Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν γερμανικά δημοσιεύματα


Ποσοστό κοντά στο 31,5% και ανάδειξή του σε πρώτη δύναμη προβλέπει για τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές η γερμανική εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση «Wirtschaftswoche», σε αφιέρωμά της στους «επικριτές της Ευρώπης» ενόψει των εκλογών του Μαΐου.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης πως ο Αλέξης Τσίπρας ελπίζει ότι θα επαναληφθεί ό,τι συνέβη το 2009, όταν η ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές οδήγησε σε πρόωρες εθνικές εκλογές.
Το άρθρο, που φέρει τον τίτλο, «Επίθεση εναντίον του κατεστημένου», παρουσιάζει τις δυνάμεις οι οποίες εκφράζουν επιφυλάξεις για την ευρωπαϊκή πολιτική.
«Κόμματα από το αριστερό και δεξιό άκρο του πολιτικού φάσματος θα ενισχυθούν στις ευρωεκλογές στο τέλος Μαϊου όσο ποτέ πριν. τις Βρυξέλλες προκαλούν οι ευρωσκεπτικιστές μεγάλη ανησυχία», τονίζει το δημοσίευμα ωστόσο υπογραμμίζει και ως θετική επίπτωση το γεγονός ότι «επιτέλους γίνεται σοβαρή συζήτηση για το τι θα πρέπει να ρυθμίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση – και τι όχι».
Ειδικά για τον κ. Τσίπρα, η «Wirtschaftswoche» αναφέρει:
«Ελπίζει σε μια επανάληψη του 2009: το κακό αποτέλεσμα της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές υποχρέωσε τότε σε νέες εκλογές που οδήγησαν σε αλλαγή κυβέρνησης. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θέλει να αποφύγει εκλογές με κάθε κόστος».
Στο βασικό άρθρο εξηγείται ότι στο παρελθόν οι απώλειες σε ευρωεκλογές κλόνισαν κυβερνήσεις.
«Στην Ελλάδα αναγκάστηκε η συντηρητική ΝΔ, έπειτα από ένα άθλιο αποτέλεσμα το 2009, σε νέες εκλογές, τις οποίες έχασε. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να αποφύγει ένα τέτοιο σενάριο και δεν χάνει ευκαιρία να διαβεβαιώσει ότι δεν θα προκηρύξει το 2014 νέες εκλογές. Ειδικά όμως εάν ο κυβερνητικός εταίρος, το ΠΑΣΟΚ, βυθιστεί στο υπόγειο, όπως προβλέπεται, τέτοιες δηλώσεις έχουν μικρή αξία», αναφέρει το δημοσίευμα.
Στο αφιέρωμα περιλαμβάνονται ακόμη αναφορές στον βρετανό ηγέτη του Κόμματος της Ανεξαρτησίας Νάιτζελ Φάρατζ (πρόβλεψη για 26%), στην επικεφαλής του γαλλικού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν (πρόβλεψη για 24% και ίσως ανάδειξή του στην ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη χώρα), στον Μπερντ Λούκε από την «Εναλλακτική για την Γερμανία» ( πρόβλεψη για 4-7%), στον Γκέερτ Βίλντερς από το ολλανδικό Κόμμα για την Ελευθερία (πρόβλεψη για 17%, πιθανότατα η ισχυρότερη δύναμη στη χώρα), στον Μπέπε Γκρίλο, ηγέτη των «Πέντε Αστέρων» στην Ιταλία (πρόβλεψη για ποσοστό άνω του 20%), στον Αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα (πρόβλεψη για 31,5% και ανάδειξη σε πρώτη δύναμη) και στον Τίμο Σοϊνι, με τους «Αληθινούς Φινλανδούς» (πρόβλεψη για 17,5%).
Στο ίδιο αφιέρωμα δημοσιεύεται πίνακας με τα προγνωστικά σχετικώς με τον αριθμό των εδρών που πιθανόν θα καταλάβουν αυτές οι δυνάμεις στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Συνολικά είναι 128 από τις 751 έδρες.
Αναλυτικά:
Εθνικό Μέτωπο (Γαλλία): 17
Forza Italia (Ιταλία): 16
Κίνημα Πέντε Αστέρων (Ιταλία): 16
Νόμος και Δικαιοσύνη (Πολωνία): 15
Κόμμα Ανεξαρτησίας (Βρετανία): 9
Die Linke (Γερμανία): 9
ΣΥΡΙΖΑ (Ελλάδα): 7
Αριστερό Μέτωπο (Γαλλία): 6
Κόμμα Ελευθερίας (Αυστρία): 5
Κόμμα για την Ελευθερία (Ολλανδία): 5
Εναλλακτική για την Γερμανία (Γερμανία): 4
Διάφοροι: 19

aftodioikisi.gr

ΥΠΔΜ: Οδηγίες, αίτηση και κριτήρια για τη μοριοδότηση των «διαθέσιμων» σχολικών φυλάκων


Από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έγινε γνωστό ότι δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 243 /B’) η υπ’ αριθμ. 9/2014  Ανακοίνωση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την υλοποίηση της διαδικασίας μετακίνησης των υπαλλήλων ειδικότητας Σχολικών Φυλάκων ανεξαρτήτως κατηγορίας εκπαίδευσης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα κατ’ εφαρμογή του άρθρου 80 του ν. 4172/2013, όπως ισχύει.
Η μεταφορά των υπαλλήλων θα γίνει με βάση τη μοριοδότηση των κριτηρίων, όπως αυτά ορίζονται στην υπ. αριθμ. ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/3/οικ. 22274/9-8-2013 (ΦΕΚ 1992 Β΄) Απόφαση «Καθορισμός της διαδικασίας επιλογής των προς μετάταξη ή μεταφορά υπαλλήλων, των κριτηρίων επιλογής και κατάταξής τους καθώς και του τρόπου μοριοδότησής τους», σε συνδυασμό με την υπ΄ αριθμ. Γ.Π. ΟΙΚ.12177 (ΦΕΚ 244 Β΄) Κοινή Υπουργική Απόφαση «Καθορισμός πρόσθετου ειδικού κριτηρίου μοριοδότησης για την αποτίμηση προσόντων του προς μεταφορά προσωπικού ειδικότητας Σχολικών Φυλάκων ανεξαρτήτως κατηγορίας εκπαίδευσης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα βάσει του άρθρου 80 του ν.4172/2013».
Προς διευκόλυνση της διαδικασίας μεταφοράς διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
Α. Υποβολή Αιτήσεων-Υπευθύνων Δηλώσεων Συμμετοχής
Οι ως άνω υπάλληλοι καλούνται να υποβάλουν στις Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των ΟΤΑ Α΄ βαθμού, στους οποίους κατείχαν οργανική ή προσωποπαγή θέση εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα πέντε (15) ημερών από τη  δημοσίευση  της υπ’ αριθμ. 9/2014 Ανακοίνωσης  του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δηλ. μέχρι και την 21.2.2014 : α) Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση σε έντυπο κατηγορίας ΔΕ στην οποία θα δηλώσουν τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταφερθούν καθορίζοντας τη σειρά προτίμησης και β) τα δικαιολογητικά  που απαιτούνται,  για την αποτίμηση προσόντων  και τα οποία (δικαιολογητικά) τυχόν δεν περιλαμβάνονται στα προσωπικά τους μητρώα.
Β. Η μοριοδότηση των γενικών κριτηρίων επιλογής αναλύεται στην υπ’ αριθμ. ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/3/οικ.22274/9.8.2013 (ΦΕΚ 1992 Β΄), όπως ισχύει, Απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και των ειδικών κριτηρίων στην υπ’ αριθμ. Γ.Π. ΟΙΚ.12177/6.2.2014 (ΦΕΚ 244 Β΄) Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Σημειώνεται ότι με βάση την ως άνω Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη μοριοδότηση κοινωνικά ευαίσθητων κατηγοριών, η μοριοδότηση των ιδιοτήτων λειτουργεί αθροιστικά. Συνεπώς, υπάλληλος ο οποίος είναι μονογονέας με ποσοστό αναπηρίας 55% και έχει τρία τέκνα που είναι άνεργα, μοριοδοτείται ως εξής:
15 μόρια (ως μονογονέας)
+15 μόρια (ως τρίτεκνος)
+ 5 μόρια (λόγω αναπηρίας)
+15 μόρια (λόγω τριών άνεργων τέκνων)
Σύνολο μορίων: 50

ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑΜΟΡΙΑ ΚΩΔΙΚΟΙ 

α.        β.
1.Μονογονέας15  441-
2. Υπάλληλος με τρία και πλέον τέκνα15  442-
3. Υπάλληλος με ποσοστό αναπηρίας 50% έως και 66%5  443-
4. Υπάλληλος με ανήλικο τέκνο, τέκνο που σπουδάζει/φοιτά, τέκνο που είναιάνεργο ή υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία ή τελεί σε καθεστώς διαθεσιμό−τητας5Χαριθμόςτέκνων

  444Αριθμός τέκνων
Για την αξιολόγηση και μοριοδότηση των ανωτέρω πρόσθετων βαθμολογούμενων κριτηρίων οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι πρέπει να συμπληρώσουν στην ενότητα Δ. ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ της αίτησης, στο τμήμα α. τον κωδικό που αντιστοιχεί στο αξιολογούμενο κριτήριο. Το τμήμα  β. «τιμή» για τις περιπτώσεις 1.(Μονογονέας), 2.(Υπάλληλος με τρία και πλέον τέκνα), 3. (Υπάλληλος με ποσοστό αναπηρίας 50% έως 66%) παραμένει κενό και δεν συμπληρώνεται.
Όσον αφορά το κριτήριο 4 το οποίο καταλαμβάνει όλες τις κατηγορίες σχολικών φυλάκων που έχουν  ανήλικο τέκνο, τέκνο που σπουδάζει/φοιτά, τέκνο που είναι άνεργο ή υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία ή τελεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι πρέπει να συμπληρώσουν στην ενότητα Δ. ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ της αίτησης, στο τμήμα α. τον κωδικό που αντιστοιχεί στο αξιολογούμενο κριτήριο και στο τμήμα β. τον αριθμό τέκνων.
Π.χ., υπάλληλος ο οποίος είναι μονογονέας με ποσοστό αναπηρίας 55% και έχει τρία τέκνα που είναι άνεργα συμπληρώνει τους κωδικούς 1.α.441 ,2. α.442 , 3.α.443 4.α.444 β.3 .

aftodioikisi.gr

Δημοτικές εκλογές: Τέλος το «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» για τους μετανάστες


Στην κατάργηση του δικαιώματος «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» στις δημοτικές εκλογές από ομογενείς και νόμιμα διαμένοντες στην Ελλάδα αλλοδαπούς τρίτων χωρών, προχωράει το υπουργείο Εσωτερικών. Συγκεκριμένα, με την τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον καθορισμό των ημερομηνιών των αυτοδιοικητικών εκλογών, το ΥΠΕΣ καταργεί τις διατάξεις των άρθρων 14-21 του Ν. 3838/2010 (νόμος Ραγκούση) που αφορούν τη συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών, περιλαμβανομένων πολιτών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία και Ελβετία) οι οποίοι είναι κάτοχοι τίτλου διαμονής, στην ανάδειξη των αιρετών οργάνων της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης.
Μα τη ρύθμιση αυτή το υπουργείο ευθυγραμμίζεται με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Ραγκούση.
Συγκεκριμένα, με την υπ αριθμ 460/2013 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ ορίστηκε ότι το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι κατά τις  δημοτικές εκλογές το έχουν μόνο οι  Έλληνες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διάταξης του Συντάγματος.

aftodioikisi.gr

Η ΝΔ «τραβάει το σκοινί» στην Κεντρική Μακεδονία: Κατεβάζει Ιωαννίδη προκαλώντας εμφύλιο με τον Τζιτζικώστα


Στα άκρα οδηγείται η κόντρα μεταξύ ΝΔ και Απόστολου Τζιτζικώστα, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιάννη Ιωαννίδηπου είθναι ο εκλεκτός του Μεγάρου Μαξίμου και της Συγγρού για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας, στον οποίο προτάθηκε προχθές από τον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο να είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και όχι περιφερειάρχης, ανακοίνωσε χθες ην υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως επικεφαλής της παράταξης, με τίτλο: «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Σύγχρονη Ανθρώπινη Μακεδονία».
Σήμερα, μετά το «πράσινο» φως που πήρε από Μαξίμου και Συγγρού, την υποψηφιότητα του για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε επίσημα και ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Γιάννης Ιωαννίδης, καταδεικνύοντας ότι η ΝΔ έχει αποφασίσει να φτάσει στα άκρα τη σύγκρουση με τον κ. Τζιτζικώστα. 
Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του, που δημοσιοποιήθηκε από το πολιτικό του γραφείο, ο κ. Ιωαννίδης σημειώνει:
«Είναι γνωστή η αγάπη που τρέφω για τον τόπο μου, καθώς και ο σεβασμός μου για τις θυσίες και τους αγώνες των Μακεδόνων στη μακραίωνη Ιστορία μας.
Μετά από πολλή σκέψη και έχοντας ήδη υπηρετήσει την πολιτική από το βήμα του βουλευτή και τη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού, αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου στην υπηρεσία και την κρίση των Μακεδόνων συμπολιτών μου στις εκλογές του Μαΐου για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.
Αποφάσισα να θέσω την υποψηφιότητά μου στην κρίση των Μακεδόνων συμπολιτών μου με στόχο να αναδείξω και να επιλύσω τα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πέρα από τα στενά κομματικά «τείχη», όπως άλλωστε το απαιτούν οι σημερινοί καιροί.
Προσδοκία μου είναι η υποψηφιότητά μου να δώσει στην επικείμενη αναμέτρηση για τις περιφερειακές εκλογές τον χαρακτήρα που της αναλογεί και της αξίζει, με κυρίαρχο διακύβευμα την προσφορά στους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους σε πλήρη αντιστοιχία με την προσπάθεια για εκσυγχρονισμό των υποδομών».

aftodioikisi.gr

O ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ Eurostat ΒΓΑΖΕΙ "ΨΕΥΤΗ" ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ - "Η ΑΘΗΝΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΜΑΣ "

- "Η Eurostat δεν υπολογίζει τους αριθμούς όπως θα επιθυμούσε οΑντώνης Σαμαράς"
- "Δεν υπάρχουν ακόμη αξιόπιστοι αριθμοί για το έλλειμμα και τοχρέος" επισημαίνει ο επικεφαλής της Eurostat
- "Μέχρι το Μάρτιο είναι όλα εικασίες"
- Ο Τσίπρας προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, θα μπορούσε να είναι νικητής στις ευρωεκλογές
- Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου στο Μαξίμου
«Δεν υπάρχουν ακόμη αξιόπιστοι αριθμοί για το έλλειμμα και το ύψος του χρέους για το 2013», επισημαίνει ο επικεφαλής τηςEurostat Βάλτερ Ραντερμάχερ σχετικά με το ελληνικό πρωτογενέςπλεόνασμα και τονίζει ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου «όλα είναι καθαρές εικασίες». Αναφέρει μάλιστα ότι η υπηρεσία του «δεν υπολογίζει τους αριθμούς έτσι όπως θα το επιθυμούσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Σαμαράς, αλλά όπως το προβλέπουν οι νόμοι και τα πρότυπα».
"Δεν υπάρχουν ακόμη ανθεκτικοί αριθμοί για το έλλειμμα και το ύψος του χρέους για το 2013", δηλώνει ο κ. Ραντερμάχερ, διευκρινίζοντας ότι τα στοιχεία ακόμη συγκεντρώνονται
Με τίτλο «Ωραίοι λογαριασμοί από την Αθήνα» και υπότιτλο «Ο Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας σχετικοποιεί την δήλωση της ελληνικής κυβέρνησης ότι η χώρα πέτυχε το 2013 για πρώτη φορά και πάλι ένα πλεόνασμα στον προϋπολογισμό. Ανθεκτικοί αριθμοί θα υπάρχουν μόλις στο τέλος Μαρτίου, μέχρι τότε όλα είναι καθαρές εικασίες», η Sueddeutsche Zeitung δημοσιεύει συνέντευξη του επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ραντερμάχερ, ο οποίος θεωρεί τις δηλώσεις επιτυχίας της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με θετικούς αριθμούς του προϋπολογισμού του 2013 ως υποθετικές. «Δεν υπάρχουν ακόμη ανθεκτικοί αριθμοί για το έλλειμμα και το ύψος του χρέους για το 2013», δηλώνει ο κ. Ραντερμάχερ, διευκρινίζοντας ότι τα στοιχεία ακόμη συγκεντρώνονται και αυτή η συγκέντρωση διαρκεί ως το τέλος Μαρτίου. «Μέχρι τότε, όλοι οι άλλοι αριθμοί οι οποίοι ανακοινώνονται είναι καθαρές εικασίες», τονίζει.
"Δεν υπολογίζουμε τους αριθμούς έτσι όπως θα το επιθυμούσε ο έλληνας Πρωθυπουργός Σαμαράς, αλλά όπως το προβλέπουν οι νόμοι και τα πρότυπα"
«Ο επικεφαλής της Eurostat αντικρούει με αυτό έμμεσα τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά», εκτιμά η εφημερίδα και προσθέτει ότι «ο συντηρητικός επικεφαλής της κυβέρνησης είχε τελευταία ανακοινώσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ότι η Ελλάδα πέτυχε το 2013 για πρώτη φορά εδώ και χρόνια ένα πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ».
Ο κ. Ραντερμάχερ είπε ότι ένας ετήσιος ισολογισμός μπορεί να γίνει μόνο όταν υπάρχουν όλα τα στοιχεία και για τα τέσσερα τρίμηνα και το τέταρτο τρίμηνο είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, διότι στο τέλος του χρόνου είναι πληρωτέοι φόροι και άλλες εποχιακές καταβολές. Αυτός ο ετήσιος ισολογισμός τώρα δεν είναι ακόμη εφικτός, αναφέρει η εφημερίδα. «Δεν έχουμε ακόμη στοιχεία για το τέταρτο τρίμηνο του 2013», δηλώνει ο επικεφαλής της Eurostat. Η Υπηρεσία του, διευκρινίζει, εργάζεται ανεξάρτητα από πολιτικές ελπίδες. «Δεν υπολογίζουμε τους αριθμούς έτσι όπως θα το επιθυμούσε ο έλληνας Πρωθυπουργός Σαμαράς, αλλά όπως το προβλέπουν οι νόμοι και τα πρότυπα. Σημειώνουμε τις πολιτικές επιθυμίες. Αυτό είναι όλο», τονίζει. Τέλος Μαρτίου η Eurostat θα υπολογίσει το επίσημο νέο χρέος. «Τότε θα δημοσιοποιήσουμε αριθμούς επί των οποίων θα μπορούμε να βασιστούμε. Αυτές είναι τιμές οι οποίες είναι ‘ανθεκτικές'», συμπληρώνει.
Το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς ήδη ανακοινώνει αριθμούς οφείλεται στην δύσκολη πολιτική κατάσταση, εκτιμά η δημοσιογράφος
Το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς παραταύτα ήδη ανακοινώνει αριθμούς οφείλεται στην δύσκολη πολιτική κατάσταση, εκτιμά η δημοσιογράφος και αναφέρει ότι «για τον συνασπισμό συντηρητικών και σοσιαλιστών είναι πρακτικά σημαντικό για την επιβίωσή τους να μπορούν να επιδείξουν επιτυχίες στον δρόμο προς την έξοδο από την δραματική κρίση» και εξηγεί ότι «ένα πλεόνασμα στον λεγόμενο πρωτογενή προϋπολογισμό στον υπολογισμό του οποίου δεν συμπεριλαμβάνονται ούτε το κόστος για την αποπληρωμή του χρέους ούτε πχ. τα δισεκατομμύρια ευρώ για την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών αποτελεί προϋπόθεση ώστε οι χώρες της Ευρωζώνης και πιθανώς και το ΔΝΤ να είναι πρόθυμες να συνεχίσουν την βοήθεια προς την υπερχρεωμένη χώρα και μετά το μέσο το 2014».
Ο Τσίπρας προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις - θα μπορούσε να είναι νικητής στις ευρωεκλογές
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, συζητείται ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, το οποίο θα μπορούσε να προβλέπει νέα δάνεια και ή/ διευκολύνσεις στην αποπληρωμή του χρέους. «Χωρίς ειδήσεις επιτυχίας, δεν υπάρχουν οικονομικές ελαφρύνσεις», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Επιπλέον, θα μπορούσε η πολιτική αντιπολίτευση να εδραιώσει οριστικά το προβάδισμά της και να επιβάλει νέες εκλογές, εκτιμάται από την εφημερίδα. «Ο Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής των Αριστερών, ζητά πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Ο συνασπισμός του προηγείται του κυβερνητικού συνασπισμού σε όλες τις δημοσκοπήσεις και θα μπορούσε στις ευρωεκλογές να βγει νικητής. Ο κ. Σαμαράς απορρίπτει νέες εκλογές», επισημαίνεται.
Οι τροϊκανοί επιβεβαιώνουν ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δύσκολη
Το ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη το επιβεβαιώνουν εσωτερικά οι «τροϊκανοί» ελεγκτές των βιβλίων, συνεχίζει το δημοσίευμα και αναφέρει ότι οι ειδικοί που ελέγχουν επιτόπου εάν οι μεταρρυθμίσεις υλοποιούνται και οι στόχοι του προϋπολογισμού επιτυγχάνονται, φεύγουν από το φθινόπωρο του 2013 ξανά και ξανά από την Αθήνα χωρίς τελικά συμπεράσματα. Η τελευταία έκθεση της τρόικας βασίζεται σε αριθμούς από τον Ιούνιο του 2013.
Οι αριθμοί τους οποίους η Ελλάδα δηλώνει στην Στατιστική Υπηρεσία συγκεντρώνονται από τις τοπικές αρχές. Στις ευρωπαϊκές συνθήκες προβλέπεται ότι κάθε κράτος παράγει «με δική του ευθύνη» τα στοιχεία του, δηλώνει ο κ. Ραντερμάχερ και προσθέτει ότι η Υπηρεσία του ελέγχει την διαδικασία καθώς και τα μεγαλύτερα ποσά και συναλλαγές. Εάν αποκαλυφθούν παραποιήσεις, υπάρχει η απειλή για βαριές ποινές τόσο εναντίον του κράτους όσο και εναντίον προσώπων. «Δεν είμαστε απλώς ένας καλόπιστος και ευγενικός θεσμός, από το 2010 διαθέτουμε σημαντικές δυνατότητες ελέγχου και κυρώσεων», υπογραμμίζει ο κ. Ραντερμάχερ.
Ο κ. Ραντερμάχερ επισημαίνει ακόμη ότι η Αθήνα υπολογίζει διαφορετικά από ό,τι οι συνεργάτες του. «Εμείς υπολογίζουμε και δημοσιοποιούμε το έλλειμμα βάσει του κριτηρίου του Μάαστριχτ, στην Αθήνα μιλούν για πρωτογενές έλλειμμα», διευκρινίζει. «Η συνθήκη του Μάαστριχτ προβλέπει την καταγραφή όλων των σχετικών οικονομολογικών στοιχείων, όπως και την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ο πρωτογενής προϋπολογισμός, αντιθέτως, είναι περισσότερο μια ένδειξη του εάν το κράτος ασκεί πειθαρχημένη δημοσιονομική πολιτική, του ότι προ επιτοκίων ξοδεύει λιγότερα από ό,τι εισπράττει. Αυτή την πειθαρχία πρέπει ο κ. Σαμαράς να αποδείξει. Οι αριθμοί τους οποίους χρειάζεται για αυτό περιλαμβάνονται όμως ακριβώς σε αυτούς τους οποίους περιμένουν και οι συνεργάτες του Ραντερμάχερ», καταλήγει το δημοσίευμα.

newsit.gr

Κοινωνικός τουρισμός για όλους: Οι προϋποθέσεις για οικονομικές διακοπές το 2014


Εγκρίθηκε από τον ΕΟΤ η δεύτερη φάση του προγράμματος Κοινωνικός Τουρισμός για Όλους 2014 και αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων από τον Μάρτιο.
Οι προϋποθέσεις για την συμμετοχή των δικαιούχων και την παραλαβή από τα ΚΕΠ των εισιτηρίων Κοινωνικού Τουρισμού 2014 του ΕΟΤ είναι οι ίδιες με την πρώτη φάση του προγράμματος και θα αφορούν σε δύο κατηγορίες δικαιούχων με δύο υποπρογράμματα.
Συγκεκριμένα, το ένα υποπρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού, αφορά στις εξαήμερες διακοπές και το άλλο στις διακοπές της Τρίτης ηλικίας.
  • Οι δικαιούχοι του προγράμματος
Στο πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός για όλους 2014 μπορούν να συμμετέχουν οι παρακάτω κατηγορίες δικαιούχων με τα προστατευόμενα μέλη τους:
• Μόνιμοι υπάλληλοι και Συνταξιούχοι του Δημόσιου Τομέα και των Ν.Π.Δ.Δ.
• Μισθωτοί ή συνταξιούχοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ, εφόσον δεν τους παρακρατούνται εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας, και συνεπώς δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων της.
• Εν ενεργεία ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε., που ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρηματίες πρώην Τ.Ε.Β.Ε. , Τ.Σ.Α, ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, πρώην ΤΑΕΕ οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος της τέως Εργατικής Εστίας. Εξαιρούνται οι ασφαλισμένοι, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, του Ταμείου Νομικών.
• Συνταξιούχοι του Ο.Α.ΕΕ., το οποίο ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες, ή επιχειρηματίες πρώην Τ.Ε.Β.Ε., πρώην ΤΑΕ Τ.Σ.Α.,ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, με την προϋπόθεση ότι η συνταξιοδότηση (βάσει αρχικής απόφασης συνταξιοδότησης) καλύπτεται από ένα από τα παραπάνω ταμεία, ακόμη και αν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καλύπτεται από το ΙΚΑ και οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος της τέως Εργατικής Εστίας.
• Οι ασφαλισμένοι στο NAT
• Οι συνταξιούχοι ΤΑΠΟΤΕ (εφόσον συνταξιοδοτήθηκαν από 01/01/1978 ως 31/12/2005
• Άτομα τα οποία είναι ασφαλισμένοι της Πρόνοιας ή τα οποία λαμβάνουν επίδομα απορίας ή αναπηρίας από την Πρόνοια έστω και αν είναι ασφαλισμένοι σε άλλον ασφαλιστικό φορέα ως προστατευόμενα μέλη.
• Άτομα τα οποία είναι αυτασφαλιζόμενοι του Ι.Κ.Α προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν από αυτό.
• Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ανεξαρτήτως εισοδήματος, εφόσον ανήκουν σε μια από τις κατηγορίες δικαιούχων της προηγούμενης παραγράφου.
Τα άτομα με αναπηρία και τα προστατευόμενα μέλη τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν δελτία του Προγράμματος, κάθε χρόνο σε ένα μόνο από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» και πάντα εφόσον δεν δικαιούνται Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού από τον Οργανισμό Αγροτικής Εστίας ή από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας.
Πολύτεκνοι (τέσσερα τέκνα και άνω): Οι πολύτεκνοι, που ανήκουν σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες ασφαλισμένων, δικαιούνται, δελτίου για τον εαυτό τους και τα προστατευόμενα μέλη τους, ανεξαρτήτως εισοδήματος για ένα από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους».
Τα δικαιολογητικά και οι προϋποθέσεις
Οι προϋποθέσεις χορήγησης των παροχών του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2014 είναι οι εξής:
Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι το ατομικό (στην περίπτωση των μεμονωμένων δικαιούχων) ή το οικογενειακό (για τις λοιπές των περιπτώσεων) φορολογητέο εισόδημα των δικαιούχων με βάση τα στοιχεία της οικείας Δ.Ο.Υ., σύμφωνα με την παράγραφο περί δικαιολογητικών της παρούσης, να μην υπερβαίνει τα αναγραφόμενα ποσά του παρακάτω πίνακα:
  • Μεμονωμένοι δικαιούχοι με ατομικό εισόδημα : €16.000,00 Δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα : € 28.000,00.
  • Τρίτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα : € 35.000,00 Για κάθε προστατευόμενο τέκνο το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 1.500,00 €.
Στην περίπτωση του οικογενειακού εισοδήματος τα έσοδα υπολογίζονται αθροιστικά από το σύνολο των μελών της οικογένειας ανεξάρτητα αν είναι δικαιούχοι ή μη του Προγράμματος. Δεν υπολογίζονται ως πηγή εισοδημάτων τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων. Μεμονωμένοι δικαιούχοι θεωρούνται οι άγαμοι και τα άτομα που δεν έχουν προστατευόμενα μέλη.
Στην περίπτωση μεμονωμένου δικαιούχου που βρίσκεται σε διάσταση ή είναι διαζευγμένος και υποβάλλει ξεχωριστή φορολογική δήλωση στην οποία δεν συμπεριλαμβάνονται τα τέκνα, το ατομικό εισόδημα υπολογίζεται αφαιρουμένου του μηνιαίου ποσού που έχει επιδικαστεί για καταβολή διατροφής. Δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα θεωρούνται οι έγγαμοι δικαιούχοι και οι δικαιούχοι που έχουν υπό την προστασία τους προστατευόμενα μέλη.
Αναλυτικά σ αυτήν την κατηγορία εντάσσονται: τα ζευγάρια δικαιούχων, τα ζευγάρια όπου ο ένας είναι δικαιούχος και το άλλο μέλος είναι ή δικαιούχος της τέως Εργατικής ή Αγροτικής Εστίας ή μη δικαιούχος ή είναι απλά προστατευόμενο μέλος του κύριου δικαιούχου.
Στη κατηγορία αυτή εντάσσονται όλες οι μορφές μονογονεϊκής οικογένειας και οι ανύπαντρες μητέρες. Πολύτεκνες οικογένειες θεωρούνται οι οικογένειες με τέσσερα τέκνα και άνω ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Προστατευόμενα μέλη θεωρούνται οι σύζυγοι οι οποίοι τελούν υπό την οικονομική προστασία των κύριων δικαιούχων καθώς και τα προστατευόμενα τέκνα. Προστατευόμενα τέκνα θεωρούνται όλα τα ανήλικα τέκνα ηλικίας κάτω των 18 ετών ή των 24 ετών εφόσον είναι άνεργοι ή των 26 ετών εφόσον συνεχίζουν να σπουδάζουν. Τα τέκνα τα οποία αποφοίτησαν μέσα στο 2013 συμπεριλαμβάνονται στα προστατευόμενα μέλη.

aftodioikisi.gr

Δημοσκόπηση για εθνικές και ευρωεκλογές: Ισχνό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ


Πολύ μικρή είναι η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Μetrisi που διενεργήθηκε για την εφημερίδα «Παραπολιτικά».
Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται για τις εθνικές εκλογές με 0,3% και 0,8% για τις ευρωεκλογές, με τους ερωτώμενους να πιστεύουν ότι τις επόμενες εκλογές θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά να θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.
Για τις εθνικές εκλογές και συγκεκριμένα στο ερώτημα «εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε εθνικές εκλογές, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε», οι ερωτηθέντες απαντούν:
ΣΥΡΙΖΑ 20,4%
ΝΔ 20,1%
ΧΑ 8,5%
ΚΚΕ 4,8%
ΑΝΕΛ 4,5%
ΠΑΣΟΚ 4,0%
άλλο κόμμα 3,8%
ΔΗΜΑΡ 2,6%
Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 31,3%.
Στο ερώτημα «ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές», οι ερωτηθέντες αναφέρουν ΣΥΡΙΖΑ 44,7%, ΝΔ 27,1%, δεν ξέρω /δεν απαντώ 22,7% και άλλο 5,5%.
Όσον αφορά τις ευρωεκλογές, στο ερώτημα «εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε ευρωεκλογές, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε», οι ερωτηθέντες αναφέρουν
ΣΥΡΙΖΑ 21,0%
ΝΔ 20,2%
ΧΑ 8,2%
ΚΚΕ 4,6%
ΑΝΕΛ 4,0%
ΠΑΣΟΚ 4,2%
άλλο κόμμα 3,5%
ΔΗΜΑΡ 3,3%
Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 31,0%.
Στο ερώτημα ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις επόμενες ευρωεκλογές, οι ερωτηθέντες αναφέρουν ΣΥΡΙΖΑ 36,7%, ΝΔ 29,4%, δεν ξέρω /δεν απαντώ 27,9% και άλλο 6,0%.
Τέλος, ως καταλληλότερο πρωθυπουργό, μεταξύ των κυρίων Σαμαρά και Τσίπρα, οι ερωτηθέντες θεωρούν τον κ. Σαμαρά με 45,4%, τον κ. Τσίπρα με 31,7%, κανέναν με 21,2% και δξ/δα αναφέρει το 1,7%.
 aftodioikisi.gr