Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΟΥ



Διευκρινίσεις και διαβεβαιώσεις για τις παροχές, αλλά και τις υπηρεσίες που θα λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι του Οίκου Ναύτου από τον ΕΟΠΥΥ, δόθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με εκπροσώπους του κλάδου.
O αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Κυριάκος Σουλιώτης.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Κυριάκος Σουλιώτης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της ΠΝΟ ότι το επίπεδο των παροχών του ΕΟΠΥΥ σε καμία περίπτωση δεν θα είναι υποδεέστερο από το αντίστοιχο του Οίκου Ναύτου.
Μάλιστα, όπως υπογράμμισε ο κ. Σουλιώτης, ενδεικτικό των προθέσεων του υπουργείου Υγείας, αλλά και του ΕΟΠΥΥ είναι το γεγονός ότι θα αξιοποιηθούν άμεσα: νοσοκομείο του Οίκου Ναύτου, το οποίο δεν λειτουργεί επί σειρά ετών, καθώς και εργαστήρια και υποδομές του Ταμείου προς όφελος των ασφαλισμένων.
Σήμερα πάντως, έξω τον Οίκο Ναύτου, στην πλατεία Τερψιθέας, στον Πειραιά σχηματίστηκαν τεράστιες ουρές από ασφαλισμένους, εκ των οποίων πολλοί περίμεναν για να εξυπηρετηθούν, από τις 4 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με εργαζομένους του Ταμείου, έως το μεσημέρι είχαν εξυπηρετηθεί περισσότερα απο 1.000 άτομα.
Το πρόβλημα δημιουργήθηκε, καθώς οι φαρμακοποιοί έχουν προχωρήσει σε διακοπή των πιστώσεων προς τον Οίκο Ναύτου και οι περισσότεροι ασφαλισμένοι πήγαν σήμερα να καταθέσουν τις αποδείξεις και τα δικαιολογητικά, προκειμένου να πάρουν τα χρήματά τους.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Οίκου Ναύτου, Μαρία Δίπλα, μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΝΑΤ Χρήστο Φωτίου και το γενικό γραμματέα Ναυτιλίας Νικόλαο Λίτινα, θα αποσταλεί εντός της ημέρας επιταγή προς τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Πειραιά, προκειμένου να καλυφθούν οι χρεωστούμενες πιστώσεις προς τα φαρμακεία. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει από το ΝΑΤ και η καταβολή των υπόλοιπων πιστώσεων προς τρίτους, που αφορούν νοσοκομεία και ιδιώτες γιατρούς.
Υπενθυμίζεται ότι ο Οίκος Ναύτου εντάσσεται, από 1ης Απριλίου, ως αυτοτελής φορέας στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, μόνο για υγειονομική περίθαλψη (γιατροί, φάρμακα εξετάσεις, νοσηλεία).
Το υφιστάμενο προσωπικό του Οίκου Ναύτου ανέρχεται σε 179 άτομα, εκ των οποίων 46 γιατροί, 21 νοσηλευτές και 4 φαρμακοποιοί. Από το λοιπό διοικητικό προσωπικό και για την εξυπηρέτηση των λοιπών υπηρεσιών του Οίκου Ναύτου που παραμένουν στις αρμοδιότητές του, όπως τα προνοιακά επιδόματα (ασθενείας, ανεργίας, τοκετού, παραπληγίας, νοσηλείας), θα παραμείνουν στον ιατροφαρμακευτικό φορέα των ναυτικών 15 άτομα, που υπηρετούν στις περιφερειακές υπηρεσίες και 15, στις κεντρικές. Το υπόλοιπο προσωπικό, δηλαδή 78 εργαζόμενοι, εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ. Η περιουσία του Οίκου Ναύτου, η οποία παραμένει στην κατοχή του ιατροφαρμακευτικό αυτού φορέα, είναι πέντε ακίνητα.
naftemporiki.gr