Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ



Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ
21-25 Σεπτεμβρίου 2015: Εβδομάδα Δωρεάν Προσυμπτωματικού Ελέγχου
Δωρεάν έλεγχος PSA για άνδρες 40-70 ετών

Αθήνα, Σεπτέμβριος 2015  Στο πλαίσιο του Διεθνούς Μήνα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του κοινού για τον Καρκίνο του Προστάτη, όπως έχει καθιερωθεί να είναι ο Σεπτέμβριος, η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία παραχώρησε στις 15 Σεπτεμβρίου συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει τις δράσεις της που κορυφώνονται στις 21-25 Σεπτεμβρίου 2015 με την Εβδομάδα Δωρεάν Προσυμπτωματικού Ελέγχου.
Η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία (ΕΟΕ), συνεπής στο ρόλο της για την προαγωγή της Υγείας του πληθυσμού, δημιούργησε φέτος μια ιδιαίτερα σημαντική καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη, η οποία περιλαμβάνει την προσφορά δωρεάν εργαστηριακών μετρήσεων του PSA στον ανδρικό πληθυσμό της χώρας. Συγκεκριμένα, κατά το διάστημα της Εβδομάδας Προσυμπτωματικού Ελέγχου, οι άνδρες ηλικίας 40-70 ετών θα έχουν τη δυνατότητα μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 214 214 70 20 να προγραμματίσουν δωρεάν έλεγχο PSA στα ιατρεία του δικτύου IATRICA, ενώ στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν κλινική εξέταση.
Η καμπάνια ενημέρωσης της ΕΟΕ στοχεύει στην άμεση και καθολική ενημέρωση του ανδρικού πληθυσμού άνω των 40 ετών για τη σημασία του προσυμπτωματικού ελέγχου του καρκίνου του προστάτη, μια νόσο που προσβάλλει 1 στους 7 άνδρες. Ο σχεδιασμός της καμπάνιας επικοινωνίας περιλαμβάνει τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ που μεταδίδεται ως κοινωνικό μήνυμα από τους σταθμούς πανελλαδικής και τοπικής εμβέλειας, ενώ φιλοξενούνται αντίστοιχες καταχωρήσεις στον Τύπο και ενημερωτικές αφίσες στο δίκτυο του μετρό. Επιπλέον διανέμεται έντυπο ενημερωτικό υλικό από τις ουρολογικές κλινικές των δημόσιων νοσοκομείων.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ




Στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Δημοτικής Ενότητας Χίου, υπενθυμίζεται ότι:
·        την  Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 18:00, με θέμα: Πολεοδομική Οργάνωση - Προτεινόμενες Πολεοδομικές Ενότητες και Όροι Δόμησης
·        την  Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18:00, με θέμα: Ανάγκες σε Γη για Κοινωνική Υποδομή και  Απαιτούμενες Μελέτες και Έργα
Θα πραγματοποιηθούν σχετικές δημόσιες ενημερώσεις, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Χίου.
Επίσης, την Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου και ώρα 18:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Χίου θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Δημόσιας Διαβούλευσης του Δήμου Χίου.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η ανάρτηση στο διαδίκτυο και στην ιστοσελίδα του Δήμου Χίου  www.chioscity.gr έχει, ήδη, γίνει από τις 5 Ιουνίου 2015 και  η διαδικασία παρατείνεται έως τις 5 Δεκεμβρίου 2015.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΣ : ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ




Προς Κυβέρνηση, Περιφερειακή Διοίκηση και Δημοτική Αρχή:
Δε χωράνε αναρμοδιότητες στον ανθρώπινο πόνο

Πριν ακόμη χρησιμοποιηθεί ο χώρος φιλοξενίας  προσφύγων – μεταναστών που βρίσκεται πίσω από το Δημοτικό Νεκροταφείο του Βροντάδου, είχαμε  επισημάνει προς τους κυβερνητικούς ιθύνοντες και  τη δημοτική αρχή την ακαταλληλότητά του (βράχια που κρέμονται, υποτυπώδεις και πρόχειρες εγκαταστάσεις καθαριότητας - ενδιαίτησης) και προπάντων το γεγονός της επαφής με το νεκροταφείο και ό,τι αυτό θα μπορούσε να συνεπάγεται και για  τους πρόσφυγες και για τους συγγενείς των ενταφιασμένων.
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, αφού  η ογκώδης μεταναστευτική ροή δεν αφήνει περιθώρια για καλύτερη εξυπηρέτηση από την υπάρχουσα προχειρότατη εγκατάσταση, που αδυνατεί να τους προσφέρει τις απαιτούμενες παροχές υγιεινής ή να προστατέψει τους πρόσφυγες έστω από ένα  μπουρίνι, από το κρύο της νύχτας ή τον καυτό ήλιο.
Πρόβλημα όμως παρουσιάζεται με την ίδια τη χρήση του χώρου, ως χώρου ενταφιασμού, που αντικειμενικά δεν απολαμβάνει της προσοχής που απαιτείται από ανθρώπους διωγμένους και τσακισμένους στο βωμό των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων και των δουλικών σε αυτούς ελληνικών κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Στα  πλαίσια του αμοιβαίου σεβασμού, ανεξαρτήτως εθνικότητας, στελέχη μας που επισκέπτονται το χώρο, προσπαθούν (μέσω της αγγλικής γλώσσας) να καταστήσουν σαφές στους πρόσφυγες αφενός την αλληλεγγύη μας, αφετέρου ότι η προστασία του ιερού χώρου είναι αυτονόητη πράξη, είτε αυτή αφορά χριστιανούς είτε μουσουλμάνους, ακόμα κι αν η όποια αβλεψία, δεν αποσκοπεί στην προσβολή των νεκρών, αλλά στην επιβίωσή τους.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια συμμεριζόμαστε το δικαιολογημένο ψυχικό πόνο και ανησυχία των συμπατριωτών μας, αλλά τους καλούμε να δουν τους πραγματικούς ενόχους γι αυτή την κατάσταση, τους πολεμοκάπηλους και το υπηρετικό τους προσωπικό δεξιό, σοσιαλδημοκρατικό ή ψευτοαριστερό. Τους καλούμε να δείξουν αυτοκυριαρχία και αυτοσυγκράτηση όσο κι αν αυτό απαιτεί μεγάλη ψυχική δύναμη. Ας σταθμίσουν την αντίδρασή τους με γνώμονα το γεγονός ότι το ρατσιστικό-φασιστικό  δηλητήριο δεν ωφελεί, προκειμένου να ισορροπήσει μια τέτοια κατάσταση, αφού κι εμείς στο παρελθόν είμαστε πρόσφυγες και υπάρχουν σαφείς κίνδυνοι να ξαναγίνουμε.
Προτείνουμε και απαιτούμε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία είναι και η αρμόδια για τη διαχείριση του παραπάνω απαράδεκτου χώρου αποθήκευσης ψυχών, να  προβεί άμεσα:
1.      Στην κατάργηση του καθόλα ακατάλληλου χώρου φιλοξενίας στο Δημοτικό Νεκροταφείο.
2.      Στη μεταφορά του κέντρου φιλοξενίας σε στεγασμένο χώρο, όπως έχει ανακοινωθεί από τη Δημοτική Αρχή μια και οι πρώτες βροχές βρίσκονται προ των πυλών, επισπεύδοντας εδώ και τώρα Κυβέρνηση και δημοτική αρχή τις διαδικασίες.
3.      Στην καθημερινή επιτήρηση του Δημοτικού Νεκροταφείου  με ενίσχυση των αρμόδιων αρχών και ως προς τη φύλαξη και ως προς τη διεκπεραίωση των διαδικασιών ταυτοποίησης των προσφύγων. Επίσης, ενίσχυση με προσωπικό – Δήμος, Περιφέρεια  και αλλού-, που θα  επιλαμβάνεται άμεσα για ζητήματα ύδρευσης, αποχέτευσης, καθαριότητας, ώστε στοιχειωδώς να διατηρείται ένα επίπεδο ανθρώπινης διαβίωσης.
4.      Η δημοτική αρχή να μεριμνήσει για την αντικατάσταση ή συντήρηση των φθαρμένων συρματοπλεγμάτων του νεκροταφείου (υπάρχουν τουλάχιστον δυο τέτοια σημεία).
5.      Στην κατασκευή νέας πόρτας εισόδου στο νεκροταφείο που να είναι ασφαλής.
6.      Στην ανάρτηση δίγλωσσης  πινακίδας (στα αραβικά και αγγλικά) στην είσοδο που να αναφέρει ότι το νεκροταφείο αποτελεί χώρο που χρήζει σεβασμού· η προσωρινή διαβίωση ή η καταστροφή αντικειμένων μέσα σ’ αυτό αποτελεί πράξη που αντί της αλληλεγγύης, πυροδοτεί αντίθετα συναισθήματα.
7.      Σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου να εφιστάται η προσοχή των νεοεισερχομένων προσφύγων στο χώρο φιλοξενίας για την προειδοποίηση της πινακίδας.

Τέλος επειδή η δημοτική αρχή χρησιμοποιεί ως άλλοθι την κυβερνητική αναλγησία και  κάθε φορά  δηλώνει αναρμόδια για διάφορα θέματα, που τυπικά μπορεί να είναι τέτοια, θεωρούμε ότι επιτέλους πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί αυτό να το δηλώνει, όταν πρόκειται για τον ανθρώπινο πόνο. Οφείλει να παρεμβαίνει στο μέτρο των δυνατοτήτων της σε ΟΛΑ. ΤΩΡΑ, πριν είναι αργά.
Χίος, 22-9-2015

Το Γραφείο Τύπου
της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου




ANABΑΘΜΙΣΤΗΚΕ Η "ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ" ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου
Διαπραγμάτευση, προσφυγικό και αντιμετώπιση της διαπλοκής είναι τα τρία θέματα αιχμής για τη νέα κυβέρνηση, που προτίμησε πάντως να «πατήσει» στην πεπατημένη προηγούμενων κυβερνήσεων: 46 μέλη αποτελούν το (πολυπληθές) υπουργικό σχήμα και με την παραδοχή ότι η προηγούμενη δομή, με τα υπερ-υπουργεία, κάθε άλλο παρά λειτουργική αποδείχθηκε. 
Στα «συν» της κυβέρνησης, η παραμονή, κατόπιν επιμονής του Αλέξη Τσίπρα, του Γιάννη Μουζάλα στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής (αντί της Τασίας Χριστοδουλοπούλου...), ενώ στον «πόλεμο» κατά της διαφθοράς, το Μέγαρο Μαξίμουποντάρει πολλά στην αποτελεσματικότητα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
Στο οικονομικό επιτελείο, μεγάλες αλλαγές δεν συντελέσθηκαν, με εξαίρεση, την είσοδο τουΓιώργου Χουλιαράκη στο σχήμα, και μάλιστα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Πώς θα μοιρασθούν οι ρόλοι δεν έχει ακόμη καταληχθεί -για το σκοπό αυτό συναντήθηκαν χθες βράδυ Αλέξης Τσίπρας, Γιάννης Δραγασάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης- ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι Υπουργείο παρακολούθησης του Μνημονίου και των δράσεων που απορρέουν από αυτό, τελικώς δεν συστάθηκε. Το ποιος θα παίξει το συντονιστικό ρόλο θα το δούμε προφανώς στη συνέχεια.
Τον τόνο στην κυβέρνηση αυτή δίνουν όμως οι πολιτικές «προσθήκες»: τρία πρώην στελέχη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ο αναβαθμισμένος στο πρώτο τη τάξει Υπουργείο,Παναγιώτης Κουρουμπλής, και κυρίως η Θεοδώρα Τζάκρη και ο Μάρκος Μπόλαρης, είναι, χωρίς αμφιβολία, ονόματα που συζητήθηκαν. Άλλοι σύμμαχοι που συμμετέχουν στην κυβέρνηση είναι ο Νίκος Κοτζιάς και ο πολιτικός του φίλος Νίκος Τόσκας: ο τελευταίος αναλαμβάνει το πόστο που μέχρι χθες κατείχε ο Γιάννης Πανούσης (με άλλα λόγια ένας στρατηγός, μαυροσκούφης μάλιστα, στο Υπουργείο της Αστυνομίας).


Ένα από τα στοιχήματα της νέας κυβέρνησης, ο Νίκος Φίλης, του οποίου οι διπλωματικές ικανότητες θα δοκιμασθούν πότε με τους φοιτητές και εκπαιδευτικούς απέναντι, και πότε με την Εκκλησία. Πρόσωπο -έκπληξη στο ίδιο Υπουργείο, ο πρώην πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης. Ο Ν. Φίλης θα καλύψει το κενό του Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος, μετά τη σφοδρή κριτική που δέχθηκε, μετακινείται στο χώρο του Πολιτισμού.
Υπάρχουν, ακόμη, και εκείνοι που αναβαθμίστηκαν ή παρέμειναν στα πόστα τους: ο Ανδρέας Ξανθός (Υγείας), ο Χρήστος Σπίρτζης (Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων), ο Θοδωρής Δρίτσας παρά τις αρχικές ενστάσεις του προφανώς λόγω επικείμενης ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ (Ναυτιλίας) και ο Βαγγέλης Αποστόλου (Αγροτικής Ανάπτυξης).
Νίκος Παππάς και Όλγα Γεροβασίλη θα κρατήσουν, τέλος, τον κρίσιμο τομέα της ενημέρωσης και προβολής του κυβερνητικού έργου


ΠΗΓΗ  NEW POST

ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΙΟΥ ΣΤΙΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 17.00




ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
 ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΙΣ 30/09/2015.
ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.  33837/2015 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
(Άρθρο 67, Ν.3852/10)
Αρ. θέματος Θέμα Εισηγητής
 1 Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δ. Χίου περιόδου 2015-2016.
κ. Δήμαρχος
2. Αποδοχή ένταξης και χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο για την εξαγορά κτιρίου επί της οδού Λιβανού 48-50. Δ/νση Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής
3. Απευθείας αγορά ακινήτου. κ. Δήμαρχος
4. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου «Επισκευή-Συντήρηση υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων». Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
5. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου «Έργο αυτεπιστασίας Β. Χίου 2015» Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
6. Έγκριση 3ου Α.Π.Ε. του έργου «Δημιουργία υποδομών προσβασιμότητας και επισκεψιμότητας ΑΜΕΑ στα δημοτικά κτίρια και σε κοινόχρηστους χώρους καθώς και προμήθεια ειδικού οχήματος μεταφοράς ΑΜΕΑ» του υποέργου: «Δημιουργία υποδομών προσβασιμότητας και επισκεψιμότητας ΑΜΕΑ στα δημοτικά κτίρια και σε κοινόχρηστους χώρους». Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
7. Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. του έργου «Συντήρηση αγροτικών, δασικών δρόμων αντιπυρικών ζωνών ΔΕ Αμανής»-Παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου.         Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
8. Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. του έργου «Συντήρηση αγροτικών, δασικών δρόμων αντιπυρικών ζωνών ΔΕ Μαστιχοχωρίων, Ιωνίας»-Παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
9. Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. του έργου «Συντήρηση αγροτικών, δασικών δρόμων αντιπυρικών ζωνών ΔΕ Καρδαμύλων»- Παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου.     Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
10. Χορήγηση παράτασης της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Ίδρυση και εκσυγχρονισμός Τοπικών Κέντρων Τουριστικής Πληροφόρησης». Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
11. Χορήγηση παράτασης της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου ανοικτού θεάτρου Δ.Ε. Καρδαμύλων Χίου». Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
12. Χορήγηση παράτασης της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Αποκατάσταση χώρου ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων ΧΑΔΑ στη θέση Ατσίγγανου Δ. Οινουσσών». Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
13. Χορήγηση παράτασης της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «Ανέγερση νέας πτέρυγας στο Ανδρεάδειο Γυμνάσιο Βροντάδου». Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
14. Χορήγηση παράτασης της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «Αστικές αναπλάσεις οικισμού φρουρίου». Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
15. Χορήγηση παράτασης χρονοδιαγράμματος του έργου «Αποκατάσταση Αρχαιολογικού Χώρου Δασκαλόπετρας και Δημιουργία Πολιτιστικής Διαδρομής Ανάδειξης της Ναυτικής Παράδοσης». Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
16. Εκδίκαση ένστασης της εταιρείας «ΜΑΛΛΙΟΝΤΑ ΑΤΕ» για το έργο: «Αποκατάσταση Χώρου ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων (ΧΑΔΑ) Δ.Ε. Χίου στη θέση Ρεπάνα Καμποχώρων» Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
17. Εκδίκαση ένστασης της «Λυγκέας Α.Ε. κατά της Α.Π. 27039/29-7-2015 ειδικής διαταγής της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δ. Χίου για το έργο «Βελτίωση κτιριακών υποδομών στο 1ο Γυμνάσιο Χίου». Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
18. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής παραλαβής «Βελτίωση υποδομών ΚΔΑΠ ΜΕΑ Δ.Ε. Χίου και ΚΔΑΠ Δ.Ε. Καρδαμύλων». Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
19. Συγκρότηση επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου «Ανακατασκευή τοίχου αντιστήριξης δρόμων στο Δαφνώνα». Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
20. Συγκρότηση επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου «Αγροτική οδοποιία Δ.Ε. Καμποχώρων 2013». Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
21. Συγκρότηση επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου «Αγροτική οδοποιία Δ.Ε. Αγ. Μηνά». Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
22. Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους του έργου «Κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) Οινουσσών». Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
23. Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους του έργου: «Κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Χίου» Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
24. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Εσωτερική οδοποιία Δ.Ε. Ιωνίας 2013». Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
25. Εξέταση αιτήματος Ιωάννη Χαβιάρα για τροποποίηση σύμβασης. Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
26. Τροποποιήσεις προϋπολογισμού. Οικονομική Επιτροπή
27. Έγκριση προμηθειών, υπηρεσιών κ.λ.π. Δ/νσεις Δ. Χίου
28. Παράταση της Π.Σ. με αντικείμενο την ένταξη του Δ. Χίου στις πράξεις Κέντρα Δια Βίου Μάθησης-Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας και Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας. Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού
29. Τροποποίηση του σχεδίου της Π.Σ. μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Χίου και του ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου. Πρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.
30. Έγκριση αποφάσεων Ν.Π. Πρόεδροι Ν.Π.
31. Πρακτική άσκηση σπουδαστών. Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών
32. Τροποποίηση αποφάσεων Δ.Σ. κ. Δήμαρχος
33. Κατάληψη κοινοχρήστων χώρων. Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης
34. Μετακινήσεις. κ. Δήμαρχος