Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΟΥ



Διευκρινίσεις και διαβεβαιώσεις για τις παροχές, αλλά και τις υπηρεσίες που θα λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι του Οίκου Ναύτου από τον ΕΟΠΥΥ, δόθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με εκπροσώπους του κλάδου.
O αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Κυριάκος Σουλιώτης.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Κυριάκος Σουλιώτης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της ΠΝΟ ότι το επίπεδο των παροχών του ΕΟΠΥΥ σε καμία περίπτωση δεν θα είναι υποδεέστερο από το αντίστοιχο του Οίκου Ναύτου.
Μάλιστα, όπως υπογράμμισε ο κ. Σουλιώτης, ενδεικτικό των προθέσεων του υπουργείου Υγείας, αλλά και του ΕΟΠΥΥ είναι το γεγονός ότι θα αξιοποιηθούν άμεσα: νοσοκομείο του Οίκου Ναύτου, το οποίο δεν λειτουργεί επί σειρά ετών, καθώς και εργαστήρια και υποδομές του Ταμείου προς όφελος των ασφαλισμένων.
Σήμερα πάντως, έξω τον Οίκο Ναύτου, στην πλατεία Τερψιθέας, στον Πειραιά σχηματίστηκαν τεράστιες ουρές από ασφαλισμένους, εκ των οποίων πολλοί περίμεναν για να εξυπηρετηθούν, από τις 4 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με εργαζομένους του Ταμείου, έως το μεσημέρι είχαν εξυπηρετηθεί περισσότερα απο 1.000 άτομα.
Το πρόβλημα δημιουργήθηκε, καθώς οι φαρμακοποιοί έχουν προχωρήσει σε διακοπή των πιστώσεων προς τον Οίκο Ναύτου και οι περισσότεροι ασφαλισμένοι πήγαν σήμερα να καταθέσουν τις αποδείξεις και τα δικαιολογητικά, προκειμένου να πάρουν τα χρήματά τους.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Οίκου Ναύτου, Μαρία Δίπλα, μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΝΑΤ Χρήστο Φωτίου και το γενικό γραμματέα Ναυτιλίας Νικόλαο Λίτινα, θα αποσταλεί εντός της ημέρας επιταγή προς τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Πειραιά, προκειμένου να καλυφθούν οι χρεωστούμενες πιστώσεις προς τα φαρμακεία. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει από το ΝΑΤ και η καταβολή των υπόλοιπων πιστώσεων προς τρίτους, που αφορούν νοσοκομεία και ιδιώτες γιατρούς.
Υπενθυμίζεται ότι ο Οίκος Ναύτου εντάσσεται, από 1ης Απριλίου, ως αυτοτελής φορέας στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, μόνο για υγειονομική περίθαλψη (γιατροί, φάρμακα εξετάσεις, νοσηλεία).
Το υφιστάμενο προσωπικό του Οίκου Ναύτου ανέρχεται σε 179 άτομα, εκ των οποίων 46 γιατροί, 21 νοσηλευτές και 4 φαρμακοποιοί. Από το λοιπό διοικητικό προσωπικό και για την εξυπηρέτηση των λοιπών υπηρεσιών του Οίκου Ναύτου που παραμένουν στις αρμοδιότητές του, όπως τα προνοιακά επιδόματα (ασθενείας, ανεργίας, τοκετού, παραπληγίας, νοσηλείας), θα παραμείνουν στον ιατροφαρμακευτικό φορέα των ναυτικών 15 άτομα, που υπηρετούν στις περιφερειακές υπηρεσίες και 15, στις κεντρικές. Το υπόλοιπο προσωπικό, δηλαδή 78 εργαζόμενοι, εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ. Η περιουσία του Οίκου Ναύτου, η οποία παραμένει στην κατοχή του ιατροφαρμακευτικό αυτού φορέα, είναι πέντε ακίνητα.
naftemporiki.gr

ΠΛΗΡΗΣ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΗΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ





Την πλήρη άρση του καμποτάζ, χωρίς την προϋπόθεση υπογραφής συμβάσεων των εταιρειών κρουαζιέρας, περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Επίσης, όπως έγινε γνωστό στη «Ν», καταργείται και υπουργική απόφαση για την εισφορά ύψους 3,95 ευρώ ανά επιβάτη που προβλεπόταν για τα κρουαζιερόπλοια με τρίτες σημαίες, μένει όμως να υπάρξουν ορισμένες διορθώσεις στο κείμενο του σχεδίου νόμου ώστε να αποσαφηνιστεί.
Την άρση του καμποτάζ χωρίς την απαίτηση υπογραφής σύμβασης ζητούσε σύσσωμα η βιομηχανία κρουαζιέρας προκειμένου σταδιακά να χρησιμοποιήσουν οι εταιρείες τα ελληνικά λιμάνια σαν βάσεις κρουαζιέρας. Ωστόσο, τα αποτελέσματα του νόμου δεν αναμένεται να φανούν άμεσα. Ενδέχεται να υπάρξουν κάποιες κινήσεις το 2013, που σταδιακά θα αυξηθούν από το 2014, όπως έχουν αναφέρει σε δηλώσεις τους στελέχη των φορέων κρουαζιέρας στην Ελλάδα.
Επίσης στο ίδιο σχέδιο νόμου προβλέπεται ότι η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών στο ΝΑΤ των Ελλήνων ναυτικών επεκτείνεται σε όλα τα κρουαζιερόπλοια ανεξαρτήτως σημαίας.
Αυτό αποτελεί κίνητρο για την πρόσληψη Ελλήνων ναυτικών σε κρουαζιερόπλοια ανεξαρτήτως σημαίας. Πάντως, στο σχέδιο νόμου προβλέπεται και η δυνατότητα εργασίας Ελλήνων ναυτικών σε κρουαζιερόπλοια με τρίτες σημαίες χωρίς την προϋπόθεση ασφάλισής τους στο ΝΑΤ.
Όπως επισημαίνεται στο σχέδιο νόμου, έχει διαπιστωθεί ότι ο προηγούμενος νόμος που προέβλεπε την υπογραφή σύμβασης με τις εταιρείες λειτούργησε αποτρεπτικά στο να δραστηριοποιηθούν πλοία με σημαία τρίτων χωρών στο χώρο της κρουαζιέρας στη χώρα μας, χωρίς ταυτόχρονα να αποκομίζει το Δημόσιο κάποιο σημαντικό όφελος από την κατάρτιση της σύμβασης.
«Η απαίτηση για μετάφραση όλων των προβλεπομένων εγγράφων στα ελληνικά και η επισημείωσή τους σύμφωνα με την Σύμβαση της Χάγης (Apostille) αποδείχθηκαν διαδικασίες χρονοβόρες και με σημαντικό κόστος, γεγονός το οποίο δεν συμβάλλει στη δημιουργία φιλικού επενδυτικού κλίματος», σημειώνουν στο σχέδιο νόμου και προσθέτουν:
«Η προτεινόμενη ρύθμιση θα ωφελήσει την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στη χώρα, καταργώντας ένα γραφειοκρατικό εμπόδιο και καθιστώντας τη δραστηριοποίηση στο χώρο της κρουαζιέρας από πλοία με σημαία τρίτης χώρας στην Ελλάδα πολύ πιο ευχερή».
Ναυτικοί
Το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα πρακτικής εκπαίδευσης των σπουδαστών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και σε πλοία ελληνικών συμφερόντων με ξένη σημαία, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να απορροφηθούν όσοι σπουδαστές δεν βρίσκουν μπάρκο, στα υπό ελληνική σημαία πλοία.
Επίσης στο άρθρο 213 προβλέπεται η μεταφορά της εποπτείας του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης Ναυτικών, του Κεφαλαίου Ανεργίας - Ασθενείας Ναυτικών, του Ταμείου Προνοίας Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού, του Ταμείου Προνοίας Κατωτέρων Πληρωμάτων, της Εστίας Ναυτικών, του Ειδικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων, του Κεφαλαίου Δυτών, και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ιδρυμάτων Εμπορικού Ναυτικού στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Προβλέπεται επίσης η διατήρηση της εποπτείας καθώς και η υπαγωγή, από 1.3.2012, της αρμοδιότητας, μετά την εκκαθάριση των ναυτολογίων, διαχείρισης των ειδικών λογαριασμών, (Κεφάλαιο Ναυτικής Εκπαίδευσης και Κεφάλαιο Πλοηγικής Υπηρεσίας) στις αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ναυτικών της Γενικής Γραμματείας Ναυτιλίας.
Αντίστοιχα και το Κεφάλαιο Πλοηγικής Υπηρεσίας στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Η ανάληψη της διαχείρισης των ειδικών λογαριασμών, των οποίων δικαιούχος σήμερα είναι το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ), από τις αρμόδιες Υπηρεσίες των Γενικών Γραμματειών του ΥΠΑΑΝ κρίνεται αναγκαία, αφού από τα κεφάλαια αυτά καλύπτονται ανάγκες της Ναυτικής Εκπαίδευσης, καθώς και της Πλοηγικής Υπηρεσίας.
Τέλος, στο άρθρο 215 προβλέπεται ότι εξαιρούνται από την υποχρέωση ειδικής καταβολής οι άνεργοι του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (Γ.Ε.Ν.Ε.) αρμοδιότητας ΥΠΑΑΝ και των Λιμενικών Αρχών που λειτουργούν ως παραρτήματά του. Παράλληλα, με το άρθρο 218 καταργείται η εταιρεία "ΠΟΣΕΙΔΩΝ Α.Ε." που αποτελεί συνέχεια της διαδικασίας κατάργησης και συγχώνευσης φορέων, οργανισμών και υπηρεσιών.
Ταχύρυθμα οι διαδικασίες μικρών έργων στα λιμάνια
Την απλοποίηση των διαδικασιών που αφορούν επισκευές - τρέχουσες συντηρήσεις, αλλά και επισκευές για έκτακτες καταστάσεις προβλέπει το σχέδιο νόμου του ΥΠΑΑΝ. Πρόκειται για φθορές λόγω χρόνου, υποσκαφές σε υφιστάμενα κρηπιδώματα και προβλήτες, που προκαλούνται από προπέλες πλοίων κατά τη χρήση των εγκαταστάσεων, αλλά και από συνήθη ή ακραία καιρικά φαινόμενα, βλάβες από πρόσκρουση πλοίων στις εγκαταστάσεις κ.λπ.
Με την εισαγωγή της ρύθμισης για ταχύρυθμες διαδικασίες εκτέλεσης επισκευών - συντηρήσεων εντός ζώνης λιμένα ταχείας υλοποίησης επιτυγχάνεται η προστασία των υφιστάμενων λιμενικών έργων, ο περιορισμός του κόστους από μεγέθυνση ζημιών, εφόσον επισκευασθούν σε αρχικό στάδιο, η δημόσια ασφάλεια, το δημόσιο συμφέρον, τη συνολική εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία των λιμένων, η διαρκής εξυπηρέτηση των χρηστών, καθώς και η ασφάλεια χρηστών και εργαζόμενων. Ανάγεται δε στην υποχρέωση των φορέων διοίκησης και εκμετάλλευσης, στους οποίους το Δημόσιο έχει παραχωρήσει την ευθύνη λειτουργίας.
Επίσης, υπάρχει ρύθμιση για τους Οργανισμούς Λιμένων Α.Ε. που αφορά ταχύρυθμες διαδικασίες εκτέλεση επισκευών - συντηρήσεων εντός ζώνης λιμένα οι οποίες δεν τροποποιούν τα χαρακτηριστικά και τη μορφολογία των υφιστάμενων κατασκευών.
Η απαραίτητη προϋπόθεση αδειοδότησης με τις νέες ταχύρυθμες διαδικασίες είναι πλέον η ένταξη του έργου στο Γενικό Προγραμματικό Σχέδιο Λιμένος (Master Plan), προκειμένου να εξασφαλίζεται ο συνολικός σχεδιασμός του Λιμένος και η αναπτυξιακή του προοπτική σε βάθος χρόνου.
Για τους ίδιους λόγους, αλλά και για την άρση άμεσου και επικείμενου κινδύνου για τους πολίτες και την ασφάλεια των θαλασσίων μεταφορών, προβλέπονται ταχύρυθμες διαδικασίες και για τις επισκευές - συντηρήσεις λιμενικών έργων των οποίων έχει ολοκληρωθεί η φάση κατασκευής, καθώς και για επισκευές - επεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα φθορών και βλαβών που προκαλούνται από τη συνήθη χρήση, αλλά και έκτακτες καταστάσεις και ανάγονται στις αυτονόητες υποχρεώσεις του κατά περίπτωση Φορέα Διοίκησης και Εκμετάλλευσης των λιμενικών εγκαταστάσεων.
Η ΕΣΑΛ
Ταυτόχρονα, αναβαθμίζεται η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων, οι αποφάσεις της οποίας θα κυρώνονται με ΦΕΚ και θα έχουν ισχύ νόμου.
Ρυθμίσεις για τις άγονες γραμμές
Να δώσει τη δυνατότητα στην πολιτεία να καλύψει άμεσα τυχόν κενά στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών της άγονης γραμμής επιχειρεί με το άρθρο 220 του νομοσχεδίου το ΥΠΑΑΝ. Με νέες διατάξεις, αποσαφηνίζεται ο χρόνος από του οποίου οι συμβάσεις θεωρούνται συναφθείσες και ο χρόνος υπογραφής του εγγράφου των συμβάσεων.
Παράλληλα, θεσπίζεται η δυνατότητα ανάθεσης της διενέργειας δρομολογίων απ' ευθείας με σύμβαση δημόσιας υπηρεσίας, χωρίς την τήρηση διαγωνιστικής διαδικασίας, σε περίπτωση αθέτησης της υποχρέωσης εκτέλεσης των δρομολογίων ή αδυναμίας εκτέλεσης αυτών για οποιονδήποτε λόγο, στο πλαίσιο είτε τακτικής δρομολόγησης είτε με οποιασδήποτε μορφής σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, αν κρίνεται απολύτως αναγκαίο, για λόγους κοινωνικής, οικονομικής και εδαφικής συνοχής ή κάλυψης επειγουσών συγκοινωνιακών αναγκών.
Η ρύθμιση αυτή, κατά το υπουργείο, είναι επιβεβλημένη, διότι υπό το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο δεν υπήρχε τέτοια δυνατότητα, με αποτέλεσμα την πλήρη αδυναμία συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης νήσων και μάλιστα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, με εύκολα αντιληπτές συνέπειες.
Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα παράτασης του χρόνου εκπλήρωσης της συμβατικής υποχρέωσης του αναδόχου (ακτοπλοϊκής εταιρείας) προς αντικατάσταση του συμβατικού πλοίου κατηγορίας, συνακολούθως και της χρονικής διάρκειας της σύμβασης, έως και μία τριετία πέραν της προβλεπόμενης στο άρθρο 17 του ν. 3387/2010 διετίας.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΜΠΛΑΚΗΣ - atsimp@naftemporiki.gr

ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΧΙΟ



 
Ασυνείδητοι σκορπούν δολώματα με υδροκυάνιο τυλιγμένα με τυρί στα δάση της Χίου, σπέρνοντας το θάνατο στο ζωικό πληθυσμό τους! Μέσα σε μια ημέρα, βρέθηκαν δεκάδες αυτοσχέδιες «φόλες» από τις οποίες είχαν θανατωθεί τουλάχιστον τέσσερις αλεπούδες!

Μέλη του Συλλόγου Οικολογίας και Περιβάλλοντος Χίου ανακάλυψαν τα δολοφονικά σκευάσματα που οι απάνθρωποι δράστες είχαν πετάξει σε επιλεγμένα σημεία στο δάσος του Γιαννάκη στο Πιτυός μέχρι το Καμπανάρι και μάλιστα τα είχαν οριοθετήσει με πέτρες! Οι φόλες, που μοιάζουν πολύ με αυτές που είχαν κάνει την εμφάνισή τους στο νησί την δεκαετία του ’90, παραδόθηκαν στο Κτηνιατρείο για έλεγχο.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΜΙΛΙΑΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΓΕΙΤΗ


Το  Εργατοϋπαλληλικό Κέντρου Χίου  και το Παράρτημα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ Β. Αιγαίου  στα πλαίσια του προγράμματος Εξιδικευμένης Συνδικαλιστικής Επιμόρφωσης “Οι στόχοι και τα εργαλεία άσκησης Οικονομικής Πολιτικής

σας προσκαλούν στην ομιλία του
κ. Γεωργίου Αργείτη

Επίκουρου Καθηγητή του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου της Αθήνας και Επιστημονικού Υπεύθυνου της Μονάδα Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Οικονομικού Μετασχηματισμού του Παρατηρητηρίου Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ

 με θέμα:

Μνημόνιο 2 και οι επιπτώσεις στη ζωή μας



την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 και ώρα 19:30

 στο αμφιθέατρο της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης (Μιχάλειο Κτίριο)


Για τα Δ.Σ
Ο Πρόεδρος του
Εργατικού Κέντρου Χίου

Αναστάσιος Κώσταλος
Ο Πρόεδρος του
 Παραρτήματος ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Β. Αιγαίου

Αντώνιος Παπαντωνάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑΧ


Κύριε Πρόεδρε,
Σε απάντηση του παραπάνω σχετικού εγγράφου σας αναφορικά με το έργο του Φράγματος Κόρης Γεφύρι θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής:
Με διαρκή παρακολούθηση και μεθοδική προσπάθεια προς το Υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης & Τροφίμων, σε συνεργασία και με άλλους τοπικούς φορείς, επιτύχαμε τη σύνταξη μελέτης καθώς και τη χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους του έργου «Υπολειπόμενες εργασίες ολοκλήρωσης κατασκευής Φράγματος Κόρης Γεφύρι Ν. Χίου» προϋπολογισμού 4.950.000 €. Παράλληλα επιτύχαμε την επιλογή της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χίου ως διευθύνουσας υπηρεσίας για την εκτέλεση του έργου. Το έργο δημοπρατήθηκε στις 8/11/2011 και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού κατακυρώθηκε με σχετική Υπουργική Απόφαση στις 14/2/2012.
Επί της απόφασης αυτής έχει ασκηθεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από την εταιρία «P&C DEVELOPMENT» στις 24/2/2012 στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών. Το Υπουργείο έχει αποστείλει τις απόψεις του στο Εφετείο στις 5/3/2012, ωστόσο δεν έχει προσδιοριστεί μέχρι σήμερα η ημερομηνία εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων.
Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, παρακολουθούμε στενά το θέμα και σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογείται ο χαρακτηρισμός «εγκαταλειμμένο έργο» τουλάχιστον από την πλευρά μας.
Κατανοούμε πλήρως το ενδιαφέρον της χιακής κοινωνίας για το έργο και συμμεριζόμαστε την αγωνία που εκφράζετε. Η προσπάθεια μας είναι, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μας, για την επίσπευση των διαδικασιών ώστε επιτέλους να ολοκληρωθεί το έργο. Για το σκοπό αυτό θεωρούμε απαραίτητη την κοινή προσπάθεια και τη συνεργασία μας.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

                                                                                               ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΝΙΑΡΗΣ

25η ΜΑΡΤΙΟΥ:ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ


ΚΑΛΕΣΜΑ
25η ΜΑΡΤΙΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.


Τιμούμε τους αγώνες του λαού μας. Ο εφετινός εορτασμός συμπίπτει με τη μακρόχρονη υποδούλωση του Ελληνικού λαού, μέσα από το Μνημόνιο 2.
Καλούμε τους πολίτες της Χίου σε μια ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην παράδοση του κόσμου της εργασίας και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας στους ξένους δανειστές και τοκογλύφους.
Οι πολιτικοί εκπρόσωποι που ψήφισαν το Μνημόνιο 2 δε νομιμοποιούνται να εκπροσωπήσουν το λαό αυτή την ημέρα μνήμης. Όλοι στη συγκέντρωση των μαζικών φορέων την Κυριακή 25 Μαρτίου 2012 στις 10:30 π.μ.στο Εργατικό Κέντρο για να εκφράσουμε ειρηνικά τα αιτήματά μας για δημοκρατία, εργασία, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΧΙΟΥ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΤΑ
ΣΕΣΝΟΧ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΤ



Σκηνές απείρου κάλους εξελίσσονται από το πρωί στον Οίκο του Ναύτου, καθώς ουρές από εκατοντάδες συνταξιούχους έχουν σχηματιστεί από τα ξημερώματα.

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΝΑΤ
Οι ασφαλισμένοι προκειμένου να εισπράξουν τη συμμετοχή του ταμείου για τα φάρμακάτους θα πρέπει πλέον πρώτα να πάνε στο φαρμακείο να πάρουν απόδειξη πληρωμής και ύστερα να στηθούν για ώρες στην ουρά του Οίκου Ναύτου ώστε να εισπράξουν.
Το θλιβερό είναι ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν  παραπάνω από 200 άτομα την ημέρα με συνέπεια η ουρά να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, με ηλικιωμένους ανθρώπους  που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.
Οι φαρμακοποιοί έχουν διακόψει την πίστωση τους προς τον Οίκο Ναύτου και οι περισσότεροι ασφαλισμένοι πήγαν σήμερα να καταθέσουν τις αποδείξεις και τα δικαιολογητικά, έτσι ώστε να πάρουν τα χρήματά τους πίσω. Από την πλευρά τους, οιασφαλισμένοι ζητούν να γίνει μια ηλεκτρονική εγκατάσταση προκειμένου να υπάρχει μια σειρά προτεραιότητας, έτσι ώστε να μην σχηματίζονται τεράστιες ουρές.
Να σημειωθεί ότι πολλοί εκ των συνταξιούχων αντιμετωπίζουν βιοποριστικό ζήτημα καθώς έχουν πληρώσει από την τσέπη τους εκατοντάδες ευρώ και για πολλές μέρες δεν μπορούν να εισπράξουν τα χρήματα που δικαιούνται.
Η κατάσταση που βρίσκεται πια ο Οίκος του Ναύτου είναι οριακή, καθώς η δυσανάλογη αντιστοιχία εργαζομένων - συνταξιούχων έχει οδηγήσει το έλλειμμά του σε μεγέθη που δεν μπορεί να ελεγχθεί.
Μάλιστα, υπολογίζεται πως ο Οίκος Ναύτου έχει χρέη την τελευταία διετία, που αγγίζουν τα 130 εκατ. ευρώ, προς φαρμακεία, νοσοκομεία και γιατρούς
newsbomb.gr