Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ



Απάντηση στη Ερώτηση που κατέθεσε για την πορεία υλοποίησης του νέου κεντρικού λιμένα της Χίου έλαβε ο βουλευτής Χίου, Κώστας Τριαντάφυλλος, από τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι:


«Απαιτείται η εκπόνηση οριστικής μελέτης για τις κτιριακές εγκαταστάσεις  εξυπηρέτησης του λιμένος. Για την καλύτερη λειτουργικότητα του έργου και τον περιορισμό του κόστους κατασκευής, απαιτούνται τροποποιήσεις, ως προς τις προτεινόμενες λιμενικές εγκαταστάσεις. Για την υποβολή αίτησης ένταξης του εν λόγω έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί ο καθορισμός χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης…».

Επίσης, «Αναμένεται η έκδοση των οριστικών γνωμοδοτήσεων για την κατασκευή του έργου, από τα συναρμόδια Υπουργεία και τους εμπλεκόμενους φορείς και μελετώνται οι περιορισμοί που έθεσε η ΥΠΑ, για τη διάρκεια κατασκευής του νέου λιμένα, λόγω της γειτνίασης με τον υφιστάμενο Κρατικό Αερολιμένα».

Τέλος, «….με απόφαση του ΓΓΔΕ εντάχθηκε στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου η πράξη «Τεχνική Υποστήριξη της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, για την επικαιροποίηση της οικονομοτεχνικής μελέτης σκοπιμότητας της κατασκευής του λιμένα Χίου».

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΚΑΛΟΓΕΡΟ


Αγαπητέ κ. Καλόγερε,

    Δεχθείτε παρακαλώ τα θερμά μου συγχαρητήρια και τις ευχές μου για τις επιδόσεις σας στους Oλυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στην κατηγορία  F51/52/53, στα αγωνίσματα των ρίψεων.
     H 7η θέση που κατακτήσατε και το νέο πανελλήνιο ρεκόρ σας, γέμισαν τις καρδιές μας με υπερηφάνεια και ενθουσιασμό.
     Αθλητές με το δικό σας αγωνιστικό φρόνημα αποδεικνύουν ότι κανένας στόχος δεν είναι άπιαστος όταν βασίζεται στην συστηματική προετοιμασία με δύναμη και πίστη στο σκοπό. 
     Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στον άξιο προπονητή σας κ. Π. Καλαμάρη.
     Εύχομαι να έχετε υγεία και να συνεχίσετε, να αγωνίζεστε με το ίδιο πάθος.
     Καλή και δημιουργική συνέχεια στις  προσπάθειες σας.
    


Με φιλικούς χαιρετισμούς

και εκτίμηση



Πολύδωρος Λαμπρινούδης

Δήμαρχος Χίου

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ


Σήμερα Παρασκευή, 07-09-12, πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Χίου  ενημερωτική σύσκεψη μεταξύ του Δήμαρχου Χίου Πολύδωρου Λαμπρινούδη , του Στρατιωτικού Διοικητή Χίου κ. Δημόκριτου Ζερβάκη και στρατιωτικού κλιμακίου που εστάλη στο νησί μας, σε συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΧΙΟΣ-ΞΑΝΑ" ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ


Με επιτυχία, κατά κοινή ομολογία, ολοκληρώθηκε η ανοιχτή εκδήλωση και το στρογγυλό τραπέζι συζήτησης, με θέμα την ανασυγκρότηση της Χίου, μετά την πυρκαγιά, με τη συμμετοχή των εθελοντικών οργανώσεων, των τοπικών φορέων και Αρχών, των παραγωγικών τάξεων του νησιού και πλήθος κόσμου, που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του βουλευτή Χίου Κώστα Τριαντάφυλλου.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ





Ευρεία σύσκεψη με θέμα την πορεία υλοποίησης έργων πολιτισμού που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου -παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου  Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού  Λίνας Μενδώνη- πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου  Νάσου Γιακαλή.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου Παναγιώτης Νταής, η Διευθύντρια Κλασσικών Αρχαιοτήτων  Μαρία Βαλάκου, η Διευθύντρια των Βυζαντινών Αρχαιοτήτων  Ευγενία Γερούση, οι Προϊστάμενες των τοπικών Εφορειών Κλασσικών Αρχαιοτήτων και Νεωτέρων Μνημείων Χριστιάνα Λούπου και Μαρία Δανιά, ο Προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής κ. Γιώργος Πλακωτάρης καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Στη Λέσβο εκτελούνται σε συνεργασία με τις τοπικές Εφορείες τα εξής έργα:
-Αποκατάσταση Μνημείων Κάστρου Μυτιλήνης, συνολικού προϋπολογισμού 2.300.000 ευρώ
-Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων της πόλης της Μυτιλήνης, συνολικού προϋπολογισμού 2.858.000 ευρώ
-Επισκευή – Εκσυγχρονισμός, διαρρύθμιση του Μουσείου – Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη Teriade και προσθήκη κατ΄ επέκταση Ισογείου και Υπογείου χώρου, συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ
-Αποκατάσταση Χαμάμ στη Μήθυμνα, συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ
Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η ικανοποιητική πορεία των έργων, ενώ ο κ. Γιακαλής τόνισε  τη σημασία υποστήριξης έργων πολιτισμού και αξιοποίησης της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών του Βορείου Αιγαίου, εκφράζοντας την προσδοκία για τη συνέχιση της αγαστής συνεργασίας της Περιφέρειας με τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου προς την κατεύθυνση αυτή.


πηγη lesvosreport

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ "PSARA GLORY" ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΧΙΟ - ΨΑΡΑ


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας

Θέμα: Για την πλοιοκτήτρια εταιρεία του «Psara Glory» που εκτελεί το δρομολόγιο Χίο-Ψαρά

      Το πλοίο «Psara Glory» εκτελεί το επιδοτούμενο δρομολόγιο Μεστά Χίου – Ψαρά για καύσιμα και εμπορεύματα.
      Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου ανάστατοι είναι οι κάτοικοι των Ψαρών καθώς η πλοιοκτήτρια εταιρεία του «Psara Glory» για άγνωστους λόγους, όπως αναφέρεται, θα αυξήσει τους ναύλους στη μεταφορά των προϊόντων.

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΜΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΕΣ









Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε,
Παίρνοντας αφορμή από προωθούμενο προς υπογραφή Προεδρικό Διάταγμα που προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής θα  θέλαμε να σας μεταβιβάσουμε την αγωνία των κατοίκων των ακριτικών νησιών Χίου, Ψαρών και Οινουσσών για το μέλλον του τόπου μας και των οικογενειών μας.
Συγκεκριμένα στο προωθούμενο  Π.Δ προβλέπεται

EΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΔΟΜΗΣΗΣ




Επιστολή προς τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά με το προς υπογραφή Προεδρικό Διάταγμα αλλαγής των όρων δόμησης στα νησιά μας απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Κ. Γανιάρης.
Με το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα προβλέπεται:
·         αύξηση της αρτιότητας των γηπέδων στην εκτός σχεδίου περιοχή από 4 στρέμματα σε 8 στρέμματα σε σχέση προς τις εκάστοτε ισχύουσες γενικές διατάξεις περί “εκτός σχεδίου δόμηση”.
·         Μείωση του συντελεστή δόμησης κατά 25% σε οικόπεδα 4 στρεμμάτων.
·         Κατάργηση των υφιστάμενων παρεκκλίσεων όπου αυτές ισχύουν.
Αποτέλεσματα αυτών των ρυθμίσεων θα είναι:
·         Η απαξίωση των περιουσιών χιλιάδων συμπολιτών μας.
·         Η περαιτέρω συρρίκνωση της οικοδομικής δραστηριότητας και της τοπικής οικονομίας σε περίοδο οικονομικής κρίσης.
·         Ο εξαναγκασμός πολλών συμπολιτών μας σε πώληση των ιδιοκτησιών τους σε εξευτελιστικές τιμές.
Καταλήγοντας στην επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης τονίζει:
«Ευελπιστούμε να μην υπογραφεί ένα τέτοιο διάταγμα που θα είναι ένα επιπλέον αντιαναπτυξιακό εργαλείο που θα έχει σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω οικονομική ύφεση της ακριτικής Χίου, που θα είναι  η ταφόπλακα όχι μόνο για την ιδιοκτησία, αλλά και για την οικονομία και την κοινωνία γενικότερα.»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ




Συνάντηση με το Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο κ. Δημόκριτο   Ζερβάκη και επιστημονικό κλιμάκιο των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκεται στο νησί μας είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Κ. Γανιάρης.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συνδρομή και υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων, στην εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στις πυρόπληκτες περιοχές της Χίου.
Ο κ. Γανιάρης ευχαρίστησε τον κ. Ταξίαρχο και τα στελέχη του Στρατού για τη βοήθειά τους στην κοινή προσπάθεια για αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από την πρόσφατη καταστρεπτική πυρκαγιά που έπληξε το νησί μας.