Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΧΙΟΣ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΧΙΟ

Βροχή προβλέπεται για την Χίο σήμερα, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 14 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους ως 5 μποφόρ. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με βροχοπτώσεις, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ. Για αύριο Τετάρτη 8/2, ο καιρός θα είναι αρκετά συννεφιασμένος, με την θερμοκρασία στους 11 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους ως 4 μποφόρ. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αρκετές νεφώσεις, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 8 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ!

Γιορτάζουν:
Παρθένης.

Γεγονότα

1828: Ο Ιωάννης Καποδίστριας συγκροτεί τον πρώτο τακτικό ελληνικό στρατό.
1863: Στρατιωτική στάση στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της Μεσοβασιλείας, εξαιτίας της κυβερνητικής κρίσης. (Φεβρουαριανά)
1897: Υπογράφεται το διάταγμα της ίδρυσης του ΣΕΓΑΣ. Στις 27 Φεβρουαρίου θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
1900: Οι Αλβανοί ζητούν την αυτονομία τους από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, κατά το υπόδειγμα της Κρήτης.
1900: Ιδρύεται το βρετανικό Εργατικό Κόμμα, με πρώτο γραμματέα τον Ράμσεϊ ΜακΝτόναλντ.
1937: Με την εγκαθίδρυση της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου κι έπειτα από υπόμνημα διαμαρτυρίας στον Γεώργιο Β', ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος συλλαμβάνεται και εκτοπίζεται στην Κύθνο και έπειτα στη Θάσο.

Γεννήσεις

1478: Τόμας Μορ, άγγλος λόρδος, δικηγόρος και συγγραφέας, δημιουργός του όρου Ουτοπία, που πρωτακούστηκε ως τίτλος ενός βιβλίου του. (Θαν. 6/7/1535)  [Αποφθέγματα]
1804: Τζον Ντίρι, αμερικανός σιδηρουργός, πρωτοπόρος στην κατασκευή γεωργικών μηχανημάτων. (Θαν. 17/5/1886)
1812: Τσαρλς Ντίκενς, άγγλος μυθιστοριογράφος. (Θαν. 9/6/1870)  [Αποφθέγματα]

Θάνατοι

 

1871: Χάινριχ Έγκελχαρτ Στάινβεγκ, γερμανός κατασκευαστής πιάνων. Τη δεκαετία του 1850 μετανάστευσε στις ΗΠΑ, άλλαξε το όνομά του σε Χένρι Στάινγουεϊ και ίδρυσε την ομώνυμη εταιρία κατασκευής πιάνων. (Γεν. 17/2/1797)
1885: Γιατάρο Ιβαζάκι, ιάπωνας επιχειρηματίας, ιδρυτής της Mitsubishi. (Γεν. 9/1/1835)
1942: Ντοράντο Πιέτρι, ιταλός μαραθωνοδρόμος. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1908 τερμάτισε πρώτος σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, υποβασταζόμενος από κάποιους κριτές. Για το λόγο αυτό ακυρώθηκε από την ελλανόδικο επιτροπή. (Γεν. 16/10/1885)


ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΣΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΧΙΟΥ

Αναφορά προς τους Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με θέμα τη γενικότερη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ και τη λειτουργία του μικροβιολογικού εργαστηρίου του ΙΚΑ Χίου, κατέθεσε η βουλευτής Χίου Ελπίδα Τσουρή, επισυνάπτοντας σχετικό έγγραφο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χίου.

ΒΡΟΧΟΜΕΤΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΡΕΧΟΥΣΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΘΕΜΑ: ¨Βροχομετρικά στοιχεία¨

Σας γνωρίζουμε το ύψος βροχής σε εκατοστά, στους βροχομετρικούς σταθμούς της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Χίου, από 1-9-2011 μέχρι και 6-2-2012:


Α/Α
ΣΤΑΘΜΟΣ ΄Υψος βροχής σε εκατοστά

1 Καρδαμύλων 70,63
2 Ν. Μονής 55,40
3 Αγ.Σαράντα(Δαφνώνας) 43,80
4 Βαβίλων 49,50
5 Πυργιού 47,19
6 Καρυών 51,30


Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ



ΜΑΡΙΟΣ ΓΚΟΛΕΜΗΣ

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ , ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΘΑΥΡΙΟ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΙΟΥ

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΧΑΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΝΟΜΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Εικοσιτετράωρη (24ωρη) Γενική Απεργία πραγματοποιούν αύριο, Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012, οι δύο τριτοβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε., -μπροστά στη λαίλαπα των νέων μέτρων που προωθούν Συγκυβέρνηση και Τρόικα- και καλούν σε διαμαρτυρία στο Σύνταγμα.
Η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών με τη Συγκυβέρνηση και την Τρόικα για λήψη νέων επώδυνων μέτρων, με στόχο τη μείωση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, την κατάργηση ακόμα και του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, νέα μείωση επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, απολύσεις εργαζομένων από Στενό και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και περαιτέρω περιορισμό των Δημοσίων Δαπανών που θα στερήσουν πόρους από τις Δημόσιες Υπηρεσίες (κυρίως Τομέα Υγείας και Παιδείας) εντείνει το φαύλο κύκλο της ύφεσης -που τροφοδοτήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια από τα αλλεπάλληλα μνημόνια- και οδηγεί την ελληνική Κοινωνία σε απελπισία.
Η ασκούμενη μνημονιακή πολιτική οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταβαράθρωση της ελληνικής Οικονομίας και στον καταποντισμό της ελληνικής Κοινωνίας. Μετατρέπει τους εργαζόμενους σε παρίες, τους ανέργους και τους συνταξιούχους σε εξαθλιωμένους πένητες και στερεί από τους νέους την όποια ελπίδα θετικής προοπτικής, Αυτή η πολιτική έχει προ πολλού εξαντλήσει τις αντοχές της ελληνικής Κοινωνίας και πρέπει με κάθε θυσία να ανατραπεί.
Η αυριανή Γενική Απεργία αποτελεί τον πρώτο απεργιακό σταθμό ενός νέου αγώνα που θα κλιμακωθεί και θα ενταθεί ενάντια στη νέα δανειακή σύμβαση της Συγκυβέρνησης και της Τρόικα, που οδηγεί το λαό στην καταστροφή.
Νέα συνεδρίαση της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012 για την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα.


ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΚΟΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΧΙΟΥ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:30

Από την Ε.Γ του Ν.Τ Χίου ΑΔΕΔΥ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ

Η Εκτελεστική Γραμματεία (Ε.Γ.) του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε σειρά συναντήσεων με τα Α/θμια σωματεία, με στόχο τη συσπείρωση και την από κοινού αντιμετώπιση της οργανωμένης επίθεσης που σαρώνει τα εργασιακά μας δικαιώματα και τις ζωές μας.
Η συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο των Λιμενικών υπαλλήλων ανέδειξε την δεινή θέση των εργαζομένων σ’ αυτό τον νευραλγικής σημασίας τομέα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι λιμενικοί υπάλληλοι παρόλο που καταθέτουν κάθε μήνα τις ασφαλιστικές τους εισφορές εδώ και δυο χρόνια στερούνται αυτοί και οι οικογένειες τους ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με αποτέλεσμα να μειώνεται δραματικά ο οικογενειακός προϋπολογισμός.
Επίσης, παρόλο που υποχρεούνται να μετακινούνται σε νησιά της παραμεθορίου και των Κυκλάδων για υπηρεσιακές ανάγκες, η υπηρεσία δεν τους καταβάλλει τα έξοδα διαμονής και σίτισης, με αποτέλεσμα να τους οφείλονται εδώ και δυο χρόνια ποσά της τάξης των 1500€-2000€ περίπου σε κάθε μετακινούμενο.
Τέλος, ενώ όλοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι της παραμεθορίου λαμβάνουν το επίδομα Παραμεθορίου Περιοχής, σ’ αυτούς δεν καταβάλλεται, απαξιώνοντας τους, αν και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο είναι σημαντική.

Η Ε.Γ του Ν.Τ.Χίου της ΑΔΕΔΥ προτίθεται να στηρίξει και ενισχύσει τον αγώνα των λιμενικών υπαλλήλων στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους, απέναντι στη βάρβαρη πολιτική που θίγει τα δικαιώματά τους .

Για την Ε.Γ.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν Γραμματέας


Γεωρ. Αμπαζής Μαρ. Μιχαλιός

ANABOΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΧΙΟΥ

Λόγω της 24ωρης απεργίας στις 7-2-2012 αναβάλλεται η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου του ΝΤ ΑΔΕΔΥ και θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη 8-2-2012 στις 12.30 μμ στην αίθουσα της ΠΕ Χίου "Μιχ. Βουρνούς"
Από την ΕΓ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ

Η κυβέρνηση κατ’ απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό τρόπο συζητά και διαπραγματεύεται την ακύρωση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη δραματική για μια ακόμα φορά μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Συνταγή και πολιτική που αφαιρεί τεράστιους πόρους από τους εργαζόμενους και την πραγματική οικονομία εκτοξεύοντας την ύφεση, την ανεργία αλλά και την απώλεια εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων.

Η κοινωνική Ευρώπη και ο σεβασμός στις συμφωνίες των κοινωνικών φορέων, ποδοπατούνται ακυρώνονται και θυσιάζονται στο βωμό των συμφερόντων, των τοκογλύφων δανειστών, των τραπεζιτών και των μεγαλοεργοδοτών αδιαφορώντας προκλητικά για τις επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία.



ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

07/02/2012

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΙΣ 10:30

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 17/1/2012 ΜΕ "ΤΡΕΙΣ JAZZ ΙΣΤΟΡΙΕΣ"

Πρεμιέρα με την κωμωδία: «Τρεις Jazz ιστορίες» του Άντον Τσέχωφ, κάνει το ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου, την Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2012, στο Θέατρο «Κωνσταντίνος Μάριος» στη Χίο. Η παράσταση «Τρείς Jazz Ιστορίες», αφορά στα τρία θεατρικά αριστουργήματα του Παγκόσμιου Θεάτρου, τα οποία εξακολουθούν πεισματικά να ανθίστανται στη φθορά του χρόνου: «Αρκούδα», «Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού» και «Πρόταση γάμου». Έργα μέσα από τα οποία ο συγγραφέας φλερτάρει με την ασάφεια, ή σωστότερα, με τη λεπτή διαχωριστική γραμμή που χωρίζει το δράμα από την κωμωδία και αντίστροφα.

Οι παραστάσεις θα δίδονται κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 9 το βράδυ και κάθε Κυριακή στις 7 το απόγευμα έως την Κυριακή 25 Μάρτη 2012

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ - ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ: Γιάννης Ζαφείρης, ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: Φωτεινή Παππά, ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: Παντελής Θαλασσινός, ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ - ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ: Γιώργος Μισετζής, ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιάννης & Σταύρος Αθανασίου, ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Παρασκευή Κοψιά, ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Γιάννης Ζαφείρης - Θοδωρής Αργυρούδης, ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΣΚΗΝΗΣ: Δημήτρης Μπαχάς - Μιχάλης Ξύδας, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - VIDEO: Γιάννης Ζαφείρης





ΔΙΑΝΟΜΗ:

"ΑΡΚΟΥΔΑ": ΈΛΕΝΑ ΙΒΑΝΟΒΑ ΠΟΠΟΒΑ: Κορίνα Βασιλοπούλου, ΓΚΡΗΓΚΟΡΗ ΣΤΕΠΑΝΟΒΙΤΣ ΣΜΗΡΝΩΦ: Γιώργος Παυλιδάκης, ΛΟΥΚΙΑ: Παρασκευή Κοψιά

"ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ": ΙΒΑΝ ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ ΝΙΟΥΧΙΝ: Δημήτρης Τζουμάκης

"ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΜΟΥ": ΣΤΕΠΑΝ ΣΤΕΠΑΝΟΒΙΤΣ ΤΣΙΜΠΟΥΚΩΦ: Σταύρος Σπυράκης, ΙΒΑΝ ΒΑΣΙΛΙΕΒΙΤΣ ΛΟΜΩΦ: Γιώργος Παυλιδάκης, ΝΑΤΑΛΙΑ ΣΤΕΠΑΝΟΒΝΑ: Δήμητρα Κώνστα









ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΑ

Η ΑΡΚΟΥΔΑ

Στην «Αρκούδα» το φαιδρό συνυπάρχει με το δραματικό, η αφέλεια με την υποκρισία και η σύμβαση με το πάθος και την ανάγκη. Η νέα όμορφη χήρα Έλενα Ποπόβα, επτά μήνες πενθεί για το χαμό του συζύγου της Νικολάι Μιχαήλοβιτς, κλεισμένη ερμητικά στους τέσσερεις τοίχους του σπιτιού της. Ο Γκριγκόρι Στεπάνοβιτς , την επισκέπτεται προκειμένου να ζητήσει δύο ανεξόφλητα γραμμάτια που του όφειλε ο σύζυγός της, γιατί απειλείται με κατάσχεση από την αγροτική τράπεζα, την επόμενη κιόλας μέρα, πράγμα που τον καθιστά πιεστικό, οδηγώντας τον ακόμα και στην ακραία εξομολόγηση των απόψεών του για τις γυναίκες, που αφορούν στην ανειλικρίνειά τους και στον τρόπο που καταφέρνουν να ξεφεύγουν έχοντας ως βασικό τους μέσο την ομορφιά, την πονηριά και την παντελή έλλειψη της ανδρικής ευθύτητας στο λόγο τους. Ανάμεσα στους δύο δεν αργεί να δημιουργηθεί ένταση, η οποία κορυφώνεται με την αναπόφευκτη σύγκρουσή τους …που καταλήγει σε μονομαχία!



ΟΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ

Ο Ιβάν Ιβάνοβιτς Νιούχιν καλείται να κάνει μια ομιλία για τις βλαβερές συνέπειες του καπνού. Η ομιλία του, κάθε άλλο παρά για καπνούς αναφέρει. Εξομολογείται όμως τα σύννεφα που τον πνίγουν και την καταπίεση που έχει υποστεί ως σύζυγος. Μέσα από τη διάλεξή του Νιούχιν, ο Τσέχωφ καταγράφει περίτεχνα την παράνοια του συστήματος, το απόλυτο κενό και το απέραντο έλλειμμα ζωής. Οι «Βλαβερές συνέπειες του καπνού» μας διαφωτίζουν για ένα πλήθος σχετικών ζητημάτων που επιφανειακά, ενδέχεται να φαντάζουν άσχετα, (όπως ο κοριός μέσα στο πιάνο, ή το βλέφαρο που παίζει στο μάτι), αποκαλύπτοντας το απύθμενο βάθος της ψυχής ενός ταλαιπωρημένου οικογενειάρχη.



ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΜΟΥ

Η πρόταση γάμου από τον Ιβάν Βασίλιεβιτς , γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό από τον πατέρα της Νατάλιας, αλλά όταν οι μελλόνυμφοι μετά από λίγο συναντηθούν και μείνουν μόνοι, ξεκινά ένας μαραθώνιος καβγάς γοήτρου. Ο Πατέρας παρεμβαίνει ως «λυτρωτής», όμως στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Ο Ιβάν Βασίλιεβιτς διώχνεται από το σπίτι κακήν κακώς. Λίγο αργότερα επιστρέφει, όμως η συζήτηση των δύο νέων οδηγείται σε έναν δεύτερο κύκλο έντονης διαμάχης, με κύριο θέμα αντιπαράθεσης τους σκύλους των δύο οικογενειών! Σε αυτή τη μονόπρακτη κωμωδία ο Τσέχωφ, βαθιά κωμικός και σαρκαστικός αντίθετα με τη φήμη που τον στοιχειώνει, δε χάνει ευκαιρία να σατιρίσει τη ρωσική μεγαλοαστική τάξη της εποχής του, μια σάτιρα που αποδείχθηκε διαχρονική και πέραν των ρωσικών συνόρων

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Μ ΄αυτόν τον τίτλο, η εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ του Σαββατοκύριακου 28& 29 Ιανουαρίου 2012, αναφερόταν στο οπισθόφυλλό της, στα Χιώτικα συμβαίνοντα στην "γαλάζια" παράταξη. Έγραφε συγκεκριμένα τα εξής:
"Στη Χίο ο βουλευτής της Ν.Δ. Κωστής Μουσουρούλης φέρεται ως κυρίαρχος.Ίσως, διότι ακόμη δεν έχει πληροφορηθεί ότι η κ.Μαρία Σταυρινούδη-Σόδη έχει πάρει το "πράσινο φως" από τη Λ.Συγγρού να "χτυπηθεί" μαζί του. Δεδομένου ότι η εν λόγω κυρία έχει στηρίγματα όχι μόνο στο περιβάλλον του Αντ. Σαμαρά, αλλά και στην τοπική κοινωνία, καθώς ο πεθερός της ήταν βουλευτής και δήμαρχος. Τα πράλματα δυσκολεύουν και όπως μαθαίνω η "μάχη" της Χίου δεν έχει κριθεί"