Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ : Η "ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ" ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΝΙΤΑΚΗ - ΤΡΟΪΚΑΣ



Το κατώφλι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης περνά σήμερα, στις 10 το πρωί, η τρόικα, μετά τη χθεσινή της επίσκεψη στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, όπως όμως -όπως σημείωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου- «ναι μεν τέθηκαν οι απολύσεις τέθηκαν, δε συζητήθηκαν ωστόσο». Έτσι, την «καυτή πατάτα» των απολύσεων θα κληθεί να την κρατήσει το πρωί ο Αντώνης Μανιτάκης, .
Για να κάμψει, όμως, τις πιέσεις της τρόικας- αναμένεται να τους παραδώσει έναν «οδικό χάρτη» για τη διαθεσιμότητα 25.200 δημόσιων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους, εκ των οποίων άμεσα θα καταστούν «διαθέσιμοι» οι 8.000 δημόσιοι υπάλληλοι: οι 5.503 θα προέρχονται από το στενό δημόσιο τομέα, οι 800από οργανισμούς που καταργούνται, οι 2.500 από συγχωνεύσεις οργανισμών και οι 3.896 θα είναι οι επίορκοι.
Τι ισχυρίζεται η ελληνική πλευρά για να αποφύγει τις απολύσεις
Πάντως, τα μηνύματα που έχουν στείλει οι δύο υπουργοί στους δανειστές λένε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις, καθώς προχωρά κανονικά το πρόγραμμα της κινητικότητας – διαθεσιμότητας και ότι μόνο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν φύγει εκτός του Δημοσίου 75.000 υπάλληλοι, μέσα από την εφαρμογή του κανόνα 1-10 στο Δημόσιο και των συνταξιοδοτήσεων. Με τον τρόπο αυτό, θα επαναλάβει και σήμερα ο Α. Μανιτάκης, είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί ο στόχος του μνημονίου 3, για μείωση των δημόσιων υπαλλήλων κατά 150.000 άτομα μέχρι το τέλος του 2015.
«Τους τελευταίους 15 μήνες έχουν αποχωρήσει 75.000 δημόσιοι υπάλληλοι λόγω συνταξιοδοτήσεων και της εφαρμογής του κανόνα της μιας πρόσληψης για κάθε 10 αποχωρήσεις» θα αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πλευρά στην τρόικα. «Με αυτό το ρυθμό ως το τέλος του 2015 θα έχουν αποχωρήσει πάνω από 150.000 υπάλληλοι που είναι στόχος του μνημονίου» λένε κυβερνητικές πηγές.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η τρόικα, αναφορικά με τη διοικητική μεταρρύθμιση και τις απολύσεις, ένα θέμα κομβικό -όπως έχουν καταστήσει σαφές- για τη δόση των 2,8 εκατ. δισ. ευρώ, θα ζητήσουν να μάθουν από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης:
- το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την κινητικότητα και τις απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014,
- πότε θα εφαρμοστούν τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων, και
- τι θα γίνει με τους περίπου 60.000 υπαλλήλους που θα επηρεαστούν άμεσα με τα νέα οργανογράμματα και τη μείωση των δομών.
aftodioikisi.gr

ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ




Προγραμματική Συμφωνία με την «Κοινωνία της Πληροφορίας» Α.Ε. υπέγραψε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, για το συγχρηματοδοτούμενο έργο «Σύστημα Ναυτιλιακών Πληροφοριών στην Υπηρεσία του Πολίτη».

Εξαιτίας των αλλεπάλληλων αλλαγών στη δομή και στις αρμοδιότητες του τομέα της Ναυτιλίας, αλλά και της υπαγωγής του Λιμενικού Σώματος σε διαφορετικά Υπουργεία, το εν λόγω έργο είχε σημειώσει μεγάλες καθυστερήσεις. Το έργο θα προχωρήσει άμεσα, με την προκήρυξή του.

Το «Σύστημα Ναυτιλιακών Πληροφοριών στην Υπηρεσία του Πολίτη» εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» και ο βασικός του στόχος θα είναι η άμεση και πλήρης ενημέρωση των Ελληνικών Αρχών σχετικά με στοιχεία πλοίων και επιβατών από τις εταιρείες και πρακτορεία πλοίων. Ο στόχος αυτός είναι απαίτηση της ευρωπαϊκής πλατφόρμας SafeSeaNet.

Η πλατφόρμα αυτή αποτελεί ένα ευρωπαϊκό εργαλείο ενημέρωσης των αρμοδίων αρχών, σχετικά με πλοία, επιβάτες, κινήσεις πλοίων και επικίνδυνα φορτία, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα στα κράτη-μέλη να αυξήσουν την ασφάλεια στη ναυσιπλοΐα, την ασφάλεια στα λιμάνια, την αποδοτικότητα των θαλάσσιων μεταφορών αλλά και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Όπως προκύπτει από τα ανωτέρω, πρόκειται για έργο απαραίτητο για την ελληνική ναυτιλία, το οποίο θα βελτιώσει την ασφάλεια και την αποδοτικότητα της ελληνικής και της ευρωπαϊκής ναυσιπλοΐας γενικά. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα τρία εκατομμύρια ευρώ και η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. θα αναλάβει για λογαριασμό του ΥΝΑ τη σύνταξη των σχετικών Τεχνικών Δελτίων Έργων/Υποέργων, τη διαδικασία προκήρυξης, την υπογραφή συμβάσεων, καθώς και την παρακολούθηση και τελική παραλαβή του έργου.

ΠΑΠΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΑΣ


Ο παπά Κωσταντής Κούνουπας, ο ιερομάρτυρας της Κυδιάντας, σύμφωνα με τον Ιστορικό ερευνητή της Χίου, παπά Μακάριο Βασιλάκη, ήταν εθνομάρτυρας της Κυδιάντας. Μαρτύρησε κατά την ατυχή επανάσταση και την καταστροφή της Χίου το 1822. Σύμφωνα με την στοματική παράδοση, κατ΄ άλλους τον έκλεισαν στις φυλακές όπου και τον απαγχόνισαν μαζί με τους άλλου εθνομάρτυρες. Κατ’ άλλους, και η πλέον πολυσυζητημένη εκδοχή, τον συνέλαβαν στο επαναστατημένο χωριό. Τον σαμάρωσαν και τον μετέφεραν στο κάστρο όπου και τον αποκεφάλισαν. 

Τον πέταξαν στα «Ταμπάκικα». Μέσα στον γενικό κατατρεγμό, κάποιοι χωριανοί ή και οι δικοί του, πήραν την σωρό του και την έθαψαν δίπλα από την εκκλησία του Αι Γιαννιού, στην Κυδιάντα. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, κατά την επέκταση του ιερού ναού περί το 1960, βρέθηκε ένας δίμετρος σκελετός ο οποίος προφανώς άνηκε στον συγκεκριμένο άνθρωπο. 

Σαν πιστοποίηση των προφορικών παραδόσεων, το κεραμικό το οποίο βρέθηκε με τα οστά, και έφερε χαραγμένα τα αρχικά «Κ.Κ», και τα οποία πιστοποιούσαν το όνομα του νεκρού, δηλαδή Κωνσταντίνος Κούνουπας


Την εποχή του μαρτυρικού θανάτου του, πέραν των άλλων παιδιών, ο παπάς είχε έναν εξαετή γιο, ονομαζόμενο Σταμάτη! Αυτό το μικρό αγόρι το είδε ένας Πασάς. Το είδε εύρωστο, γερό και καλοφτιαγμένο και μιας και δεν είχε δικά του παιδιά, το πήρε μαζί του στην Κωνσταντινούπολη. Το αγάπησε και το μεγάλωσε σαν δικό του παιδί. Σαν αρχοντόπουλο. 

Δεν του στέρησε τίποτε. Του έδωσε τα πάντα αλλά και καλή φοίτηση. Πέραν όλων αυτών, που του χάρισε ο θετός πατέρας του, η φύση τον προίκισε με κάλλος. 

Όλοι μιλούσαν για την ομορφιά του και το ωραίο παρουσιαστικό του. 

Διορίσθηκε «φοροεισπράκτορας» και με αυτή την ιδιότητα, σε ηλικία είκοσι ετών, ήλθε για πρώτη φορά στην Κυδιάντα, με διατεταγμένη υπηρεσία να μαζέψει τους φόρους. Όταν έφθασε στο χωριό και είδε τον χώρο και τις δύο εκκλησιές, του Άγιου Γιάννη και της Άγιας Αναστασιάς, εκατέρωθεν του λαγκαδιού, ξύπνησαν στο μυαλό του σβησμένες μνήμες. Άρχισε να συναρμολογεί, κομμάτια ξεχασμένου παζλ. 

Παράξενα και πρωτόγνωρα συναισθήματα ξύπνησαν στον εσωτερικό του κόσμο. 

Παρατηρούσε τον χώρο σκεπτικός διερωτώμενος τι έπαθε, γιατί νοιώθει έτσι. 

Τα αισθήματα αυτά κορυφώθηκαν, όταν έφθασε στο αλώνι κάτω από την εκκλησιά του Άγιου Γιάννη. Με έντονη συναισθηματική φόρτιση, άρχισε να ψάχνει ανάμεσα στους απορημένους και φοβισμένους κατοίκους του χωριού κάποιον ο οποίος να γνωρίζει και να μιλά την τουρκική γλώσσα, μια και αυτός μόνο αυτήν γνώριζε ως μητρική του. 


Ώσπου να έλθει ο μεταφραστής, σκάβοντας βαθειά στη μνήμη γυρνώντας τον χρόνο πίσω, θυμήθηκε το όνομα που κατά καιρούς για άγνωστο λόγο, στροβίλιζε στο μυαλό του. Το όνομα , συνδετήριος κρίκος και ακρογωνιαίος λίθος της υπόθεσης ήταν αυτό της «Ελένης». Στις σκέψεις του, ταχτικά, έρχονταν η θολή μορφή ενός μικρού κοριτσιού από το οποίο τον απέσπασαν βίαια και τραυματικά. Όταν τελικά ήλθε ο διερμηνέας, ζήτησε να του φέρουν μπροστά του την Ελένη (Κούνουπα), η οποία βάση των περιγραφών και της ηλικίας ταίριαζε απόλυτα με το κορίτσι των αναμνήσεων του οι οποίες πλέον καθάριζαν με ταχείς ρυθμούς. Όταν κάλεσαν την Ελένη, αυτή από φόβο προς τους Τούρκους οι οποίοι είχαν μακελέψει τον ιερέα πατέρα της. Είχαν αρπάξει τον αδελφό της, σκορπώντας απλόχερα συμφορά, καταστροφή και πόνο δεν ήθελε με κανένα τρόπο να παρουσιαστεί, στον άγνωστο ομοεθνή τους, σκεπτόμενη ότι το ανέλπιστο κάλεσμα θα ήταν μόνο για κακό και με ολέθριες συνέπειες και είχε κάθε λόγο να φοβάται. 

Στο διάστημα αυτό, ο Τούρκος φοροεισπράκτορας, ζητούσε επίμονα να μάθει λίγες λέξεις Ελληνικές, έντονα δε ρωτούσε να μάθει να προφέρει σωστά την μαγική λέξη «Αδελφός». Όταν τελικά μετά πολλών κόπων και βασάνων , κατάφεραν να φέρουν κοντά του την Ελένη, ζήτησε από όλους να απομακρυνθούν. 

Με παλλόμενη φωνή που έτρεμε από την συγκίνηση την ρώτησε εάν είχε «αντερφό». 

Τότε ήλθε η σειρά της γυναίκας να βάλει τα κλάματα. Μέσα στα αναφιλητά της, και με περίσσιο φόβο μπροστά στον άγνωστο Τούρκο αξιωματούχο ο οποίος την ανέκρινε, για άγνωστη αιτία, και αυτό μεγάλωνε τους φόβους της, του είπε την ιστορία του χαμένου μικρού Σταμάτη. Μεταξύ των άλλων, απαντώντας σε σχετική του ερώτηση, του είπε για ένα σημάδι που είχε ο μικρός Σταμάτης, στο καλάμι του δεξιού του ποδιού από πτώση που είχε πέφτοντας από ένα γαϊδούρι. 

Όταν έμαθε όσα ήθελε, ώστε να εμπεδώσει την έρευνα του, ζήτησε από τον διερμηνέα να τους αφήσει για λίγο μόνους. Μετά σήκωσε το μπατζάκι του δεξιού σκέλους του για επιβεβαίωση της αποκάλυψης έμειναν άφωνοι και οι δυο με βουρκωμένα μάτια από την ταραχή και το σοκ της ανεπανάληπτης στιγμής. 

Ένοιωσαν και οι δυο τους να γκρεμίζονται οι κόσμοι τους κάτω από τα πόδια τους. 

Βρέθηκαν αγκαλισμένοι, ωθούμενοι από κάποιο ισχυρό ενδόμυχο κάλεσμα. 

Στο νου τους, πέρασε με μιας, αστραπιαία, η μέχρι σήμερα ζωή τους και ο τραυματικός πόνος του αιματοβαμμένου χωρισμού τους. 

Όταν συνήλθαν από την συναισθηματική φόρτιση της αναπάντεχης αντάμωσης, αυτός την παρακάλεσε ώσπού να ξαναγυρίσει πίσω να μην αποκαλύψει τίποτα σε κανένα. Να το κρατήσει μέσα της, επτασφράγιστο μυστικό. 

Πριν φύγει από το νησί μας, ο φοροεισπράκτορας, με το χαράτσι, που είχε μαζέψει , πήγε και αγόρασε ένα σπίτι στον Κάμπο της Χίου, καθώς και μεγάλη κτηματική περιουσία, επενδύοντας σε γη και κυρίως σε περιβόλια. . 


Επιστρέφοντας στην Κωνσταντινούπολη, έμαθε τον θάνατο του Πασά, του θετού του πατέρα. Ανταποδίδοντας την αγάπη και τον σεβασμό προς τους θετούς γονείς του, έμεινε κοντά στην γηραιά θετή μητέρα του ώσπου να αφήσει και την τελευταία της πνοή. Πούλησε όλη την περιουσία του στην πόλη και μετά, άγνωστο πότε, γύρισε πίσω. Επιβιβάστηκε σε ένα από τα πολλά Λαγκαδούσικα ιστιοφόρα της εποχής και επέστρεψε στον γενέθλιο τόπο της Κυδιάντας.. 

Όταν έφθασε στο χωριό, ήταν η μέρα του πανηγυριού της Παναγιάς της Περασιάς

Είδε μια κοπέλα από το Βροντάδο, πολύ ωραία στην όψη και την κορμοστασιά, του άρεσε πολύ και με το έτσι θέλω την παντρεύτηκε. 

Η επιστροφή του στην Χίο, συνοδεύτηκε με σκόπιμη αλλαγή του ονόματος του. Τώρα πλέον ονομάζονταν Σταμάτης Κωνσταντίνου Παπάς (σαν παιδί παπά ) 

Απέκτησαν εννέα ή δέκα παιδιά. Σίγουρα τρεις γιούς και έξι ή επτά κορίτσια. 

Όντας πολύ πλούσιος, προίκισε τα κορίτσια του δίνοντας τους περιβόλια στον Κάμπο 

Στους γιούς του έδωσε από ένα καΐκι στο κάθε ένα. Ό ένας από τους γιούς του ο Κωνσταντής Σταματίου Παπάς, πέθανε πολύ νέος, από σκωληκοειδίτιδα, μέσα στο καΐκι του, ενώ αυτό ναυλοχούσε στο λιμάνι του Βόλου. Ήταν μόλις είκοσι ετών, πρόλαβε όμως να αφήσει πίσω του δύο παιδιά. Τον Σταμάτη Κωνσταντίνου Παπά και την Ειρήνη (αργότερα Καλαγκιά) 

Μετά την μόνιμη εγκατάσταση του στην Χίο Την φυλετική και θρησκευτική επανένταξη του, όσο περνούσαν τα χρόνια και γερνούσε, άρχισε να εκμυστηρεύεται έναν φόβο που τον βασάνιζε. Τον απασχολούσε έντονα το εάν ο θεός τον συχωρήσει, για την έστω και άθελα του, φυλετική και θρησκευτική μεταστροφή του. 

Ήταν αδιανόητο, στη λογική του, ότι πολιτογραφήθηκε και ταυτίστηκε με τους φονιάδες του πατέρα του οι οποίοι του άλλαξαν το όνομα του και το κυριότερο όντας βαπτισμένος του έδωσαν την θρησκεία τους για θρησκεία του. 

Παρά του ότι ήταν αψής χαρακτήρας, τύπος εκρηκτικός και οξύθυμος, στην πραγματικότητα ήταν πολύ καλός άνθρωπος. 

Λέγουν ότι ένας βασιλικός, φύτρωσε πάνω από το μνήμα όπου είχε ενταφιαστεί η σωρός του. Ο τόπος ευωδίαζε . Άρχισαν να το συζητούν. Έγινε θέμα των ημερών. Αναλύοντας το φαινόμενο οι άνθρωποι της εποχής έλεγαν πως είναι η απάντηση του θείου στην αγωνία του για το εάν λάβει συχώρεση και κρίματα που διέπραξε έστω και άθελα του. Όσοι ήταν παρόντες, κατά την εκταφή του, μαρτυρούν ότι οι ρίζες του βασιλικού, έφθαναν έως το σημείο της καρδιάς του. 

Αυτή είναι εν ολίγης η ιστορία του γενάρχη των «Παπάδων» πρώην «Κούνουπα» 

Οι γενιές που άφησε πίσω του και συνοδεύουν σαν παρατσούκλια, το επώνυμο «Παπάς», σήμερα εντοπίζονται σε : 

Γιασεμής – Κακόσουρος – Καρκαμάνος - Κενέζος – Πυρπιρής και Σταμάταρος. 

Μιχάλης Γεωργ. Καριάμης 




απο kallimasia.blogspot.com

EKΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΛΙΒΑΝΕΙΟΥ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ



Επειδή πάρα πολλοί φίλοι μας ρωτούν για το ποσόν που έχουμε ορίσει για είσοδο στην εκδήλωση σας ενημερώνουμε ότι η είσοδος θα είναι 10 ευρώ για ενήλικες , μικρά παιδιά είσοδος δωρεάν.

Το κέρδος του Συλλόγου ς από αυτήν την εκδήλωση είναι να φέρει κοντά του όλα τα εγγεγραμμένα μέλη μετά των οικογενειών τους ,όπως και όσους πιο πολλούς νέους φίλους μπορεί μέσο του Facebook.

Για αυτό παρακαλούμε όλους σας να περάσετε έστω και για λίγο από το ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΡΔΑΜΥΛΙΤΗ την ημέρα αυτή.

Σας ευχαριστούμε.

ΝΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΟΥΜΕ Ή ΟΧΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣ ;



Αναρτήθηκε από τον/την Εξουσία στο Μαρτίου 3, 2013
643165Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα της διαφθοράς που αποκαλύπτεται συνεχώς τελευταία στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τολμάμε να θέσουμε το ερώτημα. Πρέπει η εξουσία να παραμείνει συγκεντρωτική και ίσως (όπως πάει) να γίνει ακόμα πιο συγκεντρωτική στα χέρια της κεντρικής κυβέρνησης ή θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μεγαλύτερη αποκέντρωση της εξουσίας με μεταφορά αποφασιστικών αρμοδιοτήτων στα χέρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;
Έπειτα από τα τελευταία γεγονότα, με την καταδίκη των υπευθύνων του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και άλλες ανάλογες υποθέσεις που έρχονται στη Δικαιοσύνη, είναι φυσικό ο πολίτης (ακόμα και από τις εμπειρίες που έχει ο ίδιος),  να ακούει τοπική αυτοδιοίκηση και να γίνεται τουλάχιστον επιφυλακτικός. Είναι όμως αυτό σωστό; Πρέπει άραγε να θέλουμε από εδώ και στο εξής όλες οι εξουσίες της κοινωνίας να περάσουν στα χέρια της κεντρικής κυβέρνησης και φυσικά στα χέρια των δανειστών και της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας που εποφθαλμιούν τα πλούτη της χώρας;
Εμείς, αντίθετα με το γενικό κλίμα που καλλιεργείται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, προτείνουμε πλήρη αποκέντρωση όλων των εξουσιών προς τους ΟΤΑ, πλην συγκεκριμένων που πρέπει να είναι στα χέρια της κεντρικής κυβέρνησης και πλήρες άνοιγμα της δημοκρατίας στους πολίτες. Διαφορετικά θα ξεπουληθούν οι ζωές μας χωρίς να το καταλάβουμε.
Με μια όμως προϋπόθεση. Ότι θα αλλάξει ολόκληρο το συνταγματικό και νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να ανοίξει η δημοκρατία και οι πολίτες να συμμετέχουν πλέον ενεργά στη λήψη αποφάσεων και στον έλεγχο των τοπικών υποθέσεων και όχι όλη η εξουσία να είναι συγκεντρωμένη στα χέρια του κάθε κομματικού τοπάρχη και των συμφερόντων που τον στηρίζουν.
Τοπικά δημοψηφίσματα με λαϊκή πρωτοβουλία, απλή αναλογική για τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, δικαίωμα ανάκλησης με λαϊκή πρωτοβουλία, αποφασιστικές δημοτικές Συνελεύσεις κ.λ.π. είναι κάποιοι από τους θεσμούς που πρέπει να ενσωματωθούν στην νομοθεσία για την ΤΑ. 
Πέτρος Χασάπης
olympia.gr

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2013 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ



Με ομόφωνη έγκριση έγινε δεκτός από το Δημοτικό Συμβούλιο Οινουσσών ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2013 κατά τη συνεδρίαση της 27ης Φεβρουαρίου. Τα πάσης φύσεως έσοδα προϋπολογίστηκαν σε 2.706.160,68 ευρώ εκ των οποίων 1.307.034,69 ευρώ προέρχονται από το χρηματικό υπόλοιπο της προηγούμενης χρήσεως. Οι πάσης φύσεως δαπάνες σύμφωνα με τον ίδιο προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί στο ποσό των 2.706.160,68 ευρώ.  

πηγή :ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΦΙΛΟΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ"

ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΙ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ



Μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω ενίσχυσης των ανέμων σε ορισμένες θαλάσσιες περιοχές.Στις 9 το πρωί δεν έγινε το δρομολόγιο του υδροπτέρυγου για τον Αργοσαρωνικό, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου «Ταξιάρχης» απο το Λαύριο, για Αγ.Ευστράτιο, Λήμνο, Καβάλα. Επίσης δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο πλοίου απο το Βόλο για τις Σποράδες.
Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, η εθνική μετερεωλογική υπηρεσία εξέδωσε δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων για το βορειοανατολικό και βορειοδυτικό Αιγαίο.
newsit.gr

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ 2012 - 2013

Βαθμολογία Α1 Πόλο Ανδρών 2012-2013



ΟΜΑΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
ΑΓΕΠΙΘΕΣΗΑΜΥΝΑ
1ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
42
1422556
2ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
37
1421670
3ΝΟ ΧΙΟΥ
34
1415581
4ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
27
14175119
5ΠΑΟΚ
25
14120137
-NO ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
25
14120129
7ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ
15
1490149
8ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
11
14105151
-ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
11
14100138
10ΝΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
10
1488157
11ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ
9
1489161
12ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ
-6
1478213
 

ANETH NIKH TOY NOX ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 14ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΟΛΟ ΤΗΣ Α1 ΑΝΔΡΩΝ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ


Άνετη νίκη πέτυχε σήμερα ο ΝΟΧ εκτός έδρας κόντρα στην Κέρκυρα για τη 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α1 Πόλο Ανδρών. Η ομάδα μας αν και ταξίδεψε στην Κέρκυρα χωρίς τους Ντούλο, Γαβαλά, Κανδιόγλου και Μισεντζή κατάφερε να πάρει εύκολα τους 3 βαθμούς επικρατώντας με σκορ 11-4. Ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής στο Ιωνικό Κολυμβητήριο κόντρα στον Παναθηναϊκό που βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής:
ΝΑΟ Κέρκυρας - ΝΟ Χίου: 4-11
Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-5, 1-2, 0-2
Τα γκολ των δύο ομάδων:
ΝΑΟ Κέρκυρας (Τζόρτζεβιτς): Μεζίλης 2, Ζαρκαντζάς 1, Καλούδης 1.
ΝΟ Χίου (Μπερδές): Φουντούλης Γ. 3, Βιτέλλας 3, Κόχειλας Γ. 1, Μιμίδης 1, Μιράλης 3

ΝΟ Πατρών - ΝΟ Βουλιαγμένης: 5-25
Τα οκτάλεπτα: 2-6, 1-5, 0-8, 2-6
Τα γκολ των δύο ομάδων:
ΝΟ Πατρών (Σακκαλής): Λιβαθηνός 1, Χρυσανθόπουλος 1, Κανελλόπουλος 1, Μπέγκοβιτς 2
ΝΟ Βουλιαγμένης (Λοράντος): Γούνας 6, Μασμανίδης 6, Τίγκας 4, Βελώνιας 4, Ποταμιάνος 3, Καρούντζος 2

ΝΟ Αργοστολίου - ΠΑΟΚ: 6-5
Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-1, 2-2, 1-1
Τα γκολ των δύο ομάδων:
ΝΟ Αργοστολίου (Ανδρεάκος): Μπουρνάζος 2, Μητρόπουλος 1, Σαλάχας 1, Παπαδόπουλος 1, Χαραλαμπόπουλος 1
ΠΑΟΚ (Γούναρης): Σολανάκης 2, Αληχανίδης Α. 1, Παππάς 1, Κόλιανιν 1

Πανιώνιος - ΓΣ Ηλιούπολης: 8-6
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-1, 1-2, 2-1
Τα γκολ των δύο ομάδων:
Πανιώνιος (Βάσσος): Κάκιτς 3, Φούτρης 1, Θωμάκος 2, Τζαμαντάκης 1, Αναστασιάδης 1
ΓΣ Ηλιούπολης (Καραμάνης): Αγγελίδης 1, Λάζαρης 1, Γιάγκος 2, Φαναριώτογλου 1, Φωτόπουλος 1

ΝΟ Χανίων - Παναθηναϊκός: 12-21
Τα οκτάλεπτα: 3-6, 1-4, 3-6, 5-5
Τα γκολ των δύο ομάδων:
ΝΟ Χανίων (Βολτυράκης): Βλοντάκης 8, Βιζυράκης 2, Σολογάνης 1, Χαριτάκης 1
Παναθηναϊκός (Κουντουδιός): Παπαδόγκωνας 5, Δερμιτζάκης Δ. 4, Αφρουδάκης Γ. 3, Κόχειλας Ν. 3, Φώσκολος 2, Σιδέρης 1, Γερακούδης 1, Κατσαούνης 1, Αφρουδάκης Ζ. 1

Παλαιό Φάληρο - Ολυμπιακός: 2-23
Τα οκτάλεπτα: 1-4, 1-3, 0-6, 0-10
Τα γκολ των δύο ομάδων:
Παλαιό Φάληρο (Λούδης): Τσαγκάρης 2
Ολυμπιακός (Βλάχος): Φουντούλης Ι. 8, Κολόμβος 4, Μάγιαρακ 3, Μάζης 3, Καπότσης 2, Ντόσκας 1, Μουρίκης 1, Μπλάνης 1




Πρόγραμμα 15ης Αγωνιστικής
(Σάββατο 9/3/2013)


Γ.Σ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - Ν.Ο. ΠΑΤΡΩΝ
ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - Ν.Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΝΟ ΧΙΟΥ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ
Α.Ο.Π. ΦΑΛΗΡΟΥ - Ν.Ο. ΧΑΝΙΩΝ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. - Ν.Ο. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟY
Π.Α.Ο.Κ. - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.
noxiou.gr