Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Κλήση Σαρρή Και Πρέκα Στο Καμπ Εθνικής Νέων Ανδρών


Το πρώτο της καμπ προετοιμασίας ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος (4-13 Σεπτεμβρίου, Καζακστάν), πραγματοποιεί η προεθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Νέων ανδρών το διήμερο 15 και 16 Φεβρουαρίου. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Χατζηθεοδώρου έχει καλέσει 40 υδατοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων οι αθλητές του ΝΟΧ Κυριάκος Σαρρής και Μανώλης Πρέκας. Αναλυτικά οι αθλητές που κλήθηκαν:
Καλογεράκος, Γρηγοριάδης, Σαρτζετάκης, Γερακούδης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Ζερδεβάς, Μασμανίδης, Κοπελιάδης, Καπετανάκης, Αλβέρτης, Ποταμιάνος, Μαυρωτάς Λεων.,Καλαϊτζής (ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ), Μιγόπουλος, Φώσκολος, Γρηγορόπουλος, Αθυμαρίτης, Καρακάσης Ν. (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Πρέκας, Σαρρής (ΝΟ ΧΙΟΥ), Χάλαρης, Πίσσας (ΝΗΡΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ), Τσαχειλίδης, Αργυρόπουλος (ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ), Χατζηγούλας Μ., Παπούκας, Γιαννόπουλος, Γκίκας (ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ), Μαζοκοπάκης, Νικολαϊδης, Δημητριάδης (ΠΑΟΚ), Γεωργιάδης (ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ), Παπαναστασίου, Πρωτοψάλτης, Φωκάς, Καζάκος, Κατσαγούνος, Πέττας, Γαρδίκας, Αλεξίου (ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ), Λιαπάκης (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ).
Κυριάκος ΣαρρήςΜανώλης Πρέκας
Κυριάκος ΣαρρήςΜανώλης Πρέκας


noxiou.gr
 

Οι δεσμεύσεις των Οικολόγων Πράσινων μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος



Οι Οικολόγοι Πράσινοι μετά και τις προγραμματικές δηλώσεις από το βήμα της Βουλής του Γιάννη Τσιρώνη, αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και ενεργού μέλος των Οικολόγων Πράσινων, νοιώθουμε ακόμα μεγαλύτερη την πολιτική και οικολογική ευθύνη απέναντι στον Ελληνικό λαό. Έχουμε όμως πλέον και την υποχρέωση να συμβάλλουμε στα μέγιστα, ώστε οι εξαγγελίες του υπουργού, ενός ανθρώπου προερχόμενου από τις τάξεις της μαχόμενης πολιτικής οικολογίας, να γίνουν πράξη.
Διαβεβαιώνουμε τον Γιάννη Τσιρώνη ότι δεν θα σταματήσουμε ούτε τώρα να “βομβαρδίζουμε” το Υπουργείο με εμπειρίες και προτάσεις για ένα βιώσιμο μέλλον, συγκλίνοντας στις 22 κοινές προγραμματικές θέσεις που συμφωνήθηκαν προεκλογικά. Όπως άλλωστε ανέφερε ο ίδιος στην ομιλία του, «Η δική μας αντίληψη είναι ότι οι βέλτιστες πολιτικές χαράζονται με την συναίνεση και την συνευθύνη των πολιτών».
Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν εδώ και πολλά χρόνια επιλέξει το στρατόπεδο της Πολιτικής Οικολογίας, αυτό δηλαδή της ευθύνης και του αγώνα.

Πότε θα ξεκινήσει το «ξήλωμα» του ΕΝΦΙΑ – Τι θα γίνει με την έκτακτη εισφορά και τη ρύθμιση οφειλών


Από τον επόμενο ή τον μεθεπόμενο μήνα θα αρχίσει το υπουργείο Οικονομικών να “ξηλώνει” τις διατάξεις της φορολογίας εισοδήματος και ακινήτων, με στόχο την ανακατανομή των φορολογικών βαρών.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γ. Παππού στο iefimerida, “κλειδί” της επιτυχίας του εγχειρήματος είναι, πάντως, η… ευτυχής κατάληξη της διαπραγμάτευσης για “χαλάρωση” των δημοσιονομικών στόχων, αφού οι ανατροπές στη φορολογική κλίμακα έχουν υψηλό κόστος, ενδεχομένως πάνω από 1 δισ ευρώ.
Κατ’ αρχήν, οι όποιες αλλαγές θα ισχύσουν για τα φετινά εισοδήματα, με αιχμή του δόρατος την πρόβλεψη αφορολογήτου 12.000 ευρώ, δηλαδή όσο προέβλεπε η κλίμακα του 2011, με άμεσα κερδισμένους περίπου 650.000 φορολογούμενους. Δεν έχει ξεκαθαριστεί, πάντως, εάν οι αλλαγές στην παρακράτηση θα έχουν αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο ή αν θα “τρέξουν” από τη ψήφιση του νομοσχεδίου στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Σε αυτήν την περίπτωση, ο συμψηφισμός με τις κρατήσεις που θα έχουν γίνει στη διάρκεια του έτους, θα καταστεί δυνατός με την υποβολή των δηλώσεων του 2016. Χαρακτηριστικό της νέας κλίμακας είναι ότι θα υπάρξουν περισσότερα κλιμάκια και συντελεστές, ενδεχομένως 9 ή 10, με ανοικτό ακόμα το ύψος του ανώτατου συντελεστή, που προεκλογικά είχε τεθεί στο 50% ή 60%. Αδιευκρίνιστο παραμένει εάν θα καταργηθεί η έκτακτη εισφορά, που είναι μειωμένη κατά 30% σε σχέση με το 2014, όπως επίσης εάν θα επανέλθουν φοροαπαλλαγές που έχουν καταργηθεί, όπως για τόκους στεγαστικών δανείων και δαπάνες ενοικίων.
Άμεση θα είναι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα δώσει τη θέση του στο Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας με κλίμακα ανάλογη του ΦΑΠ, που θα προβλέπει αφορολόγητο έτσι ώστε να απαλλαγεί η συντριπτική πλειοψηφία της πρώτης κατοικίας. Επιπλέον, ο νέος φόρος θα υπολογιστεί με νέες αντικειμενικές αξίες, οι οποίες θα ψαλιδιστούν ως και 30% κατ’ εφαρμογήν της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Ν. Βαλαβάνη, η απώλεια των περίπου 2 δισ ευρώ, από την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, θα καλυφθεί από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, κάτι που σημαίνει ότι ο Π. Νικολούδης και η Κ. Σαββαϊδου δεν θα έχουν την παραμικρή πίστωση χρόνου στο κυνήγι των μεγάλων υποθέσεων.
Στο ίδιο πολυνομοσχέδιο που θα καταργεί τον ΕΝΦΙΑ, θα υπάρξουν βελτιώσεις στη ρύθμιση οφειλών, η οποία δεν έχει αποδώσει τα προσδοκώμενα, αφού έχουν τακτοποιηθεί μόλις 2 δισ ευρώ από το stock των 70 και πλέον δισεκατομμυρίων ευρώ. Κατ’ αρχήν θα παραταθεί και πέρα από το Μάρτιο η δυνατότητα υπαγωγής, χωρίς να υπάρχει πλέον το όριο του 1 εκατ. ευρώ οφειλών και χωρίς να υπάρχει το πλαφόν των 15.000 ευρώ για ρύθμιση σε 100 δόσεις, ενώ θα προβλεφθούν πιο γενναίες εκπτώσεις για όσους υπαχθούν άμεσα, με προφανή στόχο να ενισχυθούν άμεσα τα κρατικά ταμεία, εν όψει μια εξαιρετικά δύσκολης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

aftodioikisi.gr

Ο Πουλάκης αναλύει τις εξαγγελίες Βούτση - Τι είπε στην ΚΕΔΕ για Καλλικράτη, προσλήψεις, οικονομικά & αξιολόγηση


Πάγια αιτήματα της Αυτοδιοίκησης προτίθεται να ικανοποιήσει η νέα κυβέρνηση δια μέσου του αρμόδιου υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο νέος γραμματέας του οποίου, Κώστας Πουλάκης , συμμετείχε στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, αναλύοντας τις εξαγγελίες ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ, Νίκου Βούτση ΓΙΑ ΤΟΝ τομέα Της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Τόνισε ότι πρόθεση της νέας κυβέρνησης είναι να προχωρήσουμε από κοινού με τα αυτοδιοικητικά στελέχη, βήμα-βήμα, σε μια νέα πορεία. «Σε αυτήν την πορεία και προσπάθεια θα θέλαμε να έχουμε συνεχώς υπόψη μας ότι περνάμε κρίσιμες στιγμές ως χώρα και όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της διαπραγμάτευσης.Οπότε μετά θα γνωρίζουμε πού βαδίζουμε και ποιες είναι οι δυνατότητές μας και θα μπορούμε να χαράξουμε τους στόχους και τα οράματα που έχουμε για την Αυτοδιοίκηση »τόνισε ο κ. Πουλάκης, σημειώνοντας ότι η σημερινή συνάντηση, έγινε «σε ημέρα σταθμό στην προσπάθεια της κυβέρνησης για το χρέος, που δεν είναι αγώνας ταχύτητας αλλά αντοχής».
Αναφερόμενος στη συζήτηση που θα ανοίξει ο κ. Πουλάκης είπε ότι «δεν θα αντιμετωπίσουμε τους ΟΤΑ ως φορείς υποβολής αιτημάτων προς την κυβέρνηση, αλλά ισότιμους εταίρους στην προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της χώρας. Το στίγμα της κυβέρνησης δόθηκε με τις προγραμματικές δηλώσεις. Το κυβερνητικό πρόγραμμα είναι πρόγραμμα ρήξης. Δεν φιλοδοξεί να μας επιστρέψει στο 2009 αλλά θέσουμε τις βάσεις του 21ου αιώνα », συμπλήρωσε.
Έθεσε ως προτεραιότητες της κυβέρνησης στον τομέα της Αυτοδιοίκησης:
«Αναίρεση των μνημονιακών ρυθμίσεων που έχουν φέρει την Αυτοδιοίκηση στο χείλος του γκρεμού υπονομεύοντας ακόμη και τις στοιχειώδεις λειτουργίες της και καταργώντας κάθε έννοια αυτοτέλειας. «Αυτήν την προτεραιότητα θα προσπαθήσουμε να εξειδικεύσουμε ως εξής» , είπε, εξηγώντας:
Στο σκέλος που αφορά την εργασία και τη στελέχωση των ΟΤΑ : Μετά από συζήτηση θα προσπαθήσουμε να προωθήσουμε άμεσα πρώτα μέτρα για τη στήριξη του έμψυχου δυναμικού των δήμων και των περιφερειών με άρση της πολιτικής του εξανδραποδισμού του προσωπικού των ΟΤΑ και των απολύσεων, υπό όλους τους μανδύες που αυτή κατά καιρούς παρουσιάστηκε: διαθεσιμότητα, κινητικότητα, «αξιολόγηση» με προκαθορισμένες ποσοστώσεις, «επανέλεγχος» των συμβάσεων, αυταρχικό και αναχρονιστικό πειθαρχικό δίκαιο κοκ.
Ταυτόχρονα ακόμη και στην εξαιρετικά δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία που διανύουμε, θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε την εργασία στους δήμους και στις περιφέρειες απελευθερώνοντας τις προσλήψεις στις υπηρεσίες που χρηματοδοτούνται από ανταποδοτικά τέλη και οι οποίες, όχι μόνο δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά αποτελούν ελάχιστη υποχρέωση προς τους πολίτες που καταβάλλουν το σχετικό τίμημα.
Παράλληλα θέλουμε να προχωρήσουμε σε συνολική περιγραφή των αναγκών και εξάντλησης όλων των δυνατοτήτων επαρκούς στελέχωσης των ΟΤΑ, με αιχμή τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις στοχευμένες προσλήψεις σε προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης. Εδώ θα θελήσουμε τη συνεργασία σας διότι θα θέλαμε μια καταγραφή, στο μέτρο των δυνατοτήτων της περιόδου που ζούμε, κυρίως για νησιωτικούς και ορεινούς δήμους.
Ως προς το σκέλος που αφορά την οικονομική βιωσιμότητα και αυτοτέλεια των ΟΤΑ . Θα θέλαμε να καταργήσουμε όλο το πλέγμα των σχετιζόμενων με το Παρατηρητήριο διατάξεων και να το αντικαταστήσουμε με μία νέα ρύθμιση, βγάζοντας την τιμωρητική λογική της με κάθε κόστος βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής, από ένα σύστημα ουσιαστικής παρακολούθησης της πορείας των οικονομικών των ΟΤΑ και από ένα πρόγραμμα πραγματικής ανάσας ανάκτησης της πραγματικής βιωσιμότητας των δήμων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Έτσι λοιπόν οι παρακρατήσεις από τους ΚΑΠ, που «πραξικοπηματικά» και εν κρυπτώ θεσμοθετήθηκαν λίγες μέρες πριν κλείσει η προηγούμενη Βουλή μέσα από Βροχή τροπολογιών θα πρέπει να τις ξαναδούμε. Προχωράμε τέλος σε άμεσες παρεμβάσεις που αντιμετωπίζουν, έστω βραχυπρόθεσμα το σύστημα δανεισμού των ΟΤΑ και της χρηματοδότησής τους.
Παράλληλα η δεύτερη χρονικά, πάντοτε, προτεραιότητά μας Σχετικά ΜΕ ΤΗΝ Αυτοδιοίκηση ΕΙΝΑΙ το η Κεντρική ΚΑΙ διακηρυγμένη Πολιτική μας δέσμευση ΝΑ καταργήσουμε ΤΟΝ «Καλλικράτη» .Αυτήν την απορρύθμιση που περιόρισε τη Δημοκρατία, απομάκρυνε την Αυτοδιοίκηση από τους πολίτες και έστρωσε το έδαφος για την υλοποίηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Θέλουμε να ξεκινήσουμε άμεσα τον ανοιχτό και σε βάθος διάλογο για το νέο θεσμικό και οικονομικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης με την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ, με στόχο τη ριζοσπαστική αναμόρφωση των μέχρι σήμερα ισχυόντων και όχι απλά άλλη μια μεταρρύθμιση από μακριά, από τους τείχους ενός υπουργείου ή και από πρωτοβουλίες η οποίες είναι ναρκοθετημένες από την αρχή για την αποτυχία τους.
«Δεν ερχόμαστε με άσους στο μανίκι μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουμε και προτάσεις για το συγκεκριμένο περιεχόμενο αυτής τη πρωτοβουλίας», είπε ο κ. Πουλάκης, συμπληρώνοντας: «Θέλουμε όμως η διαδικασία της διαβούλευσης να ξεφύγει από τους τέσσερις τείχους του υπουργείου και της πάσης φύσεως επιτροπές και μελέτες και να διεξαχθεί μια ουσιαστική συζήτηση με τους αιρετούς και τους εργαζομένους, με την επιστημονική κοινότητα και τους παραγωγικούς φορείς αλλά και τις ίδιες τις τοπικές κοινωνίες ».
«Καλλικράτης»
Ακόμη, επανέλαβε ότι θα υπάρξει νέο θεσμικό πλαίσιο, με βασικά στοιχεία την χωροταξική αποκλιμάκωση, την αποκέντρωση, τον προσδιορισμό αρμοδιοτήτων, την επαρκή και ακριβή κατανομή πόρων και επενδυτικών μέσων, την ενίσχυση της δημοκρατικής λειτουργίας των ΟΤΑ με τη θέσπιση συμμετοχικών θεσμών. Όπως τόνισε, οι τελικές αλλαγές θα είναι προϊόν ουσιαστικής συνεργασίας με την ΚΕΔΕ. Ζήτησε δε τις προτάσεις της ίδιας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
«Τις βασικές κατευθύνσεις του πλαισίου που προτείνουμε τις γνωρίζετε λίγο πολύ και δεν είναι η πρώτη, ούτε βέβαια και η τελευταία φορά που κάνουμε αυτήν την συζήτηση. Για παράδειγμα: Ο εκδημοκρατισμός, η απλή αναλογική, η ενίσχυση των συλλογικών, έναντι των μονοπρόσωπων οργάνων » , συμπλήρωσε.
Παρατηρητήριο
Αναφορικά με τα οικονομικά των ΟΤΑ, σημείωσε ότι θα καταργηθεί το πλέγμα των διατάξεων που αφορούν στο Οικονομικό Παρατηρητήριο και ότι ο έλεγχος που κάνει το Παρατηρητήριο θα αντικατασταθεί από σύστημα ελέγχου, μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής βάσης του ΥΠΕΣ.
Επισήμανε επίσης, ότι θα καταργηθούν οι προεκλογικές διατάξεις, που αφορούσαν σε περικοπές των ΚΑΠ και ότι θα υπάρξει άμεση παρέμβαση για δανεισμό και ρύθμιση των χρεών των ΟΤΑ.
Η πλευρά της ΚΕΔΕ
Ο πρόεδρος Της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης χαρακτήρισε Πολύ σημαντική ΤΗΝ πρόταση ΓΙΑ διάλογο ΚΑΙ Συζήτηση μεταξύ κυβέρνησης ΚΑΙ αυτοδιοίκησης προσθέτοντας: «Θα είμαστε άοκνοι και με προτάσεις για να διαμορφώσουμε τις νέες συνθήκες των αλλαγών. Πάγια θέση μας είναι ότι για κάθε διάταξη, που αφορά τον θεσμό και τη λειτουργία, να ζητείται η γνώμη της Αυτοδιοίκησης ».
Η διατύπωση των θέσεων της ΚΕΔΕ ξεκινά με τα προσυνέδρια που θα κορυφωθούν στο τακτικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαΐου, όπου και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις της Αυτοδιοίκησης.
Ο κ. Πατούλης επεσήμανε το αίτημα της Αυτοδιοίκησης να προχωρήσει άμεσα το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους, έστω και με τα πεντάμηνα ενώ διευκρίνισε ότι η ΚΕΔΕ δεν διαφωνεί με τις βελτιώσεις σε ό, τι αφορά το χρονικό διάστημα των συμβάσεων και το μισθολογικό καθεστώς. Όμως, για να υλοποιηθούν οι αλλαγές -είπε- θα χρειασθεί εύλογο χρονικό διάστημα, στη διάρκεια του οποίου οι δήμοι δεν μπορούν να περιμένουν.
Επίσης, τόνισε την ανάγκη να παραμείνει η ΕΕΤΑΑ ως ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης των προγραμμάτων των δήμων, διότι μέσω της ΕΕΤΑΑ θα αποσυμφορηθούν πόροι, θα γίνουν απορροφήσεις κονδυλίων και έργα που πολλοί δήμοι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν διαφορετικά διότι δεν έχουν τον κατάλληλο μηχανισμό.
Σε ο, τι αφορά στο επισιτιστικό πρόγραμμα, σημείωσε ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι «ηγέτης» και ότι η ΚΕΔΕ εκτιμά ότι το πρόγραμμα πρέπει να το διαχειρίζονται οι ίδιοι οι δήμοι με απευθείας επίβλεψη από το υπουργείο Εσωτερικών.
Επίσης, ζήτησε να προχωρήσει άμεσα το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους, έστω και με τα πεντάμηνα, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων «Δεν διαφωνούμε με τις χρονικές και μισθολογικές βελτιώσεις, όμως μέχρι να γίνουν οι αλλαγές αυτές θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα, αλλά όμως οι δήμοι δεν μπορούν να περιμένουν ».
Τέλος ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε ως θετικές τις προγραμματικές δηλώσεις για κατάργηση του Παρατηρητηρίου, ενώ επέστησε την προσοχή στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου στο ζήτημα που αφορά σύμφωνα με τις προγραμματικές δεσμεύσεις την κατάργηση κάποιων διατάξεων των Ν. 4314 και 4316, που αφορούν μεταξύ άλλων το συμψηφισμό ληξιπρόθεσμων οφειλών των Ο.Τ.Α. και τη χρηματοδότηση του Λογαριασμού Εξυγίανσης των Δήμων.
aftodioikisi.gr
kede_panoramiki_poulakis_aftodioikisi

Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. παρουσία του εκπροσώπου του Υπουργείου Εσωτερικών Κ. Πουλάκη

Η ΚΕΔΕ επιδιώκει τη συνεργασία και το διάλογο με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού.


Στη συμφωνία ότι θα υπάρχει διάλογος και συνεργασία μεταξύ ΚΕΔΕ και υπουργείου Εσωτερικών τόσο για την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων των δήμων, όσο και για το περιεχόμενο των θεσμικών αλλαγών που δρομολογεί η νέα κυβέρνηση στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα σε ότι αφορά «Καλλικράτη»,  κατέληξε η σημερινή συζήτηση που έγινε  μία ημέρα μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και του εκπροσώπου του υπουργού Εσωτερικών Ν. Βούτση, Κώστα Πουλάκη.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του  χαρακτήρισε πάρα πολύ σημαντικό να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος μεταξύ Κυβέρνησης και Κ.Ε.Δ.Ε., εκφράζοντας τη βούληση να κατατεθούν προτάσεις από πλευράς Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, οι οποίες θα συμβάλλουν στη συν--διαμόρφωση των αλλαγών που θα προωθηθούν. Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά «πάγια θέση μας είναι ότι για κάθε διάταξη που αφορά στο θεσμό και τη λειτουργία του να ζητείται η γνώμη της Αυτοδιοίκησης».
Στο πλαίσιο αυτό ήδη η Κ.Ε.Δ.Ε. προετοιμάζει τη συνολική διαμόρφωση των θέσεων της για όλα τα ζητήματα, τα οποία θα αποτελέσουν το θέμα συζήτησης των προσυνεδριακών εκδηλώσεων που πρόκειται να ξεκινήσουν το Φεβρουάριο. Η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί το Μάιο, όπου θα διεξαχθεί το ετήσιο τακτικό συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε., όπου και θα διαμορφωθούν οι τελικές θέσεις της Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Κ. Πουλάκης παρουσίασε στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ τις προτεραιότητες του υπουργείου Εσωτερικών για την Αυτοδιοίκηση, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η νέα κυβέρνηση στους αυτοδιοικητικούς θεσμούς.
Ανέφερε ότι το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα αφορά στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τόνισε  τον ιδιαίτερο ρόλο που θα πρέπει να παίξουν οι δήμοι σε αυτήν την προσπάθεια.

Ταυτόχρονα υπογράμμισε ως πρώτιστη ανάγκη να σταθούν οι δήμοι στα πόδια τους, ανακοινώνοντας ότι το υπουργείο θα προχωρήσει άμεσα στην άρση των μνημονιακών ρυθμίσεων που κατάργησαν κάθε έννοια αυτοτέλειας τους,  όπως η άρση απολύσεων – διαθεσιμότητας, αλλά και στη ρύθμιση καυτών θεμάτων όπως η εφαρμογή αντικειμενικού συστήματος διαρκούς αξιολόγησης, η απελευθέρωση προσλήψεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ, και η εξάντληση κάθε δυνατότητας πρόσληψης με προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης.  Σε ότι αφορά στην οικονομική βιωσιμότητα των ΟΤΑ, προτεραιότητα είναι η κατάργηση του πλέγματος των σχετιζόμενων με το Παρατηρητήριο διατάξεων και αντικατάσταση με έλεγχο μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής βάσης του ΥΠΕΣ. Ανακοίνωσε επίσης την κατάργηση των διατάξεων σχετικά τις περικοπές των ΚΑΠ, άμεση παρέμβαση για το δανεισμό και τα χρέη των ΟΤΑ.

Σε ότι αφορά στον «Καλλικράτη», επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης για νέο θεσμικό πλαίσιο, με βασικά στοιχεία την χωροταξική αποκλιμάκωση, την αποκέντρωση και προσδιορισμό αρμοδιοτήτων, την επαρκή και ακριβή κατανομή πόρων, την ενίσχυση της δημοκρατικής λειτουργίας των ΟΤΑ κ.α., ζητώντας την ουσιαστική συνεργασία και τις προτάσεις της Αυτοδιοίκησης.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης, έθεσε μια σειρά από ζητήματα.
  • Ζήτησε να προχωρήσει άμεσα το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους, έστω και με τα πεντάμηνα, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων « Δεν διαφωνούμε με τις χρονικές και μισθολογικές βελτιώσεις, όμως μέχρι να γίνουν οι αλλαγές αυτές θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα, αλλά όμως οι δήμοι δεν μπορούν να περιμένουν».
  • Τόνισε την ανάγκη να παραμείνει η ΕΕΤΑΑ ως ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης προγραμμάτων των δήμων, «γιατί θα αποσυμφορήσουμε πόρους και θα γίνουν απορροφήσεις και έργα που πολλοί δήμοι δεν θα καταφέρουν να υλοποιήσουν διαφορετικά, επειδή δεν έχουν τον κατάλληλο μηχανισμό και τεχνογνωσία».
  • Σε ότι αφορά στο επισιτιστικό πρόγραμμα που υλοποιείται με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου , υπογράμμισε ότι υπάρχει «μπλέξιμο» για το ποιος είναι ο leader, σημειώνοντας παράλληλα  ότι  την ανάγκη το πρόγραμμα να το διαχειρίζονται οι δήμοι με την απευθείας επίβλεψη του υπουργείου Εσωτερικών.


  • Τέλος ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε ως θετικές τις προγραμματικές δηλώσεις για κατάργηση του Παρατηρητηρίου, ενώ επέστησε την προσοχή στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου στο ζήτημα που αφορά σύμφωνα με τις προγραμματικές δεσμεύσεις την κατάργηση κάποιων διατάξεων των Ν. 4314 και 4316, που αφορούν μεταξύ άλλων το συμψηφισμό ληξιπρόθεσμων οφειλών των Ο.Τ.Α. και τη χρηματοδότηση του Λογαριασμού Εξυγίανσης των Δήμων. 

Επτά περιφερειακές προσυνεδριακές εκδηλώσεις ενόψει του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ



Την πραγματοποίηση επτά προσυνεδριακών περιφερειακών εκδηλώσεων διαβούλευσης ενόψει του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ,  το οποίο θα πραγματοποιηθεί 7- 9 Μαΐου στη Χαλκιδική αποφάσισε το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Κατά τη διάρκειά προσυνεδριακών εκδηλώσεων θα παρουσιαστούν εισηγήσεις από τις 15 θεματικές Επιτροπές της ΚΕΔΕ - που ήδη συνεδριάζουν για το σκοπό αυτό -  με βάση τις οποίες θα διατυπωθούν οι θέσεις της ΚΕΔΕ ενόψει του συνεδρίου.
Παράλληλα ανά περιφέρεια θα συζητηθούν  τοπικά ζητήματα που απασχολούν τους  δήμους, τα οποία και  αυτά θα συμπεριληφθούν στα τελικά κείμενα των θέσεων της ΚΕΔΕ για το τακτικό συνέδριο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προσυνεδριακών εκδηλώσεων είναι το εξής:

Τέταρτη 25 Φεβρουαρίου 2015
Ηράκλειο (Ξενοδοχείο Aquila Atlantis)
Περιφέρεια Κρήτης
Επιτροπή Ανάπτυξης & Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας 
Επιτροπή Ε.Σ.Π.Α.

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015
Ξάνθη (Ξενοδοχείο Elisso Xenia)
Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας – Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης
Επιτροπή Οικονομικών των Ο.Τ.Α.

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015
Ιωάννινα (Ξενοδοχείο Du Lac)
Περιφέρειες Ηπείρου –Δυτικής Μακεδονίας
Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης
Επιτροπή Ορεινών Περιοχών
Επιτροπή Παιδείας, Θρησκευμάτων και Νεολαίας

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015
Βόλος (Ξενοδοχείο Volos Palace)
Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας –Θεσσαλίας
Επιτροπή Απασχόλησης & Κοινωνικής Οικονομίας
Επιτροπή Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015
Πειραιάς
Περιφέρειες Βορείου & Νοτίου Αιγαίου
Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης
Επιτροπή Νησιωτικής Πολιτικής
Επιτροπή Πολιτισμού και Αθλητισμού

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015
Αγρίνιο
Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδος –Ιονίων Νήσων
Επιτροπή Θεσμών και Ισότητας
Επιτροπή Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015
Λουτράκι
Περιφέρειες Αττικής – Πελοποννήσου
Επιτροπή Χωροταξίας, Υποδομών και Περιβάλλοντος
Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας

Πέμπτη –Κυριακή 7-9 Μαΐου 2015
Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο – Χαλκιδική
(Ξενοδοχείο Porto Carras)  


ΒΟΜΒΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ : ΜΕ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ




Την Άγκελα Μέρκελ, θεωρεί την πιο έξυπνη πολιτικό στην Ευρώπη ο Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Stern.

Μιλώντας για τους Γερμανούς λίγο πριν το κρίσιμο Eurogroup, δήλωσε πως «είναι καλύτεροι Ευρωπαίοι, καλύτεροι από τους Γάλλους, καλύτεροι και από εμάς τους Έλληνες». Αναφερόμενος στη Γερμανίδα καγκελάριο, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, έκανε λόγο για «την πιο έξυπνη πολιτικό στην Ευρώπη» συμπληρώνοντας «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.

Σε ότι αφορά το Γερμανό ομόλογό του, κ. Βόλφγανγκ Σόιμπλε, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε: «Είναι πιθανώς ο μόνος Ευρωπαίος πολιτικός με πνευματική υπόσταση».

Σε ότι αφορά την έντονη κριτική που δέχεται από τη Γερμανία το ελληνικό αίτημα για το κούρεμα του χρέους, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε «Εάν ένα χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί, τότε αυτό οδηγεί σε κούρεμα».

Διευκρίνισε πως για αυτό «μπορούμε να εφεύρουμε πολλές ονομασίες» τονίζοντας πως η ελληνική αλλά και η γερμανική γλώσσα «είναι ιδιαίτερα δημιουργικές».

«Είμαστε μια άπειρη κυβέρνηση και δεν πήραμε λίγο χρόνο για να συνηθίσουμε τη δουλειά των υπουργείων μας. Μιλώντας με αυστηρούς όρους, χρειαζόμαστε λίγες εβδομάδες για να διαμορφώσουμε το πρόγραμμά μας, αλλά αυτό που βλέπουμε είναι η κάνη ενός όπλου. Πηγαίνοντας από συνάντηση σε συνάντηση και μετά από άγρυπνες νύχτες, αποδεικνύεται πως η κρίση έχει δοκιμάζει την ακεραιότητα και τη ψυχή της Ευρώπης», είπε.

Σε ερώτηση για το τι περιμένει από την Μέρκελ και τον Σόιμπλε, ο κ. Βαρουφάκης έπλεξε το εγκώμιο και των δύο: «Η κ. Μέρκελ είναι η πιο έξυπνη πολιτικός της Ευρώπης. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σε αυτό. Ο κ. Σόιμπλε είναι ίσως ο μόνος Ευρωπαίος πολιτικός με πνευματική ουσία.Είναι γνήσια δεσμευμένος στην Ευρώπη. Το βασικό ζήτημα είναι το πώς θέλουμε εμείς οι ίδιοι να βγούμε από την κρίση. Αντιμετωπίζουμε ένα πολιτικό πρόβλημα. Χρειαζόμαστε περισσότερη διαβούλευση και συντονισμό. Πολλοί πολιτικοί στην Ευρώπη είναι πολύ φοβισμένοι για να βγουν από το κοπάδι».

Παράλληλα σημειώνει και ο ίδιος χτυπήθηκε από την κρίση με αποτέλεσμα να φύγει από την Ελλάδα και να διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, ενώ το 2011 δέχθηκε απειλές όταν βοηθούσε κάποιους δημοσιογράφους να αποκαλύψουν συγκεκριμένα τραπεζικά σκάνδαλα.

«Με είχαν απειλήσει τηλεφωνικά με το παιδί μου και ότι θα έπρεπε να σταματήσω την έρευνα. Δε φοβήθηκα ποτέ και δεν έμαθα ποιοι ήταν πίσω από αυτές τις απειλές», σημείωσε.

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΔΩΝΙ- ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. ΤΙ ΑΠΕΚΑΛΥΨΕ Ο ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ




Oι Γερμανοί μας δανείζουν και μας τα ξαναπαίρνουν πίσω μέσω τέτοιων συμβολαίων». Χρυσές απεδείχθησαν για τους Γερμανούς εμπειρογνώμονες και την περιβόητη την Task Force οι αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Ο πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είχε υπογράψει κατά τη διάρκεια της θητείας του χρυσή συμφωνία με την Task Force για την εκπόνηση μελετών για τις αλλαγές που θα έπρεπε να γίνουν στην ΠΦΥ και στον ΕΟΠΥΥ. Μελέτες που όμως είχε ζητήσει ταυτόχρονα από Έλληνες επιστήμονες οι οποίες βεβαίως δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ. Η συμφωνία κλείσθηκε και η Task Force εισπράττει. Μάλιστα κατά τις σχετικές αποκαλύψεις την τότε περίοδο για το χρυσό συμβόλαιο Άδωνι με τους Γερμανούς από τη εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ο κ.Γεωργιάδης εμφανίστηκε μαινόμενος κατά της εφημερίδας. Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριζε ότι πρόκειται για ανοικτό διαγωνισμό, σύμφωνα με τον οποίο, όποιος κερδίσει και εργαστεί για την ανασυγκρότηση του συστήματος θα εισπράξει και τα χρήματα. Βέβαια η αλήθεια απείχε παρασάγγας....
Η συμφωνία είχε ήδη κλειστεί και το ρευστό είχε συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Όμως αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πως η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας δε βρήκε στα συρτάρια του υπουργείου κανέναν σχέδιο δια χειρός Γερμανών και ελάχιστες πρόχειρες μελέτες.
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρει μάλιστα πως αυτά που δόθηκαν θα μπορούσαμε απλά ως χώρα να τα ζητήσουμε δωρεάν από τη Γερμανική κυβέρνηση και να μας τα δώσει.
Άγνωστο παραμένει πως θα ενεργήσει το υπουργείο Υγείας στην αποκάλυψη αυτή καθώς ο Παναγιώτης Κουρουμπλής εμφανίζεται εξαγριωμένος λέγοντας σε στενούς του συνεργάτες πως «οι Γερμανοί μας δανείζουν και μας τα ξαναπαίρνουν πίσω μέσω τέτοιων συμβολαίων.»
Να σημειωθεί πως με βάση έγγραφο που υπέγραφε ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης, είχε αποφασισθεί σε πρώτη φάση για το έργο της ΠΦΥ και του νέου ΕΟΠΥΥ να διατεθούν μόνο για την πρώτη φάση 1 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά για την όλη τεχνική υποστήριξη των Γερμανών εμπειρογνωμόνων θα δίνονταν 4,5 εκατ. ευρώ.
Από την άλλη, άλλα 10 εκατ. είχε αποφασιστεί να διοχετευθούν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Υγεία εν δράσει» πρόγραμμα που ήταν υπό τον έλεγχο Γερμανών ειδικών με επικεφαλής τον Χ.Ράιχενμπαχ.
Με βάση την απόφαση που είχε ληφθεί, τα μέλη της Task Force θα αναλάμβαναν τη «διοικητική και τεχνική υποστήριξη της Διεύθυνσης ΠΦΥ του Υ.Υ. στο πλαίσιο της υλοποίησης/εφαρμογής των τιθέμενων στόχων στο πρόγραμμα του Κυβερνητικού Εργου, καθώς και των προτεινόμενων δράσεων στο πρόγραμμα Health in Action. Το έργο προωθείται υπό τις ανωτέρω αυστηρές προϋποθέσεις και έχει διάρκεια 24 μήνες».
Η πρώτη σύμβαση που προβλέπει την πρώτη…δόση στους Γερμανούς ύψους 1 εκατ. ευρώ
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου
medispin

ΠΩΣ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ




Τις διατάξεις των άρθρων 44,45 και 46 του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος με οδηγίες για τον ορθό τρόπο εφαρμογής τους κοινοποίησε η Γενική Γραμματεία Φορολογικών Εσόδων.
Η εγκύκλιος 1044 εμπεριέχει αναλυτικές οδηγίες για τη φορολογία των νομικών προσώπων και των νομικών οντοτήτων. Ουσιαστικά, η εγκύκλιος, περιγράφει τον τρόπο φορολόγησης των επιχειρήσεων με το νέο καθεστώς που ισχύει για τα κέρδη που αποκτήθηκαν από την 1/1/2014 και τα οποία θα δηλωθούν φέτος.
Τα πρόσωπα που υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων είναι:
Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 44, 45 και 46 του νέου Κ.Φ.Ε.
1.Οι κεφαλαιουχικές εταιρείες που συστάθηκαν στην ημεδαπή ή στην αλλοδαπή
2.Οι προσωπικές εταιρείες που στάθηκαν στην ημεδαπή ή στην αλλοδαπή
3.Τα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που συστάθηκαν στην ημεδαπή ή στην αλλοδαπή και στα οποία περιλαμβάνονται και τα κάθε είδους σωματεία και ιδρύματα με εξαίρεση μόνο τα κάθε είδους έσοδα που πραγματοποιούνται κατά την επιδίωξη της εκπλήρωσης του σκοπού τους τα οποία δεν αποτελούν αντικείμενο φόρου
4. Οι συνεταιρισμοί και οι ενώσεις αυτών
5.Οι κοινωνίες αστικού δικαίου, οι αστικές κερδοσκοπικές ή μη κερδοσκοπικές εταιρείες, οι συμμετοχικές ή αφανείς εφόσον ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα,
6.   Οι κοινοπραξίες και
7. Οι λοιπές νομικές οντότητες που δεν περιλαμβάνονται σε μια από τις περιπτώσεις που προαναφέρθηκαν
Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι οδηγίες για τις επιχειρήσεις που διατηρούν έδρα στο εξωτερικό ενώ αναλυτικά περιγράφονται και τα νομικά πρόσωπα που απαλλάσσονται του φόρου.
Διάβασε την κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 44, 45 και 46 του νέου Κ.Φ.Ε. ΕΔΩ


OΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ EUROGROUP



Για παράταση του ισχύοντος προγράμματος (μνημονίου) πιέζουν οι εταίροι την κυβέρνηση, παραμερίζοντας το αίτημα για...
πρόγραμμα «γέφυρα», ενώ παροτρύνουν την Αθήνα να υποβάλει σχετικό αίτημα το αργότερο μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Εurogroup, στις 16 Φεβρουαρίου...

Σύμφωνα με πληροφορίες ζητείται από την κυβέρνηση να αποσύρει τη θέση της για ονομαστική διαγραφή του χρέους. Να δεσμευθεί επίσης σε πρωτογενή πλεονάσματα και σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, καθώς και στο ότι η χώρα θα παραμείνει στο ευρω.

Ωστόσο, το μεγάλο ζητούμενο είναι η εξεύρεση λύσης μέχρι τη Δευτέρα σχετικά με την παράταση του ισχύοντος προγράμματος, δεδομένου ότι αυτό φαίνεται αυτο είναι το μεγαλύτερο αγκάθι.

Ναυτεμπορική


Πηγή: http://vatolakkiotis.blogspot.com/2015/02/eurogroup.html#ixzz3RVJMGNGR

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΡΑΗΣΕ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ- ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΑΥΓΩΝΥΜΑ




Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΧΙΟΥ «ΚΟΡΑΗΣ»

Το  Εφορευτικό  Συμβούλιο  της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής  Βιβλιοθήκης  Χίου   «Κοραής» στο πλαίσιο του προγράμματος περιπατητικών διαδρομών σε μονοπάτια παράδοσης, Ιστορίας και πολιτισμού, σας προσκαλεί στην πεζοπορική  ιστορική περιήγηση, που θα γίνει την Κυριακή  15 Φεβρουαρίου 2015, με την καθοδήγηση του Γιώργου Χαλάτση, στη διαδρομή Αυγώνυμα - Νέα Μονή - Καρυές.

Η Νέα Μονή αποτελεί το θρησκευτικό και γεωγραφικό κέντρο του νησιού, καθώς και κέντρο δικτύου μονοπατιών, που ξεκινούσαν από τα γύρω χωριά και την πόλη. Αρκετά απ’ αυτά τα μονοπάτια των προσκυνητών σώζονται μέχρι σήμερα. Τα πλησιέστερα χωριά στο μοναστήρι είναι τα Αυγώνυμα (αρχιτεκτονικό κόσμημα) και οι Καρυές (στενά συνδεδεμένες με την ίδρυσή του) που θα αποτελέσουν την αφετηρία και το τέρμα, αντίστοιχα της διαδρομής. Ξεκινάμε από τα Αυγώνυμα και βαδίζοντας σε παλιό μονοπάτι φτάνουμε στο διάσελο του Προβατά και από εκεί, μέσω υπέροχου παλιού πετρόχτιστου δρόμου (4,5 χλμ) στη Νέα Μονή. Περνώντας, στη συνέχεια, από το εκκλησάκι του Αγ. Αντωνίου φτάνουμε στο προσκυνητάρι του Αγ. Μάρκου και κατηφορίζοντας, μέσα στο δάσος, το παλιό μονοπάτι Αυγωνύμων-Καρυών καταλήγουμε στο κλειστό λατομείο. Τερματίζουμε στις Καρυές βαδίζοντας σε πετρόχτιστο τμήμα (1χλμ. περίπου) της ιστορικής αυτής διαδρομής. Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 9,5 χλμ. περίπου και απαιτούνται 3,5 ώρες πορείας.

Εκκίνηση  με λεωφορεία από τη συμβολή των οδών Νεοφύτου Βάμβα και Λεωφόρο Αιγαίου (καφετέρια Flocafe), στις 8:30 π.μ.

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail της Βιβλιοθήκης: info@koraeslibrary.gr  ή  στο τηλ. 22710-44246 (εσωτ. 2)  μέχρι την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου  2015.


Χρίστος Στεργ. Μπελλές, Πρόεδρος



ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ-ΚΑΝΟΝΕΣ-ΟΔΗΓΙΕΣ

   
1.      Η διαδρομή έχει συνολικό μήκος 9,5 χλμ. και ο χρόνος που απαιτείται είναι περίπου 3,5 ώρες. Χαρακτηρίζεται δύσκολη και δεν συστήνεται σε αρχάριους. Τα μονοπάτια είναι καθαρά, αλλά κατά διαστήματα κινούνται σε ανώμαλο πετρώδες έδαφος και απαιτείται εμπειρία σε τέτοιο πεδίο.

2.      Εναλλακτικά υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσει κάποιος από την Νέα Μονή (περίπου από την μέση της διαδρομής), κάτι που πρέπει να δηλωθεί για τον καλύτερο οργανωτικό σχεδιασμό.


3 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ

Σας ενημερώνουμε ότι με την έναρξη των διαδικασιών κοινοβουλευτικού ελέγχου κατατέθηκαν σήμερα από τον Βουλευτή Χίου της Νέας Δημοκρατίας προς τους αρμόδιους Υπουργούς 3 ερωτήσεις και μία αναφορά.  Αναλυτικότερα κατατέθηκαν:
 
3 ερωτήσεις και 1 αναφορά από τον Ν. Μηταράκη
1. Η με Αριθμό Πρωτοκόλλου 1/11.2.2015 Ερώτηση σχετικά με την ολοκλήρωση των ενεργειών για την ενίσχυση με προσωπικό των Δήμων Ψαρών & Οινουσσών. Δείτε εδώ >>
2. Η με Αριθμό Πρωτοκόλλου 2/11.2.2015 Ερώτηση σχετικά με την ανάγκη διόρθωσης του τηλεοπτικού χάρτη, ώστε οι κάτοικοι όλων των νήσων του Βορείου Αιγαίου να έχουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα όλων των περιφερειακών σταθμών του Βορείου Αιγαίο.Δείτε εδώ >>
3. Η με Αριθμό Πρωτοκόλλου 3/11.2.2015 Ερώτηση σχετικά το Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών στον όρμο Λιμνιών Βολισσού, Χίου, την ανάγκη τροποποίησης της χωροθέτησης του έργου, ώστε να συμπεριλάβει και τα νέα απαραίτητα λιμενικά έργα, καθώς και τη λήψη μέριμνας για τη χρηματοδότησή τους. Δείτε εδώ >>
4. Αναφορά, η οποία θα ανακοινωθεί στην πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής και μέσω της οποίας προτείνεται η έκδοση γραμματοσήμων προς τιμήν των Εθνικών Ευεργετών, μεταξύ των οποίων και ο μέγας Ευεργέτης Ζώρζης Δρομοκαΐτης, εκ Χίου.