Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ

Η Εκτελεστική Γραμματεία (Ε.Γ.) του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε σειρά συναντήσεων με τα Α/θμια σωματεία, με στόχο τη συσπείρωση και την από κοινού αντιμετώπιση της οργανωμένης επίθεσης που σαρώνει τα εργασιακά μας δικαιώματα και τις ζωές μας.
Η συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο των Λιμενικών υπαλλήλων ανέδειξε την δεινή θέση των εργαζομένων σ’ αυτό τον νευραλγικής σημασίας τομέα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι λιμενικοί υπάλληλοι παρόλο που καταθέτουν κάθε μήνα τις ασφαλιστικές τους εισφορές εδώ και δυο χρόνια στερούνται αυτοί και οι οικογένειες τους ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με αποτέλεσμα να μειώνεται δραματικά ο οικογενειακός προϋπολογισμός.
Επίσης, παρόλο που υποχρεούνται να μετακινούνται σε νησιά της παραμεθορίου και των Κυκλάδων για υπηρεσιακές ανάγκες, η υπηρεσία δεν τους καταβάλλει τα έξοδα διαμονής και σίτισης, με αποτέλεσμα να τους οφείλονται εδώ και δυο χρόνια ποσά της τάξης των 1500€-2000€ περίπου σε κάθε μετακινούμενο.
Τέλος, ενώ όλοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι της παραμεθορίου λαμβάνουν το επίδομα Παραμεθορίου Περιοχής, σ’ αυτούς δεν καταβάλλεται, απαξιώνοντας τους, αν και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο είναι σημαντική.

Η Ε.Γ του Ν.Τ.Χίου της ΑΔΕΔΥ προτίθεται να στηρίξει και ενισχύσει τον αγώνα των λιμενικών υπαλλήλων στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους, απέναντι στη βάρβαρη πολιτική που θίγει τα δικαιώματά τους .

Για την Ε.Γ.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν Γραμματέας


Γεωρ. Αμπαζής Μαρ. Μιχαλιός