Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ


ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

ΑΓΩΝΑΣ – ΡΗΞΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Με βάση των αποφάσεων των Γ.Συνελεύσεων των Φ.Συλλόγων του Π.Αιγαίου που τα τελευταία 2 χρόνια εκφράζουν με ένα ενεργό τρόπο την αντιπαράθεσή τους σε κάθε πτυχή του νόμου πλαίσιο Διαμαντοπούλου – Αρβανιτόπουλου, οι Φ.Σύλλογοι της Μυτιλήνης προχώρησαν στην κατάληψη του κτηρίου της διοίκησης την Παρασκευή 2/11 και στις 07:00 στην διακοπή της τροφοδοσίας του server με απώτερο σκοπό το μπλοκάρισμα των εκλογών για την ανάδειξη του Συμβουλίου Ιδρύματος του Π.Αιγαίου με ηλεκτρονική ψηφοφορία. 
Η εφορευτική επιτροπή συνεδρίασε και αποφάσισε την μη – διεξαγωγή των εκλογών για τα Συμβούλια Διοίκησης. Η απάντηση που δόθηκε απο τις Πρυτανικες Αρχές μετά απο απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου αριθμ.41/02.11.2012 στις 12:00 είναι οτι προχώρησε σε ανακοίνωση που καταγγέλει για δολιοφθορά σε βάρος του Π.Αιγαίου και ξεκινάει διαδικασία ποινικών και πειθαρχικών δ
ιώξεων. 
Σαν Σύλλογοι φοιτητών θεωρούμε πως η κατάσταση που διαμορφώνεται στα πανεπιστήμια σε μια περίοδο που οι μνημονιακές πολιτικές που ακολουθούνται τσακίζουν κάθε εργασιακό δικαίωμα, όπου η κοινωνία μαστίζεται απο φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση και η σπουδάζουσα νεολαία αδυνατεί να ολοκληρώσει τις σπουδές με αξιοπρέπεια, την ίδια στιγμή επιβάλλεται ένα αυταρχικό και αντιδημοκρατικό πανεπιστήμιο . 
Την ίδια ώρα οι Πρυτανικές Αρχές επιλέγουν να συμπορευθούν με το Υπουργείο και την κυβέρνηση σχεδιάζοντας το τέλος για το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του πανεπιστημίου.

Δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω παρά τις προσπάθειες του Υπουργείου και των Πρυτανικών Αρχών να μας τρομοκρατήσουν .Δεν αναγνωρίζουμε την κατηγορία της δολιοφθοράς και παράλληλα καταγγελουμε την εσκεμένη παραπληροφόρηση των Πρυτανικών Αρχών.

Δεν αναγνωρίζουμε και θεωρούμε παράνομη την διεξαγωγή των εκλογών όπως ορίζεται απο την απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου αφου η διαδικασία μπλοκαρίστικε και δεν προβλέπεται αναβολή βάση νόμου.

Να μην γίνει καμία δίωξη στους αγωνιστές φοιτητές(ποινική, ΕΔΕ, πειθαρχικά)

Να μπλοκαριστεί εκ νέου την Παρασκευή 09/11 η διεξαγωγη των εκλογών που έχουν αναγείλλει οι πρυτανικές αρχές.

Καλούμε εργαζόμενους, φοιτητές, διδάσκοντες να σταθούν στο πλευρό των Φ.Συλλόγων βάζοντας κεντρικά το αίτημα της ανυπακοής του νόμου και το μαζικό δυναμικό μπλοκάρισμα του σε κάθε του έκφαση.

ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ :
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ