Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΤΗΚ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ :12 ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 4 ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ






Μετά από ένα σχετικά ήσυχο καλοκαίρι η τουρκική Αεροπορία αλλά και το τουρκικό Ναυτικό ξεκίνησαν τις μαζικές παραβιάσεις και παραβάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ), αμφισβητώντας –για άλλη μια φορά- Εθνικά Κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο.
Μόνο χθές και σήμερα, η τουρκική Αεροπορία πραγματοποίησε 16 παραβιάσεις και παραβάσεις του ΕΕΧ. Εχθές 4 μαχητικά και σήμερα 4 (2 F-16 και 2 F-4) και 1 CN-235 οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις φρόντισαν να υπενθυμίσουν ότι θα περάσουμε ένα "θερμό" -τουλάχιστον- Φθινόπωρο

ΜΠΑΡΑΖ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ... -ΣΤΗ ΧΙΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ;




Οι μετανάστες συνεχίζουν να μπαίνουν στο νησί...
Όπως διαβάζουμε στο LesvosNews.gr και σύμφωνα με την Αστυνομική Διέυθυνση Λέσβου,
συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί στον Μανταμάδο, για παράνομη είσοδο στη Χώρα.Οι συλληφθέντες συνόδευαν και τρία παιδιά....
Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί συνελήφθησαν 3 άνδρες και 2 γυναίκες από τη Συρία, ηλικίας από 26 έως 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για μη νόμιμη είσοδο στη Χώρα.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, αναχώρησαν πριν από τέσσερεις ημέρες, με πλοίο από τη Συρία και κατέβηκαν χθες το πρωί, με βάρκα, σε παραλιακό σημείο κοντά στον Μανταμάδο.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι δεν έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.
Επίσης, συνελήφθησαν τέσσερις ανήλικοι αλλοδαποί στη Λουτρόπολη Θερμής Λέσβου, για παράνομη είσοδο στη Χώρα.
Και οι τέσσερις είναι από το Αφγανιστάν και είναι ηλικίας από 14 έως 17 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για μη νόμιμη είσοδο στη Χώρα.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι αλλοδαποί έφυγαν από τουρκικές ακτές και έφτασαν σήμερα τα ξημερώματα, με φουσκωτό σκάφος, σε παραλιακό σημείο της Λουτρόπολης.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι δεν έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.
newsit.gr

"ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΤΕΧΝΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΥΝΤΑΚΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ", Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ MASTER PLAN ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ




Ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία που επικυρώνει αναδρομικά master plan των λιμένων της χώρας της δεκαετίας 2002- 2012, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από εντονότατη αντιπαράθεση με τους εκπροσώπους της πλειοψηφίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε και ένσταση αντισυνταγματικότητας κατά της συμπερίληψης της τροπολογίας σε άσχετο νομοσχέδιο -ένσταση που απορρίφθηκε από τα κόμματα της συμπολίτευσης και τη Χρυσή Αυγή. Η πέραν των 400 σελίδων τροπολογία, αφορά αποφάσεις των Επιτροπών Σχεδιασμού και Ανάπτυξης των Λιμένων, από το 2002 μέχρι και το 2012, που ρυθμίζουν χρήσεις γης και καθορισμούς των όρων δόμησης στις χερσαίες ζώνες διαφόρων λιμένων. Κατά της νομοτεχνικής κατάστρωσης και των διαδικασιών συζήτησης της τροπολογίας, τάχθηκε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος τη χαρακτήρισε «παντελώς άτεχνο νομοθετικά και ασύντακτο κείμενο».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΙΟΥ




ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Το Δ.Σ. του Σωματείου καταγγέλλει στους εργαζόμενους της Χίου την όξυνση της εργασιακής βαρβαρότητας στα σούπερ μάρκετ “Βερόπουλος” και “Μαρινόπουλος”, τα οποία αξιοποιώντας το νέο νομοθετικό πλαίσιο των κυβερνήσεων των μνημονίων και της Τρόικας, δηλαδή του κεφαλαίου και της ΕΕ, προχώρησαν σε μειώσεις μισθών 15% και 20% αντίστοιχα.

Οι επιχειρηματίες του κλάδου, θεωρούν τους εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους του 21ου αιώνα και “τρέχουν” να βάλουν βαριές τις αλυσίδες καταπατώντας κάθε εργασιακό δικαίωμα.

Στα καταστήματα του “Βερόπουλου” (Καλαμπόκα, Αεροδρόμιο, Νοσοκομείο) και του “Μαρινόπουλου” (Φάρκαινα – Οινοποίωνος), οι εργαζόμενοι δέχτηκαν αφόρητες πιέσεις και ηθικούς εκβιασμούς με σκοπό να υποταχθούν στις βάρβαρες απαιτήσεις των εργοδοτών, δεχόμενοι τη μείωση των μισθών τους και την αλλαγή των εργασιακών τους σχέσεων (κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, υπογραφή ατομικών συμβάσεων, μειώσεις μισθών, χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων).

Η κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δουλεύει για να αυγατίζουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματίες είτε μειώνοντας το λεγόμενο εργασιακό κόστος, είτε αυξάνοντας τις τιμές των προϊόντων, είτε φοροδιαφεύγοντας, είτε μειώνοντάς τους τις εργοδοτικές εισφορές (βλέπε ΙΚΑ).

Σ' αυτό το πανηγύρι βάζουν πλάτη οι τοπικοί βουλευτές Μουσουρούλης – Τριαντάφυλλος, που στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των κεφαλαιοκρατών.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο, παρά να συσπειρωθούν στο ταξικό σωματείο τους, να γραφτούν, να συμμετέχουν, να οργανώσουν την εργατική αντεπίθεση, γιατί επιχειρηματίες και κυβέρνηση θα τους οδηγήσουν στην εξαθλίωση και την περαιτέρω απαξίωση της εργατικής τους δύναμης. Να πάρουν μέρος στη Γενική Απεργία στις 26 Σεπτέμβρη 2012 στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην είσοδο της Απλωταριάς στις 10πμ.

Το ΔΣ του Σωματείου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ


  ΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: Για τις μετακινήσεις των μαθητών

Από το άνοιγμα των σχολείων τη νέα χρονιά χιλιάδες μαθητές σ’ όλη τη χώρα κινδυνεύουν να μείνουν στα σπίτια τους γιατί δεν έχει ακόμα εξασφαλιστεί η μεταφορά τους προς και από τα σχολεία στους περισσότερους δήμους της χώρας.

ΤΡΟΪΚΑ : ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ



Στους δήμους φαίνεται ότι στρέφει το «ενδιαφέρον» της η τρόικα αναφορικά με την απομάκρυνση χιλιάδων υπαλλήλων από το κράτος, μετά την άρνηση της κυβέρνησης να συζητήσει για απολύσεις στο στενό δημόσιο τομέα με την επίκληση και τουΣυντάγματος (βλ. και σχετική δήλωση Σαμαρά στην «Washington Post»).