Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

TE XIOY TOY KKE " : " ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ . ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ , ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Το φασισμό βαθειά κατάλαβέ τον. Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον».
Η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν μαζικά και αποφασιστικά τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής. Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.
Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών. Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς σε πόλεις και ύπαιθρο, οι Λαϊκές Επιτροπές μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και τη δράση τους. Να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει.
Το φασιστικό και νεοναζιστικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, που παρουσίαζεται και μέσω φιλανθρωπικών σόου να μην ξεγελάσει κανένα και στο νησί μας με αφορμή τις πρόσφατες ενέργειές τους σε χρόνια πάσχοντες ή στα σχολεία. Δεκάρα δεν δίνουν για τα ΑμεΑ, τις οικογένειές τους, τους ανέργους και τους εξαθλιωμένους οι νεοναζί. Όσοι χρησιμοποιούν τις καταστάσεις των μελών Συλλόγων τους, στέλνοντας ανυποψίαστους εργαζόμενους, χρόνια πάσχοντες, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής όπου υπό το βλέμμα των πόστερ του Χίτλερ, τους δίνουν μια σακούλα τρόφιμα εκμεταλλευόμενοι τη φτώχεια και την ανεργία θα μας βρουν απέναντί τους.
Ντεκόρ στο σόου τους θέλουν για να καλύπτουν το δολοφονικό τους πρόσωπο.

Όπως λέει και ο ποιητής: «Το φασισμό βαθειά κατάλαβέ τον. Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον». 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ : ΟΥΤΕ ΦΑΪ - ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ !

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ούτε φαΐ – ούτε νερό από Χρυσαυγίτη! - Να σβήσουν από προσώπου γης.
Η Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου Φύσσα, νέου ανθρώπου, που δολοφονήθηκε από Χρυσαυγίτες.
Η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του συστήματος, διάδοχος των ταγμάτων Ασφαλείας, συμμορία θρασύδειλων τραμπούκων που χτυπούν και δολοφονούν μετανάστες, αγωνιστές και πρωτοπόρους εργάτες προσπαθώντας να σπείρουν το φόβο και την τρομοκρατία.
Είναι τα λυσσασμένα μαντρόσκυλα του συστήματος. Γαβγίζουν και δαγκώνουν για τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές. Είναι μπράβοι και τσιράκια των αφεντικών. Δεν έχουν καμία σχέση με το εργατικό κίνημα, με τις αξίες και τα ιδανικά του φτωχού-λαϊκού κόσμου, με τις ηρωικές παραδόσεις του λαού μας.
Να μη μπορούν να σταθούν πουθενά. Να σβήσουν από προσώπου γης. Ούτε φαΐ – ούτε νερό από Χρυσαυγίτη! Προσπάθησαν με τις φασιστικές φιλανθρωπίες τους να σπείρουν το δηλητήριο και σε χρόνια πάσχοντες στο νησί μας. Κανείς δεν πρέπει να παίζει το παιχνίδι τους. Tα ΑμεΑ είναι στο στόχαστρό τους και τους χρησιμοποιούν όπως χρησιμοποιούν και τους ηλικιωμένους στα ΑΤΜ, ενώ τους θεωρούν «βάρος» και «κόστος», επιθυμούν στειρώσεις, βιάζονται να τους ρίξουν στον Καιάδα όπως έκαναν και οι ναζί.

Η Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, κάθε συνδικαλιστική οργάνωση να καταδικάσουν τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ : ΕΤΟΙΜΗ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ 13.600 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ - ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ "ΚΥΜΑ" ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Δίμηνη παράταση στο δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας –κινητικότητας που αφορά 12.500 θέσεις και είχε καταληκτική ημερομηνία το τέλος Δεκεμβρίου, αναμένεται να ζητήσει ο υπουργός Δοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκηςαπό την τρόικα.Το ραντεβού με την τρόικα έχει οριστεί για την Τρίτη, με τον υπουργό να έχει δυο βασικά θέματα στην κορυφή της ατζέντας του:
1. Χρονική παράταση για την εφαρμογή του προγράμματος
2. Τον συνυπολογισμό στις 4.000 υποχρεωτικές αποχωρήσεις που προβλέπονται στο Μνημόνιο για το 2013, του αριθμού των συμβασιούχων οι οποίοι παραμένουν στις θέσεις τους με δικαστικές προσωρινές διαταγές και οι οποίοι, με την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών θα δουν την έξοδο.
Διαπραγματευτικό ατού: η ετοιμότητα στο θέμα των 12.500 διαθεσιμοτήτων του Σεπτεμβρίου
Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, βασικό ατού στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα είναι η ετοιμότητα στο θέμα των 12.500 διαθεσιμοτήτων του Σεπτεμβρίου. Μάλιστα τη σχετική λίστα θα δώσει η κυβέρνηση στην τρόικα τα επόμενα 24ωρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λίστες του προσωπικού προς διαθεσιμότητα αφορούν σχεδόν 13.600 εργαζόμενους, δηλαδή 1.100 περισσότερους από το μνημονιακό 12.500 καθώς κάποιοι θα εξαιρεθούν λόγω κοινωνικών κριτηρίων.
Όπως δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό “ΒΗΜΑ”, ο υπουργός Δοικητικής Μεταρρύθμισης, “Υπενθυμίζω ότι τα 12.500 άτομα που θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας είναι ένα από τα προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση του ενός δισεκατομμυρίου για τον Οκτώβριο. Είμαι βέβαιος ότι θα εκπληρώσουμε το στόχο μας”. Δηλωσε επίσης “Με εξαίρεση τις πρώτες οριζόντιες παρεμβάσεις που κάναμε τον Ιούνιο γιατί βρεθήκαμε σε μία μη διαχειρίσιμη κατάσταση, όλο το δεύτερο κύμα κινητικότητας προέκυψε μετά από εκθέσεις αξιολόγησης που δείχνουν πού υπάρχουν πλεονάζουσες θέσεις. Άρα και η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε τώρα θα είναι η ίδια. Ακόμη υπάρχουν δομές που δεν έχουν αξιολογηθεί, όπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση”. Τέλος τόνισε “Για το 2013 δε θα προκύψουν απολύσεις από τη διαθεσιμότητα, διότι θα πρέπει να παρέλθει το υποχρεωτικό 8μηνο του νόμου. Οι όποιες απολύσεις γίνουν μέσα στο 2013 θα συμπεριλάβουν τις απολύσεις που έχουν γίνει από την ΕΡΤ και τον αριθμό των πειθαρχικά ελεγχόμενων υπαλλήλων”.

newsit.gr

ΝΕΑ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ

Την απόφαση να μην συνεχίσουν με 5ήμερες απεργίες πήραν οικαθηγητές οι οποίοι εξήγγειλαν νέα 48ωρη απεργία για τηΔευτέρα και την Τρίτη.
Αυτή την απόφαση πήρε με μεγάλη πλειοψηφία η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ που συνεδρίασε την Παρασκευή σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, υπέρ της πρότασης για νέα 48ωρη απεργία ψήφισαν 65 από τις 79 ΕΛΜΕ (82,3%), 3 κατά και 11 λευκό. Αυτό αντιστοιχεί σε 320 ψήφους υπέρ (81,8%), 24 κατά και 47 λευκό, σε σύνολο 391 ψήφων.
Έτσι, τη Δευτέρα και την Τρίτη θα σχολεία θα συνεχίσουν να είναι κλειστά.
Οι καθηγητές θα αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους στις νέες ΓΣ των ΕΛΜΕ που θα γίνουν την Τρίτη και στη νέα ΓΣ των προέδρων την Τετάρτη.

newsit.gr

ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ Η ΚΕΔΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΚΑΠΑ Research ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ


Αμφισβητεί η ΚΕΔΕ την έρευνα της Κάπα Research για την Τ.Α.
“Το epoli.gr εξετάζοντας προσεκτικά όλα τα «ευρήματα» και συνδυάζοντας δύο εκ των σημαντικοτέρων εξ’ αυτών - ακομμάτιστο “παρελθόν”/ χωρίς κομματική στήριξη και δημοφιλία - καταλήγει σε ένα άκρως ενδιαφέρον συμπέρασμα, που αν δεν ανατρέπει, τουλάχιστον αμφισβητεί, την αφοριστική - για σημαντικό μέρος των αιρετών του α’ βαθμού της Αυτοδιοίκησης - θέση, «… η έρευνα καταδεικνύει ότι αμφισβητείται εκ θεμελίων το μοντέλο διοίκησης των δήμων, αλλά καταδικάζεται και ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζονται τις εξουσίες οι δήμαρχοι».”
Αυτό έγραψε ΜΟΝΟ το epoli.gr, την Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013, στο κύριο άρθρο του [βλ. και ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ], όταν όλοι επέλεξαν να αναδημοσιεύσουν - χωρίς βάσανο - τη μεγάλη έρευνα της Κάπα Research, για λογαριασμό Κυριακάτικης εφημερίδας, μία μεγάλη δημοσκόπηση, που για άλλη μία φορά, έβαλε κατά της Αυτοδιοίκησης: «… η έρευνα καταδεικνύει ότι αμφισβητείται εκ θεμελίων το μοντέλο διοίκησης των δήμων, αλλά καταδικάζεται και ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζονται τις εξουσίες οι δήμαρχοι», εξετάζοντας προσεκτικά «ευρήματα» της έρευνας, που μόνο ως αντιφατικά μπορούν να χαρακτηριστούν, για όσους γνωρίζουν έστω και λίγο από ανάλυση ερευνών.
Χωρίς να «στεγνώσει καν η μελάνη» του άρθρου μας, η ίδια η ΚΕΔΕ, με επιστολή της [ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ], την ίδια μέρα που δημοσιεύτηκε το άρθρο - 16.09.13 -, προς τους κ.κ. Σπύρο Ζαβατσάνο και Ηλία Νικολακόπουλο, Πρόεδρο ΣΕΔΕΑ και Πρόεδρο Ελεγκτικής Δημοσκοπήσεων, αντίστοιχα, ζητά να της δοθούν όλα εκείνα τα στοιχεία «που συνιστά δειγματοληπτική έρευνα, με βάση τους κώδικες δεοντολογίας της ESOMAR και του ΣΕΔΕΑ» όπως γράφει επακριβώς στην επιστολή της και συνεχίζει:
«Επίσης, εάν τα αποτελέσματα είναι αντιπροσωπευτικά του πληθυσμού, στον οποίο αναφέρεται η συγκεκριμένη έρευνα, δεδομένου της μεθόδου που χρησιμοποιήθηκε για την διεξαγωγή των όποιων συμπερασμάτων…».
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, με νέα της επιστολή [ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ], την 20η Σεπτεμβρίου 2013, ζητά εκ νέου, από τους κ.κ. Σ. Ζαβιτσάνο και Η. Νικολακόπουλο, όλα τα στοιχεία και τα μέσα, βάσει των οποίων διεξήχθη η ανωτέρω δημοσκόπηση, «δεδομένου ότι θεωρούμε ότι δεν τηρήθηκαν, οι προβλεπόμενοι στον σχετικό Κώδικα, κανόνες δεοντολογίας», όπως αναφέρει στην επιστολή της αυτή, αμφισβητώντας «ανοικτά» πλέον την εγκυρότητα της δημοσκόπησης…


epoli.gr