Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑΧ


Κύριε Πρόεδρε,
Σε απάντηση του παραπάνω σχετικού εγγράφου σας αναφορικά με το έργο του Φράγματος Κόρης Γεφύρι θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής:
Με διαρκή παρακολούθηση και μεθοδική προσπάθεια προς το Υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης & Τροφίμων, σε συνεργασία και με άλλους τοπικούς φορείς, επιτύχαμε τη σύνταξη μελέτης καθώς και τη χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους του έργου «Υπολειπόμενες εργασίες ολοκλήρωσης κατασκευής Φράγματος Κόρης Γεφύρι Ν. Χίου» προϋπολογισμού 4.950.000 €. Παράλληλα επιτύχαμε την επιλογή της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χίου ως διευθύνουσας υπηρεσίας για την εκτέλεση του έργου. Το έργο δημοπρατήθηκε στις 8/11/2011 και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού κατακυρώθηκε με σχετική Υπουργική Απόφαση στις 14/2/2012.
Επί της απόφασης αυτής έχει ασκηθεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από την εταιρία «P&C DEVELOPMENT» στις 24/2/2012 στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών. Το Υπουργείο έχει αποστείλει τις απόψεις του στο Εφετείο στις 5/3/2012, ωστόσο δεν έχει προσδιοριστεί μέχρι σήμερα η ημερομηνία εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων.
Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, παρακολουθούμε στενά το θέμα και σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογείται ο χαρακτηρισμός «εγκαταλειμμένο έργο» τουλάχιστον από την πλευρά μας.
Κατανοούμε πλήρως το ενδιαφέρον της χιακής κοινωνίας για το έργο και συμμεριζόμαστε την αγωνία που εκφράζετε. Η προσπάθεια μας είναι, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μας, για την επίσπευση των διαδικασιών ώστε επιτέλους να ολοκληρωθεί το έργο. Για το σκοπό αυτό θεωρούμε απαραίτητη την κοινή προσπάθεια και τη συνεργασία μας.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

                                                                                               ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΝΙΑΡΗΣ