Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

ΓΕΡΜΑΝΟΦΩΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟ

Παρουσία του φίλου της Χίου δημοσιογράφου κ. Philippe Ressing, η 'Ενωση Ξενοδόχων Χίου τιμά τον συγγραφέα και παρουσιάζει την νέα γερμανόφωνη τουριστική έκδοση για την Χίο.

ΜΕ 13.000 ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Η ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ


Μειωμένοι θα είναι οι εκπαιδευτικοί σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια από τη νέα σχολική χρονιά αφού 6.000 συνταξιοδοτούνται και 7.000 αναπληρωτές δεν θα προσληφθούν.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», τα δημόσια σχολεία θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο με 13.000 λιγότερους δασκάλους και καθηγητές.  Από αυτούς οι περίπου 6.000 (3.500 στη δευτεροβάθμια και 2.500 στην πρωτοβάθμια) θα συνταξιοδοτηθούν. Οι υπόλοιποι είναι αναπληρωτές που φέτος δεν θα προσληφθούν και υπολογίζονται κοντά στους 7.000.
Εκτός από τους εκπαιδευτικούς που θα μείνουν εκτός σχολείου, θα υπάρξουν και αρκετοί μόνιμοι, οι οποίοι θα μετατεθούν υποχρεωτικά -σύμφωνα με τον νέο νόμο- είτε σε σχολεία της ίδιας περιφέρειας είτε σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου θα υπάρχει ανάγκη.

aftodioikisi.gr

ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ : "ΕΝΤΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΛΟΥΚΕΤΑ , 12.500 ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ"


Για τις μετακινήσεις στο Δημόσιο και για τα «λουκέτα» σε οργανισμούς μίλησε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, τονίζοντας ότι:
-Σε δύο εβδομάδες θα έχει ανακοινωθεί η (πρώτη) λίστα με τους υπό κατάργηση, συγχώνευση οργανισμούς
- Οι 12.5000 υπάλληλοι θα έχουν μετακινηθεί μέχρι το τέλος του μήνα.
Σε υγκεκριμένα σε δηλώσεις του στο «Mega Σαββατοκύριακο» ο κ. Μανιτάκης είπε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μη μετακινηθούν 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι» σημειώνοντας ότι «12.500 θα έχουν μετακινηθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου», ενώ μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουν κλείσει οργανισμοί, καθώς η (πρώτη) λίστα θα ανακοινωθεί σε 15 ημέρες. Όπως είπε ο υπουργός, εξετάζονται, μέσω μελετών σκοπιμότητας,  τόσο μικροί όσο και μεγάλοι οργανισμοί.
«Πρέπει να πάρουμε τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων για να μη γίνουν τυφλές απολύσεις» δήλωσε ακόμα.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρθηκε και στο ζήτημα των επιόρκων επισημαίνοντας πως «οι αποχωρήσεις έχουν καθυστερήσει επειδή δεν λειτουργούσαν τα πειθαρχικά συμβούλια, μετο άλλοθι των ποινικών δικαστηρίων».

ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗ ΧΙΟ


Κύριοι,
στις 04/06/2013 έγινε η παράδοση-παραλαβή, ενός από τα πιο σημαντικά έργα της Χίου, που αφορά το περιβάλλον και για το οποίο ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, μοχθήσαμε πολύ, για την ολοκλήρωσή του.
Το συγκεκριμένο έργο, δεν θα μπορούσε να εκτελεστεί, χωρίς τη συμβολή και των εργαζομένων (μηχανικών,τεχνιτών κ.α.), της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Σήμερα η προσπάθεια αυτή καταβάλλεται με την ανακύκλωση και τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν για την μηχανική διαλογή και την επεξεργασία των απορριμμάτων.
Σ' αυτό το σημείο θα θέλαμε να επισημάνουμε οτι είναι πράγματι άστοχο από μέρους σας, να αναφέρεστε σε ολιγωρία από μέρους του Δήμου, για τους σταθμούς μεταφόρτωσης κ.λ.π., όταν θα έπρεπε να γνωρίζετε οτι ο εξοπλισμός (απορριματοκιβώτια- press container κ.λ.π.), έχει ήδη παραλειφθεί από τους συναδέλφους σας, στην Υπηρεσία καθαριότητας, ενώ οι συνάδελφοί σας μηχανικοί, της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, καταβάλλουν άοκνες προσπάθειες το τελευταίο διάστημα, για την δημοπράτηση των τριών σταθμών μεταφόρτωσης, στη Βόρεια και Κεντρική Χίο.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΤΙΚΟΥ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΒΕΡΙΤΗ


Ο Δήμος Χίου κάνει γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες και στα πλαίσια ολοκλήρωσης των εργασιών του έργου «Δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων στην περιοχή του ρέματος Σκύλας», θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης του ασφαλτικού οδοστρώματος στην οδό Βερίτη,
σε όλο το πλάτος της οδού, από τη γέφυρα του ρέματος Παρθένη έως τη διασταύρωση με την οδό 28ης Οκτωβρίου (Χριστός Βαρβασίου).
Στο ίδιο διάστημα θα πραγματοποιηθούν και εργασίες μερικής αποκατάστασης του οδοστρώματος στην οδό 28η Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών του έργου θα πραγματοποιείται μερική ή πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήματα των ανωτέρω δρόμων.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κίνησή τους στην περιοχή των έργων και να ακολουθούν τις υποδείξεις του προσωπικού που απασχολείται στο έργο και τις προσωρινές πινακίδες εργοταξιακής σήμανσης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΧΙΟΥ ΜΕ ΑΙΡΕΤΟΥΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΑΙΠΕΔ


Σύνταξη: Κώστας Τσακηρίδης   

syriza logoΣε διαδοχικές συναντήσεις για το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων μέσω ΤΑΙΠΕΔ, με τον αντιπεριφερειάρχη Χίου Κώστα Γανιάρη, το Δήμαρχο Πολύδωρο Λαμπρινούδη, το βουλευτή Κώστα Τριαντάφυλλο και το Χρήστο Καραχάλιο, εκπρόσωπο του υπουργού Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη προχώρησε αντιπροσωπεία της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χίου, αποτελούμενη από τους Δημήτρη Τσούχλη, Φραγκίσκο Σέργη και Τέλη Τύμπα. Στους αιρετούς της αυτοδιοίκησης επισημάνθηκε ότι αποτελεί επικίνδυνη υποβάθμιση για τους θεσμούς που εκπροσωπούν (περιφέρεια, δήμος) η παντελής αγνόηση της τοπικής κοινωνίας, ειδικά σε ζητήματα ιδιωτικοποιήσεων κρίσιμων υποδομών. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ζήτησε να τεθεί αμεσότατα στο δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης αεροδρομίου, λιμανιού και ΔΕΗ.
era-aegean.gr

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ


Σύνταξη: Θοδωρής Πυλιώτης   

dimarxio_chiouΤη συμμόρφωση των επαγγελματιών- επιχειρηματιών στις υποδείξεις των υπηρεσιών του Δήμου για τυχόν αυθαίρετες κατασκευές ή καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων, ζητά ο Δήμος Χίου. Επισημαίνεται δε ότι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου, με βάσει τη νομοθεσία και τη νέα κανονιστική απόφαση, μπορεί να προχωρήσει ακόμα και στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και περιπτέρων που δεν τηρούν τα νόμιμα.
era-aegean.gr

ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΕ ΙΚΑΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΜΝΙΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ, ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ



Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

«Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ. ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕΙ ΩΣ ΛΑΓΟΙ»

«Είναι ντροπή για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, Υπουργό, Υφυπουργό και Γενικό Γραμματέα, ένας απ’ αυτούς, να μην είναι παρόντες σήμερα στα γραφεία τους για να δεχθούν τις αντιπροσωπείες από την Ικαρία και τη Λήμνο όπως και τους Βουλευτές των νησιών, που ήρθαν για να διαμαρτυρηθούν και να τους δουν για το γνωστό πρόβλημα των νοσοκομείων», δήλωσε στα ΜΜΕ ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει και τις δύο Εκλογικές Περιφέρειες υπό την εποπτεία του. Και πρόσθεσε:

«Δεν είναι καθόλου τιμητικό να έχουν κάνει οι νησιώτες δεκαπέντε ώρες με το πλοίο για να έρθουν να εκθέσουν το αντικειμενικό πρόβλημα των νοσοκομείων των τόπων τους και οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης να την έχουν κοπανήσει όπως οι λαγοί».

Τελικά τις αντιπροσωπείες Ικαρίας και Λήμνου τις δέχθηκε ο Διευθυντής του γραφείου του Ανδρέα Λυκουρέντζου ο οποίος – όπως ήταν αναμενόμενο – δεν δεσμεύτηκε απέναντι στα συγκεκριμένα αιτήματα των δύο αντιπροσωπειών, παραπέμποντας το ζήτημα στα όσα την περασμένη Δευτέρα  συζήτησε ο Υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος με τους Δημάρχους Λήμνου και Ικαρίας και τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, υποσχόμενος απλά, ημιαυτονομία των νοσοκομείων.

Φρόντισε, όμως, να επισημάνει ότι η συνένωση των Νοσοκομείων είναι υποχρέωση των Μνημονίων και ότι ή απουσία των Υπουργών μπορεί να οφείλεται και σε συναντήσεις τους με την Τρόικα!

«Χαίρομαι που το ομολογεί τόσο κυνικά ο Διευθυντής του Υπουργού. Οι συναντήσεις με την Τρόικα να προηγούνται της υποχρέωσης που έχουν Έλληνες πολιτικοί, να βλέπουν  Έλληνες πολίτες, Έλληνες Βουλευτές και Έλληνες Δημάρχους», σχολίασε από μικροφώνου ο Τέρενς Κουίκ, απευθυνόμενος στο Διευθυντή.

Σημειώνεται ότι η ασφάλεια του κτιρίου του Υπουργείου Υγείας απαγόρευσε την είσοδο στο Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, επειδή δεν είχε… εντολή από το γραφείο του Υπουργού.

Ο Τέρενς Κουίκ για το θέμα αυτό θα υποβάλλει σχετική Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας μέσω της οδού του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Μετά τη συνάντηση ο Βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος, παρουσία της Πολιτευτού Σάμου του Κινήματος Λαμπρινής Βατούγιου που μετείχε στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας , απαντώντας σε σχετική ερώτηση των αντιπροσωπειών από τη Λήμνο και την Ικαρία, δεσμεύτηκε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, θα στηρίξουν χωρίς εκπτώσεις την αποσύνδεση των νοσοκομείων Αγίου Κηρύκου από Σάμο και Μύρινας από Μυτιλήνη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος, από τη Μαγνησία όπου περιόδευε, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τέρενς Κουίκ και του ζήτησε να μεταφέρει στις αντιπροσωπείες και των δύο νησιών ότι συμπαρίσταται ανυποχώρητα στα αιτήματά τους.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΝΑ, ΚΩΣΤΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ, ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΗΣ ΠΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΕΕΝ



Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, συναντήθηκε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα  της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Γιάννη Χαλά και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Μιχάλη Σακέλλη. Ο κ. Μουσουρούλης εξέφρασε προς τους κοινωνικούς εταίρους την ικανοποίησή του για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και τους συνεχάρη για το αποτέλεσμα του εποικοδομητικούδιαλόγου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης τα θέματα ομαλής λειτουργίας του ακτοπλοϊκού κλάδου,κατά την ιδιαίτερα σημαντική για τη νησιωτική Ελλάδα και για τον τουρισμό,θερινή περίοδο. Οι τρεις πλευρές - Πολιτεία, πλοιοκτήτες και ναυτεργασία – δεσμεύτηκαν για την ενίσχυση της προσπάθειας για τη διατήρηση της εργασιακής ειρήνης και για την εύρυθμη λειτουργία της ακτοπλοΐας, με σκοπό τη διασφάλιση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των νησιών. 


8 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΩΚΕΑΝΩΝ




Αν και δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα από το ΟΗΕ, η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών γιορτάζεται από το 1992. Θεσμοθετήθηκε στις 8 Ιουνίου της ίδιας χρονιάς, κατά τη διάρκεια της Συνόδου για την Γη στο Ρίο Ντε Ζανέιρο, όπου 150 ηγέτες απ' όλο τον κόσμο υπέγραψαν τη Συνθήκη για την Βιοποικιλλότητα, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την εξαφάνιση σπανίων ειδών από το ζωικό και φυτικό βασίλειο.

Οι ωκεανοί καταλαμβάνουν πάνω από το 70% της επιφάνειας της Γης και έχουν συνδεθεί από αρχαιοτάτων χρόνων με την ανθρώπινη εξέλιξη. Ο τζίρος των οικονομικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τους ωκεανούς ξεπερνά τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Η θαλάσσια ζωή και η βιοποικιλότητα στους ωκεανούς απειλούνται στις μέρες μας από την υπεραλίευση, τη μόλυνση και πρόσφατα από το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Αν και η χώρα μας δεν περιβάλλεται από ωκεανούς, είναι εν τούτοις δεμένη με το θαλάσσιο στοιχείο.

Σύμφωνα με την Greenpeace:

Το 76 % των ψαριών στον κόσμο κινδυνεύει άμεσα από την εντατική αλιεία.

Το 90% των μεγάλων ψαριών, όπως ο τόνος, ο ξιφίας και ο μπακαλιάρος, αλιεύονται πέρα από τα ασφαλή όρια για την επιβίωσή τους.

Το 2002 οι συνολικές αλιεύσιμες ποσότητες των ψαριών με μεγάλη εμπορική αξία, όπως οι μπακαλιάροι του Ατλαντικού και της Μεσογείου, ήταν στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1967, εξαιτίας της υπεραλίευσης.

300 τράτες βυθού οργώνουν καθημερινά με τα δίχτυα τους μια έκταση μεγέθους 1.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων, καταστρέφοντας μερικά από τα πιο ποικιλόμορφα και ευαίσθητα οικοσυστήματα του πλανήτη.

300.000 κητώδη (φάλαινες, δελφίνια και φώκαινες) πεθαίνουν κάθε χρόνο παγιδευμένα σε δίχτυα.

6,8 εκατομμύρια ως 27 εκατομμύρια τόνοι ψαριών απορρίπτονται στη θάλασσα ετησίως, αμέσως μετά την αλίευσή τους, επειδή δεν έχουν επαρκή εμπορική αξία.

800 χιλιόμετρα αφρόδιχτων κατασχέθηκαν από την iταλική αστυνομία το 2005. Χιλιάδες χιλιόμετρα αφρόδιχτων, όμως, συνεχίζουν να σκορπίζουν τον θάνατο στη Μεσόγειο.

4 δισ. δολάρια κερδίζει η πειρατική αλιεία κάθε χρόνο εις βάρος φτωχών κρατών.

300 εκατομμύρια δολάρια στερείται κάθε χρόνο η Σομαλία από τους πειρατές.

12.000 τόνοι ερυθρού τόνου, 37% περισσότερο από το επιτρεπόμενο όριο, αλιεύονται παράνομα στη Μεσόγειο και τον Ανατολικό Ατλαντικό.

Η ανεξέλεγκτη εκμετάλλευση της θάλασσας πρέπει να σταματήσει. Η Greenpeace ζητά από τις κυβερνήσεις των κρατών να προχωρήσουν αμέσως στην προστασία των ωκεανών του πλανήτη μέσα από τη δημιουργία ενός δικτύου θαλάσσιων καταφυγίων. Ο καθορισμός των θαλάσσιων καταφυγίων είναι ένα απαραίτητο βήμα για πλούσιες και υγιείς θάλασσες.

ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ




Πρωινές ώρες χθες ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ψαρών, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» N. Μυτιλήνης 36, για μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Το «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από Καβάλα για Λήμνο - Άγιο Ευστράτιο - Ψαρρά - Λαύριο. Κατόπιν δήλωσης του Πλοιάρχου δεν κατέστη δυνατός ο κατάπλους του πλοίου στο λιμένα των Ψαρρών και συνέχισε το δρομολόγιό του για Λαύριο με επιβαίνοντες 45 άτομα, 6 Φ/Γ, 5 Ι.Χ.Ε. και 2 Δ/Κ με προορισμό το Λαύριο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» μέχρι οριστικής αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

ΠΕΘΑΝΕ Ο 58ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΜΕΣΩ ΚΕΠΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ



ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε το εξής ερώτημα απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση και το Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυροπουλο:

 «Θυμάστε κ. Υπουργέ Εργασίας, θυμάστε κ. Διοικητή του ΙΚΑ τον 58χρονο καρκινοπαθή από την Υδρούσσα της Σάμου, για τον οποίο κατέθεσα Ερώτηση ζητώντας μέσω ΚΕΠΑ να του αποδοθεί η σύνταξη, επειδή οι γιατροί δεν του έδιναν παραπάνω από δύο μήνες ζωή, έχοντας στη φαμίλια του τρία παιδιά;

Ο άνθρωπος αυτός, πέθανε σήμερα!

Σύνταξη, φυσικά, δεν πρόλαβε να δει!

Έχετε κάτι να απαντήσετε;»

Για την ιστορία, να υπενθυμίσουμε ότι πριν από δέκα μέρες ο Τέρενς Κουίκ μαζί με τους Πολιτευτές Σάμου Κώστα Χατζημιχάλη και Γιώργο Γαρυφάλλου είχαν επισκεφθεί τον 58χρονο στο σπίτι του στην Υδρούσσα για να το διαβεβαιώσουν ότι «έτρεχαν» την προσπάθεια να του αποδοθεί η σύνταξη.

Στη συνάντηση αυτή ο 58χρονος καρκινοπαθής είχε πει στο Βουλευτή Επικρατείας Τέρενς Κουίκ τα εξής:

«Ποτέ στη ζωή μου δεν ζητιάνεψα. Και ούτε ήθελα να φτάσω στο σημείο να επαιτώ για τη σύνταξή μου. Μια προκαταβολή ζήτησα από το ΙΚΑ γιατί έχω δύο κόρες και ένα γιο που σπουδάζει σε ΤΕΙ της Θεσσαλίας και αυτό ακόμα μου το αρνήθηκαν. Κάνε ό, τι το καλύτερο μπορείς, όχι για μένα αλλά για την οικογένειά μου».