Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ

Συνάδελφοι το Δ.Σ του ΕΚΧ κατά την συνεδρίαση της 30/11/11 αποφάσισε ομόφωνα να εκδόσει το συνημμένο ψήφισμα συμπαράστασης στον μεγαλειώδη αγώνα σας, και παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο μας να στείλει συμβολικό ποσό για την ενίσχυση των οικογενειών των απεργών.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Χίου
ΨΗΦΙΣΜΑ

Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας λειτουργεί σαν λαγός των βιομηχάνων. Αξιοποιεί όσα μέτρα πήρε η κυβέρνηση. Στηρίζεται από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου που συνεχίζει τη νεοφιλελεύθερη δεξιά πολιτική. Είναι η πρώτη βιομηχανία που με εκβιασμό τις θέσεις εργασίας επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο, ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ωρομίσθιο, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Οι χαλυβουργοί έδωσαν περήφανη απάντηση. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας. Η νίκη τους θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων.

Οι 400 εργάτες σαν μια γροθιά συνεχίζουν την απεργία τους. Απαιτούν να γυρίσουν στην δουλειά 34 απολυμένοι εργάτες.

Οι απολύσεις έγιναν για να τρομοκρατηθούν οι χαλυβουργοί επειδή ομόφωνα από την Γενική τους Συνέλευση απέρριψαν την απαίτηση της εργοδοσίας να δουλεύουν ωρομίσθιοι με μειωμένο ωράριο 5 ώρες την ημέρα με 40% μείωση των αποδοχών τους.

Την ίδια στιγμή η παραγωγή με τη σκληρή δουλειά των εργατών, τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα, με νεκρό εργάτη πέρυσι, από 196.000 τόνους έφτασε στους 266.000 τόνους. Τα κέρδη του Βιομήχανου Μάνεση αμύθητα, ο οποίος συνεχίζει να εκβιάζει ότι αν δεν αποδεχθούν να δουλεύουν σκλάβοι, θα απολύσει 150 ακόμη εργαζόμενους.

Η τρομοκρατία, ο εκβιασμός, η επίθεση στην ζωή μας δεν πρέπει να περάσει.

Η απάντηση των εργατών στο εκβιαστικό δίλλημα της εργοδοσίας και η ηρωική στάση τους είναι από μόνη της μια πρώτη νίκη, παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους.