Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

" ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣΑΝ "

Κυρώσεις από αύριο στους Δήμους που δεν απογράφησαν
«Κάθε μέρα γίνονται απολύσεις από το Δημόσιο γα πλαστά δικαιολογητικά» τόνισε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας, ταυτόχρονα, «προβληματική» την ανακοίνωση την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., που καλεί τους εργαζόμενους στους Δήμους της Χώρας να εμποδίσουν τους ελέγχους στις μετατροπές συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου σε αορίστου, μιλώντας, σήμερα το πρωί, στον ant1.

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού επανέλαβε τις αρχικές δεσμεύσεις του 2ου μνημονίου, για 25.000 "κινητικότητες - διαθεσιμότητες" και 15.000 απολύσεις, τόνισε πως, ο μοναδικός ποσοτικός στόχος που "τρέχει", είναι αυτός των 6.500 απολύσεων - που σύμφωνα με τον Υπουργό - θα προέλθει, κυριότερα, από τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους, τους προσληφθέντες με πλαστά δικαιολογητικά και αυτούς, που δεν θα απορροφηθούν κατά τη διαδικασία "διαθεσιμότητας - κινητικότητας". «Πέραν αυτού του ποσοτικού στόχου των 6.500 απολύσεων, μετά το 2015 δεν θα υπάρξει νέος και φυσικά δεν θα υπάρξουν νέες απολύσεις, παρά μόνο όσων βρεθούν να έχουν προσληφθεί με πλαστά δικαιολογητικά, ή έχουν πράξει κάποιο αδίκημα» προσέθεσε.

Ο Υπουργός Δ.Μ.Η.Δ. ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του για τις απολύσεις, ανέφερε πως δεν θα υπάρξουν νέα οριζόντια μέτρα, χαρακτηρίζοντάς τα «άδικα και σκληρά», εμμένοντας, όμως, στο ότι πρέπει να συνεχιστεί η αξιολόγηση, τόσο στις Δομές, όσο και το προσωπικό του Δημοσίου. 

«Αν δεν δηλώσουν οι Δήμαρχοι τον αριθμό των Νομικών Προσώπων του Δήμου τους και τον αριθμό των εργαζομένων σ' αυτά, προκειμένου αυτοί να πληρώνονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, τότε είμαι σαφής: Θα υπάρξουν κυρώσεις, τόσο στις Διοικήσεις των Νομικών Προσώπων και τα ίδια τα Νομικά Πρόσωπα, όσο και στους Δήμους, με την διακοπή της χρηματοδότησής τους να είναι πιθανή» ξεκαθάρισε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για την απογραφή των Ν.Π. των Δήμων, απογραφή, που λήγει και τυπικά, σήμερα, συμπληρώνοντας: «Δεν θα δοθεί τρίτη παράταση. Ήδη δώσαμε δύο. Μετά έρχονται οι συνέπειες για όλους όσοι δεν το έπραξαν».


epoli.gr