Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΙΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΠΡΟΔΡΟΜΟ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Πρός
Τόν Ἱ­ε­ρόν Κλῆ­ρον
τῆς κα­θ’ ἡ­μᾶς Ἱ­ε­ρᾶς Μη­τρο­πό­λε­ως
Διά τοῦ πα­ρόν­τος, γνω­ρί­ζο­μεν ὑ­μῖν, ὅ­τι τήν Πέμπτην 24ην Ἰουλίου ἐ.., θέ­λει τε­λε­σθῆ Θεί­α Λει­τουρ­γί­α ες τόν Ἱ­ε­ρόν Να­όν Ἁγίου Ἰωάννου Προδρόμου πόλεως Χίου, με­τά τό πέ­ρας τῆς ὁ­ποί­ας θά πραγ­μα­το­ποι­η­θῇ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΙΣ.
Ὅ­θεν, πα­ραγ­γέ­λο­μεν ὑ­μῖν, ὅ­πως προ­σέλ­θη­τε καί συμ­με­τά­σχητε εἰς τήν ἐν λό­γῳ Σύ­να­ξιν.
Ἐντολῇ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου
Ὁ Γενικός Ἀρχιερατικός Ἐπίτροπος
+Πρωτοπρ. Δημήτριος Κ. Γεόμελος

Ολοκληρώθηκε Η 1η Περίοδος Του Θερινού Καμπ Του ΝΟ Χίου


Summer Camp ΝΟ Χίου 2014Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 11/7/2014 η 1η περίοδος του 1ου θερινού καμπ που διοργανώνει ο ΝΟ Χίου. Εξήντα παιδιά ηλικίας 7-12 ετών είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αθλήματα της κολύμβησης, της υδατοσφαίρισης και της ιστιοπλοΐας μέσα από διάφορες δραστηριότητες και αθλοπαιδιές. Αξίζει να αναφέρουμε ότι εκτός από το Ιωνικό Κολυμβητήριο που διεξάγονται οι περισσότερες δραστηριότητες, τα παιδιά επισκέπτονται και τις ιστορικές εγκαταστάσεις του ΝΟΧ στην μπέλα βίστα όπου αποκτούν μία πρώτη γνωριμία με την ιστιοπλοΐα. Ήδη έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα 14/7/2014 η 2η περίοδος. Δηλώστε συμμετοχή τώρα...
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Γραμματεία ΝΟΧ6945150303
Μιχάλης Φωτεινός - Προπονητής6936517675
Πόπη Βολίκα - Προπονήτρια6936797831
email: contact@noxiou.gr


Summer Camp ΝΟ Χίου 2014
Summer Camp ΝΟ Χίου 2014


noxiou.gr

Στον Όμιλο Καθόδου Θα Διεκδικήσει Ο ΝΟΧ Την Παραμονή Στην Α2 Γυναικών


Την παραμονή της στην Α2 Εθνική κατηγορία γυναικών θα διεκδικήσει η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του ΝΟ Χίου, ύστερα από την ολοκλήρωση της Α' Φάσης του Πρωταθλήματος που διεξήχθη το διήμερο 12-13/7/2014 στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης. Η ομάδα μας γνώρισε 3 ήττες σε ισάριθμους αγώνες και πλέον θα αντιμετωπίσει τις ομάδες Πανιώνιο, ΝΟ Λάρισας και ΝΕ Λαμίας με στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων:
ΝΟ Χίου - ΝΕ Πατρών: 8-14
Τα οκτάλεπτα: 0-4, 2-6, 3-3, 3-1
Τα γκολ για το ΝΟΧ: Σωτηράκη 2, Τζούμα 1, Λαμπρινούκα 1, Μπελέγρη 1, Κανετίδου 1, Στρατηδάκη 2
ΝΟ Χίου - ΑΟ Ιωνικός Νικαίας: 4-11
Τα οκτάλεπτα: 1-4, 2-1, 1-3, 0-3
Τα γκολ για το ΝΟΧ: Λαμπρινούκα 1, Παντελή 1, Κανετίδου 1, Κουμπή 1

ΝΟ Χίου - Πανιώνιος: 10-11
Τα οκτάλεπτα: 1-4, 2-3, 2-1, 5-3
Τα γκολ για το ΝΟΧ: Σωτηράκη 1, Χαλκιά 1, Τζούμα 1, Λαμπρινούκα 1, Μπελέγρη 5, Κανετίδου 1

Σύνθεση Ομάδας
1) Ειρήνη Καρανικολού
2) Δέσποινα Σωτηράκη
3) Κυριακή Μισαηλίδη
4) Κατερίνα Χαλκιά
5) Κυριακή Τζούμα
6) Μαρία Λαμπρινούκα
7) Ειρήνη Παντελή
8) Δέσποινα Μπελέγρη
9) Ελένη Κανετίδου
10) Στέλλα Στρατηδάκη
11) Ελένη Κουμπή
12) Ιωάννα Καρακούρου

Προπονητής: Γιώργος Μπελέγρης

Το ΔΣ του ΝΟ Χίου ευχαριστεί θερμά την Hellenic Seaways για τα εισιτήρια της ομάδας.
Hellenic Seaways χορηγός ΝΟ Χίου

noxiou.gr

Χρυσό Μετάλλιο Σαρρή Στο Μεσογειακό Κύπελλο Με Την Εθνική Εφήβων


Κυριάκος ΣαρρήςΤο χρυσό μετάλλιο με την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Εφήβων κέρδισε ο τερματοφύλακας του ΝΟ Χίου Κυριάκος Σαρρής στο Μεσογειακό Κύπελλο που διεξήχθη στο προάστιο Όστια της Ρώμης. Η Εθνική μας ομάδα πέτυχε 3 νίκες και 1 ήττα στη διοργάνωση και έτσι κατέκτησε την 1η θέση. 
Τελική Κατάταξη
1.Ελλάδα10
2.Σερβία9
3.Μαυροβούνιο7
4.Ιταλία3
5.Τουρκία0

Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης Εφήβων 2013-14
Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης Εφήβων - 1η θέση Μεσογειακό Κύπελλο

noxiou.gr

Διευκρινίσεις σχετικά με την έκδοση δελτίων ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών


Ο κανονισμός εγγραφών, μεταγραφών κ.λ.π., έχει αναρτηθεί  στην ιστοσελίδα της Ενώσεώς μας, από όπου θα μπορείτε να ενημερώνεστε για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Σας παραθέτουμε τις κυριότερες τροποποιήσεις του ανωτέρω κανονισμού.
α. Σε όλες τις περιπτώσεις που σωματείο αποκτά ποδοσφαιριστή, ΕΛΛΗΝΑ, αλλοδαπό ή κοινοτικό, με οποιοδήποτε τρόπο (πρώτη εγγραφή, μεταγραφή, υποσχετική, επανεγγραφή), θα πρέπει, επί τη ποινή απόρριψης, να προσκομίζεται πιστοποιητικό υγείας από Δημόσιο Νοσοκομείο ή από ιδιώτη ιατρό, το οποίο να αποδεικνύει ότι ο ποδοσφαιριστής είναι υγιής και κατάλληλος να εγγραφεί και δεν πάσχει από λοιμώδες νόσημα. Το ίδιο ως ανωτέρω πιστοποιητικό θα υποβάλλεται και σε κάθε νέα μεταβολή του ποδοσφαιριστή. Το πιστοποιητικό από ιδιώτη γιατρό ισχύει μόνο για τους 'Έλληνες ποδοσφαιριστές.
β. Για την πρώτη εγγραφή ποδοσφαιριστή απαιτείται η συμπλήρωση του δεκάτου (10ου) έτους της ηλικίας, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης μεταβολών.
γ. Οι ομογενείς ποδοσφαιριστές πλέον κατατάσσονται, ανάλογα με την υπηκοότητά τους στην κατηγορία είτε των κοινοτικών είτε των αλλοδαπών.
δ. Στην αρχική εγγραφή κοινοτικών ή αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, θα πρέπει να υποβάλλεται επικυρωμένο φωτοαντίγραφο διαβατηρίου από δικηγόρο.
Οι ανήλικοι ποδοσφαιριστές της κατηγορίας αυτής, θα πρέπει να υποβάλλουν δύο (2) δηλώσεις γονέα / κηδεμόνα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, θεωρημένες για το γνήσιο της υπογραφής, οι οποίες είναι πλέον συγκεκριμένες, σχέδια των οποίων είναι αναρτημένα στο site της Ενώσεως, στη στήλη Προκηρύξεις – Κανονισμός Μεταγραφών.
ε. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που αφορούν πρώτη εγγραφή αλλοδαπών και κοινοτικών ποδοσφαιριστών, πλην του διαβατηρίου, δεν επικυρώνονται ή μεταφράζονται από δικηγόρο αλλά μόνο από την Πρεσβεία ή Προξενείο της Χώρας που τα εξέδωσε, ή από υπηρεσίες του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.
στ. Για τους αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές και σε κάθε περίπτωση εγγραφής τους σε σωματείο, απαιτείται φωτοαντίγραφο άδειας νόμιμης διαμονής αλλοδαπού στην Ελλάδα ή βεβαίωση κατάθεσης αίτησης για την έκδοση άδειας διαμονής, καθώς και οποιοδήποτε άλλο ισοδύναμο έγγραφο που παρέχει δικαίωμα νόμιμης διαμονής κατά το χρόνο εγγραφής, νομίμως επικυρωμένης.
ζ. Οι δηλώσεις των γονέων / κηδεμόνων ανηλίκων ποδοσφαιριστών, που υποβάλλονται σε κάθε μεταβολή ανήλικου ποδοσφαιριστή, επικυρωμένες για το γνήσιο της υπογραφής, είναι πλέον συγκεκριμένες, σχέδιο των οποίων σας αποστέλλεται.
Οι υπεύθυνες δηλώσεις θα πρέπει να θεωρούνται ως προς το γνήσιο της υπογραφής από το Κ.Ε.Π., διότι η Ε.Π.Ο. δεν εμπίπτει στις ρυθμίσεις του νόμου περί κατάργησης υποχρέωσης επικυρώσεων αντιγράφων – εγγράφων.
η. Οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές μπορούν να εγγράφονται – μεταγράφονται, μόνο σε τρία, το ανώτατο, ερασιτεχνικά σωματεία, κατά τη διάρκεια της περιόδου από 1 Ιουλίου έως 30 Ιουνίου του επομένου έτους. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο ποδοσφαιριστής δύναται να αγωνίζεται σε επίσημους αγώνες μόνο για δύο σωματεία.
θ. Στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου του 2015 κάθε σωματείο μπορεί να αποκτά με μεταγραφή απεριόριστο αριθμόποδοσφαιριστών, έστω κι αν αυτοί έχουν εγγραφεί στο σωματείο από το οποίο θα μεταγραφούν, κατά την περίοδο των θερινών μεταγραφών – επανεγγραφών (καλοκαίρι 2014).
ι. Ποδοσφαιριστές που έχουν εκδώσει προσωρινό δελτίο δύνανται να μεταγραφούν, μετά από προσφυγή τους, στην Επιτροπή Ιδιότητας – μεταγραφών της Ε.Π.Ο.
Εφιστούμε την προσοχή στα σωματεία, τα οποία έχουν μεγάλο αριθμό ποδοσφαιριστών, ο οποίος υπερβαίνει τους 140 (ανώτατο όριο), ότι μετά την συμπλήρωση του αριθμού αυτού, αιτήσεις για έκδοση δελτίων θα απορρίπτονται από την Ε.Π.Ο. Θα πρέπει λοιπόν τα σωματεία αυτά, να προβούν σε αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών, είτε ατομικά κατά την περίοδο των αποδεσμεύσεων (1-31/7) είτε ομαδικά και με την προϋπόθεση ότι ο αριθμός των ποδοσφαιριστών του υπερβαίνει τους 140 στέλνοντας στην Ε.Π.Ο. (Επιτροπή Ιδιότητας – Μεταγραφών) ονομαστική κατάσταση με τα στοιχεία των ποδοσφαιριστών (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, αριθμό δελτίου) και καταβάλλοντας συγχρόνως ως παράβολο το ποσό των 200 ευρώ στο λογαριασμό της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ 5082-021433-637 αποστέλλοντας σ’ αυτήν και την απόδειξη Τραπέζης. Η ομαδική αποδέσμευση αφορά μόνον ποδοσφαιριστές που ανήκαν στη δύναμη του σωματείου έως 30-6-2014. Τέλος η περίοδος που γίνονται οι ομαδικές αποδεσμεύσεις είναι 1 έως 31/7/2014, 1 έως 30/9/2014 και 2 έως 31/1/2015.

«Πάνω από 15.000 ναυτεργάτες πνίγονται στην ανεργία»


anergoi_nautergates_
Η συζήτηση, που έγινε στις 4 Ιούλη στη Βουλή, με αφορμή την επίκαιρη επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία των Ναυτεργατών, είναι αποκαλυπτική για τον αντεργατικό χαρακτήρα της πολιτικής τόσο της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, που καλλιεργεί συγχύσεις και ψεύτικες προσδοκίες.
Ν. ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ):
«Το πρόσφατο παράδειγμα της άρσης του καμποτάζ στο χώρο της κρουαζιέρας όχι μόνο δεν επιβεβαίωσε τις εξαγγελίες των τότε κυβερνητικών στελεχών για τη δήθεν εισροή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην ελληνική οικονομία, αλλά αντιθέτως οδήγησε μεγάλο αριθμό Ελλήνων ναυτικών στην ανεργία. Ρωτάμε, λοιπόν τα εξής:
Προτίθεσθε να ανοίξετε έναν διάλογο για την τροποποίηση του όρου 8 του νομοθετικού διατάγματος 2687/53 και για τις εγκριτικές πράξεις που δίνουν τη δυνατότητα να μειώνεται η σύνθεση των Ελλήνων ναυτικών στα ελληνικά πλοία;
Επιμένετε στην αντίληψη θεσμοθέτησης των ατομικών συμβάσεων εργασίας και στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, για να ανοίξει ο δρόμος για αποδοχές, όπως των ναυτεργατών του τρίτου κόσμου;»
Κλείνει, δηλαδή, το μάτι στους εφοπλιστές κάνοντας λόγο για τροποποίηση και ΟΧΙ κατάργηση του όρου 8 του αποικιοκρατικού ν.δ. 2687/53, που σημαίνει: …«να βάλουμε 2-3, 5 ανθρώπους σε κάθε πλοίο» (δηλαδή λιγότερους και από τους 4 έως 6 που προβλέπει η τελευταία εγκριτική πράξη του 2006) όπως ζήτησε ο Νταλακογιώργος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και της Αυτόνομης Παρέμβασης (ΜΕΤΑ), στη συνάντηση με τον υπουργό ναυτιλίας στις 19-2-2014.
Όσο για τους μισθούς των ναυτεργατών σ’ αυτό απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τσακαλώτος, που το Μάη του 2012 στο ρ/σ του «ΣΚΑΪ» έλεγε ότι θεωρεί προκλητικό «ένας μάγειρας σε πλοίο να αμείβεται με 3.500 €, ενώ ένας ερευνητής σε Πανεπιστήμιο παίρνει 2.100 €» και πρόσθετε ότι: «Ένα καινούριο συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να πιέσει και να έχει μισθούς αλληλεγγύης που να μην έχουν τόσο μεγάλες αποκλίσεις (…) Μέρος μιας αριστερής πολιτικής είναι να έχουμε μισθούς που να μπορούμε να τους δικαιολογήσουμε»!
Θ. ΔΡΙΤΣΑΣ (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ):
«Κύριε Υπουργέ, …σας ενημερώνω – το ξέρετε – ότι οι φορολογικές ρυθμίσεις, οι φοροαπαλλαγές είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες από το 1953.
Το ζητούμενο, τουλάχιστον σε μια λογική συζήτηση, είναι το εξής: Ποιο είναι σήμερα το κοινωνικό αντιστάθμισμα αυτών των φοροαπαλλαγών όταν η ανεργία αυξάνεται;»
Αφού πρώτα εκφράζει την πίστη του στα κεκτημένα του εφοπλιστικού κεφαλαίου, στη συνέχεια συμβουλεύει τον υπουργό «ότι οι φοροαπαλλαγές είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες από το 1953» και τέλος καμώνεται πως ρωτάει «Ποιο είναι σήμερα το κοινωνικό αντιστάθμισμα αυτών των φοροαπαλλαγών όταν η ανεργία αυξάνεται;»
Θα τους συνιστούσαμε να ρωτήσουν την Κατσέλη, που σαν υπουργός Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ έφερε το νόμο για την απελευθέρωση του «καμποτάζ» στην κρουαζιέρα και τώρα ΣΥΝ-χνωτίζεται με τον ΣΎΡΙΖΑ. Ας ρωτήσουν, καλλίτερα, τον πρόεδρό τους τον Αλ. Τσίπρα που χαρακτήριζε «εξαλλοσύνες» τους αγώνες των ναυτεργατών ενάντια στην απελευθέρωση του «καμποτάζ»!
Όσο καλοί κι αν είναι στη διγλωσσία δεν μπορούν να κρύψουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνένοχος για όσα βιώνουν ναυτεργάτες, νησιώτες, γιατί έχει βάλει έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη Συνθήκη του Μάαστριχτ από την οποία πηγάζουν όλες οι αντεργατικές νομοθετικές ρυθμίσεις και ο ευρωπαϊκός κανονισμός 3577/92 της άρσης του καμποτάζ στην ακτοπλοΐα και την κρουαζιέρα.
Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ (Υπουργός Ναυτιλίας):
Ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης, σε ρόλο εκπροσώπου Τύπου των εφοπλιστών, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κάνει όλα τα χατίρια των εφοπλιστών και θα ακολουθεί πιστά τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ψήφισαν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου εκτός του ΚΚΕ.
«Εμείς θέλουμε να προχωρήσουν οι Έλληνες ναυτικοί με περισσότερα προσόντα, να κατακτήσουν περισσότερες θέσεις, τις οποίες σήμερα, δυστυχώς, δεν καταλαμβάνουν μέσα στα πληρώματα των πλοίων… Εγώ το λέω ξεκάθαρα και σε όλους τους τόνους: Αν δεν καθίσουμε, αν οι ίδιοι οι ναυτικοί δεν καθίσουν να δουν θέματα εξορθολογισμού των συλλογικών συμβάσεών τους, νομίζω ότι σε ορισμένες κατηγορίες θα αντιμετωπίσουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα ανεργίας.»
Ξεδιάντροπα ο υπουργός των εφοπλιστών μας λέει: ¨Ή θα δουλεύετε χωρίς ΣΣΕ και ασφάλιση ή διαφορετικά θα φύγετε από τα πλοία και όσοι έχετε απομείνει !
ΧΡ. ΚΑΤΣΩΤΗΣ (Βουλευτής του ΚΚΕ):
«Η άρση του καμποτάζ ήρθε να ενισχύσει την κερδοφορία των εφοπλιστών με όλες τις συνέπειες που έχει αυτή για τους ναυτεργάτες. Η κατάργηση των οργανικών συνθέσεων είναι και αυτή απαίτηση των εφοπλιστών και βρίσκεται στην ίδια γραμμή, δηλαδή της αύξησης της κερδοφορίας τους.
Η ναυτιλία μας, λοιπόν, είναι η πρώτη στον κόσμο με 4900 πλοία, πρώτη σε χωρητικότητα σε όλο τον κόσμο. Κι όμως, πάνω από 15 χιλιάδες ναυτεργάτες είναι στην ανεργία και πάνω από 60 χιλιάδες ζουν στη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.
Οι Έλληνες εφοπλιστές μόνο για το 2013 επένδυσαν 18,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε 690 πλοία. Στην ανεργία με βάση τα πλασματικά στοιχεία του ΓΕΝΕ για το Μάιο ήταν 4059 ναυτεργάτες, από τους οποίους μόνο 657 πήραν το επίδομα ανεργίας. Και ποιο επίδομα; Το επίδομα της ντροπής, που αναφέρθηκε εδώ, δηλαδή 235 ευρώ για τον άγαμο και 293 ευρώ για τον έγγαμο. Τι λέτε, βρε παιδί μου; Ένα πρωινό για τον κ. Βαρβιτσιώτη στον Αστέρα της Βουλιαγμένης!»
Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ και η φασιστική Χρυσή Αυγή απέρριψαν την πρόταση νόμου που ΚΚΕ, μια πρόταση όχι για τη «Δευτέρα Παρουσία» αλλά για άμεση ανακούφιση όλων των ανέργων και των οικογενειών τους, που ζουν καθημερινά τον εφιάλτη της επιβίωσης.
ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
Μην ξεχνάμε ότι με τη συναίνεση της νόθας πλειοψηφίας της ΠΝΟ και της ITF (Διεθνής Οργάνωση Μεταφορών) στα ποντοπόρα πλοία και τα κρουαζιερόπλοια ελάχιστοι ναυτεργάτες έχουν ΣΣΕ και ασφάλιση.
Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα λύτρα της εξαγοράς τους, η συνδρομή που εισπράττουν και μοιράζονται από τους πελάτες τους εφοπλιστές για κάθε ανασφάλιστο πλοίο με την «ΜΠΛΕ ΚΑΡΤΑ».
Γι’ αυτό οι δυνάμεις του παλιού (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ) και νέου (ΑΠ/ΜΕΤΑ του ΣΎΡΙΖΑ) εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού δεν θέλουν να αλλάξουν ούτε ένα γράμμα από το αντιδραστικό, αντιδημοκρατικό καταστατικό της ΠΝΟ.
«Παραμάγαζο» του δουλεμπορικού κυκλώματος είναι και το ΓΕΝΕ, όπως αναδείχθηκε με τις επανειλημμένες παρεμβάσεις από τα ταξικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ.
ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ
για ανακούφιση και προστασία
ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
► Να γίνει πράξη τώρα η απαίτηση της Επιτροπής Ανέργων Ναυτεργατών και των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, που έγινε δεκτή από το ΔΣ του ΓΕΝΕ, να συγκεντρώνονται τα CREW LIST και να ναυτολογούνται άμεσα ναυτεργάτες, όπου διαπιστώνονται παραβιάσεις οργανικών συνθέσεων.
► Η πλειοψηφία του ΓΕΝΕ να αποτελείται από εκπροσώπους των αντιπροσωπευτικών ναυτεργατικών ενώσεων.
► Αποστρατικοποίηση, απομάκρυνση του ΤΕΝΕΛ από το ΓΕΝΕ.
► Κατάργηση της αντεργατικής νομοθεσίας, ν. 2687/53 όρος 8 των εγκριτικών πράξεων νηολόγησης και του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 3577/92, που προωθούν την «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία.
► Έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ, για όλους τους άνεργους
► Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους για όσο διαρκεί η ανεργία.
► Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης.
► Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, των ανέργων και των οικογενειών τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
► Να εξασφαλισθεί άμεσα δωρεάν σίτιση των ανέργων από την Εστία Ναυτικών, να αξιοποιηθεί η υποδομή της και να ενισχυθεί οικονομικά με πρόσθετους πόρους.
► Δωρεάν μετακίνηση με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας και να ισχύσουν μειωμένα τιμολόγια για τις παροχές των πρώην ΔΕΚΟ. Να απαγορευτεί η διακοπή παροχής ηλεκτρικού, νερού και σταθερού τηλεφώνου στους ανέργους.
► Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας.
► Άμεση ναυτολόγηση όλων των Δοκίμων όπως προβλέπεται από το Π.Δ. 251/1999.
► Απαιτούμε οι Δόκιμοι να εγγράφονται στους καταλόγους ανεργίας του ΓΕΝΕ και να έχουν δικαίωμα επιδόματος ανεργίας.
Πειραιάς, 14 Ιούλη 2014
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ


e-nautilia.gr

Δικαστική υπόθεση Energa-Hellas Power


Ερώτηση
Προς τους Υπουργούς
Οικονομικών,
Εσωτερικών,
Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
και
Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη



Η υπόθεση Energa-Hellas Power έχει προκαλέσει τη δημόσια κοινή γνώμη.  Πρόκειται για μία περίπτωση, με την οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έχουν υπεξαιρεθεί  δεκάδες εκατομμύρια τελών και φόρων από τις εμπλεκόμενες εταιρείες και τα στελέχη τους.
Η αντικατάσταση, με το υπ’ αριθμ. 2470/2013 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών,  της προσωρινής κράτησης τεσσάρων κατηγορουμένων για τη συγκεκριμένη υπόθεση με επιβολή εγγυοδοσίας κυμαινόμενη από 50.000 έως 200.000 Ευρώ δεν βρίσκεται σε ιδιαίτερη αρμονία με το ύψος του ποσού που φέρονται, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, να έχουν ζημιώσει το Ελληνικό Δημόσιο και τους Δήμους οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι, οι οποίοι απειλούνται με ποινές ακόμα και ισόβιας κάθειρξης. Σημειώνεται δε ότι σήμερα κανένας κατηγορούμενος για την υπόθεση αυτή δεν κρατείται, καθώς έχει παρέλθει η δεκαοκτάμηνη προθεσμία προσωρινής κράτησης.
Αντιθέτως, δημοσιεύματα του τύπου φέρουν έναν εκ των πρωταγωνιστών της συγκεκριμένης υποθέσεως να διοργανώνει προσωπικές κοινωνικές εκδηλώσεις που τα έξοδα της κάθε μίας από αυτές υπολογίζονται περίπου στο ύψος της εγγυήσεως που κατέβαλε, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος, γεγονός που προκαλεί εύλογες  αμφιβολίες σχετικά με την έλλειψη ρευστότητας του συγκεκριμένου προσώπου, λόγω δέσμευσης ή κατάσχεσης των τραπεζικών λογαριασμών του.   
Με βάση τα ανωτέρω
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί
  1. Ποιο είναι το υπολογιζόμενο ύψος ζημίας που υπέστησαν το Ελληνικό Δημόσιο και οι ΟΤΑ από τη συγκεκριμένη υπόθεση;
  2. Έχει ακολουθηθεί η διαδικασία βεβαίωσης οφειλής προς το Δημόσιο, έχει επιβληθεί κατάσχεση ή δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών των κατηγορουμένων και αν ναι, μέχρι ποιου ποσού;
  3. Το ΣΔΟΕ έχει προβεί σε ελέγχους των ιδιωτικών εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν και των ποσών που δαπανήθηκαν σε αυτές από συγκεκριμένο κατηγορούμενο και οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας;
  4. Το Ελληνικό Δημόσιο και οι ΟΤΑ έχουν δηλώσει ή προτίθενται να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής στη συγκεκριμένη δίκη;
  5. Έχουν σημειωθεί αναιτιολόγητες καθυστερήσεις στην εκδίκαση της υποθέσεως   και αν ναι, γιατί;

Αθήνα, 15 Ιουλίου 2014
Ο Ερωτών Βουλευτής



Κώστας Δ. Τριαντάφυλλος

Ηλεκτρονικός έλεγχος «πόθεν έσχες»- Στο στόχαστρο πολιτικοί, δήμαρχοι, πρόεδροι ΝΠΔΔ


Σε συντονισμένες δράσεις, που συνίστανται στη δημιουργία ειδικής πενταμελούς επιτροπής της Βουλής, αλλά και στην ενεργοποίηση ηλεκτρονικού συστήματος για τον έλεγχο «πόθεν έσχες» πολιτικών προσώπων και δημοσίων λειτουργών προβαίνει ο Εθνικός Συντονιστής κατά της Διαφθοράς κ. Ι. Τέντες.
Το ζήτημα της εντατικοποίησης των ελέγχων και των δράσεων για την πάταξη της διαφθοράς και της διακίνησης «μαύρου χρήματος» κυριάρχησε κατά τη συνάντηση που είχε ο κ. Τέντες με τους εκπροσώπους της τρόικας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. ο Εθνικός Συντονιστής κατά της Διαφθοράς ενημέρωσε τους εκπροσώπους των πιστωτών ότι θα συσταθεί ειδική πενταμελής επιτροπή στο Κοινοβούλιο η οποία θα ελέγχει τα «πόθεν έσχες» πολιτικών προσώπων αλλά και των λοιπών υπόχρεων γενικών και ειδικών γραμματέων υπουργείων, νομαρχών, δημάρχων, αντιδημάρχων, πρόεδρων ΝΠΔΔ, δημοσιογράφων κ.λπ.
Η επιτροπή θα αποτελείται από δύο βουλευτές, δύο δικαστικούς, καθώς και έναν εκ των υποδιοικητών της Τράπεζας της Ελλάδος.
Παράλληλα, στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων, μέχρι τον Νοέμβριο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία ειδική ηλεκτρονική μονάδα που θα μπορεί αυτόματα να προβαίνει σε σύγκριση των στοιχείων και να ελέγχει τις μεταβολές στις δηλώσεις «πόθεν έσχες».
Θα πραγματοποιείται έκτακτος έλεγχος
Στις περιπτώσεις που θα παρατηρείται ξαφνική μεταβολή στα περιουσιακά στοιχεία, τότε το ονοματεπώνυμο του προσώπου θα «σημειώνεται» από το σύστημα με «κόκκινη σημαία» (red flag) και αμέσως θα πραγματοποιείται έκτακτος έλεγχος.
Στο εν λόγω ηλεκτρονικό σύστημα θα «περάσουν» και οι δηλώσεις προηγουμένων ετών, με αποτέλεσμα να υπάρχει η δυνατότητα αποτελεσματικότερης σύγκρισης των στοιχείων και οι έλεγχοι να επεκταθούν σε βάθος χρόνου.
Στο πλαίσιο των δράσεων περιλαμβάνεται και ειδική εκπαίδευση του ελεγκτικού προσωπικού, για ταχύτερο εντοπισμό των «ύποπτων» δηλώσεων.
Πηγή: Καθημερινή

aftodioikisi.gr

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις 122 προσλήψεις στην Εθνική Τράπεζα


Ξεκίνησαν από την Δευτέρα 14 Ιουλίου οι αιτήσεις για τον διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας που αφορά σε 122 προσλήψεις για την στελέχωση των καταστημάτων της .Οι αιτήσεις μπορούν να γίνονται από τους ενδιαφερόμενους έως τις 22 Ιουλίου ημέρα Τρίτη όπου είναι η καταληκτική ημερομηνία.
Ο διαγωνισμός για την πρόσληψη των υπαλλήλων έχει ανατεθεί στο ΑΣΕΠ.
Οι υποψήφιοι θα υποβάλουν αίτηση – δήλωση συμμετοχής σε ειδικό έντυπο το οποίο θα διατίθεται και θα συμπληρώνεται στο κατάστημα της τράπεζας στο οποίο θα υποβάλλεται η αίτηση.
Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα 2103341431, 2103341243, 2103342328, 2103342634, 2103341428, 2103341322, 2103341432.


aftodioikisi.gr

To Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα καταργεί όλα τα επιδόματα πρόνοιας- Τι θα γίνει με το επίδομα ανεργίας


Ως όχημα υποκατάστασης – κατάργησης των κοινωνικών επιδομάτων αναμένεται να λειτουργήσει ο θεσμός του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος στην Ελλάδα, ο οποίος θα βασισθεί στην κυπριακή «συνταγή».
Με οροφή τα 400 ευρώ μηνιαίως για μια τετραμελή οικογένεια το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ουσιαστικά θα καταργήσει από το 2015 τα επιδόματα πρόνοιας, πλην του επιδόματος ανεργίας.
Η εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, θεσμό που στενοί συνεργάτες του υπουργού Εργασίας κ. Γ. Βρούτση χαρακτηρίζουν ως την «σημαντικότερη μεταρρύθμιση των τελευταίων ετών» απέχει πολύ από την εικόνα που είχε καλλιεργηθεί την τελευταία διετία και δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των κοινωνικά ασθενέστερων πολιτών καθώς το ύψος του επιδόματος αποτελεί όριο επιβίωσης και όχι αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα θα ισούται με τη διαφορά του συνολικού μηνιαίου ποσού του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και του συνολικού μηνιαίου καθαρού οικογενειακού εισοδήματος. Έτσι, θα ανέρχεται μέχρι το ποσό των 4.800 ευρώ το χρόνο για μια τετραμελή οικογένεια, που δεν έχει κανένα άλλο εισόδημα. Αν υπάρχουν εισοδήματα από άλλες πηγές, που είναι κάτω από 4.800 ευρώ το χρόνο, τότε θα γίνεται συμψηφισμός. Δηλαδή, μια τετραμελής οικογένεια, αν έχει 3.000 ευρώ εισόδημα, θα παίρνει άλλα 1.800 ευρώ το χρόνο.
Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα περιλαμβάνει το ελάχιστο καλάθι διαβίωσης. Σε αυτό περιλαμβάνονται είδη διατροφής και μη οινοπνευματώδη ποτά, είδη ένδυσης και υπόδησης, ύδρευση, ηλεκτρισμός και άλλα καύσιμα, αγαθά και υπηρεσίες για συνήθη οικιακή συντήρηση, προσωπική φροντίδα και υγεία, υπηρεσίες μεταφορών και τηλεπικοινωνιών, αναψυχή και πολιτισμός, στέγαση με ενοίκιο ή και σε ιδιόκτητη κατοικία, για την οποία υπάρχει μη εξοφλημένο στεγαστικό δάνειο. Σύμφωνα με πληροφορίες ένα μεμονωμένο άτομο θα δικαιούται το επίδομα αν έχει μόνο ένα σπίτι στο οποίο κατοικεί, εφόσον η αντικειμενική του αξία δεν υπερβαίνει τα 80.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα προσαυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών και θα φτάνει μέχρι τα 150.000 ή τα 200.000 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια.
Οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν επιπλέον ποσό ευρώ για τον/την σύζυγο και για κάθε παιδί άνω των 14 ετών και πρόσθετο ποσό για κάθε τέκνο κάτω των 14 ετών. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το μέγιστο μηνιαίο ποσό θα διαμορφωθεί στα 230 ευρώ για μεμονωμένο άτομο, συν 70 ευρώ για τη σύζυγο και από 50 ευρώ για κάθε παιδί.
Οι δικαιούχοι θα έχουν δυνατότητα ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο, θα λαμβάνουν επίδομα θέρμανσης, θα μπορούν να συμμετάσχουν σε προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης και θα μπορούν εφόσον έχουν παιδιά να επωφεληθούν και από άλλες «οδούς» (π.χ. βρεφονηπιακοί σταθμοί, προγράμματα στέγασης για φοιτητές – σπουδαστές).
Οι λεπτομέρειες της εφαρμογής του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα εξετασθούν σήμερα στις 2 το μεσημέρι σε συνάντηση της τρόικας με τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου.
Πηγή: news.gr

aftodioikisi.gr

" ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣΑΝ "

Κυρώσεις από αύριο στους Δήμους που δεν απογράφησαν
«Κάθε μέρα γίνονται απολύσεις από το Δημόσιο γα πλαστά δικαιολογητικά» τόνισε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας, ταυτόχρονα, «προβληματική» την ανακοίνωση την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., που καλεί τους εργαζόμενους στους Δήμους της Χώρας να εμποδίσουν τους ελέγχους στις μετατροπές συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου σε αορίστου, μιλώντας, σήμερα το πρωί, στον ant1.

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού επανέλαβε τις αρχικές δεσμεύσεις του 2ου μνημονίου, για 25.000 "κινητικότητες - διαθεσιμότητες" και 15.000 απολύσεις, τόνισε πως, ο μοναδικός ποσοτικός στόχος που "τρέχει", είναι αυτός των 6.500 απολύσεων - που σύμφωνα με τον Υπουργό - θα προέλθει, κυριότερα, από τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους, τους προσληφθέντες με πλαστά δικαιολογητικά και αυτούς, που δεν θα απορροφηθούν κατά τη διαδικασία "διαθεσιμότητας - κινητικότητας". «Πέραν αυτού του ποσοτικού στόχου των 6.500 απολύσεων, μετά το 2015 δεν θα υπάρξει νέος και φυσικά δεν θα υπάρξουν νέες απολύσεις, παρά μόνο όσων βρεθούν να έχουν προσληφθεί με πλαστά δικαιολογητικά, ή έχουν πράξει κάποιο αδίκημα» προσέθεσε.

Ο Υπουργός Δ.Μ.Η.Δ. ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του για τις απολύσεις, ανέφερε πως δεν θα υπάρξουν νέα οριζόντια μέτρα, χαρακτηρίζοντάς τα «άδικα και σκληρά», εμμένοντας, όμως, στο ότι πρέπει να συνεχιστεί η αξιολόγηση, τόσο στις Δομές, όσο και το προσωπικό του Δημοσίου. 

«Αν δεν δηλώσουν οι Δήμαρχοι τον αριθμό των Νομικών Προσώπων του Δήμου τους και τον αριθμό των εργαζομένων σ' αυτά, προκειμένου αυτοί να πληρώνονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, τότε είμαι σαφής: Θα υπάρξουν κυρώσεις, τόσο στις Διοικήσεις των Νομικών Προσώπων και τα ίδια τα Νομικά Πρόσωπα, όσο και στους Δήμους, με την διακοπή της χρηματοδότησής τους να είναι πιθανή» ξεκαθάρισε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για την απογραφή των Ν.Π. των Δήμων, απογραφή, που λήγει και τυπικά, σήμερα, συμπληρώνοντας: «Δεν θα δοθεί τρίτη παράταση. Ήδη δώσαμε δύο. Μετά έρχονται οι συνέπειες για όλους όσοι δεν το έπραξαν».


epoli.gr

Η τρόικα πιέζει για τους δήμους: Εδώ και τώρα κινητικότητα, νέα stuffing plans & οργανογράμματα – Τι ζητάει για τα χρέη


Την ολοκλήρωση της εθελοντικής κινητικότητας έως το Σεπτέμβριο έτσι ώστε με τα νέα δεδομένα να διαμορφωθούν έως το τέλος του χρόνου τα νέα οργανογράμματα των δήμων με βάση τα πέντε μοντέλα της Task Force, ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών οι εκπρόσωποι της τρόικας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας μπήκαν «φορτσάτοι» στη συνάντηση ρωτώντας να μάθουν γιατί δεν έχει προχωρήσει η εθελοντική κινητικότητα και εκφράζοντας ανησυχία για τον αν θα έχει ολοκληρωθεί έως το Σεπτέμβριο. Και χρειάστηκε όλη η ρητορική δεινότητα, κυρίως, του υπουργού Αργύρη Ντινόπουλου και του υφυπουργού Γιώργου Ντόλιου προκειμένου να τους καθησυχάσουν. Συγκεκριμένα, τους εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι η δεύτερη φάση της κινητικότητας θα πετύχει για τέσσερεις, κυρίως, λόγους:
1)     Γιατί διευρύνθηκε το πεδίο της και εντάχθηκαν σε αυτή περιφέρειες και αποκεντρωμένες διοικήσεις
2)     Γιατί δεν υπάρχει, πλέον, η προεκλογική περιόδος
3)     Γιατί επιβεβαιώθηκε από την πρώτη φάση ότι όσοι συμμετέχουν σε καμία περίπτωση δεν απολύονται
4)     Γιατί έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών έχει ξεκινήσει μπαράζ συναντήσεων με τους γενικούς γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων ώστε να επικοινωνήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη νέα αυτή φάση της κινητικότητας.
Παράλληλα κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δανειστές μας έθεσαν το θέμα των νέων stuffing plans (σχεδίων στελέχωσης) αλλά και των νέων οργανογραμμάτων των δήμων, τα οποία με βάση των πέντε πρότυπα της Task Force , που έχουν σχεδιασθεί με βάση τη μορφολογία, τη γεωγραφική θέση, τον πληθυσμό και άλλα επιμέρους χαρακτηριστικά που αποτυπώνουν διαφορετικές ανάγκες διοίκησης των δήμων (αστικός, ημιαστικός, ορεινός, νησιωτικός κλπ), θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους από τις νέες δημοτικές Αρχές. Τα παραπάνω ζητήματα χαρακτηρίζονται από παράγοντες του υπουργείου Εσωτερικών «διαχειρίσιμα».
Ως προς τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΟΤΑ και των ΔΕΥΑ προς τη ΔΕΗ, το υπουργείο φέρεται να δέχθηκε επίμονες ερωτήσεις ως προς τον τρόπο αποπληρωμής τους. Αυτή τη στιγμή το ΥΠΕΣ αναζητά το ποιος θα καταβάλλει τις οφειλές προς την επιχείρηση (Κράτος ή Τοπική Αυτοδιοίκηση) και θα διερευνήσει σε ποιο βαθμό η μεταφορά αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ (στο πλαίσιο του «Καλλικράτη») συνοδεύτηκε από τη μεταφορά των αντίστοιχων πόρων, προκειμένου να καταβάλλονται οι απαιτούμενες δαπάνες. Εν ολίγοις το ζήτημα αφορά τον τρόπο ικανοποίησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ΔΕΥΑ, που είναι δημοτικές επιχειρήσεις και όχι δημόσιες επιχειρήσεις όπως η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ, των οποίων οι οφειλές καταβλήθηκαν ως δημοσίων επιχειρήσεων. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τις ΔΕΥΑ, οι μεγαλύτερες οφειλές αφορούν προς τη ΔΕΗ αφορούν την Περιφέρεια Αττικής, τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ)  και τον Γενικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ).
Στη συνάντηση συμμετείχε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου -Αργύρης Ντινόπουλος, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Γιώργος Ντόλιος- καθώς και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιάννης Ιωαννίδης.


aftodioikisi.gr

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΧΙΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ

Ημερομηνία
ΏραΘερμ/σίαΥγρασίαΔιεύθ. ανέμου - ΈντασηΚαιρός - φαινόμενα
Τετάρτη
16/7
15:00
30°C
51%
3 Μπφ ΒΔ
16 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
Χαμηλή δραστηριότητα κουνουπιών
21:00
24°C
80%
4 Μπφ ΒΔ
24 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
Πολύ Υψηλή δραστηριότητα κουνουπιών
Πέμπτη
17/7
03:00
24°C
71%
4 Μπφ B
24 Km/h
ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ
Πολύ Υψηλή δραστηριότητα κουνουπιών
09:00
24°C
71%
4 Μπφ B
24 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
Πολύ Υψηλή δραστηριότητα κουνουπιών
15:00
30°C
38%
5 Μπφ B
35 Km/hΡιπές ανέμου55 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
21:00
25°C
54%
5 Μπφ ΒΔ
35 Km/hΡιπές ανέμου55 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
Παρασκευή
18/7
03:00
24°C
66%
4 Μπφ B
24 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
Πολύ Υψηλή δραστηριότητα κουνουπιών
09:00
26°C
55%
3 Μπφ B
16 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
Υψηλή δραστηριότητα κουνουπιών
15:00
33°C
28%
4 Μπφ ΒΔ
24 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
21:00
27°C
46%
4 Μπφ ΒΔ
24 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
Μέτρια δραστηριότητα κουνουπιών
Σάββατο
19/7
03:00
24°C
67%
4 Μπφ ΒΔ
24 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
Πολύ Υψηλή δραστηριότητα κουνουπιών
ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 4-6 ΗΜΕΡΩΝ
Σάββατο
19/7
09:00
26°C
57%
4 Μπφ B
24 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
Υψηλή δραστηριότητα κουνουπιών
15:00
32°C
41%
5 Μπφ ΒΔ
35 Km/hΡιπές ανέμου55 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
21:00
26°C
56%
5 Μπφ ΒΔ
35 Km/hΡιπές ανέμου55 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
Κυριακή
20/7
03:00
25°C
59%
5 Μπφ B
35 Km/hΡιπές ανέμου55 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
09:00
26°C
60%
5 Μπφ B
35 Km/hΡιπές ανέμου55 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
15:00
32°C
42%
6 Μπφ B
45 Km/hΡιπές ανέμου70 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
21:00
28°C
50%
5 Μπφ B
35 Km/hΡιπές ανέμου55 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
Δευτέρα
21/7
03:00
26°C
55%
5 Μπφ B
35 Km/hΡιπές ανέμου55 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
09:00
27°C
50%
5 Μπφ B
35 Km/hΡιπές ανέμου55 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
15:00
34°C
28%
5 Μπφ B
35 Km/hΡιπές ανέμου55 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
21:00
29°C
42%
4 Μπφ ΒΔ
24 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
Χαμηλή δραστηριότητα κουνουπιών
Τρίτη
22/7
03:00
24°C
62%
3 Μπφ ΒΔ
16 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
Πολύ Υψηλή δραστηριότητα κουνουπιών