περιοχή των Μεστών , χωρίς κίνδυνο για τον οικισμό .
 Εξακολουθεί να καίει το μέτωπο της φωτιάς κοντά στην παραλία  Σιδηρούντας έχοντας αποσοβηθεί ο κίνδυνος να περάσει στο Γιαννάκι και να κινδυνεύσει η Βόρεια πλευρά της Χίου.
Έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες αποκατάστασης των δικτύων της ΔΕΗ και του ΟΤΕ
Αντιπροσωπεία βουλευτων του ΣΥΡΙΖΑ επισκέπτεται το νησί, ενώ δηλώσεις έχουν γίνει από τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Μουσουρούλη , το ΚΚΕ, και τους Οικολόγους Πράσινους.