Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς στην αγορά παιχνιδιών

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς στην αγορά παιχνιδιών


Εκατομμύρια ευρώ θα δαπανηθούν και φέτος από τους Έλληνες γονείς για την αγορά παιχνιδιών ενόψει των Χριστουγέννων και τής Πρωτοχρονιάς, αλλά τα χρήματα αυτά δεν θα διατεθούν πάντα για σωστές επιλογές, σε σχέση τόσο με την ασφάλεια των παιδιών, όσο και με τον χαρακτήρα τους, όπως προκύπτει από σημερινή ανακοίνωση του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ).

Σύμφωνα με το ΚΕΠΚΑ, επειδή τα δείγματα παιχνιδιών, στα οποία διενεργούνται οι απαραίτητοι έλεγχοι και δοκιμές, είναι ελάχιστα σε σχέση με τον συνολικό αριθμό όσων κυκλοφορούν στην αγορά, οι γονείς πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, στις αναγραφόμενες ενδείξεις επί των συσκευασιών τους. Μεταξύ άλλων επιβάλλεται να ελέγχουν αν στη συσκευασία αναγράφονται τα στοιχεία του κατασκευαστή, του εντολοδόχου του ή του εισαγωγέα του παιχνιδιού, να ενημερώνονται για το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο αποφεύγοντας όσα περιέχουν PVC ή φθαλικά και να προσέχουν αν φέρει στη συσκευασία του την ένδειξη “CE” (σήμερα όλα τα παιχνίδια που κυκλοφορούν στην ΕΕ, θα πρέπει να φέρουν την ένδειξη “CE”, κατά τρόπο ορατό και ανεξίτηλο).

Προσοχή στο χρόνο ενασχόλησης με ηλεκτρονικά παιχνίδια

Όσον αφορά τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, που συχνά έχουν βίαιο περιεχόμενο, το ΚΕΠΚΑ σημειώνει ότι παρότι η τιμή τους είναι υψηλή και υπάρχει ένδειξη ότι επιτρέπεται η αγορά μόνο σε ενηλίκους, πολλά παιδιά πείθουν τους γονείς τους να τους τα αγοράσουν. "Οι γονείς πρέπει να γνωρίζουμε ότι η παρατεταμένη ενασχόληση με τέτοιου είδους παιχνίδια δημιουργεί σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας και επηρεάζει, με αρνητικό τρόπο, τη συμπεριφορά, τις δραστηριότητες, τον τρόπο σκέψης και τη λειτουργία των παιδιών μας. Η πολύωρη χρήση τέτοιων παιχνιδιών μπορεί να προκαλέσει στα παιδιά δυσλειτουργίες όπως απαθές και νωχελικό βλέμμα, νευρικότητα και υπερκινητικότητα. Γι' αυτό ελέγχουμε το συνολικό χρόνο ενασχόλησης των παιδιών μας, με τα παιχνίδια αυτά και παρακολουθούμε, αν είναι δυνατόν τον τρόπο χρήσης τους από τα παιδιά, για να διαπιστώσουμε αν αποκομίζουν κάποιο όφελος ή το αντίθετο" υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΚΕΠΚΑ.

Ενημερώστε τα παιδιά για τον τρόπο λειτουργίας των διαφημίσεων

Στην ίδια ανακοίνωση το ΚΕΠΚΑ συνιστά στους γονείς να ενημερώσουν τα παιδιά τους για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η διαφήμιση. "Τα παιδιά είναι οι πιο άπειροι από όλους τους καταναλωτές, διαθέτουν ελάχιστα και ζητούν περισσότερα. Είναι οι πιο κατάλληλοι για να επηρεασθούν από τις διαφημίσεις, που κυριολεκτικά τα βομβαρδίζουν τις γιορτινές μέρες. Ως γονείς μπορούμε να εξηγήσουμε στα παιδιά τις χρησιμοποιούμενες διαφημιστικές μεθόδους: να δείξουμε την επίδραση της μουσικής υπόκρουσης, κλείνοντας τελείως τον ήχο, στην τηλεόραση. Να δείξουμε πως ο ειδικός φωτισμός και τα κοντινά πλάνα υπερβάλλουν το μέγεθος, και την εμφάνιση του προϊόντος. Γι’ αυτό, μερικά παιχνίδια δεν είναι τόσο λαμπερά ή τόσο μεγάλα όσο τα βλέπουμε, στη διαφήμιση" επισημαίνει το ΚΕΠΚΑ και προσθέτει: "Να δείξουμε στα παιδιά την αληθινή σημασία των λέξεων: Τα παιδιά έχουν την τάση να πιστεύουν ό,τι βλέπουν: Μια μάρκα προϊόντος είναι η "καλύτερη", η "γλυκύτερη", η "ταχύτερη". Θα πρέπει να δώσουμε να καταλάβουν τις πραγματικές διαστάσεις των λέξεων, χωρίς υπερβολές" επισημαίνει το Κέντρο.


zougla.gr

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΣΕ 13.500 ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ " ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ "

Η πρόσθετη αυτή πίστωση αναμένεται να καλύψει τις μέχρι σήμερα υποχρεώσεις προς τους υπόλοιπους δικαιούχους του προγράμματος που έχουν υλοποιήσει τις σχετικές παρεμβάσεις.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κώστας Σκρέκας ενέκρινε και υπέγραψε στις 19/11/2014 τη διάθεση πρόσθετης πίστωσης ύψους 89εκ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας.
Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», η πρόσθετη αυτή πίστωση αναμένεται να καλύψει τις μέχρι σήμερα υποχρεώσεις προς τους υπόλοιπους δικαιούχους του προγράμματος που έχουν υλοποιήσει τις σχετικές παρεμβάσεις. Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν άμεσα περίπου 13.500 νοικοκυριά.


newsit.gr

ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ… ΤΟΥΡΚΩΝ!

BOMB IT Αφήνουμε το Αιγαίο στα χέρια… Τούρκων!

Είναι τραγικό να παραδεχτούμε ότι αφήνουμε το Αιγαίο να χαθεί, ότι το εγκαταλείπουμε και πως ανεχόμαστε την πλήρη αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος χωρίς αντιδράσεις. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει και οφείλουμε να το αποτρέψουμε...
Της Μαρίας Γιαχνάκη
Ίσως, αν γνωρίζαμε τα πραγματικά γεγονότα έτσι όπως τα σχεδιάζουν κάποιοι πολιτικοί «αφιερωμένοι» σε ξένα συστήματα, να αντιδρούσαμε και διαφορετικά σαν λαός... Δυστυχώς, αυτά ποτέ δεν γίνονται φανερά κι επίσημα, παρά μόνο με την υλοποίησή τους. Τότε, βέβαια, είναι αργά και όταν κάποτε μάθουμε τι έχει συμβεί, τι μας έχουν «αρπάξει» και πώς δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα...
Το Newsbomb.gr παρουσιάζει το πόσο μεθοδικά και διαδοχικά γίνονται όλες οι κινήσεις για τον αφελληνισμό του Αιγαίου.
Πόσο μοιραίες εμφανίζονται οι κινήσεις της σημερινής ηγεσίας της χώρας και των κρίσιμων υπουργείων, που πολύ απλά ακολουθούν πιστά την τακτική προηγούμενων ηγεσιών. Πόσο προσπαθούν να φιμώσουν τους ένστολους που έχουν την τύχη της χώρας στα χέρια τους, αν και γνωρίζουν καλά τα σχέδια του αφελληνισμού γιατί πολύ απλά τα βιώνουν, τα φωνάζουν, τα γράφουν, αλλά είναι τόσο ισχυρό το σύστημα που στο τέλος οι περισσότεροι παραιτούνται.
Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε μετά από το ξεσκέπασμα του Newsbomb των χειρισμών κυβερνητικών στελεχών για τα εθνικά θέματα. Έρευνες και στοιχεία από στρατιωτικούς, ναυάρχους και γνώστες του τι συμβαίνει στο Αιγαίο φτάνουν συνεχώς στα χέρια μας. Στοιχεία που θα σας γνωστοποιούμε με αφορμή την έρευνα που κάνουμε για τις ακριτικές μας περιοχές και κυρίως αυτές που οι Τούρκοι διεκδικούν δίνοντάς την υπόσχεση ότι δεν θα μείνει τίποτα στο «συρτάρι».
Πριν από λίγες μέρες, δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (C 400/4/13-11-2014) η προκήρυξη της ελληνικής κυβέρνησης για το δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων 20 οικοπέδων στο Ιόνιο Πέλαγος και νοτίως της Κρήτης. Οκτώ στο δυτικό Ιόνιο (δυτικά των Επτανήσων), δύο στον Κυπαρισσιακό κόλπο, ένα στο Μεσσηνιακό και Λακωνικό και εννέα νοτίως της Κρήτης.
Πριν, μάλιστα, από ένα μήνα είχε προηγηθεί η Κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και εταιρειών για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή ΚΑΤΑΚΟΛΟ Ν.4298/2014 (ΦΕΚ 220 Α/3-10-2014) και η Κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και εταιρειών για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή Πατραϊκός κόλπος (δυτικά) Ν.4299/2014 (ΦΕΚ 221 Α/3-10-2014).
Όπως αντιλαμβάνεστε υπάρχει μια στροφή για τις έρευνες των υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα μάλιστα με τα όσα έγραψε στην έρευνά του, ο υποναύαρχος του Λιμενικού Σώματος, Νικόλαος Παπανικολόπουλος. Στην έρευνα αυτή αναφέρει τα μελανά σημεία των συμφωνιών για τη ξενόδουλη οικονομική και εξωτερική πολιτική που επιβάλλεται στην πατρίδα μας, με εντολές της Δύσης.
Μήπως άραγε, αυτή η ίδια πολιτική είναι που μας κάνει να «γυρίζουμε πλάτη» στο Αιγαίο μας και να ατενίζουμε μόνο δυτικά, στο Ιόνιο;
Μια μάτια στα εδώ και χρόνια τεκταινόμενα ίσως μας δώσει την απάντηση.
Στις 23 Δεκεμβρίου 1969, το Ελληνικό Δημόσιο και η Αμερικανική εταιρεία Oceanic Exploration Company, μετά από πολύμηνες προκαταρκτικές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις και με βάση τις διατάξεις του άρθρου 5 του τότε ισχύοντος νόμου 3948/1959 «Περί αναζητήσεως, ερεύνης και εκμεταλλεύσεως υδρογονανθράκων», υπέγραψαν Σύμβαση για την παραχώρηση των σχετικών δικαιωμάτων στο Θρακικό Πέλαγος.
Η Σύμβαση επικυρώθηκε με το Ν.Δ 462/1969 (ΦΕΚ 67Α/21-3-1970) και περιελάμβανε όλο το Θρακικό πέλαγος με τη Θάσο, τη Σαμοθράκη και τη Ζουράφα.
Οι περιοχές αποτυπώθηκαν, ως αναπόσπαστο μέρος της Σύμβασης, στο ναυτικό χάρτη αριθ.1086 του Βρετανικού Ναυαρχείου.
Το καλοκαίρι του 1975, ακριβώς ένα χρόνο μετά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο και συνάμα την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ακυρώνεται η Σύμβαση του 1969 και συνομολογείται νέα (14-6-1975) η οποία δεν αναφέρεται πλέον στο Θρακικό αλλά, … «εις συγκεκριμένην θαλάσσιαν περιοχήν του Θρακικού, Δυτικώς της νήσου Θάσου γνωστήν ως ‘’Ανακάλυψις ΠΡΙΝΟΣ’’» …
Η νέα Σύμβαση επικυρώθηκε με το Νόμο 98/1975 (ΦΕΚ 161Α/1-8-1975).
Το παρακάτω κείμενο είναι απόσπασμα από την εφημερίδα της Κυβερνήσεως συνέχεια του προοιμίου αυτής της Σύμβασης.
«… ΔΟΘΕΝΤΟΣ ότι το Ελληνικόν Δημόσιον θεωρεί ότι η ανακάλυψις πετρελαίου εν Ελλάδι ενέχει μεγάλην σπουδαιότητα και σημασία δια την οικονομικήν και κοινωνικήν ανάπτυξιν της χώρας και ΔΟΘΕΝΤΟΣ ότι το Ελληνικόν Δημόσιον εν όψει της αποκαταστάσεως της δημοκρατικής νομιμότητος εις την χώραν … συνεφώνησαν, όπως συνομολογήσουν νέαν Σύμβασιν εις αντικατάστασιν της Συμβάσεως Παραχωρήσεως».
Το 1977 υπογράφεται το «Πρωτόκολλο της Βέρνης» μεταξύ Καραμανλή και Ντεμιρέλ, που προβλέπει αμοιβαία αποχή Ελλάδας και Τουρκίας από έρευνες στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου πέρα από τα έξι μίλια των χωρικών τους υδάτων.
Το 1991, πριν από την επίσκεψη του Μπους σε Αθήνα και Άγκυρα, ο αρχηγός του τουρκικού στόλου ναύαρχος, Ιλφάν Τινάζ αμφισβητεί ευθέως την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, ισχυριζόμενος δημοσίως ότι βραχονησίδες του Αιγαίου δεν είναι ελληνικό έδαφος.
Τη διετία 1994-1995, με πρωτοβουλία του τότε υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Μανώλη Μπεντενιώτη, ξεκίνησε ένα πρόγραμμα για την επιδότηση και την ενθάρρυνση του εποικισμού ακατοίκητων νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο.
Το πρόγραμμα προέβλεπε μικρές παρεμβάσεις (ένα εκκλησάκι, έναν ιστό σημαίας, μια δεξαμενή υδάτων και ένα μικρό λιμανάκι), με ταυτόχρονη στήριξη της χλωρίδας και της πανίδας. Το πρόγραμμα διεκόπη αιφνιδιαστικά και οριστικά από τη νέα Κυβέρνηση (Ιανουάριος 1996). Αυτό ίσως ήταν κι ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα. Αμέσως μετά ακολούθησαν τα Ίμια αλλά και ο λάθος χειρισμός των κυβερνήσεων για νησιά, όπως η Στρογγύλη που δεν αφήνουν να φανούν τα ελληνικά εθνικά εμβλήματα πάνω της. Ακριβώς γιατί το πρόγραμμα Μπετενιώτη κατακρεουργήθηκε. Μόνο έτσι θα μπορούσαν να βάλουν πόδι στις ελληνικές βραχονησίδες.
vraxios
Το 1996, οι Τούρκοι, αρχίζοντας από τις πέραν πάσης αμφισβητήσεως Ελληνικές βραχονησίδες Ίμια, δημιουργούν τη θεωρία των «γκρίζων ζωνών», γκριζάροντας το μισό Αιγαίο.
Την ίδια χρονιά εκδίδεται για τις ανάγκες της Δημόσιας εκπαίδευσης το βιβλίο τουρκικής Ιστορίας «Τα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο – Ege Denizinde Turk Haklari» του Μεχμέτ Σακά. Στη σελίδα 19 γράφει: «Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή».
Το 1997 υπογράφεται η «Συμφωνία της Μαδρίτης», μεταξύ Σημίτη και Ντεμιρέλ. Ένα κείμενο όπου για πρώτη φορά γίνεται αναφορά σε ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο.
Το 1999 στη Σύνοδο υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον (Απρίλιος 1999) με την επικύρωση της νέας δομής του ΝΑΤΟ καταργούνται τα εθνικά όρια ευθύνης των κρατών – μελών και καθιερώνεται ο ενιαίος αμυντικός χώρος στα όρια της συμμαχίας.
Προφανώς, στα πλαίσια αυτά με το Π.Δ 242/1999 – άρθρο 1- (ΦΕΚ 201 Α/30-9-1999) η φύλαξη των θαλασσίων συνόρων περνά από το Πολεμικό Ναυτικό στο Λιμενικό Σώμα.
Το 2001 κυκλοφορεί το βιβλίο «Στρατηγικό Βάθος – Strategic Derinlik» του Αχμέτ Νταβούτογλου με πλήρη αμφισβήτηση των δικαιωμάτων της Ελλάδος στο Αιγαίο.
Το 2004, από τους καθηγητές Sertac Baseren και Ali Kouroumahmout του Πανεπιστήμιου της Άγκυρας (έδρα Διεθνών Σχέσεων) εκπονείται μελέτη με τίτλο «Οι γκρίζες περιοχές στο Αιγαίο, τα ξεχασμένα τουρκικά νησιά».
Το 2010, ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων Τουρκίας – Ε.Ε, Εγκεµέν Μπαγίς, σε αλλεπάλληλες συνεντεύξεις του (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 17-10-2010, ΤΑ ΝΕΑ 18-11-2010 και ΣΗΜΕΡΙΝΗ 12-12-2010) προτείνει ανοιχτά τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.
Το 2011, στην εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ» (αριθ. φύλλου 11187/20-8-2011 σελ.19) δημοσιεύεται άρθρο του δικηγόρου Νάσου Θεοδωρίδη με τίτλο «Η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου ως η μόνη θετική προοπτική για την Ειρήνη».
Μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Με μια ματιά στο χάρτη μπορεί κανείς να καταλάβει ότι μια μονόπλευρη και ολοκληρωτική ηγεμονία, δηλαδή της ελληνικής άρχουσας τάξης στο Αιγαίο δεν στηρίζεται σε κανένα δίκαιο.
Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει. Αυτό είναι δεδομένο, λογικό και αναπόφευκτο. Το Αιγαίο δεν είναι ελληνική λίμνη, αλλά μια διεθνής θάλασσα που απλώς τυχαίνει να περιλαμβάνει έναν μεγάλο αριθμό ελληνικών νησιών, χωρίς αυτό να δίνει κάποιο ιδιαίτερο προνόμιο στην ελληνική πλευρά να κυριαρχεί εξ ορισμού».
vraxonisides2
Το 2013, σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, διαπράττονται στο Αιγαίο 401 παραβιάσεις των Εθνικών Χωρικών μας Υδάτων από το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό και την Τουρκική Ακτοφυλακή, έναντι 90 παραβιάσεων το 2009.
Επί σειρά ετών, το κράτος διέθετε εκατομμύρια ευρώ για την «επιδότηση» υπερήλικων πλοίων που εξυπηρετούσαν «άγονες γραμμές», ενώ θα μπορούσε να διέθετε το ίδιο ή και μικρότερο ποσό για την «επιδότηση» ναυπήγησης νέων και σύγχρονων ακτοπλοϊκών πλοίων.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες και επελθούσης της οικονομικής κρίσης, τα ακτοπλοϊκά πλοία μειώθηκαν και το ακτοπλοϊκό συγκοινωνιακό δίκτυο συρρικνώθηκε.
Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του ΒΑ Αιγαίου στο οποίο δραστηριοποιούντο τέσσερις εταιρείες (ΔΑΝΕ, ΝΕΛ, ΣΑΟΣ, G.A. FERRIES) με περισσότερα από 25 πλοία και σήμερα από όλα αυτά έχει μείνει εν ενεργεία μόνο ένα, της ΣΑΟΣ.
vraxonisides
Σήμερα ο ταξιδιώτης από την Περιφέρεια ΑΜΘ πηγαίνει στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου πιο εύκολα μέσω Τουρκίας παρά μέσω Αιγαίου.
Έτσι, σιγά-σιγά και μεθοδικά, συνεχίζεται και στην κρίσιμη περίοδο (2009-2014) της πολιτικοοικονομικής κρίσης και των Μνημονίων, η στροφή της πατρίδας μας στα Δυτικά.
Συνεχίζουμε να εγκαταλείπουμε ποικιλοτρόπως το Αιγαίο μας, στρεφόμενοι στα νερά του Ιονίου.
Όλοι καταλαβαίνουμε πια γιατί συμβαίνει αυτό.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/526656/afinoyme-to-aigaio-sta-xeria-allon#ixzz3KHalJfLQ

Απαραίτητη η κινητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών Ένας άλλος δρόμος είναι εφικτός. Εξαρτάται από όλους!



Τη σημερινή μέρα της απεργίας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι Οικολόγοι Πράσινοι απευθύνουν κάλεσμα ενεργοποίησης και κινητοποίησης στους πολίτες της χώρας. 
Οι κυβερνητικές επιλογές και οι πιέσεις της τρόικας δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν αν δεν σηκωθούμε όλοι μας, όχι μόνο από τους καναπέδες όπως λέγαμε πριν λίγα χρόνια, αλλά και από όποιες σκληρές καρέκλες μας έχει οδηγήσει η κρίση. Απαιτείται μαζική κινητοποίηση και ενεργοποίηση, μέσα από συλλογικούς φορείς, κινήματα και εναλλακτικές δράσεις.
Οι πολιτικές λιτότητας, οι φοροεπιδρομές, η ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος, η κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, της κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας, αλλά και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των συλλογικών αγαθών και η καταστροφή του περιβάλλοντος των οικοσυστημάτων δεν θα ανατραπούν αν οι πολίτες, η κοινωνία δεν λειτουργήσει συλλογικά και εναλλακτικά.
Ένας άλλος δρόμος για την Ελλάδα, ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός!. Αλλά εξαρτάται από όλους!.
Στην πορεία αυτή, Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, σύμφωνα και με τις πολιτικές αποφάσεις του πρόσφατου Συνεδρίου τους, καλούν τους ενεργούς πολίτες και τις συλλογικότητες που έλκονται από τις πράσινες προτάσεις να συμμετάσχουν στο Δίκτυο Εναλλακτικής Διακυβέρνησης για τη Βιωσιμότητα ώστε να οργανωθεί η διαβούλευση με στόχο τη διαμόρφωση ενός συνολικού εναλλακτικού σχεδίου, που θα δίνει την ελπίδα για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τις μνημονιακές πολιτικές.

Συνάντηση ΔΗΜΑΡ – Οικολόγων Πράσινων



Αντιπροσωπείες των κομμάτων της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Οικολόγων Πράσινων συναντήθηκαν με σκοπό την δρομολόγηση πολιτικού διαλόγου για τα καυτά οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα που απασχολούν τη χώρα. Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς της ΔΗΜΑΡ ο Γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Στέφανος Μανίκας και από πλευράς των Οικολόγων Πράσινων ο συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας Γιάννης Τσιρώνης, η συνεκπρόσωπος Τύπου Χριστίνα Ευθυμιάτου και το μέλος της ΕΓ Κώστας Λουκέρης.
Στη συνάντηση έγινε αμοιβαία ενημέρωση για τις πρόσφατες αποφάσεις των συλλογικών οργάνων των δύο κομμάτων για την πολιτική συγκυρία και τη στάση τους ενόψει των επερχόμενων εκλογών. Συμφωνήθηκε ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και τη διαμόρφωση εναλλακτικής,  προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. Σε αυτήν την κατεύθυνση οι αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων συμφώνησαν στην αναζήτηση προγραμματικών συγκλίσεων που μπορούν να εκφραστούν και να υλοποιηθούν από δυνάμεις των οποίων οι αρχές και οι θέσεις βρίσκονται στον αντίποδα των κυβερνητικών επιλογών. Με στόχο μια στρατηγική αντιμετώπισης των κρίσιμων προβλημάτων της χώρας,  με εργαλεία την εμβάθυνση της δημοκρατίας, την κοινωνική συνοχή, την προστασία του περιβάλλοντος, την ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνεργασίας και απώτερο σκοπό την βιώσιμη ανάπτυξη και την ευημερία.
Ο διάλογος βάσει μιας συγκεκριμένης προγραμματικής ατζέντας θα προκύψει μέσα από διαδικασίες κοινής πολιτικής δράσης στην κοινωνία και την ενεργοποίηση του Δικτύου Εναλλακτικής Διακυβέρνησης, στο οποίο συμμετέχουν και τα δύο κόμματα.

Αποδοχή του αιτήματος της Κ.Ε.Δ.Ε. για παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτημάτων στα Μέτρα 321 και 322 του Προγράμματος « Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2007-2013» .



Μετά από αίτημα που διατύπωσε η Κ.Ε.Δ.Ε. μέσω του Προέδρου της Γ. Πατούλη προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Π. Κουκουλόπουλο, δόθηκε παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτημάτων στα Μέτρα 321 και 322 του Προγράμματος « Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2007-2013».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα και τα Μέτρα απευθύνονται σε δικαιούχους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού για περιοχές οι οποίες δεν ανήκουν στον αστικό ιστό, αφορά δηλαδή αποκλειστικά Δήμους περιφερειακούς . Η πλειοψηφία των Δήμων αυτών είναι σήμερα υπο-στελεχωμένη όσον αφορά την Τεχνική Υπηρεσία  και το συγκεκριμένο πρόγραμμα απαιτεί την εκπόνηση μελετών και ενεργειών,  που αδυνατούν οι Δήμοι να ολοκληρώσουν εντός της αρχικής προθεσμίας που απαιτείτο.
Η παράταση κατά τρεις εβδομάδες της καταληκτικής ημερομηνίας δίνει λύση στο πρόβλημα και θα επιτρέψει στους Δήμους να συμμετάσχουν στο σημαντικό αυτό πρόγραμμα, που χρηματοδοτεί σημαντικά έργα για τις τοπικές κοινωνίες.
Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:

« Θέλω να ευχαριστήσω τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Π. Κουκουλόπουλο για την άμεση και θετική ανταπόκρισή του στο αίτημα που διατυπώσαμε ως Κ.Ε.Δ.Ε., να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτημάτων σε ένα Πρόγραμμα που αφορά κυρίως αγροτικούς- περιφερειακούς Δήμους. Πλέον με την παράταση αυτή «λύνονται τα χέρια» των συγκεκριμένων Ο.Τ.Α. και μπορούν να προγραμματίσουν με άνεση και να διεκδικήσουν μέσα από το Πρόγραμμα « Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2007-2013»,  την απαραίτητη χρηματοδότηση για έργα χρήσιμα στις τοπικές τους κοινωνίες».

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΧΙΟΥ

ΠΡΟΒΟΛΕΣ  ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου σε συνεργασία με το AegeanDocs  διοργανώνει διήμερο προβολών 29-30 Νοεμβρίου στον Πολιτιστικό Χώρο Αμάντου 26 (Φωτογραφική Λέσχη Χίου, όπισθεν Μητρόπολης). Θα προβληθούν βραβευμένα ντοκιμαντέρ από το 2ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Βορείου Αιγαίου που διεξήχθη το Σεπτέμβριο 2014.
Πρόγραμμα προβολών:
Σαββατο 29 Νοε   Ωρα Εναρξης: 20.00
Το Πρώτο Βήμα  σκην: Αφροδίτη Ταυρή/ Ελλάδα/ 41΄
(Βραβείο  Πρωτοεμφανιζόμενου  Σκηνοθέτη)
Halleluyah   σκην: Angelique Muller/  Μάλτα/ 9΄
(Διάκριση Πρωτοεμφανιζόμενου  Σκηνοθέτη)
Τhe Instrument of Himmler   σκην: Heikki Hutu Hitunen/  Φιλανδία/ 56΄
(Ειδική  Μνεία  Ιστορικού  Ντοκιμαντέρ)  

  Κυριακη 30 Νοε   Ωρα Εναρξης: 20.00
Μη Διακόπτετε τα Μαθήματα σκην: Ελίνας  Χατζηπαπά/  Ελλάδα/ 12΄
(Διάκριση  Πρωτοεμφανιζόμενου  Σκηνοθέτη)
Steicy   σκην: Ελισάβετ  Χατζηχαραλάμπους / Ελλάδα/ 23΄
(Ειδική  Μνεία  Πρωτοεμφανιζόμενου  Σκηνοθέτη)
The Mulberry House   σκην: Sara Ishac/ Μ.Βρετανία, Συρία, Υεμένη/ 64΄

(Διάκριση  Πολιτικού  Ντοκιμαντέρ)

Kαλοστημένη “ροζ” απάτη με έδρα το Κολωνάκι – «Φούσκωναν» λογαριασμούς τηλεφώνων


Έψαχναν για αχαλίνωτο σεξ με γυναίκες της διπλανής πόρτας που δεν έχουν ταμπού και ντροπές στο κρεβάτι και τελικά βρέθηκαν να είναι χρεωμένοι εκατοντάδες ακόμα και χιλιάδες ευρώ στο κινητό τους τηλέφωνο, καθώς είχαν πέσει θύματα απάτης. Ο λόγος για την αποκάλυψη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για εταιρεία παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών, η οποία έστελνε φωτογραφίες γυναικών σε καυτές πόζες, συνοδευόμενες από μηνύματα του τύπου: “..είμαι γειτόνισσά σου και σε βλέπω καθημερινά ο άντρας μου θα λείπει καιρό από το σπίτι για δουλειές και θα ήθελα να περάσουμε βραδιές με αχαλίνωτο και χωρίς όρια σεξ. Περιμένω μήνυμα σου.” Δεκάδες πολίτες έπεσαν θύματα αυτής της απάτης και τελικά όχι μόνο δεν είχαν βραδιές με αχαλίνωτο σεξ, αλλά βρέθηκαν να χρωστούν εκατοντάδες ευρώ στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που είχαν σύνδεση, καθώς οι απατεώνες είχαν φροντίσει να φορτώσουν το λογαριασμό τους με διπλές και τριπλές χρεώσεις. Η απάτη αποκαλύφθηκε από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έπειτα από απανωτές καταγγελίες πολιτών που τους ήλθε ο “ουρανός στο κεφάλι”, όταν έπιασαν στα χέρια τους το λογαριασμό του κινητού τους. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, η συγκεκριμένη εταιρεία που έχει έδρα το εξωτερικό και παράρτημα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην οδό Ηροδότου στο Κολωνάκι, είχε αγοράσει με νόμιμο τρόπο τηλεφωνικές γραμμές από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, χωρίς βέβαια οι συγκεκριμένοι νόμιμοι πάροχοι να γνωρίζουν την δραστηριότητα της εταιρείας.

aftodioikisi.gr

Ελληνικό νησί 65 στρεμμάτων πωλείται μόλις 12 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο!


Ένα ακόμη ελληνικό νησί βγαίνει προς πώληση σε γνωστές ιστοσελίδες που αναζητούν επενδυτές που θα θελήσουν να αγοράσουν έναν «παράδεισο» του Αιγαίου. Ο λόγος για τη «μικρή Λέσβο», το νησάκι που είναι γνωστό ως Πάμφιλος και το οποίο βρίσκεται απέναντι από το χωριό Πάμφιλα και έχει έκταση 65 στρεμμάτων.Σύμφωνα με το imerisia.gr, η γνωστή μεσιτική εταιρεία Βλάντι Ιδιωτικά νησιά έβαλε αγγελία για το συγκεκριμένο νησάκι το οποίο έχει τιμή πώλησης τα 800.000 ευρώ. «Είναι ένα πολύ ξεχωριστό νησί. Τα νερά του είναι καθαρά και ήρεμα. Γλυκό νερό μπορεί να εξασφαλιστεί με τη δημιουργία εγκαταστάσεων συλλογής του βρόχινου νερού ή με σύστημα αφαλάτωσης »διευκρινίζει μιλώντας στην εφημερίδα η Σαμπίν Ρόλινγκερ, εκπρόσωπος του μεσιτικού γραφείου. Η νησίδα βρίσκεται απέναντι από το χωριό Πάμφιλα, σε απόσταση μόλις 200 μέτρων, και προς το παρόν δεν κατοικείται. Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται στην αγγελία, μπορεί να εξασφαλιστεί οικοδομική άδεια για τον αγοραστή που θα θελήσει να δημιουργήσει εκεί το εξοχικό του. Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα lesvosnews.net: «Ενα ιδιωτικό νησί δίπλα στις ακτές ενός από τα ομορφότερα νησιά της Μεσογείου βγαίνει για πρώτη φορά προς πώληση, δίπλα στο ελληνικό νησί της Λέσβου και αμέσως βόρεια της πρωτεύουσας Μυτιλήνης. Δεν υπάρχει εξασφαλισμένη άδεια δόμησης, αλλά σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη μπορεί να εκδοθεί από τις τοπικές κρατικές υπηρεσίες. Σε απόσταση 10 λεπτών με αυτοκίνητο από τη Μυτιλήνη, δίπλα στην παραλία και περίπου 200 μέτρα μακριά από το μικρό χωριό των Παμφίλων. Τα νερά που το περικλείουν είναι καθαρά και ήρεμα. Το ίδιο το νησί διαθέτει πλούσια χλωρίδα και μικρούς κολπίσκους στην νοτιοδυτική ακτή », αναφέρει η σχετική καταχώρηση. Η τιμή εκκίνησης που βάζει η αγγελία για την πώληση του νησιού είναι στα 800.000 ευρώ, δηλαδή 12.300 ευρώ ανά στρέμμα ή ... 12 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο!Όπως έγραψε η βρετανική Daily Mail, που συνέκρινε τις τιμές με την βρετανική κτηματαγορά, πρόκειται για ευκαιρία, αφού σε αυτά τα χρήματα βρίσκεις ... δυάρι στο Λονδίνο!

aftodioikisi.gr

Περαιτέρω μείωση μισθών προβλέπει ο ΟΟΣΑ


Την πλήρη ανατροπή της δομής της εγχώριας αγοράς εργασίας και των ποιοτικών στοιχείων της ανεργίας, καταγράφει στην Έκθεση του ο ΟΟΣΑ, επισημαίνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι τα δομικά χαρακτηριστικά της ανεργίας- δηλαδή η ένδειξη της μονιμότητας της- θα συνεχίσουν να αυξάνονται τα επόμενα χρόνια!
Σύμφωνα με τον Οργανισμό, ενώ τα γενικά ποσοστά της ανεργίας θα υποχωρήσουν το 2016 στα ούτως ή άλλως υψηλά επίπεδα του 24,1%, η διαρθρωτική ανεργία- δηλαδή η ανεργία που οφείλεται στις δομές της οικονομίας και της αγοράς εργασίας- θα συνεχίσει να αυξάνεται, φτάνοντας στο 17,5% από 14,1% το 2010!Σε χειρότερη κατάσταση είναι μόνο η Ισπανία, η οποία όμως από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 "υποφέρει" από υψηλή ανεργία.
Επί της ουσίας, ο ΟΟΣΑ επιβεβαιώνει τους φόβους εγχώριων και ξένων αναλυτών για τη ζημιά που έχει προκαλέσει το «ξεχαρβάλωμα» των εργασιακών σχέσεων και η μακροχρόνια ύφεση, ζημιά που δεν μπορεί να αποκατασταθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, διατηρώντας τα γενικά ποσοστά ανεργίας επί μακρόν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Προκειμένου να αντιληφθεί κανείς τι ακριβώς έχει συμβεί την τελευταία 5ετία στην αγορά εργασίας, αρκεί να ανατρέξει στα επιμέρους στοιχεία της ίδιας Έκθεσης του ΟΟΣΑ, που δείχνουν ότι ο μέσος όρος διαρθρωτικής ανεργίας την περίοδο 1990- 1999 ήταν 9,7% και την περίοδο 2000- 2009 ήταν 11,2%. Το ισχυρότερο σοκ προκαλούν οι αντίστοιχες μετρήσεις στο σύνολο των χωρών της Ευρωζώνης, όπου η διαρθρωτική ανεργία διαμορφώνεται μόλις στο 9,6% και μάλιστα με μια ... αξιοζήλευτη σταθερότητα από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.
Απογοητευτικά είναι και τα στοιχεία που αφορούν στις κατά κεφαλήν αμοιβές των εργαζομένων, αφού παρά την ... ανάπτυξη, αυτές θα συνεχίσουν να μειώνονται. Μετά από το καταστροφικό 2013, όπου οι αμοιβές μειώθηκαν κατά 6,6% (είχε προηγηθεί η μείωση τους κατά 2,6% το 2010, κατά 3,4% το 2011 και κατά 3,7% το 2012), για φέτος ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι ο ρυθμός μείωσης θα υποχωρήσει στο 2,9%, ενώ για το 2015 και το 2016 προβλέπει την περαιτέρω μείωση των αμοιβών κατά 1,2% και 0,4% αντιστοίχως. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι στο τέλος του 2016 το μοναδιαίο κόστος εργασίας θα έχει μειωθεί κατά 20,3%.

aftodioikisi.gr

Ρεκόρ αιτήσεων για ρύθμιση χρεών στις εφορίες - Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε


Συνολικά σε ένα 24ωρο έγιναν 10.000 αιτήσεις, περισσότερες δηλαδή απ 'ό, τι εκείνες για τη ρύθμιση των χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία μέσα σε μια εβδομάδα! Οι πολίτες σπεύδουν να εξοφλήσουν τα χρέη σε 72 ως 100 δόσεις για να μπορέσουν να έχουν έκπτωση από 20% ως 90%. Τα στοιχεία του υπουργείου είναι ενθαρρυντικά καθώς ήδη στα Ταμεία έχουν γίνει αιτήσεις για ρύθμιση χρεών άνω των 230 εκατομμυρίων και ανάλογη αναμένεται να είναι η ... κίνηση και σε ό, τι αφορά στις οφειλές προς την εφορία. Ωστόσο τα περισσότερα χρέη είναι συσσωρευμένα πριν από το 2009 και οι οφειλές συνεχίζουν να αυξάνονται.
Tα τρία βήματα για τη ρύθμιση
Πρώτο βήμα: Στην οθόνη του υπολογιστή εμφανίζεται η «Υποβολή Αίτησης» και κάνοντας κλικ στην επιλογή «Υποβολή νέας», εμφανίζεται η καρτέλα με τις βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες εντάσσονται υποχρεωτικά στη ρύθμιση. Εμφανίζεται το σύνολο των οφειλών προς ρύθμιση και συγκεκριμένα το κεφάλαιο και οι προσαυξήσεις μέχρι την ημερομηνία αίτησης.
Δεύτερο βήμα: Σε πίνακα εμφανίζονται το ποσοστό της έκπτωσης, το ποσό της έκπτωσης παγιωμένων προσαυξήσεων, οι προσαυξήσεις μετά την ημερομηνία της αίτησης, το ρυθμιζόμενο πληρωτέο ποσό, ο μέγιστος αριθμός δόσεων, το ποσό της δόσης. Ο οφειλέτης θα πρέπει να επιλέξει το πρόγραμμα ρύθμισης δόσεων στο οποίο επιθυμεί να ενταχθεί και να κάνει κλικ πάνω στον αριθμό των δόσεων. Αμέσως εμφανίζεται το ποσό της μηνιαίας δόσης και το συνολικό πληρωτέο ποσό.
Τρίτο βήμα: Στην οθόνη του υπολογιστή εμφανίζεται η αίτηση «ρύθμισης οφειλών με απαλλαγή προσαυξήσεων 2014» όπου τα στοιχεία του οφειλέτη είναι προσυμπληρωμένα. Με την υποβολή της αίτησης ολοκληρώνεται η διαδικασία υπαγωγής στη ρύθμιση.
Αν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες δεν εντάσσονται στη ρύθμιση, το σύστημα δεν επιτρέπει στο φορολογούμενο να προχωρήσει στην υποβολή αίτησης πριν ρυθμίσει μέσω της πάγιας ρύθμισης των 12 δόσεων ή εξοφλήσει τις εκτός ρύθμισης ληξιπρόθεσμες οφειλές του. Σε αυτή την περίπτωση εμφανίζεται το μήνυμα «έχετε ληξιπρόθεσμες ατομικές οφειλές οι οποίες δεν εντάσσονται στην παρούσα ρύθμιση.Προκειμένου να τηρηθεί η ρύθμιση την οποία αιτήστε, θα πρέπει να τακτοποιήσετε αυτές τις εκκρεμότητές σας ».

aftodioikisi.gr

Το "χαράτσι" επιστρέφει ... μέσω εφορίας - Τι θα συμβεί με όσους απέφυγαν να το πληρώσουν


Αντιμέτωποι ακόμη και με κατασχέσεις είναι όσοι δεν πλήρωσαν το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ. Το ΕΕΤΙΔΕ μπορεί να αντικαταστάθηκε από τον ΕΝΦΙΑ, αν δεν έχει πληρωθεί όμως δεν σημαίνει ότι ως χρέος διαγράφεται.Αντίθετα, από τη ΔΕΗ διαβιβάζεται στην εφορία και έτσι σε λίγες μέρες οι πολίτες θα το δουν ξανά μπροστά τους! Υπολογίζεται ότι συνολικά 1.000.000 πολίτες δεν πλήρωσαν το χαράτσι, ολόκληρο ή μέρος αυτού, ως το περασμένο καλοκαίρι που έληγαν οι δόσεις. Το ποσό σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φτάνει τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα ποσά μεταβιβάστηκαν από την ΔΕΗ προς την εφορία και τώρα οι πολίτες θα πρέπει να πληρώσουν το χρέος είτε εφάπαξ, σε μια δόση δηλαδή, είτε σε 12 δόσεις μπαίνοντας στη σχετική ρύθμιση. Μέσα στις επόμενες ημέρες η εφορία θα αρχίσει να στέλνει τα σχετικά ενημερωτικά. Για όσους επιλέξουν να αγνοούν το χρέος αυτό η νόμος προβλέπει ακόμη και κατασχέσεις. Υπάρχει βέβαια και ένα καλό νέο για όσους χρωστούν. Στο μεσοδιάστημα, από τότε δηλαδή που έπρεπε να πληρωθεί η δόση του χαρατσιού, μέχρι να γίνει η βεβαίωση του φόρου από τη ΓΓΔΕ δεν τρέχουν προσαυξήσεις.

aftodioikisi.gr

ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΧΙΟΥ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/11/2014, ΣΤΙΣ 8.30 ΤΟΒΡΑΔΥ , ΣΤΟ ΟΜΗΡΕΙΟ Π.Κ.Δ. ΧΙΟΥ

Θρίλερ – Μυστηρίου / Καναδάς / 2013 / 90’
Σκηνοθεσία: Ντενίς Βιλνέβ
Σενάριο: Χαβιέρ Γκιλόν
Πρωταγωνιστούν: Τζέικ Τζίλενχαλ, Μελανί Λοράν, Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Σάρα Γκέιντον

Ο Άνταμ, λέκτορας πανεπιστημίου, ζει μια μονότονη ζωή ενώ βρίσκεται στο τέλος της σχέσης του με την σύντροφο του Μέρι. Κατά την παρακολούθηση μιας ταινίας εντοπίζει έναν ηθοποιό που μοιάζει με πιστό αντίγραφο του. Η εμμονή του να συναντήσει αυτόν τον άνδρα αλλάζει την καθημερινότητα του ενώ οι αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν θα ταράξουν τον καλά κρυμμένο υποσυνείδητό του ήρωα γκρεμίζοντας όλη του την πραγματικότητα..

Ο Καναδός σκηνοθέτης Ντενίς Βιλνέβ, μετά τo εξαιρετικό «Μέσα από τις φλόγες» και πριν το «Prisoners» (παρόλο που βγήκε στις αίθουσες μετά), διασκευάζει ελεύθερα για την μεγάλη οθόνη ένα μυθιστόρημα του Πορτογάλου νομπελίστα Ζοζέ Σαραμάγκου. Με παράδοξη,ονειρική ατμόσφαιρα και επιβλητική σκηνοθεσία, η ταινία καταπιάνεται με τις έννοιες του «φαίνεσθε» και του «είναι» διατηρώντας το σασπένς του θεατή στα ύψη ενώ καταδύεται στο ανθρώπινο υποσυνείδητο και την σημασία του. Ο Βιλνέβ, με την βοήθεια της εξαιρετικής ερμηνείας του Τζίλενχαλ σε διπλό ρόλο, καταφέρνει να παραδώσει έναν κινηματογραφικό «γρίφο» από εκείνους που προκαλούν συζητήσεις ακόμα και μετά τους τίτλους τέλους.

ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. , ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΠΕΙΡΑΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΕΣ ΔΙΑΘΗΚΕΣ

Πρώην βουλευτής της Νέα Δημοκρατίας στο νομό Αργολίδας είναι ο αρχηγός της σπείρας που εμφάνιζε πλαστές διαθήκες για να κλέβει τις περιουσίες ευκατάστατων ηλικιωμένων που είχαν φύγει από τη ζωή.Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες, Τετάρτη, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης σε Αθήνα, Πειραιά, Παιανία, Κόρινθο και Άργος επτά άτομα, 3 άνδρες και 4 γυναίκες, ηλικίας από 34 έως 71 ετών, ενώ αναζητούνται ακόμα τρεις ηλικίας 53, 60 και 80 ετών.
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων, μετά την εξέλιξη ποινικής δικογραφίας - κακουργηματικού χαρακτήρα - που είχε σχηματίσει η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για τα αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένης απάτης και πλαστογραφίας με χρήση κατ’ εξακολούθηση και παράβασης της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων...

newsit.gr

Καταργείται με υπουργική απόφαση η λειτουργία των Παιδικών Χωριών SOS


Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκεται η συνέχιση της λειτουργίας των Παιδικών Χωριών SOS, με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στις αρχές Οκτωβρίου σε σχετικό ΦΕΚ, με το οποίο αναθεωρείται, με καθυστέρηση είκοσι ετών, ο τρόπος ίδρυσης και οργάνωσης των Μονάδων Προστασίας παιδιών (Ι.Δ.) και συγχρόνως τίθενται νέες προϋποθέσεις για τα ήδη λειτουργούντα κοινωνικά προγράμματα. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των Παιδικών Χωριών SOS αναφέρεται:

Μετά την παγκόσμια πρωτοτυπία να φορολογούνται στη χώρα μας τα κοινωφελή Ιδρύματα και Σωματεία, με τη νέα υπουργική απόφαση, καταργείται στην πράξη η λειτουργία στη χώρα μας των ήδη υπαρχόντων Παιδικών Χωριών SOS – και φυσικά κάνει απαγορευτική τη δημιουργία νέων - εφόσον στις προϋποθέσεις της νέας ρύθμισης δεν συμπεριλαμβάνεται καμιά διάταξη που να διέπεται από την αντίληψη «κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μία οικογένεια, σε ένα σπίτι, με τα φυσικά του αδέλφια».

Συγκεκριμένα:

- υποχρεώνει το διαχωρισμό ανά ηλικίες των παιδιών σε διαφορετικά κτήρια και αφαιρείται η δυνατότητα στα φυσικά αδέλφια να μεγαλώνουν στον ίδιο χώρο όπως γίνεται στις οικογένειες των Παιδικών Χωριών SOS.

- οι χωροταξικές και κτηριολογικές προδιαγραφές που απαιτούνται, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με βασική θέση της παιδαγωγικής μας αντίληψης και πρακτικής που επικρατούν στην Ευρώπη για την απο-ιδρυματοποίηση.

Παρά το γεγονός ότι τα Παιδικά Χωριά SOS ανταποκρίθηκαν από την πρώτη στιγμή στο κάλεσμα της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους –ειδικά σε ότι αφορά τις ποιοτικές προδιαγραφές λειτουργίας - καμία από αυτές δεν συμπεριελήφθη στη σχετική απόφαση.

Τα Παιδικά Χωριά SOS ζητούν, έστω και αυτή τη στιγμή, διάλογο και συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, όχι μόνο για να αλλάξει η σχετική υπουργική απόφαση λαμβάνοντας υπόψη το σεβασμό του δικαιώματος των παιδιών να μεγαλώσουν σε ένα οικογενειακό και όχι ιδρυματικό περιβάλλον, αλλά και να συμπεριληφθούν ποιοτικές προδιαγραφές για την πιστοποίηση και την εν γένει λειτουργία όλων των φορέων παιδικής προστασίας.

zougla.gr