Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

AΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ!

ΧΙΟΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΡΑΗ

Από τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011 αρχίζει ένα ακόμα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Βιβλιοθήκη μας το οποίο αφορά μαθητές Δημοτικών (όλων των Τάξεων) και Γυμνασίων (Α΄ και Β΄ Τάξεων) και έχει τον τίτλο «Οι πειρατές του Αιγαίου». Το πρόγραμμα θα υλοποιείται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 10 π.μ. έως 12μ. στην αίθουσα εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Βιβλιοθήκης (κτήριο Β΄).

Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των μαθητών με ένα κοινωνικό φαινόμενο που αποτελεί κομμάτι της τοπικής ιστορίας, ιδιαίτερα προσφιλές στα παιδιά, του οποίου όμως όλες οι πτυχές δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές. Επιδιώκεται η κοινωνική, συναισθηματική και γνωστική ανάπτυξη των παιδιών στο πλαίσιο μιας ομαδικής δράσης. Οι δραστηριότητες που συνοδεύουν την παρουσίαση συμβάλλουν στην διέγερση της φαντασίας, τη δημιουργικότητα, τη χαρά της ομαδικότητας, το παιχνίδι και την ανάληψη πρωτοβουλίας.

Του προγράμματος προηγείται μία ενημερωτική επίσκεψη στους χώρους της Βιβλιοθήκης όπου κάποια εκθέματα αποτελούν την αφορμή για το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα και στη συνέχεια ακολουθούν: αξιοποίηση τραγουδιού, παρουσίαση του θέματος και δραστηριότητες ανάλογα με την ηλικία των μαθητών ( κατασκευή μάσκας, λαβύρινθος, παιχνίδι παντομίμας, παζλ, σταυρόλεξο, κρυμμένος θησαυρός).

Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η καθηγήτρια Γαλλικών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Σοφία Αναστασοπούλου.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι διδάσκουν στα αντίστοιχα τμήματα να δηλώσουν συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο τηλέφωνο 22710 – 44246 (κ. Αναστασοπούλου ) για κάποια ημέρα. Το πρόγραμμα θα υλοποιείται μέχρι και τον προσεχή Ιούνιο

TA "ΧΡΥΣΑ"sites ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ - 357.218 ΕΥΡΩ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΟ siteΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΙΟΥ







Η λίστα με το απίστευτο κόστος κατασκευής ιστοσελίδων (όχι όλων, αφού όπως θα διαπιστώσετε υπάρχουν στη λίστα και λογικά κόστη) για τις ανάγκες υπουργείων και οργανισμών ή υπηρεσιών και φορέων του δημοσίου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα που δημοσιεύει η ιστοσελίδα enimerwsi.com, δεν αποτελεί μόνο πρόκληση σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, αλλά «μυρίζει» και περίεργα.... Και μάλιστα για τα προκλητικά κόστη δεν ελέγχεται μόνο η κεντρική διοίκηση καθώς, στις περισσότερες περιπτώσεις, το κόστος κατασκευής τους αποφασίζεται και εγκρίνεται από τις διοικήσεις των ίδιων των φορέων.
Δεν παρέχονται ακριβή στοιχεία για τον χρόνο κατασκευής των site, αλλά από το γεγονός ότι τα στοιχεία προέκυψαν από ερωτήσεις του βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου αλλά και του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κωνσταντίνου Αιβαλιώτη, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αφορούν στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο.
enimerwsi.com
mlagana.blogspot.com

ΠΟΙΑ ΜΕΛΗ ΕΚΛΕΧΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΙΟΥ

Η παράταξη του Γιώργου Γεωργούλη εξέλεξε ως γνωστόν 11 έδρες, 1 το τουριστικό τμήμα και 9 η παράταξη του Αντώνη Ζαννίκου.
Από την παράταξη του Γιώργου Γεωργούλη, εξελέγησαν οι εξής :
Γ.Γεωργούλης,Μιχ. Κριμιζής,Β.Παπάς,Γ.Πλουμής,Δ.Τσαγρής,Α.Παντελόγλου,Κ.Τριανταφυλλάκης,Ζ.Μαϊστράλης,Κ.Κολάκης,Α.Βερνιώτου,Ν.Φύκαρης. Από το τουριστικό τμήμα ελελέγη ο Δ.Κιτριλάκης.
Από την παράταξη του Αντώνη Ζαννίκου, εξελέγησαν οι κάτωθι:
Α.Ζαννίκος,Μ.Φράσκος,Γ.Κριτούλης,Α. Μουντές,Μ.Γεωργούλης,Π.Κοκρής,Σ.Παπαγιαννάκης,Δ.Τζιώτης,Ν.Μαραγκέλης

ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης κατέθεσε σήμερα ερώτηση για τη διάλυση του Κλάδου Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων, ενώ προέβη και στην ακόλουθη δήλωση:

«Δεν τους έφτανε το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί από το Πα.Σο.Κ, η Ελληνική εμπορική ναυτιλία, προσπαθούν να διαλύσουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο από το πετυχημένο (One-Shop-Stop) σχήμα του σχετικού Υπουργείου με το Λιμενικό Σώμα.
Πέρα από κάθε λογική οι συναρμόδιοι Υπουργοί επιδιώκουν ουσιαστικά την κατάργηση του Κλάδου Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων (ΚΕΕΠ), λες και αυτό είναι το πρόβλημα της ναυτιλίας και μάλιστα στη μεταβατική Κυβέρνηση.
Καλό είναι, λοιπόν, προτού προβούν σε μια τέτοια κίνηση, να αναλογιστούν και τις επιπτώσεις. Πάντως η Νέα Δημοκρατία, όπως πολλές φορές έχει τονίσει, δεσμεύεται τόσο για την επανασύσταση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, όσο και για την επανασύνδεσή του με το Λιμενικό Σώμα.
Διότι με το Ελληνικό συγκριτικό πλεονέκτημα, την Εμπορική Ναυτιλία, κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει ή να πειραματίζεται».

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ

Συνάδελφοι το Δ.Σ του ΕΚΧ κατά την συνεδρίαση της 30/11/11 αποφάσισε ομόφωνα να εκδόσει το συνημμένο ψήφισμα συμπαράστασης στον μεγαλειώδη αγώνα σας, και παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο μας να στείλει συμβολικό ποσό για την ενίσχυση των οικογενειών των απεργών.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Χίου
ΨΗΦΙΣΜΑ

Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας λειτουργεί σαν λαγός των βιομηχάνων. Αξιοποιεί όσα μέτρα πήρε η κυβέρνηση. Στηρίζεται από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου που συνεχίζει τη νεοφιλελεύθερη δεξιά πολιτική. Είναι η πρώτη βιομηχανία που με εκβιασμό τις θέσεις εργασίας επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο, ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ωρομίσθιο, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Οι χαλυβουργοί έδωσαν περήφανη απάντηση. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας. Η νίκη τους θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων.

Οι 400 εργάτες σαν μια γροθιά συνεχίζουν την απεργία τους. Απαιτούν να γυρίσουν στην δουλειά 34 απολυμένοι εργάτες.

Οι απολύσεις έγιναν για να τρομοκρατηθούν οι χαλυβουργοί επειδή ομόφωνα από την Γενική τους Συνέλευση απέρριψαν την απαίτηση της εργοδοσίας να δουλεύουν ωρομίσθιοι με μειωμένο ωράριο 5 ώρες την ημέρα με 40% μείωση των αποδοχών τους.

Την ίδια στιγμή η παραγωγή με τη σκληρή δουλειά των εργατών, τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα, με νεκρό εργάτη πέρυσι, από 196.000 τόνους έφτασε στους 266.000 τόνους. Τα κέρδη του Βιομήχανου Μάνεση αμύθητα, ο οποίος συνεχίζει να εκβιάζει ότι αν δεν αποδεχθούν να δουλεύουν σκλάβοι, θα απολύσει 150 ακόμη εργαζόμενους.

Η τρομοκρατία, ο εκβιασμός, η επίθεση στην ζωή μας δεν πρέπει να περάσει.

Η απάντηση των εργατών στο εκβιαστικό δίλλημα της εργοδοσίας και η ηρωική στάση τους είναι από μόνη της μια πρώτη νίκη, παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους.

ΝΕΩΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ

η σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στο νησι μας ήταν εντασης 4,7 της κλιμακας ρίχτερ και ειχε επικεντρο το θαλάσσιο χωρο μεταξυ Χιου και Μυτιλήνης

ΘΑΥΜΑ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ ΛΕΣΒΟΥ



Το πρωϊ (4/12/2011) βρέθηκα στο Μανταμάδο για κοινωνική υποχρέωση και αντικρίσαμε αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Την Παρασκευή Λειτουργούσε ο Σεβ. Λαμπης και Σφακίων και μετά την ανάγνωση του Αποστόλου ο αναγνώστης πήρε Ευχή από τον Επίσκοπο και κατευθύνθηκε στον Ταξιάρχη για να τον ασπαστεί.

Τότε διέκρινε ότι ένα τριαντάφυλλο βρισκόταν στο αριστερό φτερό του Αρχαγγέλου. Χέρι ανθρώπινο δεν μπορεί να ακουμπήσει την Εικόνα (υπάρχει προστατευτικό τζάμι).

Το τριαντάφυλλο είναι εκεί μέχρι τώρα.

ΠΡOΣΛΗΨΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ... ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Την πρόσληψη εξήντα συμβασιούχων διαφόρων ειδικοτήτων προκήρυξε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για την κάλυψη εποχικών αναγκών.



Η προκήρυξη αφορά την κάλυψη με οκτάμηνη σύμβαση, 39 θέσεων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), 20 θέσεων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) και μιας θέσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ).

Οι θέσεις κατανέμονται στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε Σύρο, Ρόδο, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κω και Πάρο.

Πρόκειται για τις παρακάτω ειδικότητες:

ΠΕ Περιβάλλοντος, ΤΕ Περιβάλλοντος, ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού, ΠΕ Μηχανολόγων, ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού (ειδ. Ναυτ. Σπουδών), ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας, ΤΕ Εποπτών Δημόσιας Υγείας, ΤΕ Γεωπονίας, ΤΕ Γεωπονίας (ειδικότητας Ιχθυοκομίας - αλιείας), ΤΕ Τουριστικών Επιχειρήσεων, ΠΕ Πληροφορικής, ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΤΕ Γεωπονίας (ειδικότητας Φυτικής Παραγωγής ή Εμπορίας & Ποιοτικού Ελέγχου Αγρ. Προϊόντων), ΤΕ Γεωπονίας (ειδικότητας Ζωικής Παραγωγής), ΔΕ Σπερματεγχυτών, ΤΕ Δημόσιας Υγιεινής, ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας, ΤΕ Μηχανικών Οχημάτων, ΠΕ Περιφερειακής Αναπτυξης.

Οι αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δ/νη Διοικητικού, Πλατεία Τσιροπινά, Τ.Κ. 84100, στο Τμήμα Προσωπικού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το πλήρες κείμενο της προκήρυξης στην ιστοσελίδα της περιφέρειας.
newpost.gr

ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΑΙΣΘΗΤΗ ΣΤΗ ΧΙΟ




Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στη Χιο στις 10 και 17. Για το επικεντρο του σεισμου , και αλλες πληροφορίες, θα επανελθουμε