Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

HMEΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ ΣΤΙΣ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διαβητικών Χίου, τον εκπολιτιστικό και αθλητικό Σύλλογο Φρουρίου Χίου "ΑΓ. Γεώργιος" και την Ελληνική Εταιρεία Αγωγής Υγείας παράρτημα Χίου, πρόκειται να οργανώσει ενημερωτική Ημερίδα στις 14 Σεπτεμβρίου 2011, και ώρα 08:00 μ.μ στην πλατεία Φρουρίου με θέμα "Σακχαρώδης Διαβήτης- νεότερα επιστημονικά δεδομένα - μελλοντικές προοπτικές και θεραπεία αντιμετώπισης."
Πρόκειται για σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση, που στόχο έχει την πληροφόρηση των πολιτών του Δήμου Χίου και της νεολαίας σε θέματα που αφορούν την υγεία .
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή καταξιωμένων επιστημόνων, με πρωταρχικό σκοπό και στόχο μέσα από την ενημέρωση να επιτυγχάνεται η αλλαγή στάσεων και συμπεριφορών, η πρόληψη και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας.
Για την πραγματοποίηση της ημερίδας ο Δήμος Χίου θα πρέπει να εγκρίνει την ανάθεση εργασιών όσον αφορά τη μικροφωνική εγκατάσταση, την ηχητική κάλυψη, βιντεοσκόπηση, καθώς και κατάλληλη υποδομή για την προβολή διαφανειών στα πλαίσια της εκδήλωσης, με στόχο την ενημέρωση του κοινού, δημοτών και νεολαίας της Χίου.
Για το σκοπό αυτό παρακαλούμε να εγκρίνεται το ποσό 500 ευρώ με Φ.Π.Α.
Η παραπάνω δαπάνη σχετίζεται με την διοργάνωση Ενημερωτικών Ημερίδων/ Συνεδρίων εντός της εδαφικής περιφέρειας του Δήμου και καλύπτονται σύμφωνα με το άρθρο 158 του Ν.3463/2006 παρ. 3γΔ και του Ν.3852/10.

ΠΟΔΗΛΑΤΕΙΝ : ΔΙΕΘΝΗΣ ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ



Μεταξύ 21-25 Αυγούστου 2011 πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία ο διεθνής υπερμαραθώνιος Παρίσι- Βρέστη-Παρίσι. Ο αγώνας αυτός γίνεται

κάθε τέσσερα χρόνια, φέτος έλαβαν εκκίνηση περίπου 5.000 αθλητές από όλο τον κόσμο, από τους οποίους εγκατέλειψαν οι 1.000.
Ο Μιχάλης Παπαζής του « Ποδηλατείν» βρέθηκε με την Ελληνική αποστολή στη Γαλλία, η οποία αποτελούταν από 29 αθλητές (τερμάτισαν οι 26).
Ο Χιώτης αθλητής ολοκλήρωσε την δοκιμασία σε 79 ώρες χωρίς προβλήματα (το όριο ήταν 90 ώρες).

ΨΑΡΕΜΑ ΣΤΟ ΔΕΙΛΙΝΟ



ΨΑΡΕΜΑ ΣΤΟ ΔΕΙΛΙΝΟ- ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΕΦΗΣ ΣΥΡΒΙΤΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΧΙΟΥ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ ΦΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΞΑΝΕΜΟ





Ένα ακόμα ξεχωριστό καλοκαίρι πρόσφερε και φέτος το Φεστιβάλ Αξάνεμος στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Χίου από τις 3 ως τις 17 Αυγούστου με επίκεντρο το μεσαιωνικό χωριό της Καλαμωτής και σκηνές στα Πατρικά, τη Βολισσό και τον αρχαιολογικό χώρο του Εμπορειού.
Με αιχμή τις μεγάλες συναυλίες και τις μουσικοθεατρικές παραστάσεις, ο Αξάνεμος συγκρότησε φέτος ένα πλήρες καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλάμβανε μια σειρά από εξαιρετικές πολιτισμικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες.
Ο διοργανωτής του «Αξάνεμου», Σύλλογος Καλαμωτούσσων Χίου Αττικής «Η Αγία Παρασκευή» θέλει να ευχαριστήσει τους χιλιάδες επισκέπτες του Φεστιβάλ που συμμετείχαν στις δράσεις του, τους δεκάδες εθελοντές και τα μέλη του Συλλόγου και όσους, τεχνικούς, εργαζόμενους και ιδιώτες βοήθησαν στην πραγματοποίηση του φετεινού Φεστιβάλ. Ιδιαίτερα θέλει να ευχαριστήσει για τη συνεργασία τους, την Kίνηση Εθελοντικής Προσφοράς για την Αμανή 19, τον Προοδευτικό Όμιλο Καλαμωτής, την Κοινότητα Πατρικών, την Κοινότητα Καλαμωτής, τον Υπεροργανισμό του Δήμου Χίου και το ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου. Ιδιαίτερη αναφορά θέλουμε να κάνουμε κλείνοντας στο προσωπικό του Αρχαιολογικού χώρου του Εμπορειού και του Αρχαιολογικού Μουσείου Χίου, τους χορηγούς μας, τα ΜΜΕ του νησιού μας και την ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου και τους καλλιτέχνες που για ένα ακόμα καλοκαίρι συμμετείχαν ουσιαστικά στο Φεστιβάλ και στην καλοκαιρινή ζωή της κοινότητας μας.
Ο Αξάνεμος συνεχίζεται όλο το χρόνο και έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, όπως ελπίζουμε και της πολιτιστικής ζωής του νησιού μας.