Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Νομιμοποίηση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης το ξεπούλημα του Ελληνικού



Η κυβέρνηση εκδήλωσε τη διάθεσή της να παραχωρηθεί το Ελληνικό με 70 ευρώ το τμ, κι αυτά με δόσεις, όταν η αντικειμενική του αξία σήμερα προσεγγίζει τα 20 δις και στο Μεσοπρόθεσμο-μόλις το 2011- προσδοκούσαν να εισπράξουν 5 δις. Το Ελληνικό αποτελεί το «καλύτερο παραθαλάσσιο οικόπεδο της Μεσογείου», όπως χαρακτηριζόταν στα διάφορα επίσημα κι ανεπίσημα roadshows που οργάνωναν διαδοχικές ελληνικές μνημονιακές κυβερνήσεις σε διάφορα σημεία της υφηλίου. Σχετικά με το θέμα και τις δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Μάγκυ Δούση, δήλωσε:

«Η σημερινή κρίση, που είναι αποτέλεσμα των αδιέξοδων πολιτικών τους, είναι η πιο πρόσφατη δικαιολογία για τις σκανδαλώδεις διαδικασίες και νομιμοποίηση της περιβαλλοντική υποβάθμισης της Αττικής και της ποιότητας της ζωής μας. Όλες οι πολεοδομικές μελέτες και οι προτάσεις για το νέο ρυθμιστικό της Αττικής συμφωνούν ότι υπάρχει ήδη υπερπροσφορά δομημένου χώρου και η περαιτέρω οικοδόμηση επαγγελματικών χώρων και κατοικιών απαξιώνει τους ήδη υπάρχοντες και υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο τη ζωή στο λεκανοπέδιο. Επίσης, για κάθε θέση εργασίας θα χάνονται πολλαπλάσιες από όμορες περιοχές. Οι Οικολόγοι Πράσινοι σταθήκαμε από την αρχή στο πλευρό όσων αγωνίστηκαν για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό. Συµµετείχαµε ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις και δράσεις, στηρίξαμε τις ενέργειες των δήμων και την προσπάθειά τους να μην αρκεστούν σε καταγγελίες αλλά να αναζητήσουν εναλλακτική πρόταση.».

Απολογισμός συμμετοχής Π.Β.Α. σε “DETROP ATHENS” & “FOODEXPO GREECE”.



Ολοκληρώθηκε με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα για τον παραγωγικό τομέα της οικονομίας του Βορείου Αιγαίου, η συμμετοχή της Π.Β.Α. με την παρουσία 33 επιχειρήσεων από όλα τα μεγάλα νησιά, στις δύο κορυφαίες αμιγώς επαγγελματικές & καθαρά εμπορικές διεθνείς εκθέσεις τροφίμων & ποτών της χώρας, που πραγματοποιήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα στην Αθήνα:     

α) τη "DETROP BOUTIQUE SHOW ATHENS" (14 – 16 Μαρτίου 2014, Εκθεσιακό Κέντρο "HELEXPO", Κηφισίας, Μαρούσι), που διοργανώθηκε από τη "Δ.Ε.Θ. HELEXPO" και αποτελούσε την αθηναϊκή προέκταση της γνωστής “DETROP Θεσσαλονίκης”, και 

β) τη "FOODEXPO GREECE" (15 – 17 Μαρτίου 2014, Εκθεσιακό Κέντρο "METROPOLITAN EXPO", Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος), που διοργανώθηκε από τη "FORUM Α.Ε." (διοργανώτριας των γνωστών “HO.RE.CA.” και “ARTOZA” επί πολλά συνεχή χρόνια).     

Μεγάλος χορηγός των δύο συμμετοχών της Π.Β.Α., η ακτοπλοϊκή εταιρεία “BLUE STAR FERRIES”, ενώ αρωγός στο όλο εγχείρημα η ακτοπλοϊκή εταιρεία “NEL LINES”.        

Οι δύο αυτές επαγγελματικές εκθέσεις, μαζί με τη “HORECA” & τη “DETROP Θεσσαλονίκης”, είναι οι μοναδικές Ελληνικές εκθέσεις τροφίμων & ποτών, που τηρουμένων των αναλογιών προσομοιάζουν με τις μεγάλες και αξιόπιστες εκθέσεις του εξωτερικού (βλ. “ANUGA” Κολωνία, “SIAL” Παρισιού, κ.λπ.), αφού όλες οι άλλες εξειδικεύονται στη λιανική πώληση. Παρά το γεγονός δε, ότι πραγματοποιήθηκαν το ίδιο διάστημα (με δύο ημέρες επικάλυψη), προφανώς λόγω του ανταγωνισμού και του πολέμου επιβίωσης των εταιρειών διοργάνωσης εκθέσεων στην Ελλάδα και οι δύο στέφθηκαν από εξαιρετική εμπορική και επαγγελματική επιτυχία. 

Με κεντρικό σύνθημα "Μία αποστολή – δύο εκθέσεις" και με δεδομένη τη βούληση των επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων & ποτών του Βορείου Αιγαίου να συμμετάσχουν και στις δύο έναντι οικονομικής επιβάρυνσης, προκειμένου να αναπτύξουν την εξωστρέφειά τους και να επιτύχουν άμεσες εξαγωγικές συμφωνίες, η Π.Β.Α. οργάνωσε και συντόνισε τη μοναδική αυτή παρουσία, που αποτελούσε μεγάλη ευκαιρία για την προώθηση των προϊόντων των νησιών. Το γεγονός της ταυτόχρονης διπλής παρουσίας πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, με τις επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου, να είναι οι μοναδικές από όλη την Ελλάδα, που υπό τη σκέπη ενός συντονιστικού αυτοδιοικητικού φορέα, βρισκόταν το ίδιο διάστημα και στα δύο μεγαλύτερα εμπορικά γεγονότα της χώρας.   

Με στοχευμένο ελληνικό κοινό και με μεγάλες φιλοξενούμενες εμπορικές αποστολές – εισαγωγείς (hosted buyers) από το εξωτερικό (διαφορετικές η κάθε μία), η επισκεψιμότητα και η προσέλευση επαγγελματιών ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με τους επιχειρηματίες, τα στελέχη και τους αντιπροσώπους των επιχειρήσεων από το Βόρειο Αιγαίο, να μοιράζουν το χρόνο τους, ώστε να έχουν ταυτόχρονη φυσική παρουσία και στα δύο εμπορικά γεγονότα. Παρά το κοπιαστικό του εγχειρήματος, τα αποτελέσματα για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις από το Βόρειο Αιγαίο ήταν παραπάνω από ενθαρρυντικά, δεδομένων των πολλών συμφωνιών που ξεκίνησαν, ώστε τα προϊόντα των νησιών να διοχετευθούν σε νέες ελληνικές και ξένες αγορές.  

Την τελετή των εγκαινίων της “DETROP ATHENS”, πραγματοποίησε μαζί με τους παρόντες Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειών Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου κ. Ηρακλής Βερβέρης, πλαισιωμένος από τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων των νησιών που έδωσαν δυναμικό παρόν, ενώ στη σύντομη ομιλία του, μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι το Βόρειο Αιγαίο πρωτοστατεί και έχει μία διαρκή και δυναμική παρουσία στις σπουδαιότερες διοργανώσεις προώθησης των παραδοσιακών προϊόντων της χώρας, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.  Το γενικό συντονισμό της συμμετοχής της Π.Β.Α. και στις δύο εκθέσεις είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου κ. Ηρακλής Βερβέρης, ενώ την οργάνωση της αποστολής – διπλής παρουσίας των επιχειρήσεων είχε ο υπεύθυνος marketing της Π.Β.Α. κ. Πάνος Πίτσιος.

Όπως είχε προγραμματιστεί, η συμμετοχή της Π.Β.Α. στη “DETROP ATHENSακολουθούσε τη γνωστή μεθοδολογία που εφαρμόζει σε μόνιμη βάση στις εκθέσεις τροφίμων & ποτών που συμμετέχει ως συντονιστικός φορέας. Η κάθε επιχείρηση του Βορείου Αιγαίου, είχε στη διάθεσή της αποκλειστικά δικό της ατομικό χώρο, ο οποίος διασφάλιζε την απαραίτητη ανεξαρτησία – ιδιαιτερότητά της. Παράλληλα με τα επιχειρησιακά ή προϊοντικά banners της, είχε τη δυνατότητα να εκθέτει τα προϊόντα και το έντυπο υλικό της, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα επιχειρηματικές συναντήσεις και γευσιγνωστικές δοκιμές υψηλού επιπέδου προς τους εξειδικευμένους επισκέπτες της έκθεσης (Έλληνες και ξένους εμπόρους χονδρικής και λιανικής). 

Αντίθετα, η συμμετοχή της Π.Β.Α. στη “FOODEXPO GREECE, ακολουθούσε διαφορετική λογική, που αποσκοπούσε κυρίως στους ξένους επισκέπτες. Ακριβώς μπροστά από την αίθουσα των “B2B” συναντήσεων, βρισκόταν το προνομιακά τοποθετημένο ενιαίο stand του Βορείου Αιγαίου, στο οποίο φιλοξενήθηκαν και εκτέθηκαν τα προϊόντα των επιχειρήσεων (μόνον όσων συμμετείχαν και στη “DETROP ATHENS”), με διάταξη ανά νησί, χωρίς ενδιάμεσα διαχωριστικά panels. Οι επιχειρηματίες από το Βόρειο Αιγαίο, απερίσπαστοι είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν  κατόπιν προσυμφωνημένων και προγραμματισμένων ραντεβού με τους Έλληνες εμπορικούς αντιπροσώπους και τους ξένους εισαγωγείς που φιλοξενήθηκαν στην έκθεση.  

Ανάμεσα στις πολλές παράλληλες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια και των δύο εκθέσεων, ξεχώρισε η παρουσία στη “DETROP ATHENS” της επιτυχημένης τηλεοπτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ Chef στον Αέρα”, όπου η Ελένη Ψυχούλη και ο Ανδρέας Λαγός έφεραν πιο κοντά το παρελθόν και το μέλλον της ελληνικής γαστρονομίας, ενώ ο bartender Παναγιώτης Φράγκος δημιούργησε cocktailMade in Greece” και κέρασε του παρευρισκομένους, με τα τρόφιμα και τα ποτά από το Βόρειο Αιγαίο να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Επίσης ιδιαίτερης σημασίας ήταν το “1ο ∆ιεθνές Forum Μεσογειακής Γαστρονομίας” που πραγματοποιήθηκε καθ΄ όλη τη διάρκεια της “FOODEXPO” από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας (Chefs Club of Greece) και συμμετείχαν καταξιωμένοι chef από διάφορες χώρες της λεκάνης της Μεσογείου, με στόχο την προβολή και προώθηση της Μεσογειακής διατροφής και γαστρονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο, με τα προϊόντα από το Βόρειο Αιγαίο να έχουν επίσης την τιμητική τους.

Στις δύο ταυτόχρονες συμμετοχές, καταβλήθηκε προσπάθεια και επιτεύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι τρεις βασικοί στόχοι της Π.Β.Α. και των επιχειρήσεων, που ήταν: α) οι όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρηματικές – επαγγελματικές συμφωνίες από τις τοπικές επιχειρήσεις, β) η προώθηση των “brand names” των συμμετεχόντων, ώστε να αποκτά ουσία και πραγματικό νόημα η κάθε επιχειρηματική παρουσία στην έκθεση και να εξοικειώνεται ο δυνητικός επαγγελματίας αγοραστής (Έλληνας και ξένος) με τις εξαγωγικές – τυποποιητικές φίρμες, και γ) η καθιέρωση και προώθηση της παραγωγικής φυσιογνωμίας της περιοχής και των ιδιαίτερων παραδοσιακών προϊόντων της σε σύνολο (ελιές & ελαιόλαδα, οίνοι, αποστάγματα & λικέρ, ζυμαρικά, τυροκομικά, αλίπαστα, αρτοποιήματα – παξιμάδια, μελισσοκομικά, εδέσματα & γλυκίσματα, κ.α.).

Οι επιχειρήσεις τροφίμων & ποτών, καθώς και μεσιτικά γραφεία προϊόντων, από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που έδωσαν το παρόν στα stands της Π.Β.Α. και στις δύο εκθέσεις (με τη φυσική παρουσία εκπροσώπου ή εκπροσώπων τους απολύτως υποχρεωτική), ήταν:

1.    AEGEAN FOODSCAPES: ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.
2.    ΚΑΤΣΑΚΟΥΛΗΣ Α.Π. Α.Ε.: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ “NISSA” & “IRINA” ΛΕΣΒΟΥ.
3.    ΚΟΤΖΑΓΚΙΟΖΗΣ ΙΓΝΑΤΗΣ: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ “ISIS” ΛΕΣΒΟΥ.
4.    ΛΕΒΑ Α.Ε.: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΒΡΩΣΙΜΕΣ ΕΛΙΕΣ, ΑΛΙΠΑΣΤΑ & ΟΥΖΟ ΛΕΣΒΟΥ.
5.    ΑΙΟΛΙΚΟΣ Α.Ε.Β.Ε.Τ.”: ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ.
6.    “ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗΣ Ι. Ε.Π.Ε.”: ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ.
7.    ΕΒΑ Α.Ε.: ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΛΕΣΒΟΥ.
8.    ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΛΕΣΒΟΥ – Λ.Ε.Σ.Ε.Λ.: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ “ΜΥΤΙΛΗΝΙΩ” & “ΘΕΟΦΙΛΟΣ”, ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟ & ΣΑΠΟΥΝΙ.
9.    ΚΟΛΥΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΛΕΣΒΟΥ.
10.           ΚΟΚΚΙΝΟΦΟΡΟΣ ΠΡ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ε.Γ.Ε.ΕΛ.: ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ «AEOLIAN GOLD” ΛΕΣΒΟΥ. 
11.           “ΜΕΛΟΣΤΑΓΜΑ” ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΛΕΣΒΟΥ.
12.           ΜΠΑΧΑΡΟΠΩΛΕΙΟ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΔΙΑΘΕΣΗ ΡΟΦΗΜΑΤΟΣ “ΚΑΪΝΑΡΙ” ΛΕΣΒΟΥ. 
13.           OLEVEFAMILY ESTATE & PRODUCTS: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΕΣΒΟΥ.
14.           SETIA GREEK PRODUCTS E.E.: ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ.
15.           “ΤΑ ΜΥΛΕΛΙΑ Ε.Π.Ε.”: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΕΣΒΟΥ.
16.            ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ “OLVIA” ΛΕΣΒΟΥ.
17.           ΣΑΞΙΩΝΗΣ Κ. & Χ. Ο.Ε. “Ο ΚΙΜΩΝΑΣ”: ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΛΕΣΒΟΥ – ΛΗΜΝΟΥ.
18.           “ΓΕΥΣΕΙΣ ΛΗΜΝΟΥ” ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΚΑΡΑΛΗ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ – ΦΛΟΜΑΡΙΑ ΛΗΜΝΟΥ.     
19.           ΠΟΡΙΑΖΗ ΑΦΟΙ: ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ, ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΛΗΜΝΟΥ.
20.           AEGEAN IMPORT EXPORT”: ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. 
21.           “ΓΛΥΚΑ ΘΕΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ”: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΓΛΥΚΑ ΧΙΟΥ. 
22.           ΨΥΧΗΣ: ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΧΙΟΥ.
23.           ΠΡΩΑΚΗ Μ. & ΣΙΑ Ο.Ε.: ΠΑΣΤΕΛΙ “ΤΟ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΟ” ΧΙΟΥ. 
24.           ΚΟΥΓΙΟΥΛΗΣ: ΠΑΡΑΓΩΓΗ CAFÉ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ.
25.           “ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ ΟΙΝΟΣ”: ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΙΟΥ.
26.           “ΤΑ ΧΕΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΑΣ”: ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΧΙΟΥ.

27.           “ΕΔΕΣΜΑΤΑ” ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΡΑΣ: ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.
28.           “ΧΙΩΤΙΚΟ ΚΕΛΑΡΙ”: ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΧΙΟΥ.
29.           “ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Α.Β.Ε.Ε.”: ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΣΑΜΟΥ.
30.           “ΑΦΙΑΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ”: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΟΙΝΟΙ ΙΚΑΡΙΑΣ.
31.           “ΤΕΣΚΟΣ ΣΠΥΡΟΣ”: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΙΚΑΡΙΑΣ. 
32.           “ΤΣΑΝΤΙΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ”: ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ & ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΙΝΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ:  

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου κ. Ηρακλής Βερβέρης, δήλωσε ικανοποιημένος από το πολύ δύσκολο εγχείρημα της διπλής συμμετοχή της Π.Β.Α., ενώ συνεχάρη τις επιχειρήσεις για την άριστη συνεργασία και την άψογη παρουσία τους, τόσο από αισθητικής όσο και από λειτουργικής πλευράς. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια εξωστρέφειας των προϊόντων θα αποδώσει σύντομα καρπούς προς όφελος της δοκιμαζόμενης οικονομίας των νησιών, τονίζοντας ότι οι προσπάθειες της Π.Β.Α. για την ενδυνάμωση των εξαγωγών και την εξεύρεση νέων αγορών, θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.     


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ ΜΕ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΝΥΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ 96 Α.Δ.Τ.Ε.

     Σήμερα Παρασκευή, 21-03-2014, ο Δήμαρχος Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης συναντήθηκε με τον απερχόμενο διοικητή της 96 Α.Δ.Τ.Ε. Υποστράτηγο  Δημόκριτο Ζερβάκη, καθώς και με το νέο Ταξίαρχο Ιωάννη Παπαπροκοπίου. 
     Κατά τη συνάντηση ο κ. Δ. Ζερβάκης  επέδωσε στον Δήμαρχο Χίου αναμνηστικό μετάλλιο από τα 58ο Γενέθλια της 96 ΑΔΤΕ.

     Ο  Δήμαρχος Χίου ευχαρίστησε τον κ. Ζερβάκη για την άριστη συνεργασία και προσφορά του καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του και καλωσόρισε τον κ. Ιωάννη Παπαπροκοπίου, ευχόμενος μία επιτυχή και παραγωγική θητεία.

Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Χίου για τη συζήτηση του θέματος: «Υπολογισμός του τέλους ΕΕΤΑ (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων) στους λογαριασμού της ΔΕΗ.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ 4ου ΠΡΑΚΤΙΚOΥ

της κατεπείγουσας συνεδρίασης του Συμβουλίου
της Δημοτικής Κοινότητας Λαγκάδας
του Δήμου Χίου.

Στη Λαγκάδα, σήμερα 15 Μαρτίου 2014, ημέρα Σάββατο και ώρα 6:00 μ.μ. συνήλθε σε δημόσια κατεπείγουσα συνεδρίαση το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Λαγκάδας του Δήμου Χίου ύστερα από την A.Π. Δ.Υ./15-3-2014, έγγραφη πρόσκληση της Προέδρου του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας, που δημοσιεύθηκε στον ειδικό χώρο ανακοινώσεων του Γραφείου της Δημοτικής Κοινότητας στη Λαγκάδα και επιδόθηκε με αποδεικτικό ή γνωστοποιήθηκε σε όλα τα μέλη, σύμφωνα με το Ν. 3852/2010 και την αριθμ. 49/29-12-2010 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης:
1.  Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Χίου για τη συζήτηση του θέματος: «Υπολογισμός του τέλους ΕΕΤΑ (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων) στους λογαριασμού της ΔΕΗ.
    
Αφού διαπιστώθηκε η νόμιμη απαρτία, δηλαδή σε σύνολο 5 μελών βρέθηκαν παρόντα 5 μέλη:

     Παρόντες                                                               Απόντες
1.   Αργυρούδη Μυρόπη, Πρόεδρος                           Κανένας.
2.  Χαβιάρα-Μπακόλα Φιλιώ
3. Κων/νος Μαυρέλος
4.  Μπατίδης Ευστάθιος
5.  Στρογγυλού Βασιλεία

Ακολούθως η Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και ζήτησε να συζητηθεί το πιο πάνω θέμα γιατί από την αναβολή της συζήτησής του και τη λήψη σχετικής απόφασης, κινδυνεύουν άμεσα τα συμφέροντα της Κοινότητας.

Το Συμβούλιο
της Δημοτικής Κοινότητας Λαγκάδας
αφού έλαβε υπόψη τις σχετικές διατάξεις, μετά δε και από συζήτηση, από την οποία προέκυψε ότι το θέμα είναι κατεπείγον ενόψει και της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Χίου, αποφάσισε ομόφωνα τη συζήτηση αυτού.


ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ
ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘΜΟΣ 7/15-3-2014
Θέμα: Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Χίου για τη συζήτηση του θέματος: «Υπολογισμός του τέλους ΕΕΤΑ (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων) στους λογαριασμού της ΔΕΗ.

Εισηγούμενη η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Λαγκάδας κα. Μυρόπη Αργυρούδη το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης, είπε τα εξής:

Είναι γνωστό σε όλους το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού του ΕΕΤΑ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Επειδή έχουν αποσταλεί έγγραφα στους αρμόδιους για τη διόρθωση των χρεώσεων του ΕΕΤΑ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ χωρίς αυτό να έχει γίνει μέχρις στιγμής, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της Λαγκάδας να συνεχίζουν να χρεώνονται με 5 ευρώ το τετραγωνικό αντί 3 ευρώ, προτείνουμε ενόψει και της επικείμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χίου τα παρακάτω:
1.   Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου να συζητήσει το θέμα του ΕΕΤΑ (χαράτσι).
Από την Κοινότητά μας καθώς και από μεγάλο αριθμό κατοίκων του Δήμου Χίου, έχουν κατατεθεί περίπου 4.500 αιτήσεις στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου για διόρθωση. Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τον Αύγουστο του 2013 που έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για τις διορθώσεις και ακόμα συνεχίζουμε να πληρώνουμε το χαράτσι με τον συντελεστή του 5 ευρώ το τ.μ.
2.  Βάσει των αποφάσεων του Τ.Σ. και των ενεργειών που έχουμε κάνει εγγράφως και προφορικά στις αρμόδιες Υπηρεσίας από 3-6-2013 μέχρι και σήμερα 15-3-2014, πρέπει να δοθεί λύση στο πρόβλημά μας. Οι ενέργειες διεξήχθησαν από το Τ.Σ. Λαγκάδας, τον Δήμο Χίου, την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου παράλληλα με τις επερωτήσεις των Βουλευτών Χίου κ. Κων/νου Μουσουρούλη και κ. Κων/νου Τριάνταφυλλου και το πρόβλημα παραμένει.
3.  Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου να αναλάβει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ληφθεί η υπουργική απόφαση και η νομοθετική ρύθμιση.
4.  Ζητάμε την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος. Το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσει τη σχετική αίτηση που κατέθεσε η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Παρακαλείται το Σώμα να αποφασίσει σχετικά.

Το Συμβούλιο
της Δημοτικής Κοινότητας Λαγκάδας
αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση, τη συζήτηση που ακολούθησε, το άρθρο 83 του Ν. 3852/2010 και το Ν. 3852/2010,

Ομόφωνα
1.  Ζητάει από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου να συζητήσει στην επικείμενη συνεδρίασή του το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με τον υπολογισμό του τέλους ΕΕΤΑ (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων) και συγκεκριμένα τη διόρθωση του υπολογισμού του τέλους στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τη διόρθωση των χρεώσεων του τέλους στους λογαριασμούς της ΔΕΗ που έχουν υπολογιστεί με συντελεστή 5 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο αντί 3 ευρώ, σύμφωνα με τα προαναφερόμενα.

2.  Βάσει των αποφάσεων του Τ.Σ. και των ενεργειών που έχουν γίνει εγγράφως και προφορικά στις αρμόδιες Υπηρεσίας από 3-6-2013 μέχρι και σήμερα 15-3-2014, πρέπει να δοθεί λύση στο πρόβλημά μας. Οι ενέργειες διεξήχθησαν από το Τ.Σ. Λαγκάδας, τον Δήμο Χίου, την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου παράλληλα με τις επερωτήσεις των Βουλευτών Χίου κ. Κων/νου Μουσουρούλη και κ. Κων/νου Τριάνταφυλλου και το πρόβλημα παραμένει.

3.  Ζητάει από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου να αναλάβει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ληφθεί η υπουργική απόφαση και η νομοθετική ρύθμιση για την τακτοποίηση του εν λόγω θέματος.

4.  Ζητάει την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και να συζητηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου η σχετική αίτηση που κατέθεσε η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

5.  Ζητάει από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου να αναλάβει τις απαραίτητες ενέργειες προς την κατάργηση του άδικου αυτού τέλους (ΕΕΤΑ).

6.  Αναθέτει στην Πρόεδρο κάθε παραπέρα νόμιμη ενέργεια.

Αφού αναγνώσθηκε το πρακτικό αυτό
υπογράφεται ως ακολούθως

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ      ΤΑ ΜΕΛΗ
Υπογραφή               Υπογραφές

Ακριβές αντίγραφο
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Τ.Υ.
ΜΥΡΟΠΗ ΑΡΓΥΡΟΥΔΗ



ΛΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ:ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ (ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ)ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ: ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ο κ. Γαννιάρης ανακοίνωσε  ότι  η Περιφέρεια στηρίζει οικονομικά το Κέντρο Πρόληψης της Χίου με 10.000 ευρώ, αποσιωπώντας ότι χρειάστηκε να καταγγελθεί  η τακτική της Περιφέρειας και του ίδιου ως προς τις υποχρεώσεις τους προς το Κέντρο Πρόληψης , μέσω συνέντευξης τύπου και ανακοίνωσης του Δ.Σ. του Κέντρου , μέσω  ανακοίνωσης της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία και έθεσε το θέμα και στο Περιφ. Συμβούλιο, όπου επιτέλους δήλωσε ότι θα δώσει το ως άνω ποσό και χώρο για τη στέγαση του Κέντρου Πρόληψης.
Αποκρύπτει επίσης  ότι αυτή επιχορήγηση είναι πολύ μικρότερη από τη συμβατική υποχρέωση της αντιπεριφέρειας ως ιδρυτικού  μέλους του Κέντρου που προσεγγίζει τα 50.000 ευρώ. Η δήθεν ανέχεια πόρων που επικαλείται είναι και αποτέλεσμα της πολιτικής τους, που για να μη θίξουν τη συγκυβέρνηση ανέχονται αυτή την ένδεια πόρων, αλλά και της πολιτικής του να ξοδεύουν σε φιέστες και έργα βιτρίνας.
Από την άλλη η Δημοτική αρχή Χίου έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της, ως συνήθως, τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Λαγκάδας και της Συκιάδας  για το χαράτσι του ΕΕΤΑ και τους λανθασμένους συντελεστές, την ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Λαγκάδας, την αίτηση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ που ζητούσαν να μπει το θέμα στο δημοτικό Συμβούλιο.
Αρκέστηκε στο να κάνει ανακοινώσεις ο Δήμαρχος στην αρχή της διαδικασίας. Ανακοινώσεις όπως αυτές που μπέρδευαν τον ΤΑΠ με το ΕΕΤΑ!!! Αυτός είναι ο σεβασμός της προς το λαό και τα  αντιπροσωπευτικά του όργανα.
Σε κάθε περίπτωση εμείς θα επιμείνουμε το θέμα να συζητηθεί για αυτό και καλούμε τον κάθε ενδιαφερόμενο να παρευρεθεί και να επιβάλλει τη θέληση του λαϊκού παράγοντα και όχι τα τερτίπια της δημοτικής αρχής.

Ο λαός μας ας βγάλει  τα συμπεράσματά του και ας απαντήσει ανάλογα στην κοροϊδία που υφίσταται.

Προσλήψεις στους δήμους με τετράμηνες συμβάσεις εκτός ΑΣΕΠ


Τις προσλήψεις στους δήμους με τετράμηνα εκτός ΑΣΕΠ προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών» που κατατέθηκε χθες στην βουλή και προβλέπει αλλαγές στις διαδικασίες που ακολουθούνται για τις προσλήψεις εποχικών σε δημόσιους φορείς.
Συγκεκριμένα οι πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ υποχρεούνται κάθε χρόνο σε προσλήψεις έκτακτου προσωπικού στο πλαίσιο άσκησης αρμοδιοτήτων όπως η ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών και η πυροπροστασία. Οι προσλήψεις αυτές μέχρι στιγμής προϋποθέτουν την αποστολή αιτήματος για έγκριση από την Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006 , καθώς οι ανάγκες αφορούν χρονική περίοδο μεγαλύτερη του διμήνου και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν με δίμηνες συμβάσεις για την κάλυψη εποχικών ή επειγουσών ή πρόσκαιρων αναγκών, σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο.
Η αύξηση της μέγιστης χρονικής διάρκειας των συμβάσεων αυτών από δύο σε τέσσερις μήνες αφενός επιτρέπει την άμεση κάλυψη των αναγκών των φορέων στο πλαίσιο άσκησης υποχρεωτικών αρμοδιοτήτων τους, ενώ συμβάλλει στην ελάφρυνση του όγκου εργασίας της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006 . Συγκεκριμένα στο άρθρο 7 προβλέπεται ότι οι συμβάσεις για προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών, από δύο μηνών μετατρέπονται σε τετράμηνες μέσα σε συνολικό διάστημα δώδεκα μηνών, ενώ δεν υπάγονται στη διαδικασία έγκρισης της επιτροπής ΠΥΣ 33/2006, και στη διαδικασία και τα κριτήρια του νόμου 2190/94.
Επίσης στο άρθρο 11 εξαιρούνται της υποχρέωσης της επιτροπής ΠΥΣ 33/2006 οι προσλήψεις προσωπικού σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα. Έτσι παρέχεται πλέον μετά την ψήφιση του άρθρου η δυνατότητα και σε λοιπούς φορείς της αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ β” βαθμού, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου της Αυτοδιοίκησης) να προσλαμβάνουν προσωπικό ορισμένου χρόνου και συμβασιούχους έργου, των οποίων οι αποδοχές δεν επιφέρουν δημοσιονομική επιβάρυνση, κατά παρέκκλιση των κοινών διατάξεων περί έγκρισης των συμβάσεων και του ποσοστιαίου περιορισμού τους κατ” έτος.
Η ρύθμιση αυτή κρίνεται επιβεβλημένη όπως αναφέρει το νομοσχέδιο καθώς πολλά ΝΠΙΔ των ΟΤΑδραστηριοποιούνται στους ίδιους τομείς με τους ΟΤΑ (π.χ. Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης αντί για υπηρεσίες ύδρευσης δήμων, Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων υπό τη μορφή ανωνύμων εταιρειών αντί Συνδέσμων, δημοτικά ωδεία υπό τη μορφή ΝΠΙΔ κ.λπ.) και ως εκ τούτου τα αιτήματά τους για την πρόσληψη προσωπικού θα πρέπει να αντιμετωπίζονται στο ίδιο πλαίσιο. Επίσης με την παρούσα διάταξη διασαφηνίζεται ότι τα αιτήματα αυτά υπόκεινται σε διακριτή διαδικασία έγκρισης και δεν απαιτείται έγκριση της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006 όπως ισχύει.

aftodioikisi.gr

Ξαναζεί η πλατεία Κλαυθμώνος: Πόσοι και ποιοι είναι οι πρώτοι που φεύγουν από το Δημόσιο


Αθήνα, 1878. Ο συγγραφέας, αρθρογράφος, τότε, στην εφημερίδα «Εστία» και μετέπειτα ακαδημαϊκός,Δημήτριος Καμπούρογλου, ονομάζει σε ένα χρονογράφημά του το σημείο μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών «Κήπο του Κλαυθμώνος». Μπροστά από το υπουργείο συγκεντρώνονται οι «παυσανίες» -αυτοί που παύονται, εν προκειμένω απολύονται- και με «κλαυθμούς», θρηνούν για τις απολύσεις και εκλιπαρούν για την επαναπρόσληψή τους. Ανάλογες ενέργειες πραγματοποιούνται συχνά από τους δημόσιους υπαλλήλους, αν και αποτελούν «εξειδικευμένο προσωπικό» για την εποχή τους. Κάθε αλλαγή κυβέρνησης, συνεπάγεται και μαζικές απολύσεις.
Η μονιμότητα στο δημόσιο καθιερώνεται 103 χρόνια πριν. Με το άρθρο 103παράγραφος 4, του Συντάγματος του 1911 ορίζεται ότι: «οι δημόσιοι υπάλληλοι που κατέχουν οργανικές θέσεις είναι μόνιμοι εφόσον αυτές οι θέσεις υπάρχουν. Αυτοί εξελίσσονται μισθολογικά σύμφωνα με τους όρους του νόμου και, εκτός από τις περιπτώσεις που αποχωρούν λόγω ορίου ηλικίας ή παύονται με δικαστική απόφαση ,δεν μπορούν να μετατεθούν χωρίς γνωμοδότηση ούτε να υποβιβαστούν ή να παυθούν χωρίς απόφαση υπηρεσιακού συμβουλίου που αποτελείται τουλάχιστον κατά τα δύο τρίτα από μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους. Κατά των αποφάσεων των συμβουλίων αυτών επιτρέπεται προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως νόμος ορίζει».
Εν έτει 2013 οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων αποτελούν «δέσμευση» της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές της. Το 2014, και εφόσον έχει εφαρμοστεί η «συνταγματική» πρακτική της κατάργησης των οργανικών θέσεων που κατέχουν οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι και η ένταξη των ίδιων στο οκτάμηνο καθεστώς της διαθεσιμότητας, η «πλατεία Κλαυθμώνος», αναβιώνει.
Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, λήγει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας για τους σχολικούς φύλακες. Όσοι δεν υπέβαλαν αιτήσεις στο ΑΣΕΠ για την επανατοποθέτηση τους σε κενές θέσεις, θα αποτελέσουν τις πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων από την κυβέρνηση μετά από 103 χρόνια. Ένας τεράστιος αριθμός συναδέλφων τους που αιτήθηκε την μετακίνησή του, αλλά αυτή δεν υλοποιήθηκε, απολύεται με την έκδοση των τελικών πινάκων κατάταξης αναφορικά με τον κλάδο του, από το Ανώτατο Συμβούλιο. Περίπου 1.500είναι οι υπάλληλοι που απολύονται. Την ίδια περίοδο την «πόρτα της εξόδου» από το δημόσιο διαβαίνουν και καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, επίσης έπειτα από την κατάργηση των ειδικοτήτων τους. Στους 212υπολογίζονται όσοι δεν προορίζονται να μετατεθούν σε κάποια δομή του δημοσίου.
Ποιοι προηγήθηκαν, ποιοι έπονται
Οι παραπάνω κατηγορίες υπαλλήλων αποτελούν το πρώτο μέρος των «κυμάτων» της διαθεσιμότητας. Τον Μάιο, ολοκληρώνεται το οκτάμηνο ένταξης σε ένα καθεστώς που ισοδυναμεί με το «ταμείο ανεργίας του δημοσίου» για 1.929 υπαλλήλους υπουργείων και φορέων τους και κατά τι περισσότερους από 400δημοτικούς αστυνομικούς, οι οποίοι δεν επανατοποθετούνται, όπως η μεγαλύτερη μερίδα των συναδέλφων τους. Καθαρίστριες, εργάτες, διοικητικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε δομές κοινωνικής πρόνοιας, βρίσκονται ένα βήμα πριν την οριστική απομάκρυνση από το δημόσιο, στο πλαίσιο μιας επιλογής μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας που δεν έχει κανένα δημοσιονομικό όφελος, παρά μόνο ιδεοληπτικό χαρακτήρα. Το δρόμο της αποχώρησης θα ακολουθήσουν και όσοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν δεχθούν τις εργασιακές σχέσεις που προβλέπονται στο ΠΕΔΥ.
Έχουν προηγηθεί, το προηγούμενο έτος, οι απολύσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ, υπαλλήλων μικρών νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου του δημοσίου που έχουν καταργηθεί, οι απολύσεις επίορκων και οι απομακρύνσεις εργαζομένων για λόγους υγείας. Για το 2013 ο αριθμός των απολύσεων έφτασε τις 3.600.Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση επιδιώκει τη συμπλήρωση του αριθμού των 15.000 απολύσεων έως το τέλος του τρέχοντος έτος. Ενδεχομένως να προστεθούν νέες απολύσεις για το 2015.
Η διαφορά της σημερινής πλατείας Κλαυθμώνος με την αντίστοιχη πριν 103 χρόνια, είναι ότι ο χώρος ;έχει λάβει από τους δημοσίους υπαλλήλους τον χαρακτήρα ενός «κέντρου αγώνα». Καθημερινά συγκεντρώνονται στο σημείο οι εργαζόμενοι, ενώ τις ημέρες των συλλαλητηρίων, η πλατεία συγκεντρώνει πλήθος υπαλλήλων που διεκδικούν τη διατήρηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Κύρια αιχμή των δράσεών τους, η ανατροπή των «πολιτικών εξαθλίωσης» της κυβέρνησης. Ο αγώνας τους δεν θα περιοριστεί στο πεζοδρόμιο, αλλά θα απασχολήσει και τις δικαστικές αίθουσες όπου θα διεκδικήσου την ανάκληση των «αντισυνταγματικών»διατάξεων, όπως τις έχει χαρακτηρίσει πλήθος νομικών.

aftodioikisi.gr