Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ



Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ
21-25 Σεπτεμβρίου 2015: Εβδομάδα Δωρεάν Προσυμπτωματικού Ελέγχου
Δωρεάν έλεγχος PSA για άνδρες 40-70 ετών

Αθήνα, Σεπτέμβριος 2015  Στο πλαίσιο του Διεθνούς Μήνα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του κοινού για τον Καρκίνο του Προστάτη, όπως έχει καθιερωθεί να είναι ο Σεπτέμβριος, η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία παραχώρησε στις 15 Σεπτεμβρίου συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει τις δράσεις της που κορυφώνονται στις 21-25 Σεπτεμβρίου 2015 με την Εβδομάδα Δωρεάν Προσυμπτωματικού Ελέγχου.
Η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία (ΕΟΕ), συνεπής στο ρόλο της για την προαγωγή της Υγείας του πληθυσμού, δημιούργησε φέτος μια ιδιαίτερα σημαντική καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη, η οποία περιλαμβάνει την προσφορά δωρεάν εργαστηριακών μετρήσεων του PSA στον ανδρικό πληθυσμό της χώρας. Συγκεκριμένα, κατά το διάστημα της Εβδομάδας Προσυμπτωματικού Ελέγχου, οι άνδρες ηλικίας 40-70 ετών θα έχουν τη δυνατότητα μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 214 214 70 20 να προγραμματίσουν δωρεάν έλεγχο PSA στα ιατρεία του δικτύου IATRICA, ενώ στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν κλινική εξέταση.
Η καμπάνια ενημέρωσης της ΕΟΕ στοχεύει στην άμεση και καθολική ενημέρωση του ανδρικού πληθυσμού άνω των 40 ετών για τη σημασία του προσυμπτωματικού ελέγχου του καρκίνου του προστάτη, μια νόσο που προσβάλλει 1 στους 7 άνδρες. Ο σχεδιασμός της καμπάνιας επικοινωνίας περιλαμβάνει τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ που μεταδίδεται ως κοινωνικό μήνυμα από τους σταθμούς πανελλαδικής και τοπικής εμβέλειας, ενώ φιλοξενούνται αντίστοιχες καταχωρήσεις στον Τύπο και ενημερωτικές αφίσες στο δίκτυο του μετρό. Επιπλέον διανέμεται έντυπο ενημερωτικό υλικό από τις ουρολογικές κλινικές των δημόσιων νοσοκομείων.