Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΙΟΥ




ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Το Δ.Σ. του Σωματείου καταγγέλλει στους εργαζόμενους της Χίου την όξυνση της εργασιακής βαρβαρότητας στα σούπερ μάρκετ “Βερόπουλος” και “Μαρινόπουλος”, τα οποία αξιοποιώντας το νέο νομοθετικό πλαίσιο των κυβερνήσεων των μνημονίων και της Τρόικας, δηλαδή του κεφαλαίου και της ΕΕ, προχώρησαν σε μειώσεις μισθών 15% και 20% αντίστοιχα.

Οι επιχειρηματίες του κλάδου, θεωρούν τους εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους του 21ου αιώνα και “τρέχουν” να βάλουν βαριές τις αλυσίδες καταπατώντας κάθε εργασιακό δικαίωμα.

Στα καταστήματα του “Βερόπουλου” (Καλαμπόκα, Αεροδρόμιο, Νοσοκομείο) και του “Μαρινόπουλου” (Φάρκαινα – Οινοποίωνος), οι εργαζόμενοι δέχτηκαν αφόρητες πιέσεις και ηθικούς εκβιασμούς με σκοπό να υποταχθούν στις βάρβαρες απαιτήσεις των εργοδοτών, δεχόμενοι τη μείωση των μισθών τους και την αλλαγή των εργασιακών τους σχέσεων (κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, υπογραφή ατομικών συμβάσεων, μειώσεις μισθών, χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων).

Η κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δουλεύει για να αυγατίζουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματίες είτε μειώνοντας το λεγόμενο εργασιακό κόστος, είτε αυξάνοντας τις τιμές των προϊόντων, είτε φοροδιαφεύγοντας, είτε μειώνοντάς τους τις εργοδοτικές εισφορές (βλέπε ΙΚΑ).

Σ' αυτό το πανηγύρι βάζουν πλάτη οι τοπικοί βουλευτές Μουσουρούλης – Τριαντάφυλλος, που στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των κεφαλαιοκρατών.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο, παρά να συσπειρωθούν στο ταξικό σωματείο τους, να γραφτούν, να συμμετέχουν, να οργανώσουν την εργατική αντεπίθεση, γιατί επιχειρηματίες και κυβέρνηση θα τους οδηγήσουν στην εξαθλίωση και την περαιτέρω απαξίωση της εργατικής τους δύναμης. Να πάρουν μέρος στη Γενική Απεργία στις 26 Σεπτέμβρη 2012 στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην είσοδο της Απλωταριάς στις 10πμ.

Το ΔΣ του Σωματείου