Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

AΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ -ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ ΣΕ 48 ΩΡΕΣ





Τη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού συντονισμού μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών και Τουρισμού, προανήγγειλαν οι αρμόδιοι υπουργοί Δημήτρης Αβραμόπουλος και Ολγα Κεφαλογιάννη, στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, με επίκεντρο τον τουρισμό. Στόχος αυτού του μηχανισμού είναι η άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που εμφανίζονται και φυσικά επηρεάζουν τις τουριστικές ροές προς την Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των θεωρήσων βίζας ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι το υπουργείο Εξωτερικών θα είναι αρωγός με όλες τις δυνάμεις για την ενίσχυση του τουρισμού και προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν πρωτοβουλίες ειδικά στις αναδυόμενες αγορές, ενώ θα υπάρξει απλούστευση των διαδικασιών για την έκδοση θεωρήσεων.
Οπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών, το μήνυμα που έχει σταλεί σε όλες τις προξενικές αρχές, είναι ότι όσο δεν προκύπτει πρόβλημα με την συνθήκη Σένγκεν να μπορεί να εκδοθεί βίζα και μέσα σε 48 ώρες».
Μάλιστα ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι θα προχωρήσει η εφαρμογή και άλλων καινοτόμων ιδεών, όπως το πιλοτικό πρόγραμα απλούστευσης εισόδου στην Ελλάδα από την Τουρκία, για πολίτες τρίτων χωρών που λειτουργεί για πρώτη φορά αυτό το καλοκαίρι. Για να μπορέσει να εξυπηρετήσει ακόμη μεγαλύτερο αριθμό ενδιαφερομένων, το ΥΠΕΞ προχωρά σε συνεργασίες με εξωτερικούς παρόχους, αυξάνοντας τον αριθμό των σημείων εξυπηρέτησης ακόμη και σε πόλεις όπου δεν υπάρχουν προξενικές αρχές. Οπως τονίστηκε, έχουν δοθεί οδηγίες, ώστε να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες χορήγησης θεώρησης πολλαπλών εισόδων για μεγαλύτερο χρονικό διαστημα ακόμη και μέχρι 5 χρόνια, καθώς και δωρεάν θεωρήσεις σε παιδιά κάτω των 12 ετών σε μαθητές φοιτητές και ειδικές κατηγορίες πολιτών.
Στην παρέμβασή της, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι «όσο δύσκολα και αν είναι τα πράγματα φέτος για τον τουρισμό μας, μπορούμε να πετύχουμε πολλά για να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα και να ελπίζουμε σε ανάκαμψη, με θεσμικές συνέργειες σαν και αυτή. Η σύμπραξη του υπουργείου Εξωτερικών στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει είναι πολύτιμη».
Μετα τις εκλογες της 17ης Ιουνίου, είπε η κ. Κεφαλλογιαννη, υπάρχει ανάκαμψη στις κρατήσεις σύμφωνα με στοιχεία των φορέων του τουρισμού χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει οτι θα κερδηθεί ότι χάθηκε και πρόσθεσε ότι μια ουσιαστική προυπόθεση ειναι η σταθερότητα και η κοινωνική ειρήνη.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ.Δελαβέκουρας, σχετικά με τη συνάντηση των δύο υπουργών, τόνισε ότι βρίσκεται στο επίκεντρο η αντιστροφή της αρνητικής προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό και η προβολή της Ελλάδας ως ενός από τους πιο όμορφους, ασφαλείς και ανταγωνιστικούς προορισμούς στον κόσμο.
Πηγή: protothema.gr

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ;

Μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος από τους υπεύθυνους για τον τουρισμό του Δήμου Χίου, γιατί τα απογεύματα είναι κλειστό το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου,απέναντι από την πρώην "Διακοσμητική" ;Την στιγμή που οι πάντες επενδύουν πλέον στον τουρισμό ως αναπτυξιακή μορφή εδώ στην Χίο, είναι επιεικώς ανεπίτρεπτο, το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Χίου, να εργάζεται με ωράρια ...δημοσίου.Ας φροντίσουν οι υπεύθυνοι να βρουν τον τρόπο, τώρα που έχουν γίνει και προσλήψεις και παράλληλα βρισκόμαστε και στο μέσον της τουριστικής περιόδου, να λειτουργούν το Γραφείο Τουρισμού και τα απογεύματα, τουλάχιστον μέχρι τις 9 - 10 το βράδυ, προκειμένου να εξυπηρετούνται όλοι όσοι θέλουν να απευθύνονται σ΄αυτό για να αντλούν διάφορες πληροφορίες.
Τουριστική ανάπτυξη δεν είναι μόνο οι  "εκδρομές" στις απέναντι Ιωνικές ακτές και τα διάφορα "δελτία τύπου"... Ας  κρατούν ανοικτό όλη την ημέρα το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου, συγχρόνως με την κατάλληλη εκπαίδευση των υπαλλήλων και μετά συζητάμε για τα υπόλοιπα επικοινωνιακά ...
                                                                                                        ΗΛΙΑΣ ΦΥΛΛΑΣ

ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ : ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥΘΕΣΙΤΗΣ





Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων – Βουλευτής Α’ Αθηνών κ. Νότης Μηταράκης με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρού προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με έκπληξη πληροφορήθηκα από τον τύπο τις δηλώσεις του κ. Σγουρού για την παραίτηση μου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Σέβομαι απόλυτα τους πολίτες της Αττικής που με εξέλεξαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Όμως, η μετέπειτα εκλογή μου στη Βουλή, ως Βουλευτής Α' Αθηνών και ο ορισμός μου στη θέση του Υφυπουργού Ανάπτυξης, δυσχεραίνουν την άσκηση των εν λόγω καθηκόντων, καθώς και την εκπλήρωση των υποχρεώσεων μου στην Περιφέρεια.
Φιλοδοξία μου δεν είναι να είμαι πολυθεσίτης και να σωρεύω αξιώματα στο πρόσωπο μου. Γνωρίζω και να παραμερίζω, προκειμένου άξια στελέχη, που έχουν την λαϊκή νομιμοποίηση, να προσφέρουν σε καθημερινή βάση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Περιφέρειας. Με βάση τα παραπάνω, είμαι βέβαιος ότι ο κ. Σγουρός θα επαναξιολογήσει τις θέσεις και τις απόψεις, που έσπευσε να διατυπώσει μετά την παραίτηση μου».

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΣΤΑ




ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑΜΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ 2012

ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΜΕΣΤΑ





Εκθεση χαρακτικής στα Μεστα, ξεκινά απο 15 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι 31 Ιουλίου 

ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ



Σε αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τους μετανάστες και την ιθαγένεια και εναρμόνισή του με το αυστηρότερο που ισχύσει στην Ε.Ε., αλλά καινομοθετικές αλλαγές στον Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με τις συστάσεις της Ένωσης Περιφερειών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, θα προχωρήσει η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησαν νωρίς το απόγευμα, σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο αναπληρωτής υπουργόςΧαράλαμπος Αθανασίου.

1,4 ΕΚΑΤΟΜ.ΕΥΡΩ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ



Το συνολικό ποσό των1.454.200 ευρώ κατανέμει μέσω ΚΑΠ το υπουργείο Εσωτερικών στους δήμους της χώρας, αποκλειστικά και µόνο για τη κάλυψη δαπανώνµισθοδοσίας προσωπικού µερικής απασχόλησης, που προσλήφθηκαν στο πλαίσιο της υλοποίησης εγκεκριµένων επιχειρησιακών σχεδίων του ανωτέρω για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα για το χρονικό διάστηµα έως 30.4.2012 σύµφωνα µε το N. 3250/2004 (ΑΔΑ: Β41ΛΝ-ΜΓΥ).
aftodoikisi.gr

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΖΩΪΑΣ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ


TA ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ



Τα μυστικά της μακροζωίας στην Ικαρία!
Μαθήματα μακροζωίας παραδίδουν οι κάτοικοι της Ικαρίας, αφού εκεί οι άνθρωποι ζουν έως τα βαθιά γεράματα με καλή υγεία. 

Η μεσογειακή διατροφή, οι καθημερινές δουλειές στον κήπο και το σπίτι, η οικογενειακή συνοχή, ο μεσημεριανός ύπνος και οι χαλαροί ρυθμοί της καθημερινότητας συνθέτουν τη συνταγή του «ευ ζην» που χαρίζει χρόνια ζωής.

Η ΤΡΟΪΚΑ ΛΕΕΙ "ΟΚ" ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ



Προσπάθεια «σωτηρίας» των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία τους κανονικά το Σεπτέμβριο κάνει η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Αυτό τόνισε, απαντώντας, σε σχετική ερώτηση της aftodioikisi.gr για τον αν θα υπάρξει πρόβλημα στη λειτουργία των σταθμών λόγω της μείωσης του αριθμού συμβασιούχων, ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ



Το ίδρυμα ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ- Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, στη Χίο διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής με έργα ναυτικών καλλιτεχνών . Συμμετέχουν οι Χρηστος Βαρδάκης , Ιωάννης Βεργίνας, Βαγγέλης Καλογρηάς, Στέλιος Μαστροπέτρος, Δημήτρης Μπούσουλας, Αντώνης Μωραϊτάκης,Μιχαλης Πούπαλος, Ιωάννης Φραγκάκης. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο διευθυντής της Πινακοθήκης Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών Γιάννης Τσούτσας. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν  στις 25 Ιουλίου  ώρα 19.30 μμ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΛΟΓΩ ΥΨΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ




Ιδιαίτερη προσοχή συνιστά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας λόγω υψηλών θερμοκρασιών τις προσεχείς ημέρες. Ιδιαίτερα στα νησιά μας αναμένεται κορύφωση των υψηλών θερμοκρασιών το επόμενο Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα 16 Ιουλίου.
Ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (www.gscp.gr & www.civilprotection.gr )  προειδοποιεί πως εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν κατά τις επόμενες ημέρες, ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει η ζέστη, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία. Επιπλέον, καλό θα ήταν να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες. Να φορούν ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα, που διευκολύνουν τον αερισμό του δέρματος και την εξάτμιση του ιδρώτα (βαμβακερά, λινά), αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα, ενώ θα πρέπει να χρησιμοποιούν καπέλο με φαρδύ γείσο και γυαλιά ηλίου, όταν εκτίθενται στον ήλιο.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ



     Ο Δήμος Χίου και οι Πολιτιστικοί φορείς  του, Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου, Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας, καθώς και η Δημοτική Κοινότητα Βροντάδου έχουν προγραμματίσει τις κάτωθι εκδηλώσεις για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2012.
    Πρόκειται για εκδηλώσεις που οργανώνονται είτε από το Νομικό Πρόσωπο είτε από ιδιώτες με την καθοδήγηση και συνεργασία των φορέων του Δήμου Χίου.

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ



Από αύριο και μέχρι τις 23 Ιουλίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν την αίτησή τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα επιδοτούμενων από το ΕΣΠΑ παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Από αύριο οι αιτήσεις για επιδοτούμενους παιδικούς σταθμούς
Η αίτηση θα ξεκινήσει να διατίθεται από αύριο σε έντυπη μορφή σε εργάσιμες ημέρες και ώρες (9:30 π.μ. έως 13:30 μ.μ.), από τα Γραφεία της ΕΕΤΑΑ. Σε ηλεκτρονική μορφή θα διατίθεται στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ www.eetaa.gr.
Στο πρόγραμμα μπορούν να μπουν οικογένειες με εισόδημα έως 40.000 ευρώ. Η αίτηση συμμετοχής συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μπορεί να υποβληθεί ιδιοχείρως αλλά και ταχυδρομικώς ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier), σε φάκελο στον οποίο εξωτερικά θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται η ένδειξη «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ».