Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΟΧΙ ΣΤΗΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ

           

Αυτές τις μέρες βρίσκονται σε αναβρασμό και κινητοποίηση, μαζί με όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα και οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου, που ζουν κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη του νόμου 4250/2014 (άρθρα 20-32), του οποίου, όπως σημειώνουν στο ομόφωνο ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι στις Περιφ. Ενότητες Χίου, Σάμου και Ικαρίας, με πρόσχημα την «αξιολόγηση», βασικός στόχος είναι «η περαιτέρω αφαίρεση φορέων και υπηρεσιών από τη Δημόσια Διοίκηση, οι μαζικές απολύσεις μονίμων-σταθερών εργαζομένων και η αντικατάσταση τους από βραχύβιους απασχολούμενους χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα……».

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου συζήτησε, στις 10 Απριλίου 2014, το θέμα, με συμμετοχή και των Προέδρων των Συλλόγων εργαζομένων στις Περιφ. Ενότητες Χίου, Σάμου και Ικαρίας, και ενέκρινε ομόφωνα το κοινό ψήφισμά των Συλλόγων τους που παρουσίασαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.
Το ψήφισμα αυτό, που έγινε η ΑΠΟΦΑΣΗ 59  του Π. Συμβουλίου, ζητούσε από την Κυβέρνηση να μην εφαρμόσει το ν. 4250/2014 και να καταργήσει όλες τις ρυθμίσεις που προβλέπουν διαθεσιμότητες και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Καλούσε τον Περιφερειάρχη, το Περιφ. Συμβούλιο και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας να εισηγηθούν την κατάργηση του ν. 4250/2014 και να αντισταθούν ώστε να μην εφαρμοστεί στη πράξη η ποσόστωση που επιβάλλει ο νόμος.
Το Περιφ. Συμβούλιο πήρε ομόφωνα την παρακάτω απόφαση:«Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφασίζει ΟΜΟΦΩΝΑ : Υιοθετεί το παραπάνω ψήφισμα των Συλλόγων Υπαλλήλων  των Περιφερειακών Ενοτήτων Χίου, Σάμου και Ικαρίας ως έχει και ζητά από την Κυβέρνηση την άμεση κατάργηση των διατάξεων του Ν. 4250/20143 << περί αξιολογήσεων με ποσοστώσεις, και κατάργησης υπηρεσιών και λοιπές ρυθμίσεις >>.
Η παρούσα απόφαση να σταλεί στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και στα Πολιτικά Κόμματα της Βουλής των Ελλήνων.».

Δεν ξέρουμε εάν και πότε στάλθηκε αυτή η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κυβέρνηση και στα Κόμματα της Βουλής. Αυτό όμως που ξέρουμε είναι ότι η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διοίκησης  της  Περιφέρειας απηύθυνε στους εργαζόμενους   εγκύκλιο με την οποία τους καλεί να αυτοαξιολογηθούν το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουλίου και τους Γεν. Διευθυντές να  αξιολογήσουν μέχρι  τις 31 Ιουλίου, γράφοντας την απόφαση του Π. Σ. στα «παλιά τους παπούτσια» την παραπάνω ομόφωνη απόφαση του Περιφ. Συμβουλίου  και, με το πρόσχημα της εφαρμογής ενός αντισυνταγματικού νόμου, να μετατραπούν σε «σφαγείς» του 15%, σε πρώτη φάση , των συναδέλφων τους που καλύπτουν ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Αυτό που ξέρουμε επίσης, είναι ότι ο Περιφερειάρχης παρά την παραπάνω ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συνβουλίου κράτησε στάση Ποντίου Πιλάτου,  ισχυριζόμενος ότι δεν γνώριζε την επίμαχη εγκύκλιο, η οποία ωστόσο δόθηκε σε όλους τους εργαζόμενους της Περιφέρειας και κοινοποιήθηκε και στο Γραφείο του.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση απευθύνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό και συγχαρητήρια  στους εργαζόμενους στις Περιφερειακές Ενότητες Χίου, Σάμου και Ικαρίας, που, συσπειρωμένοι, σύσσωμοι στους Συλλόγους τους, αντιστέκονται και αρνούνται να εφαρμόσουν τις αντεργατικές διατάξεις του ν. 4250/2014. Τους καλούμε να συνεχίσουν τον αγώνα, να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και στην ψυχολογική τρομοκρατία. Να αγωνιστούν για την κατάργηση του ν. 4259/2014 και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης και της ΕΕ. Στον αγώνα αυτό επιβάλλεται να πάρουν  μέρος και όλοι οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας και στη Λέσβο και Λήμνο.
Καλούμε ιδιαίτερα  τους Γεν. Διευθυντές να ακολουθήσουν το παράδειγμα πλήθους συναδέλφων τους σ’ολόκληρη την Ελλάδα, να μη δεχτούν, στο όνομα της διατήρησης του αξιώματος, να εφαρμόσουν την πολιτική του «διαίρει και βασίλευε», να μετατραπούν σε «σφαγείς» συναδέλφων τους, οικογενειαρχών, στην πλειοψηφία τους.. Να μη συμπράξουν στην παραπέρα αύξηση της ανεργίας, στη  διάλυση των εργασιακών σχέσεων  και στην παραπέρα υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση  δημοσίων υπηρεσιών.                                                                                                                    
                                                                                                                     16/07/2014