Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

EAST AEGEAN SAILING WEEK -Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΧΙΩΤΩΝ



Ο Διεθνής αγώνας East Aegean Sailing Week που διοργανώθηκε απο το τούρκικο club TAYK, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013. Με 4 ιστιοδρομίες στην περιοχη του Τσεσμε και μια offshore με προορισμό την μαρίνα D-Marine στο Didim τα 50 σκάφη του αγώνα έπρεπε να ανταπεξέλθουν σε καιρικες συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες για ομάδες, σκάφη καυ υλικά.
Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χίου έδωσε το παρόν στον αγώνα με δύο συμμετοχές σκαφών, από την μια η αγωνιστική ομάδα του Code Zero Vodafone και από την άλλη ο Διευθυντής εκπαίδευσης της σχολής ανοικτής θαλάσσης Θανάσης Μπαξεβάνης με το Baximus, το οποίο επανδρώθηκε με μαθητές τις αγωνιστικής σχολής του Ομίλου.
Κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και με πολλές εγκαταλείψεις σκαφών το Baximus ολοκλήρωσε τον αγώνα φέρνοντας την 4η θέση ανάμεσα σε έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό στόλο και το Code Zero Vodafone την 14 θέση χωρίς να ολοκληρώσει τον αγώνα.
Από την δική μας θέση θέλουμε να συγχαρούμε ιδιαίτερα και τις δύο ομάδες και να τους ευχηθούμε τα καλύτερα στην συνέχεια.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες της αγωνιστής σχολής με το Baximus:
1. Αντώνης Πούλος 
2. Παναγιώτης Διαμαντής 
3. Γιώργος Κιοσές 
4. Μαρία Φοράδη 
5. Μάκης Ακριβός 
6. Γιώργος Προγάκης 
7. Γιάννης Διακογεωργάκης 

ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑ ΣΤΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ




Tου Θανάση Λαμπρόπουλου

“Βαπορίσιο καφέ”,αλλά και είδη που οι τιμές τους ξεπερνούν τα “επιτρεπτά” όρια ενός πολυτελέστατου Bar Restorand του Παρισιού η της Βιένης πληρώνουν μέσα στα κυλικεία των ΕΓ/ΟΓ όλων των τύπων και ηλικίας πλοία οι έλληνες αλλά και οι ξένοι που επιβιβάζονται σε αυτά λόγω καλοκαιριού,ενώ την ίδια στιγμή που οι υπεύθυνοι αυτών των καταστημάτων εστίασης,τα οποία επί το πλείστον είναι Όμιλοι εταιριών οργιάζουν με την αισχροκέρδεια ακόμα και στο διατιμημένο “τοστάκι”,οι ακτοπλοϊκές εταιρίες προσφέρουν γενναίες εκπτώσεις στα εισιτήρια τους προκείμενου να τα κάνουν προσιτά για όλα τα “βαλάντια”.

Και βέβαια το “ξεσάλωμα” των ενοικιαστών των καταστημάτων των πλοίων της ακτοπλοΐας δεν είναι τυχαίο αφού η αρμόδια υπηρεσία του Λιμενικού Σώματος-ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΑ-,έχει πλέον καταργηθεί και οι αρμοδιότητες της που ήταν οι συχνοί-πυκνοί έλεγχοι των τιμών των κυλικείων των Μπαρ των ακτοπλοϊκών πλοίων σε στενή συνεργασία με τα κλιμάκια του Υπουργείου Εμπορίου έχει πλέον καταργηθεί,ενώ την θέση της έχει πάρει η Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Ακτοφυλακής η οποία μάλλον όμως “κοιμάται τον ύπνο του δικαίου”.

Και “ΚΟΙΜΑΤΑΙ” διότι όποιος για φέτος έχει ταξιδέψει με κάποιο με τα υπό ελληνική σημαία “ποστάλια” της Ακτοπλοΐας ,συμβατικά αλλά και ταχύπλοα ,μικρά η μεγάλα έχει διαπιστώσει προς μεγάλη του αγανάκτηση εξαιτίας της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης που έχει βάλει “φερμουάρ” στη τσέπη του ότι μια μικρή τυρόπιτα,η οποία μάλιστα όπως τονίζεται στον τιμοκατάλογο της ιδιωτικής επιχείρησης που εκμεταλεύεται το μπαρ,είναι ΠΡΟΨΗΜΕΝΗ και ΒΑΘΕΙΑΣ ΚΑΤΑΨΥΞΗΣ,του κόστισε 3,15 ευρώ,ενώ την ίδια στιγμή η τιμή της σε κάποιο “τυροπιτάδικο” συνοικιακό η του κέντρου της Αθήνας και του Πειραιά δεν ξεπερνά το το πολύ-πολύ του 1,50 ευρώ.

Και έχει διαπιστώσει επίσης ότι τις περισσότερες φορές οι υποχρεωτικές αποδείξεις που πρέπει να πάρει μετά την καταβολή του τιμήματος για την αλμυρή μικρή τυρόπιτα,η κάποιο άλλο είδος από τα μπαρ των ακτοπλοϊκών πλοίων είναι “όνειρο θερινής νυχτός”,αφού οι υπόχρεοι υπεύθυνοι των καταστημάτων είναι σίγουροι-σιγουρότατοι ότι ουδείς αρμόδιος,ένστολος η μη θα τους ελέγξει όχι μόνο κατά την παραμονή του πλοίου στα λιμάνια αλλά ούτε και εν πλω,δηλ,καθ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Έτσι ελλείψη “γάτων” τα “ποντίκια” χορεύουν και θα χορεύουν καθ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού,αφού η ειδική υπηρεσία του Λιμενικού Σώματος έχει πλέον καταργηθεί,ενώ οι όλοι όσοι υπηρετούσαν σε αυτή και ήταν εκπαιδευμένοι δεν αποκλείεται να εκτελούν ακόμα και υπηρεσία “σκοπιάς” σε κάποια πύλη εισόδου λιμανιού της χώρας.

Και αυτή την ασυδοσία κάποιοι “υψηλά ιστάμενοι” εκεί στο Αρχηγείο της Ελληνικής Ακτοφυλακής την ξέρουν καλά,όπως καλά την ξέρουν και όλοι σχεδόν οι Λιμενάρχες των ελληνικών νησιών αφού σε αυτούς καταφεύγουν για παράπονα η και καταγγελίες εκατοντάδες επιβάτες που κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους πλήρωσαν τον καφέ “βαπορίσιο” και την μικρή τυρόπιτα ως προϊόν σε πολυτελές μαγαζί της Βιένης.

Και για να μην λέτε οτι το ZOUGLAPORT υπερβάλλει σας παραθέτουμε τιμές προϊόντων που πάνω κάτω είναι οι ίδιες σε όλα τα ΕΓ/ΟΓ πλοία που καθημερινά αποπλέουν από όλα τα λιμάνια της χώρας,άλλα ειδικά από τα τρία λιμάνια της Αττικής που είναι ο Πειραιάς,η Ραφήνα και το Λαύριο,και τα οποία σημειωτέον έχουν Λιμεναρχεία και Λιμενική Αστυνομία,και ως εκ τούτου έπρεπε αν μη τι άλλο να πραγματοποιούν ελέγχους στα κυλικεία των πλοίων που σημειωτέον είναι νοικιασμένα ακόμα και σε μεγάλους Ομίλους Εστίασης,σε καθημερινή βάση τόσο όταν τα πλοία είναι στο λιμάνι,όσο και κατά την διάρκεια των πλόων του.

Έχουμε λοιπόν και λέμε κύριοι του Λ.Σ αλλά και κύριε ΥΝΑ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που θέλεις “σώνει και καλά”-έτσι δηλώνεις τουλάχιστον-να μεσολαβήσεις στους τραπεζίτες για να σωθούν κάποιες “μπαταχτζίδικες” ακτοπλοϊκές εταιρίες,ενώ δεν κάνεις το ίδιο για τον απλό πολίτη που η τράπεζα του παίρνει το σπίτι,αν επιβιβασθείτε χωρίς “τυμπανοκρουσίες” όμως σε κάποιο πλοίο της ακτοπλοΐας ταχύπλοο η συμβατικό ότι μια μικρή τυρόπιτα στοιχίζει 3,15 ευρώ,μια σπανακόπιτα 3,50,μια παραδοσιακή τυρόπιτα(λες και την έφτιαξε η γιαγιά μας,με αγνά υλικά) 2,95 ευρώ,μια μπακέτα με γαλοπούλα τυρί και μαρούλι 4.50 ευρώ,η ίδια μπακέτα με κοτόπουλο,παρμεζάνα μαρούλι και κάποια σάλτσα 4,70 ευρώ,ενώ άκουσον-άκουσον το διατιμημένο από το κράτος τοστάκι που περιεχέι ζαμπόν και τυρί κοστίζει αντί 1 και κάτι ψιλά του ευρώ 2,85 ευρώ,ενώ μόνο με τυρί και ουχί ζαμπόν 2,65 ευρώ.

Τώρα κύριε ΥΝΑ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη αν θελήσεις εσύ και οι κύριοι ένστολοι του Λ.Σ να απολαύσετε και ένα ”καφεδάκι” η κάποιο αναψυκτικό θα διαπιστώσετε με μεγάλη σας έκπληξη ότι εδώ οι επιχειρηματίες εφαρμόζουν το “κόλπο” του μικρού η του μεγάλου πλαστικού ποτηριού και ανάλογα πουλάνε το ΦΡΑΠΕΔΑΚΙ το μονό 3 ευρώ,το διπλό 3,85 ευρώ και το μεγάλο στην τιμή των 4,15 ευρώ λες και είναι “χρυσάφι”,ενώ ο μονός ελληνικός κάνει 3 και ο διπλός 3,25 ευρώ.

Επίσης αξίζει να παραμείνουμε στα “καφεδάκια” και να δούμε οτι ένα espressaki μονό χρεώνεται 3,05 ευρώ,και το διπλό 3,25 ευρώ,το ίδιο και ο γαλλικός φίλτρου,το φρεντοτσίνο 5 ευρώ,ενώ αν περιέχουν σιρόπι η σαντιγί τότε η τιμή ανεβαίνει κατά 6 λεπτά.

Επίσης αν πεινάσατε και θέλετε κάτι να “βάλετε στο στόμα σας” τότε θα πληρώσετε για ένα Κλαμπ Σάντουιτς-Club Sandwich- 7 ολόκληρα ευρώ,και για ένα μπιφτέκι σε κλασικό μικρο ψωμάκι 4,50 ευρώ,ενώ αν ζητήσετε και ένα μικρο μπουκαλάκι νερό των 500ml που στοιχίζει διατιμημένο 0,35 ευρώ θα σας φέρουν των 750ml και θα σας πάρουν από 0,50 ευρώ έως και 1 ευρώ ανάλογα το πλοίο και την εταιρία που εκμεταλλεύεται το κυλικείο,ενώ ένα ποτηράκι ελληνικό ουζάκι και χωρίς μεζέ παρακαλώ θα σας στοιχίσει κύριε υπουργέ μου και κύριοι της ηγεσίας του Λ.Σ παρακάτι 5 ΕΥΡΩ.

Και δω να τονισθεί ότι οι υπεύθυνοι και τα στελέχη όλων των ακτοπλοϊκών εταιριών,κάνουν στους επιβάτες μεγάλες εκπτώσεις οι οποίες φτάνουν ακόμα και και στα δωρεάν εισιτήρια της επιστροφής,ενώ ανάλογες είναι και οι προσφορές έτσι ώστε όπως οι υπεύθυνοι των εταιριών υποστηρίζουν τα εισιτήρια των πλοίων της Ακτοπλοΐας να είναι ΠΡΟΣΙΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΛΑΝΤΙΑ,ενώ αντίθετα πράττουν οι υπεύθυνοι των μεγάλων εταιριών εστίασης που εκμεταλεύονται έναντι τιμήματος φυσικά τα κυλικεία των ΕΓ/ΟΓ πλοίων.

Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ


Αναρτήθηκε από τον/την economikos στο Ιουλίου 27, 2013
20130727-123749.jpgΟριστικοποιήθηκε η κατανομή σε όλα τα υπουργεία των 9.820 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την περασμένη Πέμπτη με τη συμμετοχή όλων των γενικών γραμματέων των υπουργείων, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά και παρουσία του αρμόδιου υπουργού Κυρ. Μητσοτάκη.
Η λίστα που παρουσιάζει σήμερα το «Eθνος» περιγράφει τον αριθμό των πλεοναζόντων υπαλλήλων που θα προκύψουν από την αξιολόγηση των δομών στις κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων, έτσι όπως διαμορφώθηκε ύστερα από διαβουλεύσεις που είχε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Στεφάνου, με τους συναδέλφους του από όλα τα υπουργεία.
20130727-123714.jpg









οlympia.gr

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ : ΕΩΣ 29/7 ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΔΕ


Αρχίζει το αμέσως επόμενο διάστημα το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους, το οποίο έχει πεντάμηνη διάρκεια και προκειμένου να εκδοθούν από το αρμόδιο Υπουργείο οι σχετικές αποφάσεις κατανομής ειδικοτήτων προσωπικού ανά Δήμο, η ΚΕΔΕ καλεί τους δήμους να αποστείλουν μέχρι τη Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013, (στο mail: info@kedke.gr  η στο Fax: 210 3820807) τις ανάγκες τους, στις οποίες υποχρεωτικά θα συμπεριλαμβάνεται η ειδικότητα της πληροφορικής σε ποσοστό τουλάχιστον 10%.
Στόχος του προγράμματος η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες με ενίσχυση των κοινωνικών δομών σε ανθρώπινο δυναμικό κα η αναβάθμιση των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών των ΟΤΑ, καθώς και των πληροφοριακών συστημάτων και προγραμματισμού.
Ο συνολικός αριθμός των προβλεπόμενων θέσεων απασχόλησης ανέρχεται σε 40.000.
Η κατανομή ανά Περιφέρεια και Δήμο έγινε με κριτήρια πληθυσμιακά και ανεργίας, με ταυτόχρονη ενίσχυση των μικρότερων σε πληθυσμό Δήμων.
Οι προβλεπόμενες ειδικότητες του προγράμματος είναι οι εξής:
Π.Ε., Τ.Ε., Δ.Ε. και ΙΕΚ κατεύθυνσης πληροφορικής,
ΠΕ, ΤΕ Διοικητικοί, Οικονομολόγοι, Λογιστές, Διοίκηση Επιχειρήσεων, ΔΕ Διοικητικοί καθώς και Υ.Ε. γενικών καθηκόντων.
Π.Ε., Τ.Ε., Κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, Βρεφοκόμοι Ειδικής Αγωγής, Ψυχολόγοι, Φυσιοθεραπευτές, ΔΕ Βοηθοί  Βρεφοκόμοι, Νοσηλευτές καθώς και ΥΕ γενικών καθηκόντων.
Σημειώνεται ότι η κατανομή στα Νομικά Πρόσωπα θα γίνει από τον ίδιο το Δήμο, η δε κατανομή στους Συνδέσμους θα γίνει αναλογικά από τους συμμετέχοντες σε αυτούς Δήμους.





aftodioikisi.gr

ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΟΤΑ "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ" ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ


Η Βουλή κατέχει την πρώτη θέση σε αριθμό μετακλητών υπαλλήλων, σύμφωνα με επικαιροποιημένα στοιχεία που διαβιβάστηκαν από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Τη δεύτερη θέση σε αριθμό μετακλητών υπαλλήλων κατέχουν οι ΟΤΑ.
Τα στοιχεία με ημερομηνία 17.7.2013 δείχνουν ότι ο συνολικός αριθμός μισθοδοτούμενων του ελληνικού δημοσίου με τον χαρακτηρισμό της εργασιακής τους σχέσης ως «μετακλητοί» ανέρχεται σε 1.580.
Από αυτούς οι 114 μετακλητοί υπηρετούν στη Βουλή και ακόμη 545 είναι επιστημονικοί συνεργάτες βουλευτών και μισθοδοτούνται ως μετακλητοί υπάλληλοι. Στοιχεία που είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή τον περασμένο Απρίλιο από τον τότε υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη έδειχναν ότι ο αριθμός των μετακλητών τον Νοέμβριο του 2012 ήταν 1.254 και τον Μάρτιο του 2013 ήταν 1.220. Στο γενικό άθροισμα τότε, όμως, δεν γινόταν αναφορά στους επιστημονικούς συνεργάτες των βουλευτών και η Βουλή εμφανιζόταν να έχει τον περασμένο Μάρτιο 120 μετακλητούς.
Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, στις 17.7.2013 υπηρετούσαν:
* Ανεξάρτητες αρχές: 16 μετακλητοί
* Αποκεντρωμένες Διοικήσεις: 8 μετακλητοί
* Βουλή: 114 μετακλητοί
* Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας/Γ.Γ. Μέσων Ενημέρωσης: 9 μετακλητοί
* Κυβερνητικοί-Πολιτειακοί Φορείς: 107
* ΟΤΑ: 422 μετακλητοί
* Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: 16 μετακλητοί
* Υπ. Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας: 41 μετακλητοί
* Υπ. Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη: 10 μετακλητοί
* Υπ. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: 8 μετακλητοί
* Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: 12 μετακλητοί
* Υπ. Εθνικής Άμυνας: 19 μετακλητοί
* Υπ. Εξωτερικών: 14 μετακλητοί
* Υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας: 38 μετακλητοί
* Υπ. Εσωτερικών: 11 μετακλητοί
* Υπ. Μακεδονίας και Θράκης: 9 μετακλητοί
* Υπ. Ναυτιλίας και Αιγαίου: 1 μετακλητός
* Υπ. Οικονομικών: 48 μετακλητοί
* Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων: 49 μετακλητοί
* Υπ. Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: 22 μετακλητοί
* Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού: 5 μετακλητοί
* Υπ. Τουρισμού: 44 μετακλητοί
* Υπ. Υγείας: 8 μετακλητοί
* Υπ. Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: 4 μετακλητοί
Σύνολο μετακλητών υπαλλήλων (χωρίς τους επιστημονικούς συνεργάτες των βουλευτών): 1035
Επιστημονικοί συνεργάτες βουλευτών: 545
Σύνολο μετακλητών υπαλλήλων και επιστημονικών συνεργατών βουλευτών: 1580.
Τα στοιχεία είχε ζητήσει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία με ερώτησή της προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επικαλούνταν δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, με τις οποίες «επέκρινε έμμεσα τον τεράστιο αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων στο Δημόσιο, δεσμευόμενος ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο για την στελέχωση του υπουργικού του γραφείου».




aftodioikisi.gr

ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΟΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Τροπολογία με την οποία εφεξής επιτρέπεται με Προεδρικά Διατάγματα να καταρτίζονται οι Οργανισμοί των υπουργείων, των αυτοτελών δημοσίων υπηρεσιών, των αποκεντρωμένων διοικήσεων αλλά και των ΝΠΔΔ, κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ενω φέρει και την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σταύρου Καλαφάτη καθως κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την αυθαίρετη δόμηση.
Πρόκειται ουσιαστικά για την καθιέρωση των Προεδρικών Διαταγμάτων ως πάγιας πρακτικής για την οργάνωση και λειτουργία του στενού δημόσιου τομέα και των ΝΠΔΔ, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση της Βουλής. Ωστόσο, η διαδικασία της έκδοσης τους προϋποθέτει ότι γνωμοδοτεί προηγούμενως το ΣτΕ για τη συνταγματικότητα των προβλεπομένων.
Σύμφωνα με την τροπολογία, με Προεδρικά Διατάγματα θα είναι δυνατό επίσης να αντικαθίστανται ή να τροποποιούνται οι Οργανισμοί, αλλά και να καταρτίζονται ενιαίοι οργανισμοί για κατηγορίες νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, ενω προβλέπεται, ότι είναι δυνατόν με τα ίδια Π.Δ. να αντικαθίσταται, να καταργείται ή να τροποποιείται κάθε ισχύουσα διάταξη νόμου ή κανονιστικής πράξης, σχετική με την οργάνωση και λειτουργία των προαναφερόμενων φορέων.
Η κατάρτιση των Οργανισμών θα βασίζεται σε εκθέσεις αξιολόγησης των οργανικών μονάδων τους που συνοδεύονται από περιγράμματα αποστολής και θέσεων καθώς και από σχέδια στελέχωσης, τα οποία έχουν εγκριθεί από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης.
Ανάμεσα στα όσα θα προβλέπουν οι Οργανισμοί μπορεί να είναι και η σύσταση νέων θέσεων προσωπικού, καθώς και η κατάργηση, κατά κατηγορία και κλάδο, υφιστάμενων θέσεων που πλεονάζουν ή ακόμα και η μεταφορά θέσεων προσωπικού σε άλλους κλάδους.
Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, στόχος της τροπολογίας είναι η ορθολογική και αποτελεσματική αναδιοργάνωση των δημοσίων πολιτικών υπηρεσιών ώστε να παρέχουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους πολίτες. Ο νέος χάρτης της ελληνικής δημόσιας διοίκησης θα αποτυπωθεί κανονιστικά με τα προεδρικά διατάγματα στα οποία θα καθοριστεί το περιεχόμενο, η έγκριση και η τροποποίηση των οργανισμών των δημοσίων υπηρεσιών, αναφέρεται στην έκθεση τονίζεται όμως ότι «προηγουμένως θα έχει ελεγχθεί διοικητικά και πρακτικά ως προς την εφαρμοσιμότητά του, καθώς θα έχει προκύψει με βάση υλικοτεχνικές μελέτες, σύμφωνα με τις μεθόδους της σύγχρονης διοικητικής επιστήμης».
Η επέκταση της έκδοσης Προεδρικών Διαταγμάτων ως πάγια πρακτική για το νέο χάρτη της δημόσιας διοίκησης αποτυπώνεται ουσιαστικά στην επισήμανση της αιτιολογικής έκθεσης σύμφωνα με την οποία «η επιλογή του νομικού εργαλείου του προεδρικού διατάγματος για τη θέση σε ισχύ των νέων οργανισμών υπαγορεύεται από την ανάγκη της ευελιξίας και της ύπαρξης διακριτικής ευχέρειας της διοίκησης ως προς την οργάνωσή της αλλά και από τη δικαιοκρατική εγγύηση προηγούμενου ελέγχου των Προεδρικών Διαταγμάτων από το Συμβούλιο της Επικρατείας».



aftodioikisi.gr