Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ "ΚΟΡΑΗΣ" ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΚΤΙΡΙΟ



 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χιακής Αδελφότητας Αττικοβοιωτίας “ο Κοραής” με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνει την απόκτηση με δωρεά του εκλεκτού συμπατριώτη ευπατρίδη και μέλους του “Κοραή” εφοπλιστού Κου Σίμου Παληού, νέων ιδιόκτητων γραφείων στην οδό Μητροπόλεως στο κέντρο των Αθηνών.

ΦΑΡΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ





ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ «Ο ΦΑΡΟΣ»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοινώνει ότι την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση στις 11.30 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδέσμου με θέμα την έγκριση πεπραγμένων και οικονομικής διαχείρισης κατά το έτος 2012. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη.
Εάν δεν υπάρξει απαρτία κατά την προαναφερθείσα ημερομηνία, η νέα Συνέλευση ορίζεται για την 12.30 πρωινή της ίδιας ημέρας στον ίδιο τόπο.

ΔΗΜΟΣΙΟ : ΤΡΙΠΛΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ



Αναρτήθηκε από τον/την arch στο Ιανουαρίου 26, 2013
 Δημόσιο: Τριπλή αξιολόγηση για τη μετακίνηση των υπαλλήλωνΗ κυβέρνηση, και συγκεκριμένα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε συνεργασία με τους Γάλλους εμπειρογνώμονες, σχεδιάζει την χωρίς εξαίρεση αξιολόγησή των δημοσίων υπαλλήλων και μάλιστα  τριών επιπέδων . Η διαδικασία θα αρχίσει από φέτος, ενώ το νομοσχέδιο προορίζεται να είναι έτοιμο εντός του Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η νομοθετική ρύθμιση θα περιλαμβάνει τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων, αλλά και τα κριτήρια αξιολόγησης των ικανοτήτων του προσωπικού που θα επιφέρουν σαρωτικές μετακινήσεις δημοσίων υπαλλήλων. Η διαδικασία της αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί κατ’ αρχάς στους υπαλλήλους του στενού δημόσιου τομέα και κατόπιν θα ακολουθήσουν οι δημόσιοι φορείς.
Η αξιολόγηση του προσωπικού θα γίνει σε δύο φάσεις: η πρώτη θα πραγματοποιηθεί άπαξ εντός του 2013, σταδιακά ξεκινώντας από τα υπουργεία, για την καταγραφή των ικανοτήτων των υπαλλήλων και η δεύτερη αναμένεται από το 2014, η οποία θα είναι ετήσια και θα αφορά τη μέτρηση της παραγωγικότητας. Μάλιστα, το σύνθημα του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι: «Όποιος μισθοδοτείται από το Δημόσιο θα αξιολογείται».
1o επίπεδο: Προσωπικός φάκελος- Στο “μικροσκόπιο” πτυχία, προσόντα, συμμετοχή σε σεμινάρια
Στόχος της αξιολόγησης των ικανοτήτων του προσωπικού δεν θα είναι οι απολύσεις, αλλά η επικαιροποίηση της βάσης της απογραφής με τα τελευταία δεδομένα που αφορούν τους υπαλλήλους, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η τοποθέτηση του κατάλληλου προσωπικού στα νέα οργανογράμματα. Πτυχία, σεμινάρια και δεξιότητες (χρήση H/Y, γνώσεις ξένων γλάσων, σεμινάρια επιμόρφωσης) θα μπουν στο μικροσκόπιο του ελέγχου, τόσο για τη νομιμότητά τους όσο και για την επικαιροποίησή τους. Γι’ αυτόν τον λόγο θα υπάρξει ειδική μηχανογραφημένη φόρμα που θα συμπληρώσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, με την οποία θα ανανεώνεται η βάση δεδομένων της απογραφής.
2o επίπεδο: «Χαρτογράφηση» ικανοτήτων
Το τελικό επαγγελματικό προφίλ των υπαλλήλων, η «ακτινογραφία» των ικανοτήτων του προσωπικού, θα διαδραματίσει πρωταρχικό ρόλο στην τοποθέτησή τους καθώς και στη μελλοντική στοχοθεσία που θα έχει που θα έχει ο κάθε υπάλληλος, αφού θα τοποθετείται σε περίγραμμα θέσης που θα έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις. Σε κάθε υπουργείο θα οριστούν υπάλληλοι ως ελεγκτές του παραγόμενου έργου, οι οποίοι θα συμβάλλουν στον προσδιορισμό των ετήσιων στόχων, από την επόμενη χρόνια.
3o επίπεδο: Μέτρηση παραγωγικότητας
Από το 2014 θα ακολουθήσει το τρίτο επίπεδο αξιολόγησης που θα γίνεται ετησίως, για να εξακριβωθεί η επίτευξη των στόχων που θα τεθούν ανά υπάλληλο και οργανική μονάδα. Η αξιολόγηση θα προσαρμοστεί ανά κατηγορία υπαλλήλων και εκπαιδευτική βαθμίδα. Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα αναμένεται να αξιοποιηθεί και γραπτό τεστ δεξιοτήτων κατά τα πρότυπα του ΑΣΕΠ. Οι υπάλληλοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης δεν θα δώσουν εξετάσεις, ενώ διαφορετική μέθοδος αξιολόγησης θα υπάρξει για τους γενικούς διευθυντές ή για εργαζομένους με μεγάλη προϋπηρεσία από τους νεοεισερχόμενους υπαλλήλους στην υπηρεσία.
Πηγή: Έθνος

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ : ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ



Την κυβέρνηση και τους εφοπλιστές που αποδρομολόγησαν το πλοίο «Θεόφιλος» και απέλυσαν τους ναυτεργάτες καταγγέλλει ηΕπιτροπή Αγώνα Σάμου για τις συγκοινωνίες, τονίζοντας ότι αυτό πρακτικά σημαίνει μερική απομόνωση των νησιών Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων.
Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν:
«Καταγγέλλουμε κυβέρνηση και εφοπλιστές που έχουν μετατρέψει τις θαλάσσιες συγκοινωνίες, μέσω του εκβιασμού της απομόνωσης, σε χώρο εκμετάλλευσης των νησιωτών και ναυτεργατών. Με τις ευλογίες της κυβέρνησης δρομολογούν και αποδρομολογούν πλοία και απολύουν ναυτεργάτες, όποτε τα συμφέροντά τους το επιβάλλουν.
Η εταιρεία ΝΕΛ έβγαλε από το δρομολόγιο το πλοίο "Θεόφιλος" και απέλυσε τους ναυτεργάτες, σημειωτέον ότι η ΝΕΛ τους οφείλει μισθούς ακόμα και 6 μηνών. Η ίδια εταιρεία έχει καταθέσει αίτημα για την αποδρομολόγηση των πλοίων "Ταξιάρχης" και "European Express".
Η αποδρομολόγηση των πλοίων πρακτικά σημαίνει ότι τα νησιά μας Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι καταδικάζονται σε μερική απομόνωση.
Η συγκυβέρνηση με το Σχέδιο Νόμου "Για την Ανασυγκρότηση του ΥΝΑ και άλλες διατάξεις" καταργεί τη δεκάμηνη δρομολόγηση και επάνδρωση των συμβατικών πλοίων και την 7μηνη των ταχύπλοων. Οι εταιρείες μόνες τους πλέον θα αποφασίζουν για το πότε και πόσο καιρό θα έχουν πλοία τα νησιά μας. Καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στα κατώτερα πληρώματα των ποντοπόρων πλοίων και σκαφών αναψυχής και προχωράει στη διάλυση των οργανικών συνθέσεων από ναυτεργάτες με συγκροτημένα δικαιώματα.
Προχωράει στην παραχώρηση των λιμανιών στο μεγάλο κεφάλαιο, εκχωρώντας τομείς οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας αλλά και τα ίδια τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, υπονομεύοντας τα ναυτεργατικά–εργατικά δικαιώματα, τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και τις αναπτυξιακές δυνατότητες προς όφελος των εργαζομένων της χώρας μας.
Τους επισημαίνουμε ότι τα πλοία τους και τα λιμάνια είναι χτισμένα με δικά μας λεφτά, από τις κρατικές επιχορηγήσεις, από τις φοροαπαλλαγές, είναι χτισμένα και κινούνται από εργάτες με φτηνά μεροκάματα, δημιουργώντας στους εφοπλιστές υπερκέρδη, αλλά και από την εκμετάλλευση των νησιωτών με τα πανάκριβα εισιτήρια που τους πληρώνουμε.
Με αυτό το σκεπτικό διεκδικούμε την κοινωνικοποίηση των πλοίων και τη δημιουργίαενιαίου δημόσιου οργανισμού συγκοινωνιών έχοντας στην κατοχή του ακόμα τα λιμάνια, αεροδρόμια και ναυπηγεία».
902.gr

ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ "European Express"ΚΑΙ ""Θεόφιλος" - "ΠΕΡΑΣΕ" ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΛ Lines



Αποσύρονται “European Expess” και «Θεόφιλος» | «Πέρασε» το αίτημα της ΝΕΛ Lines
Για δυο μήνες περίπου και μέχρι τις 13 Μαρτίου η NEL Lines αποσύρει από τις γραμμές τα πλοία European Expess και «Θεόφιλος». Την ίδια ώρα ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι του European που είχαν ξεκινήσει επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.
 Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΕΛ που εκδόθηκε σήμερα αναφέρει τα εξής: Σας ενημερώνουμε ότι τα πλοία της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ και Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS δεν θα εκτελέσουν δρομολόγια για την περίοδο 24/1 έως 13/3 λόγω εργασιών ετήσιας επιθεώρησης.
Για το ίδιο διάστημα τα πλοία της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ ΜΥΤΙΛΗΝΗ και Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ θα εκτελούν τροποποιημένα δρομολόγια
lesvosreport.gr

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ





Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστου δράστη ληστείας, σε βάρος μίας 43χρονης, στη Μυτιλήνη.
Ειδικότερα, το απόγευμα της Πέμπτης, αγνώστων στοιχείων άνδρας, μπήκε σε κατάστημα (μίνι-μάρκετ) στη Μυτιλήνη και αφού χτύπησε με τα χέρια του, σε διάφορα σημεία του σώματός της, μια 43χρονη η οποία εργαζόταν σε αυτό, έκλεψε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.
Βγαίνοντας από το κατάστημα, ο δράστης επιτέθηκε σε μία 28χρονη διερχόμενη απωθώντας την βίαια, με σκοπό να της κλέψει χρήματα, χωρίς να το κατορθώσει και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.
 Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

πηγη lesvosreport.gr

BEBAIΩΣΕΙΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ





Εφεξής, οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι χρειάζεται να αποδείξουν το καθεστώς της ανεργίας τους, μπορούν να προμηθευτούν ηλεκτρονικά την κατάλληλη βεβαίωση ανεργίας, απαλλασσόμενοι από την υποχρέωση προσέλευσης στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

Ο ΟΑΕΔ είναι αρμόδιος φορέας για την καταγραφή και πιστοποίηση της ανεργίας. Το διάστημα της εγγεγραμμένης ανεργίας αποτελεί κριτήριο για τη μοριοδότηση υποψηφίων σε διαδικασίες επιλογής καθώς και  κριτήριο φορολογικών απαλλαγών ή κοινωνικών διευκολύνσεων. Ο ΟΑΕΔ προκειμένου να εξυπηρετήσει το διαρκώς αυξανόμενο αριθμό ανέργων, αναπτύσσει ηλεκτρονικές υπηρεσίες εμπλουτίζοντας τη Διαδικτυακή του Πύλη με νέες εφαρμογές προς εξυπηρέτηση των ανέργων. Η καταχώρηση βιογραφικού σημειώματος και η on-line αναζήτηση εργασίας, η έγκαιρη πληροφόρηση για όλες τις δράσεις του Οργανισμού, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή σε προγράμματα απασχόλησης, η απευθείας υποβολή ερωτημάτων είναι ενδεικτικά κάποιες από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχονται μέσω του Portal. Ο πρόσφατος εμπλουτισμός του Portal του ΟΑΕΔ με τη νέα δυνατότητα ηλεκτρονικής έκδοσης βεβαιώσεων ανεργίας, συντελεί τα μέγιστα στην απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών. Εφεξής, οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι χρειάζεται να αποδείξουν το καθεστώς της ανεργίας τους, μπορούν να προμηθευτούν ηλεκτρονικά την κατάλληλη βεβαίωση ανεργίας, απαλλασσόμενοι από την υποχρέωση προσέλευσης στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.
Μετά τη διαπίστωση πως πολλοί υποψήφιοι υποβάλλουν σε διάφορους φορείς ελλιπείς ή λανθασμένες βεβαιώσεις, ο Οργανισμός τροποποίησε το περιεχόμενο των βεβαιώσεων ανεργίας, δημιουργώντας δύο διακριτούς τύπους βεβαίωσης. Συγκεκριμένα, οι βεβαιώσεις που χορηγούνται στους ενδιαφερόμενους και μέσω του portal είναι πλέον προσαρμοσμένες με βάση την κατάσταση ανεργίας, επιδοτούμενη ή μη. Με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατή η ορθή και πλήρης απεικόνιση της κατάστασης ανεργίας κάθε ενδιαφερόμενου, με βάση το μητρώο του ΟΑΕΔ.
Αναλυτικά:
·                        Βεβαίωση Ανεργίας η οποία χορηγείται σε εγγεγραμμένους μη επιδοτούμενους ανέργουςγια χρήση σε προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ για τη βαθμολόγηση του κριτηρίου της ανεργίας ή όπου αλλού χρειάζεται να αποδειχθεί το διάστημα της εγγεγραμμένης ανεργίας (εφόσον υπάρχει Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ).
·                        Βεβαίωση Επιδότησης, η οποία χορηγείται σε επιδοτούμενους ανέργους για χρήση σε προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ για τη βαθμολόγηση του κριτηρίου της ανεργίας ή όπου αλλού χρειάζεται να αποδειχθεί το διάστημα επιδοτούμενης ανεργίας. Σ’ αυτήν εμφανίζεται το διάστημα επιδοτούμενης ανεργίας και οι ημέρες επιδότησης για κάθε έτος αναφοράς.
Μέσω του Portal είναι δυνατή και η έκδοση Βεβαίωσης για την Εφορία, όπου εμφανίζονται τα ποσά που έχει λάβει ο άνεργος από υπαγωγές σε προγράμματα επιδότησης και λοιπές παροχές, όπως π.χ. Επίδομα τακτικής ανεργίας, Επίδομα μακροχρονίως ανέργων, Επίδομα στράτευσης, Οικογενειακό επίδομα, Ειδική παροχή προστασίας μητρότητας κλπ., για φορολογική χρήση.
Επισημαίνεται ότι ανάλογα με το εάν ο ενδιαφερόμενος είναι δικαιούχος επιδόματος ανεργίας ή όχι, λαμβάνει μόνο τον αντίστοιχο τύπο βεβαίωσης. Όλες οι εκδοθείσες ηλεκτρονικές βεβαιώσεις φέρουν υπογραφή, ασφαλή χρονολόγηση και έχουν ισχύ ακριβούς αντιγράφου.
Επιπλέον, με τη δυνατότητα παροχής διακριτών τύπων βεβαιώσεων, επιτυγχάνεται η μείωση διοικητικού κόστους για τους φορείς που είναι αποδέκτες των βεβαιώσεων ανεργίας.
Η υπηρεσία έκδοσης των ηλεκτρονικών βεβαιώσεων παρέχεται αποκλειστικά σε πιστοποιημένους χρήστες της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (μέσω έκδοσης κλειδαρίθμου) και είναι διαθέσιμη στην επιλογή «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες».
ΠΗΓΗ: ΟΑΕΔ

EΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ κ.κ. ΜΑΡΚΟΥ , ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ


Πρός

τούς μαθητές καί τίς μαθήτριες
τῶν Σχολείων τῆς Περιφερειακῆς Ἑνότητος Χίου.
Ἐνταῦθα 
Ἀγαπητά μου παιδιά,
Ἡ Ἐκκλησία μας γιορτάζει σήμερα τήν μνήμη Τριῶν Μεγάλων Ἀρχιερέων Της, Τριῶν Μεγάλων Ἱεραρχῶν, τοῦ Μεγάλου Βασιλείου, τοῦ Γρηγορίου τοῦ Θεολόγου καί τοῦ Ἰωάννου τοῦ Χρυσοστόμου. Ἡ Ἐλληνική Παιδεία γιορτάζει σήμερα τήν ἡμέρα τῶν γραμμάτων, τιμώντας τούς Ἁγίους πού ἀναφέραμε ὡς μορφωμένους ἄνδρες, ὡς ἐπιστήμονες καί ὡς σοφούς. Πολλά εἶναι τά κοινά σημεῖα μεταξύ τῆς πρώτης καί τῆς δεύτερης προσεγγίσεως. Ἐφέτος θά θέλαμε νά σταθοῦμε σέ ἕνα ἀπό αὐτά. Οἱ Τρεῖς Ἅγιοι καί Ἱεράρχες γνώριζαν καί χρησιμοποιοῦσαν τήν Ἑλληνική γλῶσσα.
Οἱ Τρεῖς Ἱεράρχες ἐμελέτησαν τήν Ἑλληνική γλῶσσα. Σ’ αὐτήν εἶχαν γραφεῖ τά ἔπη τοῦ Ὁμήρου, τά ποιήματα τῶν μεγάλων τραγικῶν, οἱ ἀφηγήσεις τῶν ἀρχαίων ἱστορικῶν καί οἱ στοχασμοί τῶν φιλοσόφων. Ἡ ἴδια εἶχε χρησιμοποιηθεῖ ὡς τό ὄχημα, ἐπάνω στό ὁποῖο ὁ ἐνανθρωπήσας Υἱός καί Λόγος τοῦ Θεοῦ, ὁ Κύριος ἡμῶν Ἰησοῦς Χριστός, μίλησε καί δίδαξε τούς ἀνθρώπους. Αὐτή τήν γλῶσσα τήν σπούδασαν οἱ Τρεῖς Ἱεράρχαι στίς μεγάλες φιλοσοφικές Σχολές τῶν Ἀθηνῶν καί τῆς Ἀντιοχείας καί τήν χρησιμοποίησαν γιά νά διατυπώσουν κατ’ ἀρχάς τήν θεολογική διδασκαλία τοῦ Χριστοῦ. Ὁ πλοῦτος τῶν λέξεων της, τό εὗρος τῶν ἐκφράσεων, τό βάθος τῶν νοημάτων, ἡ ποικιλία τῶν δομικῶν – συντακτικῶν σχημάτων προσέφεραν τό ἀπαραίτητο ὑλικό γιά νά διατυπωθοῦν οἱ ὑψηλότερες ἔννοιες καί οἱ βαθύτερες ἑρμηνεῖες τοῦ λόγου τοῦ Σταυροῦ. Δικαιολογημένα ἔχει εἰπωθεῖ ὅτι «ἡ Ἑλληνική εἶναι γλῶσσα γιά νά μιλᾶς μέ τόν Θεό». Καί παράλληλα σ’ αὐτήν τήν γλῶσσα οἱ Τρεῖς Ἱεράρχαι διατύπωσαν τά κείμενα τους τῆς θύραθεν, δηλαδή τῆς κοσμικῆς, γραμματείας: Τίς κλασσικές διατριβές του ὁ Μ. Βασίλειος, τά ποιήματά του ὁ Ἅγιος Γρηγόριος ὁ Θεολόγος καί τήν ρητορεία του ὁ ἱερός Χρυσόστομος.
Ἀγαπητά μου παιδιά.
Αὐτή τήν γλῶσσα μᾶς ἔχουν κληροδοτήσει οἱ πρόγονοί μας. Ὁ ἄπειρος πλοῦτος της ἔδωσε ἔκταση στήν ἀνθρώπινη σκέψη, ὑπόβαθρο στόν πολιτισμό. Ὁ περιορισμός τῆς γλώσσας συρικνώνει τή σκέψη καί μαραζώνει τόν πολιτισμό. Ἡ γλῶσσα τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν εἶναι ἡ γλῶσσα τοῦ Ὁμήρου καί τοῦ Πλάτωνος, τοῦ Ρωμανοῦ τοῦ Μελῳδοῦ καί τοῦ Γρηγορίου Παλαμᾶ, τοῦ Δημοτικοῦ τραγουδιοῦ καί τοῦ Διονυσίου Σολωμοῦ, τοῦ Ἀνδρέα Κάλβου καί Ἠλία Βενέζη, τοῦ Γιώργου Σεφέρη καί τοῦ Ὀδυσσέα Ἐλύτη, εἶναι ἡ γλῶσσα τῶν πατέρων μας. Αὐτόν τόν ἀνεκτίμητο θησαυρό σ’ ὅλη τήν διαχρονικότητά του νά τόν μελετήσετε καί νά τόν γνωρίσετε, νά τόν ἀφομοιώσετε καί νά τόν χρησιμοποιήσετε. Γιατί αὐτήν τήν γλῶσσα «ὥς μέσα στήν Βακτριανή τήν πήγαμεν».
Μέ πατρικές εὐχές
Ὁ Μητροπολίτης 
+ Ὁ Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν Μᾶρκο
ς

SOS ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΚΗΦΗ ΚΑΙ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"



Να λάβουν όλες τις θεσμικές και οικονομικές πρωτοβουλίες ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», ζητά με επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη και στον αρμόδιο υφυπουργό Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλο, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης.
Στην επιστολή του ο κ. Ασκούνης υπενθυμίζει ότι το πρόγραμμα των ΚΗΦΗ έληξε στις 31/12/12 και παρά το γεγονός ότι τέθηκε εγκαίρως  το θέμα παράτασης συμβάσεων των εργαζομένων και της χρηματοδότησης του προγράμματος,  δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.
«Στον αέρα» βρίσκεται, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, και το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για το οποίο, αν και λήγει στις 31.3.2013, δεν έχει επίσης ληφθεί καμία απόφαση.
Πάντως, στην επιστολή του ο Κ. Ασκούνης επισημαίνει ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση των προγραμμάτων αυτών από τους ΚΑΠ γιατί οι πόροι αυτοί  έχουν τόσο πολύ μειωθεί τα τελευταία χρόνια ώστε δεν αρκούν για την κάλυψη βασικών λειτουργικών δαπανών των δήμων».
aftodioikisi.gr