Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

« ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΙΟΥ»


Στις 16-3-2011 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της "ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε." και ενέκρινε την εκτέλεση του έργου «Ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου Χίου».
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 12.465.359 €. Η δημοπράτηση του έργου θα γίνει με Διεθνή Ανοικτό Μειοδοτικό διαγωνισμό.
Η προθεσμία για την εκτέλεση του έργου, ορίζεται σε επτακόσιες είκοσι (720) ημερολογιακές ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής της σχετικής σύμβασης.

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Το Δικαστικό Μέγαρο πρόκειται να ανεγερθεί σε οικόπεδο εμβαδού 5.657,00 τ.μ. που παραχωρήθηκε για τον ανωτέρω σκοπό από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ., βρίσκεται στις παρυφές της πόλης της Χίου και έχει πρόσωπο στην νέα Περιμετρική οδό.
Η αρχιτεκτονική μελέτη βασίστηκε στο κτιριολογικό πρόγραμμα, στην οργανική σύνθεση των Δικαστικών Υπηρεσιών της Χίου, έχοντας υπ’ όψη τα στατιστικά στοιχεία των υποθέσεων του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Κατά την εκπόνηση της μελέτης ελήφθησαν υπ’ όψη τα εξής στοιχεία :
Η οργάνωση των συγκεκριμένων ειδικών χρήσεων και απαιτήσεων ενός σύγχρονου Δικαστικού Μεγάρου, ώστε να εξυπηρετείται κατά τον καλύτερο τρόπο η λειτουργία του.
Η μορφολογία του παρεχόμενου οικοπέδου.
Το αισθητικό αποτέλεσμα, με σεβασμό προς το περιβάλλον και την τοπική αρχιτεκτονική.


ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

Οι υπηρεσίες που πρόκειται να στεγάσει το υπό ανέγερση Δικαστικό Μέγαρο είναι:

Μεταβατικό Εφετείο
Πρωτοδικείο
Εισαγγελία Πρωτοδικών
Μεταβατικό Διοικητικό Πρωτοδικείο
Ειρηνοδικείο
Υποθηκοφυλακείο
Δικαστήριο Ανηλίκων
Ελεγκτικό Συνέδριο

Το κτίριο έχει 3 υπέργειους ορόφους (ισόγειο, Α’ & Β’ όροφο) συνολικής επιφάνειας κλειστών χώρων 4.887,94 τ.μ. και υπόγειο χώρο, επιφάνειας 2.064,85 τ.μ.
Προβλέπονται 4 αίθουσες ακροατηρίων Δικαστηρίου, χώροι αναμονής κοινού, χώροι συνάντησης δικηγόρων – κοινού, δωμάτια αναμονής μαρτύρων, ειδικοί χώροι κράτησης κρατουμένων και άνετοι γραφειακοί χώροι για τους Δικαστικούς και τους Εισαγγελικούς λειτουργούς όπως και για τους Δικαστικούς υπαλλήλους καθώς επίσης και χώροι μελλοντικών αναγκών. Επίσης προβλέπονται χώροι αρχείων, υπόγειος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, χώροι υγιεινής κοινού και χώροι ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.
Στον περιβάλλοντα χώρο προβλέπονται: υπαίθριος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, χώροι πρασίνου, υπαίθριες κλίμακες και πεζόδρομος που οδηγεί στις εισόδους του κτιρίου.

ΦΛΕΡΥ ΝΤΑΝΤΩΝΑΚΗ - ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΙΣΣΕΣ

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΧΕΡΟΠΙΑΣΜΕΝΕΣ.wmv

ΘΟΥΡΙΟΣ

ΞΥΠΝΑ ΡΑΓΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΠΕΘΕ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ




Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βορείου Αιγαίου, κάνοντας άλλο ένα πολιτιστικό βήμα προς όφελος της Περιφέρειάς μας και της Χίου μας ειδικότερα, ήρθε σε επαφή με τους οργανωτές του 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και συμφώνησε για την προβολή επιλεγμένων Ντοκιμαντέρ στη Χίο το διήμερο 30 & 31 Μάρτη 2011 ।


Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα, ένας θεσμός καταξιωμένος με σημαντική προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας πραγματοποιείται κάθε Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη από το 1999. H γιορτή, της ανήσυχης, σε διαρκή αναμόρφωση και εγρήγορση, τέχνης του ντοκιμαντέρ, παρουσιάζει τις εικόνες εκείνες της κοινωνικής, ιστορικής, πολιτικής και, πάνω από όλα, ανθρώπινης πραγματικότητας του νέου αιώνα, που λειτουργούν ως εφαλτήριο για περιπετειώδεις κινηματογραφικές περιπλανήσεις.
Η πρεμιέρα της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου στις 30 Μαρτίου (ώρα: 20.30) και θα είναι αφιερωμένη στους συνανθρώπους μας με αυτισμό (με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Αυτισμού της 2ας Απρίλη). Οι προβολές ντοκιμαντέρ της πρώτης ημέρας, είναι αποκλειστικά αφιερωμένες στον αυτισμό. Ενώ την επόμενη ημέρα (31/3) θα προβληθούν επιλεγμένα ντοκιμαντέρ του Φεστιβάλ.

Υποστηρικτές της προσπάθειας μας είναι η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου και το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:
Πρεμιέρα

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011
Ώρα 20:30
Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο
19:30, INCLUDING SAMUEL

20:30 – 21:00, ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ
21:00, BREADMAKERS
22.15, HOW I AM

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011
Ώρα 20:30
Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο
20:30, THE TILLMAN STORY
22.15, THE GREEK CRISIS EXPLAINED
22.20, WELLCOME TO EUROPE


Συμμετέχουν και συμβάλουν το Υπουργείο Πολιτισμού – Τουρισμού και ο Δήμος Χίου