Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ



Απάντηση στη Ερώτηση που κατέθεσε για την πορεία υλοποίησης του νέου κεντρικού λιμένα της Χίου έλαβε ο βουλευτής Χίου, Κώστας Τριαντάφυλλος, από τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι:


«Απαιτείται η εκπόνηση οριστικής μελέτης για τις κτιριακές εγκαταστάσεις  εξυπηρέτησης του λιμένος. Για την καλύτερη λειτουργικότητα του έργου και τον περιορισμό του κόστους κατασκευής, απαιτούνται τροποποιήσεις, ως προς τις προτεινόμενες λιμενικές εγκαταστάσεις. Για την υποβολή αίτησης ένταξης του εν λόγω έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί ο καθορισμός χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης…».

Επίσης, «Αναμένεται η έκδοση των οριστικών γνωμοδοτήσεων για την κατασκευή του έργου, από τα συναρμόδια Υπουργεία και τους εμπλεκόμενους φορείς και μελετώνται οι περιορισμοί που έθεσε η ΥΠΑ, για τη διάρκεια κατασκευής του νέου λιμένα, λόγω της γειτνίασης με τον υφιστάμενο Κρατικό Αερολιμένα».

Τέλος, «….με απόφαση του ΓΓΔΕ εντάχθηκε στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου η πράξη «Τεχνική Υποστήριξη της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, για την επικαιροποίηση της οικονομοτεχνικής μελέτης σκοπιμότητας της κατασκευής του λιμένα Χίου».