Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΧΙΟΣ- ΒΙΕΝΝΗ ΣΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΠΟ 29 ΜΑΪΟΥ





Η Χίος εντάσσεται απο τον Μάιο (29 Μαίου)  στο θερινό πρόγραμμα της Austrian my Holidays,   αντανακλώντας το έντονο ενδιαφέρον για νέους μη κορεσμένους προορισμούς, όπου η έννοια της ελληνικής φιλοξενίας και ο συνδυασμός της με αλώβητα παραδεισένια τοπία, παραμένει κάτι παραπάνω απο ζωντανή.
Ομάδα των μεγαλύτερων εφημερίδων της Αυστρίας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν απο κοντά το μυροβόλο νησί, το διάστημα 17 έως 21 Απριλίου, μετά απο πρόσκληση της Δ/νσης Τουρισμού της Περιφερειακής ενότητας Χίου – κ. Εφη Λυπαρή,  η οποία σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Βιέννης – κα. Φανή Γραμματικού, επιμελήθηκε τη διοργάνωση και τον συντονισμό του ταξιδιού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί επαγγελματίες του νησιού, έσπευσαν να στηρίξουν ανιδιοτελώς την όλη προσπάθεια, προσφέροντας διαμονή, διατροφή και μέσα μετακίνησης.
Απο την πόλη και το μεσαιωνικό της Κάστρο, στον Κάμπο και τη Βολισσό και με τελευταίο σταθμό τα μαστιχοχώρια στην νότια πλευρά του νησιού, οι δημοσιογράφοι εντυπωσιάσθηκαν απο την καταπράσινη φύση, τα μεσαιωνικά χωριά, τις παρθένες παραλίες αλλά πάνω από όλα απο τη θερμή υποδοχή των κατοίκων.
Η Χίος ανταποκρίνεται απόλυτα στο profil και τις απαιτήσεις του αυστριακού τουρίστα, ο οποίος αναζητά την παράδοση και την ποιότητα στις διακοπές του.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στους Αυστριακούς δημοσιογράφους, η άψογη υποδομή του νησιού, η καθαριότητα, οι ποιοτικές υπηρεσίες σε ξενοδοχεία και χώρους εστίασης, και το επίπεδο τιμών, παράγοντες που μπορούν να αναδείξουν τη Χίο σε προσφιλή προορισμό.
Στην ομάδα συμμετείχαν δημοσιογράφοι απο Neue Kronen Zeitung, Die Presse, Kurier, Kleine Zeitung, NiederÖsterreichische Nachrichten, OberÖsterreichische Nachrichten, Der Standard,  Tip, Traveller και Trend, συνοδεία του κ. Thomas Blaha  απο την Austrian my Holidays  και του κ. Γιάννη Ραφαλιά απο το Γραφείο του ΕΟΤ Βιέννης.
Το ανταποδωτικό όφελος απο το ταξίδι, αναλογιζόμενοι την αξία των αφερωμάτων που θα δημοσιοευθούν ανέρχεται σε τουλάχιστον 100.000 €.
Επισημαίνουμε ότι δεν πρόκειται για αποκλειστικά ναυλωμένη πτήση που εξυπηρετεί Tour Operators  που έχουν στο πρόγραμμά τους τη Χίο αλλά εξυπηρετεί και μεμονωμένους δυνητικούς επισκέπτες οι οποίοι μπορούν να κλείσουν θέση μέσω της ιστοσελίδας της Austrian my Holidays  HYPERLINK “http://myholiday.austrian.com/” http://myholiday.austrian.com/

19 TOYΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ





Με 49 πτήσεις την εβδομάδα, σε 19 Ελληνικούς προορισμούς, η Niki, το φετεινό καλοκαίρι, προτείνει διακοπές στην Ελλάδα, μετατρέποντας τη Βιέννη, σε κόμβο (hub) προς τη χώρα μας,για τις πτήσεις του ομίλου airberlin, στον οποίο συμμετέχει.
Οι επιβάτες που θα ταξιδεύουν στη Ελλάδα από τη Γερμανία και την Ελβετία με airberlin θα μπορούν στη Βιέννη να χρησιμοποιούν τις πτήσεις της Niki.
Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα πτήσεων, σημαντικοί προορισμοί διακοπών, όπως η Κρήτη και η Ρόδος μπορούν τώρα να συνδέονται με Κάρπαθο, Καβάλα / Θάσο, Λέσβο, Βόλο, Καλαμάτα, Άραξο, Λευκάδα και Σκιάθο. Χωρητικότητα θα ενισχυθεί και για προορισμούς όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη που προστέθηκαν το καλοκαίρι του 2012. Αυτό το καλοκαίρι η Niki θα πετά στη Σαντορίνη από την αυστριακή πρωτεύουσα τρεις φορές την εβδομάδα.
Η CEO της ΝIKI Christian Lesjak τόνισε ότι: «Οι Αυστριακοί τουρίστες που ταξιδεύουν στην Ελλάδα μπορούν να προσβλέπουν σε μια απίστευτη ποικιλία των επιλογών που προσφέρονται από τη Niki. Επίσης η αύξηση των πτησεων και της χωρητικότητας, θα δώσει τη δυνατότητα στην εταιρεία να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση από τη Γερμανία και την Ελβετία – και ευτυχώς για τους Αυστριακούς επιβάτες αυτό σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη επιλογή προορισμών, περισσότερες πτήσεις και μεγαλύτερη ευελιξία. Φέτος έγινε ακόμη σαφέστερο ότι η ζήτηση για την παραδοσιακή εβδομάδα των διακοπών είναι σε πτώση -. Οι άνθρωποι ψάχνουν για μεγαλύτερη ή μικρότερη παραμονή και τώρα η Niki είναι σε θέση να καλύψει αυτή την αναδυόμενη τάση με νέες υπηρεσίες για όλο και περισσότερους προορισμούς διακοπών “
Οι προορισμοί της Niki για την Ελλάδα, είναι οι εξής:
Κέρκυρα, Κάρπαθος, Χανιά, Κεφαλονιά, Patros / Αράξου, Ηράκλειο, Μύκονο, Σκιάθος, Σαντορίνη, Κω, Καλαμάτα, Καβάλα / Θάσος, Μυκήνες / Λέσβος, Πρέβεζα / Λευκάδα, Ρόδο, Θεσσαλονίκη, Σάμο, Βόλος, Ζάκυνθος
Οι Νέοι ελληνικοί προορισμοί, που προσέθεσε είναι 
Σκιάθος
Λευκάδα
Καλαμάτα
Πάτρα
Κάρπαθος 
Καβάλα
Λέσβος
Βόλος
Πετάξτε από Θεσσαλονίκη προς Βιέννη με flyniki.comΗ Niki τώρα δίνει τη δυνατότητα και σε όσους θέλουν να ταξιδέψουν, από την Θεσσαλονίκη προς τη Βιέννη, απ’ ευθείας, να χρησιμοποιήσουν τις πτήσεις της εκμεταλλευόμενοι τις ειδικές τιμές της.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΝΣΟΛΑ ΓΙΑ ΚΛΑΔΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ





Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας, αναδεικνύει το ζήτημα της υπέρογκης οικονομικής επιβάρυνσης των οδοντιάτρων στις νησιωτικές περιοχές προκειμένου να ανανεωθεί η άδεια λειτουργίας των ακτινολογκών οδοντιατρικών μηχανημάτων.
Όπως επισημαίνει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, το κόστος για ένα οδοντίατρο που δραστηριοποιείται στις νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές είναι ιδιαίτερα υψηλό σε σχέση με έναν αντίστοιχο που δραστηριοποιείται στα αστικά κέντρα και στην ηπειρωτική χώρα.
Εκτός από το παράβολο που πρέπει να καταβληθεί στο ''ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ'' απαιτείται και μελέτη από ειδικό ακτινοφυσικό. Αυτό σημαίνει επιπλέον κόστος ενώ πολλές φορές οι οδοντίατροι των νησιωτικών περιοχών είναι υποχρεωμένοι να καλύψουν και το κόστος της μετακίνησης και διαμονής του ακτινοφυσικού που θα εκπονήσει τη μελέτη.
Ο κ. Κόνσολας ζητά να συνυπολογιστούν οι αντικειμενικές δυσκολίες και οι ιδιαιτερότητες και να αλλάξει το κανονιστικό πλαίσιο, στην κατεύθυνση μείωσης του κόστους ανανέωσης της άδειας λειτουργίας των ακτινολογικών μηχανημάτων, για τους οδοντιάτρους των νησιωτικών περιοχών.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Κόνσολα, έχει ως εξής:
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς:
Αξιότιμο Κύριο Υπουργό Υγείας

           
ΘΕΜΑ: ''Υπέρογκη οικονομική επιβάρυνση των οδοντιάτρων στις νησιωτικές περιοχές για την ανανέωση της άδειας λειτουργίας των ακτινολογικών οδοντιατρικών μηχανημάτων''

Κύριε Υπουργέ,

Το κανονιστικό πλαίσιο για την ανανέωση της άδειας λειτουργίας των ακτινολογικών οδοντιατρικών μηχανημάτων απαιτεί έγκριση από το ''ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ''.
Η συγκεκριμένη διαδικασία συνδέεται με παράβολο, συνολικής αξίας 175 ευρώ, ενώ πρέπει να συνοδεύεται και από ειδική μελέτη του χώρου του οδοντιατρείου, που πρέπει να έχει εκπονηθεί από ειδικό ακτινοφυσικό.
Αυτό, φυσικά, προϋποθέτει νέο κόστος που ποικίλει ανάλογα με την περιοχή.
Ιδιαίτερα, όμως, για τις νησιωτικές περιοχές, το κόστος είναι δυσβάσταχτο για τους οδοντιάτρους που δραστηριοποιούνται σε αυτές τις περιοχές αφού είναι υποχρεωμένοι να καλύπτουν τα έξοδα μετάβασης και σε κάποιες περιπτώσεις και τα έξοδα διαμονής του ακτινοφυσικού που αναλαμβάνει να εκπονήσει τη μελέτη.
Για τους οδοντιάτρους των νησιών, το κόστος ανανέωσης της άδειας λειτουργίας των ακτινολογικών οδοντιατρικών μηχανημάτων, μπορεί να κινηθεί αρκετά πάνω από τα 500 ευρώ, ποσό υπέρογκο για τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, που επικρατούν σήμερα.
Είναι σαφές ότι το κανονιστικό πλαίσιο πρέπει να λάβει υπ’ όψιν του τις ιδιαιτερότητες των νησιωτικών και των δυσπρόσιτων περιοχών και του δυσανάλογα υψηλού κόστους που καλούνται να καταβάλουν, για αντικειμενικούς λόγους, οι οδοντίατροι που δραστηριοποιούνται σε αυτές τις περιοχές προκειμένου να ανανεώσουν αυτές τις άδειες.
Η σύγκριση, μάλιστα, του κόστους που καταβάλουν οι συνάδελφοί τους στα αστικά κέντρα, είναι άνιση.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός

 Εάν προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία για να επέλθουν αλλαγές στο κανονιστικό πλαίσιο για την ανανέωση της άδειας λειτουργίας των ακτινολογικών οδοντιατρικών μηχανημάτων, σε ό, τι αφορά στους οδοντιάτρους που δραστηριοποιούνται στις νησιωτικές περιοχές.
Οι αλλαγές αυτές θα μπορούσαν να κινούνται στην κατεύθυνση της μείωσης του κόστους που απαιτείται σήμερα για να ανανεωθούν οι άδειες.

                                               

                                                 Ο Ερωτών Βουλευτής





ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ





Προς :
Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Α. Γιακαλή 
Δήμαρχο Λέσβου κ. Δ. Βουνάτσο




Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιούμε την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον τόπο μας με την αντιμετώπιση των προσφύγων που καταφθάνουν στο νησί μας, την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την καθημερινή καταστρατήγηση της νομοθεσίας και των διεθνών συνθηκών.

Σας καλούμε να αναλογιστείτε τον ρόλο σας και να αναλάβετε άμεσα τις ευθύνες που σας αναλογούν, λαμβάνοντας καταρχήν την  πρωτοβουλία ώστε να πραγματοποιηθεί, άμεσα,  συνάντηση μεταξύ των φορέων της Αυτοδιοίκησης και των Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών, ώστε να υπάρξει η κατάλληλη ενημέρωση και να διευθετηθούν οι όποιες δυσλειτουργίες που επιδεινώνουν την υπάρχουσα κατάσταση.       
                                                 
                                                                                            
Οι επικεφαλής των Δημοτικών και Περιφερειακών παρατάξεων
Αλλαγή Πορείας: Γ. Πάλλης
Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό: Β. Τεντόμας
Οικολογικός Άνεμος: Μ. Μπάκας

ΠΗΓΗ  llesvosnews.net

ΧΙΟΣ : ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ


ΡΑΣΥΝΘΗΚΕΣΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΑΝΕΜΟΣΥΓΡΑΣΙΑ
Πέμπτη
25/04
09:00ΑίθριοςΑίθριος18 °C4 μποφόρ ΒΒ39 %
15:00ΑίθριοςΑίθριος23 °C4 μποφόρ ΒΒ29 %
21:00ΑίθριοςΑίθριος20 °C4 μποφόρ ΒΒ50 %
Παρασκευή
26/04
03:00ΑίθριοςΑίθριος17 °C4 μποφόρ ΒΒ51 %
09:00ΑίθριοςΑίθριος19 °C4 μποφόρ ΒΒ45 %
15:00ΑίθριοςΑίθριος23 °C4 μποφόρ ΒΒ28 %
21:00ΑίθριοςΑίθριος20 °C4 μποφόρ ΒΒ43 %
Σάββατο
27/04
03:00ΑίθριοςΑίθριος17 °C3 μποφόρ ΒΒ41 %
09:00ΑίθριοςΑίθριος21 °C2 μποφόρ ΒΒ38 %
15:00ΑίθριοςΑίθριος24 °C1 μποφόρ ΑΑ32 %
21:00ΑίθριοςΑίθριος18 °C1 μποφόρ ΔΔ49 %
Κυριακή
28/04
03:00ΑίθριοςΑίθριος15 °C1 μποφόρ ΒΔΒΔ45 %
09:00ΑίθριοςΑίθριος18 °C2 μποφόρ ΝΝ56 %
15:00Αραιές νεφώσειςΑραιές νεφώσεις24 °C2 μποφόρ ΝΔΝΔ28 %
21:00ΝεφελώδηςΝεφελώδης17 °C1 μποφόρ ΔΔ35 %
Δευτέρα
29/04
03:00Αραιές νεφώσειςΑραιές νεφώσεις14 °C1 μποφόρ ΒΔΒΔ40 %
09:00ΑίθριοςΑίθριος21 °C2 μποφόρ ΒΒ32 %
15:00ΑίθριοςΑίθριος25 °C3 μποφόρ ΒΒ25 %
21:00ΑίθριοςΑίθριος22 °C3 μποφόρ ΒΒ34 %
Τρίτη
30/04
03:00ΑίθριοςΑίθριος20 °C4 μποφόρ ΒΒ32 %
09:00ΑίθριοςΑίθριος21 °C4 μποφόρ ΒΒ49 %
15:00ΑίθριοςΑίθριος26 °C4 μποφόρ ΒΒ34 %
21:00ΑίθριοςΑίθριος22 °C4 μποφόρ ΒΒ48 %
Τετάρτη
01/05
03:00ΑίθριοςΑίθριος20 °C4 μποφόρ ΒΒ54 %
09:00ΑίθριοςΑίθριος21 °C4 μποφόρ ΒΒ52 %
15:00ΑίθριοςΑίθριος26 °C3 μποφόρ ΒΒ37 %