Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΒΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΙΟΥ ;

Eδώ και αρκετό καιρό, για να μην πω μήνες, τα δύο φώτα στην κεντρική είσοδο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χίου στην Ευαγγελίστρια, ανάβουν και την ημέρα και τη νύκτα... Γιατί άραγε ; Υπάρχει κάποιος λόγος ή μήπως είναι θέμα αμελίας, ή και ... αφασίας; Ακόμη και το βράδυ, δεν συντρέχει λόγος να είναι αναμένα, την στιγμή που δίπλα υπάρχει δημοτικός φωτισμός.
Ας το δουν το θέμα οι υπεύθυνοι του σχολείου, ή η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Χίου.
το ΚΕΝΤΡΙ

XIOΣ -ΚΑΝΑΛΙ ΛΑΓΚΑΔΑΣ

ΕΡΓΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιο Γιακαλή, η θετική αξιολόγηση προς ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013» στα πλαίσια του 3ου κύκλου για τις περιφερειακές και τοπικές οδούς και συγκεκριμένα στην κατηγορία πράξης «Έργα κατασκευής ή/και βελτίωσης του τοπικού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου» των παρακάτω πράξεων:

Αναλυτικότερα υπογράφτηκε η θετική αξιολόγηση για τα έργα:

1. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ με δικαιούχο το Δήμο Χίου και προϋπολογισμό 1.342.499,12 €.
2. ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ με δικαιούχο το Δήμο Χίου και προϋπολογισμό 11.514.000 € .
3. ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ – ΤΜΗΜΑ Δ΄ με δικαιούχο το Δήμο Χίου και προϋπολογισμό 6.177.900 €.

ANΑΡΤΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΓΙΑ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη Λέσβου γίνεται γνωστό ότι στον Πίνακα Ανακοινώσεων της Υπηρεσίας (Καραντώνη 2, Μυτιλήνη) για την πληρωμή για την περίοδο εφαρμογής 2009 έχουν αναρτηθεί καταστάσεις προσωρινής πληρωμής για:
1. 99 δικαιούχους βιοκαλλιεργητές που εντάχθηκαν το 2004.
2. 183 δικαιούχους βιοκαλλιεργητές που εντάχθηκαν το 2005.
3. 94 δικαιούχους βιοκαλλιεργητές που εντάχθηκαν το 2006.
Όσοι από τους δικαιούχους της παρούσας ανάρτησης κρίνουν ότι έχουν διαφωνία με τα ποσά κυρώσεων, μπορούν να καταθέσουν ένσταση στην Υπηρεσία μας εντός 10 εργάσιμων ημερών. Επομένως η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενστάσεων είναι η 25η Οκτωβρίου 2011.
Οι ενστάσεις θα εξεταστούν από την τριμελή επιτροπή εξέτασης προσφυγών-ενστάσεων εντός μηνός από την καταληκτική ημερομηνία και οι αποφάσεις της θα είναι τελεσίδικες.
Όσον αφορά στους δικαιούχους της Λήμνου, οι συγκεκριμένες καταστάσεις θα αναρτηθούν στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου στη Μύρινα για ενημέρωσή τους, ενώ ισχύουν όλα τα παραπάνω περί ενστάσεων

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΟΔΩΝ ΚΑΙ ΧΕΙΜΑΡΡΩΝ ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΥ





Συνεχίζοντας με εντατικούς ρυθμούς το έργο των καθαρισμών του Εθνικού & Επαρχιακού Οδικού Δικτύου, και το έργο Καθαρισμού Χειμάρρων τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Χίου τις προηγούμενες μέρες ολοκλήρωσαν τις ακόλουθες εργασίες:
1. Διευθέτηση – καθαρισμός κοίτης Ποταμού Καλαμωτής (με τη συνεργασία της 96 ΑΔΤΕ).
2. Καθαρισμός από φερτά υλικά στις οδούς Ζυφιάς – Άγιος Γεώργιος και Αγ. Γεώργιος - Θολοποτάμι.
3. Καθαρισμός από κατολισθήσεις στην περιοχή Ανέμωνα.
4. Τοποθέτηση καθρέπτη και οδικής σήμανσης στους κόμβους Νενήτων και Νεοχωρίου.
5. Απομάκρυνση τσιμέντινων όγκων από παραλιακή οδό Αεροδρομίου.

TO ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ... "ΤΟΥΡΛΟΥΜΠΟΥΚΙ" ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΧΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ...




Αυτό που συμβαίνει καθημερινά στο Δημοτικό Στάδιο Χίου είναι απερίγραπτο. Κάνουν προπονήσεις 2 – 3 ομάδες και ο χώρος του στίβου είναι γεμάτος με αθλητές, αθλούμενους πολίτες και μικρά παιδιά που παίζουν … Ποδήλατα με παιδάκια μπαινοβγαίνουν στον χώρο του στίβου, σκυλάκια κυκλοφορούν που φέρνουν μαζί τους οι διάφοροι που έρχονται για διάφορους λόγους στο γήπεδο…
Το πιο σημαντικό είναι, ότι ενώ υπάρχει τοιχοκολημένο πρόγραμμα που αναφέρει τις ώρες προπονήσεων των ομάδων και του στίβου, αυτό στην ουσία και στην πράξη δεν τηρείται, με αποτέλεσμα να βλέπουμε καθημερινά, όλο αυτό το … «τουρλουμπούκι».
Επιπλέον, τα μικρά παιδάκια, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος, κινδυνεύουν να χτυπήσουν από τα «σουτ» των παικτών των ομάδων που προπονούνται και γενικώς, είναι πάντα «ανοικτός» ο κίνδυνος κάποιου, ο μη γένοιτο, ατυχήματος…
Αλλά και κατά την διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων, το ίδιο … « τουρλουμπούκι» συμβαίνει. Σ αυτή την περίπτωση, ο κίνδυνος ατυχήματος είναι ακόμη μεγαλύτερος, γι αυτό και θα πρέπει να απαγορευθεί «δια ροπάλου» η κυκλοφορία οποιουδήποτε κατά την διάρκεια διεξαγωγής των αγώνων. Χθες για παράδειγμα, κατά την διάρκεια του αγώνα Α.Ε.Χίου – Ατρομήτου, λίγο πριν την λήξη, μπήκε ένα παιδάκι μέσα στον αγωνιστικό χώρο , διασχίζοντάς τον κάθετα, ωσάν να μη συμβαίνει τίποτα και κανενός … «υπεύθυνου το αυτί δεν ίδρωσε», παρά τις φωνές από την κερκίδα…
Η διοίκηση του Δημοτικού Σταδίου Χίου, καθώς και όποιος άλλος φορέας θεωρείται υπεύθυνος, ας φροντίσουν να δώσουν άμεσα λύσεις.

Το ΚΕΝΤΡΙ