Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Δημοσκόπηση Bild: Ποιος έχει το προβάδισμα & ποιος «πιάνει» 3η θέση – Το κόμμα έκπληξη & ποιοι παλεύουν να μην μείνουν εκτός


Δημοσκόπηση για τις ελληνικές εκλογές δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία εκτιμά πως οΣΥΡΙΖΑ δεν θα ξεπεράσει το 30%.
Σύμφωνα με εσωτερική δημοσκόπηση την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 28%, ενώ ακολουθεί η ΝΔ με 25%.
Όπως αναφέρει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας, το κόμμα «Λαϊκή Ενότητα» τουΠαναγιώτη Λαφαζάνη παίρνει ποσοστό 8% και έρχεται στην 3η θέση.
Ακόμη -με επόμενη ενημέρωση- η Bild κάνει λόγο για ποσοστό έκπληξη που εμφανίζει το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, Ένωση Κεντρώων. Ωστόσο, δε διευκρινίζεται ποιο είναι το ποσοστό που δείχνει να λαμβάνει ο κ. Λεβέντης σε αυτή τη δημοσκόπηση.
Επιπλέον σημειώνεται ότι οι ΑΝΕΛ και το ΠΑΣΟΚ παλεύουν για να πιάσουν το όριο του 3% και να μπουν στη Βουλή. Αναφέρεται συγκεκριμένα πως «δεν είναι σίγουροι», ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων κυμαίνεται στο 8,5%

Βούτσης: Δεν είναι απαραίτητο να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα, αν δεν πάρουμε νέα έγκριση!


«Αν δεν τύχουμε μίας νέας έγκρισης από τον ελληνικό λαό δεν είναι απαραίτητο να μετέχουμε στην υλοποίηση του προγράμματος που ψηφίσαμε, αλλά μπορούμε να στηρίξουμε ή να ψηφίζουμε συγκεκριμένα μέτρα για τα οποία έχουμε δεσμευθεί» δήλωσε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης.
Ο κ. Βούτσης σύμφωνα με το ΑΜΠΕ σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός ήταν υποχρεωμένος να πάει σε εκλογές και υπογράμμισε: «Το είχαμε πει ότι αν δεν έχουμε ούτε 120 στην ψηφοφορία στις 13 Αυγούστου, θα πάμε σε εκλογές. Εξαντλήθηκε ο κύκλος των δυνατοτήτων μας. Είχαμε προειδοποιήσει γι’ αυτό και χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας είχε πει “θα προχωρήσουμε μαζί ή δεν θα προχωρήσουμε καθόλου”. Είχαμε έξι αναρτημένα νομοσχέδια και σοβαρές διατάξεις, τα οποία δεν μπορούσαμε πλέον να νομοθετήσουμε και να τα περάσουμε».
«Εφόσον δεν επετεύχθη το 120, η απόφαση για εκλογές ήρθε αυτόματα. Επί της ουσίας η απόφαση και κυρίως το ζήτημα της συμφωνίας ελήφθη από τους ίδιους τους οποίους έριξαν την κυβέρνηση της Αριστεράς. Θα απολογηθούμε επειδή δεν μένουμε με 117 να κυβερνάμε; Δεν θα αρκούσε το να διερευνηθεί από τη δική μας πλευρά η δυνατότητα διαμόρφωσης μίας νέας πλειοψηφίας. Είναι πάρα πολύ σημαντική αυτή η κίνηση και δείχνει σεβασμό. Θα πρέπει τώρα να ξέρει ο κόσμος ότι μέρος της κυβερνητικής πολιτικής θα είναι η τήρηση των βασικών θεμάτων που συμφωνήσαμε» πρόσθεσε.
Ερωτηθείς με ποιους θα συγκυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βούτσης είπε ότι η απάντηση θα ανιχνευθεί στο αποτέλεσμα των εκλογών και διέψευσε τις πληροφορίες ότι ο Αλέξης Τσίπρας συζητά τη συμμετοχή του Φώτη Κουβέλη στο ψηφοδέλτιο Επικράτειας.
«Θα δούμε τις σταθερές γύρω από τις οποίες θα κινηθούμε, υπάρχει διάθεση να αξιοποιηθεί το νεότερο στελεχικό δυναμικό, που σε κρίσιμη περίοδο έδωσε το δικό του στίγμα. Θα προσπαθήσουμε να είναι μία συνεκτική και με σαφή κατεύθυνση Κοινοβουλευτική Ομάδα. Θα γίνει ένα συλλογικό όργανο κατά το καταστατικό, όπου θα παρουσιαστεί η κεντρική ιδέα, οι άξονες και οι στόχοι του εκλογικού κυβερνητικού προγράμματος. Όσοι συμφωνήσουν σε αυτό, θα έχουν θέση και στο ψηφοδέλτιο».
Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι η Αριστερά καλείται να λύσει κορυφαία προβλήματα διακυβέρνησης και δεν πρέπει να κυριαρχήσει ο αλληλοσπαραγμός. «Βρισκόμαστε σε πόλεμο και αρκετοί σύντροφοι το ξέχασαν αυτό, αλλά δεν θα μας βάλουν σε μία ομηρία αυτοακύρωσης» είπε χαρακτηριστρικά.

Η Υπεύθυνη του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Επικρατείας Νίκη Κ. Κεραμέως, σχετικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας επαναπρόσληψης περίπου 7.500 δημοσίων υπαλλήλων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Κατά τη διακυβέρνησή της, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιχειρώντας να “αποκαταστήσει τις αδικίες” των “μνημονιακών” Κυβερνήσεων προέβη σε αθρόα επαναφορά προσωπικού χωρίς προηγούμενη διερεύνηση αναγκών και χωρίς προγραμματισμό για την κάλυψη κενών σε νευραλγικούς τομείς, όπως η υγεία και η παιδεία. Είναι προκλητικό ότι την παραμονή της παραίτησης της Κυβέρνησης, προτεραιότητά της ήταν να ολοκληρώσει το έργο της επαναπρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων σε νεοσυστηνόμενες προσωποπαγείς θέσεις.
Είναι προκλητικό ότι η διαδικασία της επαναπρόσληψης ολοκληρώνεται την ώρα που 60.000 ελληνικές επιχειρήσεις οδηγούνται στο να μεταφέρουν την έδρα τους εκτός Ελλάδας και περίπου 17.000 άνθρωποι χάνουν τις θέσεις τους στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τους συστήματος “Εργάνη” του Υπουργείου Εργασίας μόνο για τον Ιούλιο. 
Είναι προκλητικό ότι το ισοδύναμο μέτρο που πρότεινε η Κυβέρνηση στους δανειστές ως αντίβαρο στην ανάκληση της μονομερούς ενέργειας της επαναπρόσληψης των δημοσίων υπαλλήλων είναι η "αφαίρεση" του αριθμού αυτού από τις προβλεπόμενες νέες προσλήψεις στο Δημόσιο για το 2015, απαραίτητες για την κάλυψη σημαντικών κενών σε καίριους τομείς του Δημοσίου.

Είναι προκλητικό ότι η απερχόμενη Κυβέρνηση παραμένει έως το τέλος υπεύθυνη σε ό,τι αφορά την ικανοποίηση των πελατειακών αναγκών του κόμματος και εξαντλεί την ανευθυνότητά της απέναντι σε ολόκληρη τη χώρα, την οποία θέλει να σύρει σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 8 μήνες, με ανυπολόγιστο κόστος».

Σύμφωνα με τον ν. 3016/2002 και στο πλαίσιο των μέτρων κοινωνικής προστασίας ευπαθών ομάδων του πληθυσμού χορηγείται ετήσια εισοδηματική ενίσχυση στους δικαιούχους - μέλη οικογενειών, που κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της χώρας μας.



Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο, την παραπάνω ενίσχυση δύνανται να λάβουν και οι κάτοικοι της Χίου, που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.


Οι ενδιαφερόμενοι και οι δικαιούχοι μπορούν να απευθυνθούν στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, ώστε να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλουν με την αίτησή τους.
Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, συγκροτείται Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα. Η πρώτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, 24 Αυγούστου και ώρα 18:00, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος. Στην επιτροπή μετέχουν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ως Πρόεδρός της και ως μέλη -κατά αλφαβητική σειρά- οι παρακάτω:


Αγοραστός Κωνσταντίνος
Αντωνίου Μαρία
Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης
Βλάχος Γεώργιος
Βορίδης Μάκης
Βούλτεψη Σοφία
Βρούτσης Γιάννης
Γεωργιάδης Άδωνις
Γιακουμάτος Γεράσιμος
Δακής Γεώργιος
Δασκαλάκης Μενέλαος
Δένδιας Νικόλαος
Ιωαννίδης Αθανάσιος
Κακλαμάνης Νικήτας
Καλαφάτης Σταύρος
Καλογερόπουλος Δημήτριος
Καραγκούνης Κωνσταντίνος
Καρακόλη Μάγδα
Κεδίκογλου Σίμος
Κεφαλογιάννη Όλγα
Κεφαλογιάννης Εμμανουήλ
Κουμουτσάκος Γεώργιος
Μακρή – Θεοδώρου Ελένη
Μητσοτάκης Κυριάκος
Μπακογιάννη Θεοδώρα
Μπούρας Αθανάσιος
Παναγιωτόπουλος Νικόλαος
Παπαμιμίκος Ανδρέας
Πατούλης Γεώργιος
Πλακιωτάκης Ιωάννης
Σταϊκούρας Χρήστος
Σταμάτης Δημήτριος
Σταυράκογλου Σταύρος
Στυλιανίδης Ευριπίδης
Τασούλας Κωνσταντίνος
Ταυρής Φίλιππος
Τσιμάρας Κωνσταντίνος

Χατζηδάκης Κωστής.

Τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην αντιμετώπιση του ιού της Λοιμώδους Οζώδους Δερματίτιδας, ζητά ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης



Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τη μεγάλη ανησυχία που έχει προκαλέσει στους κτηνοτρόφους της περιοχής του Έβρου και του Βορείου Αιγαίου, η εμφάνιση κρουσμάτων του ιού της Λοιμώδους Οζώδους Δερματίτιδας, που προσβάλλει τα βοοειδή προκαλώντας μεγάλες απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο, κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στους κτηνοτρόφους της περιοχής του Έβρου (σύνορα Ελλάδας με Βουλγαρία και Τουρκία) και της Λέσβου (βόρειο Αιγαίο), η εμφάνιση κρουσμάτων του ιού της Λοιμώδους Οζώδους Δερματίτιδας.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA), η συγκεκριμένη νόσος είναι θανατηφόρα για τα βοοειδή προκαλώντας μεγάλες απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο. Η συγκεκριμένη ασθένεια εξαπλώνεται ραγδαία στη Μέση Ανατολή και στην Τουρκία, και έχει φτάσει πλέον στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης απειλώντας άμεσα τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις εκτροφής βοοειδών στην περιοχή. Αυτή τη στιγμή στη περιοχή του Έβρου εκτρέφονται περισσότερες από 20000 αγελάδες και 15000 νεογέννητα μοσχάρια αποφέροντας έσοδα 45,5 εκατομμυρίων ευρώ στους κτηνοτρόφους για το 2014.

Τυχόν απώλεια του ζωικού κεφαλαίου λόγω του ιού αυτού, δύναται να προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, αφού πολλές οικογένειες της περιοχής εξαρτώνται από αυτή την απασχόληση. Πρόσφατες περιπτώσεις καταπολέμησης και περιορισμού της νόσου στο Ισραήλ, ανέδειξαν ως κύρια μέτρα αντιμετώπισης τη σφαγή των άρρωστων ζώων στις μολυσμένες μονάδες και τους προληπτικούς εμβολιασμούς των ζώων.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εάν :

-προτίθεται να ενισχύσει τις Ελληνικές αρχές με κονδύλια για την προμήθεια συγκεκριμένων εμβολίων που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν τη νόσο LSD (όπως στην περίπτωση του Ισραήλ) και να ενισχύσει με πόρους προγράμματα εντομοκτονίας, (καθώς ορισμένα έντομα είναι οι κύριοι φορείς της ασθένειας);
-σε περιπτώσεις αναγκαστικής θανάτωσης των ζώων, θα αποζημιώνονται οι κτηνοτρόφοι στο 100% της αξίας τους;
-τι πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει για την ενημέρωση των κτηνοτρόφων και του επιστημονικού προσωπικού (κτηνίατροι, γεωπόνοι) των χωρών της ΕΕ, που κινδυνεύουν άμεσα από την εξάπλωση της νόσου;
-θα ενισχυθεί η επιστημονική έρευνα καταπολέμησης του LSD μέσω του προγράμματος HORIZON 2020;


ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟ ΠΡΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, συγκροτείται Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα. Η πρώτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, 24 Αυγούστου και ώρα 18:00, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος. Στην επιτροπή μετέχουν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ως Πρόεδρός της και ως μέλη -κατά αλφαβητική σειρά- οι παρακάτω:


Αγοραστός Κωνσταντίνος
Αντωνίου Μαρία
Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης
Βλάχος Γεώργιος
Βορίδης Μάκης
Βούλτεψη Σοφία
Βρούτσης Γιάννης
Γεωργιάδης Άδωνις
Γιακουμάτος Γεράσιμος
Δακής Γεώργιος
Δασκαλάκης Μενέλαος
Δένδιας Νικόλαος
Ιωαννίδης Αθανάσιος
Κακλαμάνης Νικήτας
Καλαφάτης Σταύρος
Καλογερόπουλος Δημήτριος
Καραγκούνης Κωνσταντίνος
Καρακόλη Μάγδα
Κεδίκογλου Σίμος
Κεφαλογιάννη Όλγα
Κεφαλογιάννης Εμμανουήλ
Κουμουτσάκος Γεώργιος
Μακρή – Θεοδώρου Ελένη
Μητσοτάκης Κυριάκος
Μπακογιάννη Θεοδώρα
Μπούρας Αθανάσιος
Παναγιωτόπουλος Νικόλαος
Παπαμιμίκος Ανδρέας
Πατούλης Γεώργιος
Πλακιωτάκης Ιωάννης
Σταϊκούρας Χρήστος
Σταμάτης Δημήτριος
Σταυράκογλου Σταύρος
Στυλιανίδης Ευριπίδης
Τασούλας Κωνσταντίνος
Ταυρής Φίλιππος
Τσιμάρας Κωνσταντίνος

Χατζηδάκης Κωστής.

ΛΑΣ: Για τη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Βροντάδου για τις μονοδρομήσεις


Στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής  Κοινότητας Βροντάδου, στις 21-8-2015 συζητήθηκε το θέμα των υφιστάμενων μονοδρομήσεων των οδών Ζ. Μιχαληνού, Ε. Χανδρή, Σ. Ανδρεάδη, Κ. Κανάρη και Μ. Χανδρά.
Η ΛΑ.Σ. Δ. Χίου, η μόνη παράταξη, που συγκροτημένα και πάντα παρούσα, καταθέτει πριν από κάθε συνεδρίαση του Τ.Σ. τις θέσεις, τις απόψεις και τις προτάσεις της εγγράφως, έκανε το ίδιο και σ’ αυτή τη συνεδρίαση δια των εκπροσώπων της Κλαίρης Κωστάλα και Φραγκούλη Π. Κυλαδίτη.
Μέσα σε μια επιεικώς απαράδεκτη διαδικασία συζήτησης, αφού ο κάθε παρευρισκόμενος διέκοπτε όταν και όποτε ήθελε τους ομιλητές, συμπλήρωνε ό,τι και όποτε θυμόταν, ήταν επακόλουθη η παρερμηνεία και προτάσεων και θέσεων.  Ο λόγος μας μέσα σ’ αυτήν ατμόσφαιρα «πνίγηκε», διακόπηκε επανειλημμένα, έμεινε μισός, παρά την απαίτησή μας να ολοκληρωθεί, εφόσον κανέναν δε διακόψαμε.
Η παράταξή μας με εντιμότητα, ειλικρίνεια, συνέπεια λόγου και έργου προσπάθησε να κάνει μια ιστορική αποτύπωση των ανωτέρω μονοδρομήσεων, να συγκεκριμενοποιήσει τις παθογένειες που προέκυψαν κατά την εφαρμογή τους, να παρουσιάσει προτάσεις βάσει των οποίων μπορούν να δοθούν ασφαλείς λύσεις σε ολιστική βάση, με λαϊκή και επιστημονική συμμετοχή. Η υπό την πίεση του χρόνου αναφορά τους μέσα στο Τοπικό Συμβούλιο, δε μας επέτρεψε την πλήρη παρουσίαση και ανάλυσή τους.
Δυστυχώς η στάση μερίδας Δ. Συμβούλων της νυν και της τέως δημοτικής αρχής οι οποίοι έδειξαν να εύχονται να απέλθει από εκείνους το πικρό ποτήρι των μονοδρομήσεων, αλλά και της «Χιακής Συμπολιτείας», η οποία δια της εκπροσώπου της εφάρμοσε το Συριζαίικης πολιτικής  κοπής  «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ», κερδίζοντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων με την πρόταση περί προσωρινής αναστολής τους, αποκάλυψαν τις μύχιες σκέψεις του καθενός για το παρόν και το μέλλον των μονοδρομήσεων.
Επειδή διατυπώθηκαν, παρορμητικά, από συντοπίτες μέσα στο Τοπικό Συμβούλιο μομφές και απειλές ψηφοθηρικού ή άλλου περιεχομένου προς τη ΛΑ.Σ· επειδή κάποιοι, υπό το καθεστώς σύγχυσης, ανάμιξαν τις εργασιακές μας ιδιότητες με τις πολιτικές μας επιλογές· επειδή άλλοι, μη θέλοντας να αποδώσουν τα της τέως και νυν δημοτικής αρχής στην τέως και νυν δημοτική αρχή και τα της ΛΑ.Σ. στη ΛΑ.Σ., τους απαντάμε όπως τους απαντήσαμε και δια ζώσης στη συνεδρίαση:
Μια προσεκτική μελέτη της παρέμβασης – τοποθέτησης της ΛΑ.Σ. επί των μονοδρομήσεων, θα διασαφήνιζε πλήρως τις θέσεις μας. (δείτε τις πατώντας εδώ). Η Λαϊκή Συσπείρωση, ως δημοτική παράταξη, όχι μόνο δεν κρύβει, αλλά αντιθέτως διακηρύσσει περήφανα την πολιτική της προέλευση, την πολιτική της μήτρα, που είναι το ΚΚΕ. Δήλωσε κατά τη διαδικασία γνωμοδότησης επί του θέματος των μονοδρομήσεων, δηλώνει και τώρα ότι το πολιτικό ήθος των στελεχών της δεν είναι ala cart και ότι σε καμιά περίπτωση δεν ψηφοθηρεί ούτε και ψηφοδιακονεύει. Άρα απειλές ή μομφές από παρευρισκόμενους περί καταψήφισής της ΛΑ.Σ., επειδή δεν ικανοποιεί τις προσωπικές τους ορέξεις, η αξίωση λογοδοσίας στελεχών μας όσον αφορά υπηρεσιακές αρμοδιότητές τους συναφείς με το θέμα που εξεταζόταν κ.λπ. είναι ανεπίτρεπτες, απαράδεκτες και καταδικαστέες.
Λέμε την αλήθεια με όποιο κόστος αυτή έχει. Δεν εξαναγκαζόμαστε ούτε υποκύπτουμε στις διαθέσεις και αξιώσεις όσων, σώνει και καλά, εννοούν ότι το προσωπικό τους συμφέρον οφείλει να ισοπεδώσει το δημόσιο. Υπηρετούμε το συλλογικό λαϊκό όφελος και μόνο αυτό. Αγωνιζόμαστε ταξικά, για το δίκιο των λαϊκών στρωμάτων, για την ασφάλεια τους, για τη ποιότητα της ζωής τους, την καθημερινότητά τους. Δεν επιδιώκουμε να «χαϊδεύουμε αυτιά», να «χρυσώνουμε χάπια», να «στρογγυλεύουμε» τα πράγματα ή να πουλάμε ψεύτικες ελπίδες. Βρισκόμαστε στο πλευρό του αδύναμου, του κατατρεγμένου, του αδικημένου. Δίνουμε το χέρι σ’ όποιον σηκώνεται.-
Χίος, 23-8-2015
Το Γραφείο Τύπου

της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου

10 λόγοι, για τους οποίους το ΠΑΣΟΚ της Φώφης δεν θα μπει στη Βουλή


fofi-xekalakisΦίλε ΠΑΣΟΚε γράφε λάθη-γκάφες-ανεπάρκειες…

Πρώτον
Σε σύνολο 1793 λέξεων εισήγησης στην κοινή συνεδρίαση Κ.Ο. & Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά αφιέρωσε μόλις 62 λεξούλες, για να αναφερθεί στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την επομένη των εκλογών. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Πρώτος στόχος μας είναι η ενίσχυση των πρωτοβουλιών που θα εγγυηθούν την σταθερότητα της χώρας και την Βιώσιμη Λύση, την επιτυχή ανταπόκρισή μας στις τομές και τις αλλαγές που απαιτούνται, στην δημιουργία των συνθηκών για την έξοδο από την κρίση. Θα επαναδιαπραγματευθούμε τα σημεία της Σύμβασης που δημιουργούν μείζονα ζητήματα σε ευαίσθητες κατηγορίες του πληθυσμού και υπονομεύουν τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας.»
Με λίγα λόγια... το απαύγασμα της αοριστολογίας… ενώ τα μέτρα του 3ου Μνημονίου (ψηφισμένα και από το ΠΑΣΟΚ) είναι συγκεκριμένα! Πότε περιμένει το ΠΑΣΟΚ να έχει πρόγραμμα για το τι θα κάνει με αυτά τα μέτρα;; Που είναι τα ισοδύναμα;

Διότι (εδώ έρχεται η γκάφα στρατηγικής), όλο το υπόλοιπο κείμενο της εισήγησης της Φώφης, μιλά για εκείνη την φοβερή συσπείρωση και ενεργοποίηση εκείνων των στελεχών .. που τι ακριβώς θα τους υπαγορεύουν οι μέντορες της Χ. Τρικούπη… να λένε στον κόσμο;;  Πως θα επαναδιαπραγματευτούν το Μνημόνιο;;; Το ίδιο λέει και ο Τσίπρας… Ότι θα το κάνουν καλύτερα;; Το ίδιο θα κάνει και καλύτερα ο Τσίπρας γιατί έχει δώσει ρεσιτάλ προπαγάνδας για αυτό!

Η γκάφα συνεχίζεται και η ανάλυση των υπολοίπων 1700 λέξεων της Φώφης, που λέει ότι ο Τσίπρας «έκλεψε» ψήφους από το ΠΑΣΟΚ και το νέο-ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να γίνει ο τρίτος κεντροαριστερός πόλος (την ώρα που η αριστερά έκαψε τη χώρα), πιστεύει η Φώφη και το επιτελείο της …πως είναι ο λόγος για τον οποίο ο ψηφοφόρος (άνεργος-ελεύθερος επαγγελματίας, επιχειρηματίας) θα προσκυνήσει το ΠΑΣΟΚ.
Για τον Δημόσιο υπάλληλο και συνταξιούχο δεν συζητάμε… τους μοιράζονται από κοινού Τσίπρας – Λαφαζάνης… αποδείχτηκε περίτρανα από το δημοψήφισμα.. δεν άνοιξε ρουθούνι με κλειστές τράπεζες… Το αντίθετο, τους έδειξαν πως το τέρας Δημόσιο είναι το μόνο που πληρώνεται ακόμη και με το ένα πόδι έξω από την Ευρώπη. Ενώ οι «κακές» επιχειρήσεις «έφαγαν» επιπλέον το Capital Control…και τιμωρήθηκαν …όσες δεν πήγαν Βουλγαρία.

Δεύτερον
Αν η Φώφη Γεννηματά δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, αν δεν διαβάζει εφημερίδες, δεν βλέπει τηλεόραση, την ενημερώνουμε πως η Ελλάδα έχει βουλιάξει από πρόσφυγες-μετανάστες… και το κοινωνικό και οικονομικό χάος εξ αιτίας και αυτού του γεγονότος, που συμβαίνει μακριά από το Κολωνάκι, είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ!! Για αυτό το θέμα, .. που θα κάνει την Χρυσή Αυγή δεύτερο κόμμα, … η Φώφη δεν είχε κάτι να πει;; μήπως επειδή ψήφισε το νόμο για την ιθαγένεια;; σε εκείνη την «καμένη» προσπάθεια να δείξει πως το ΠΑΣΟΚ είναι αριστερό κόμμα;;; Στο κείμενο 1793 λέξεων δεν είχε να πει κάτι για αυτό;;;

Τρίτον
Αν η Φώφη Γεννηματά δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, αν δεν διαβάζει εφημερίδες, δεν βλέπει τηλεόραση, την ενημερώνουμε πως η Ελλάδα έχει καταρρεύσει (και) λόγω capital control. Το ξέρουμε πως δεν φταίει άμεσα το ΠΑΣΟΚ, αλλά ζητά την ψήφο… Γι αυτό, έχει να πει κάτι συγκεκριμένο; Έχει προσεγγίσει κάποιος από το ΠΑΣΟΚ τους επιχειρηματίες που καταστρέφονται; Πήγαν στην «δική» τους Κατσέλη να δουν τι μπορούν να κάνουν;; Κινητοποίησαν την κοινωνία;; Ενδιαφέρονται για την ελεύθερη αγορά και τη μοναδική πηγή τον Τουρισμό που θα πληρώνει 100% προκαταβολή φόρου;;; Και αν χαίρονται που όλα αυτά τα δεινά τα προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, να θυμίσουμε τον Παπακωνσταντίνου που την ώρα που «σακούλιαζε» τη λίστα Λαγκάρντ με τους συγγενείς του, την ίδια ώρα φυλάκιζε τους μεροκαματιάρηδες για οφειλή αυτασφάλισης ΟΑΕΕ και Εφορίας για 5.000 ευρώ…. Για την Παιδεία και την Υγεία που βρίσκονται στην εντατική δεν έχει κάποια άποψη;; Στο κείμενο 1793 λέξεων δεν είχε να πει κάτι για αυτά;;;

Τέταρτον
Αν η Φώφη Γεννηματά δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, αν δεν διαβάζει εφημερίδες, δεν βλέπει τηλεόραση, την ενημερώνουμε πωςοι αυτοκτονίες συνεχίζονται αμείωτες. Η τοκογλυφία και ο παράνομος τζόγος έχουν εκτιναχθεί. Επίσης την ενημερώνουμε πως η εγκληματικότητα, κι αυτή στα ύψη. Η Ελλάδα είναι παραδομένη σε κτήνη που χτυπούν, κλέβουν, βιάζουν και σκοτώνουν. Η τρομοκρατία και η αναρχία επίσης ανενόχλητη. Η Αθήναι καίγεται για πλάκα... Κάθε μία ώρα συμβαίνει ένα μικρό ή μεγάλο έγκλημα. Στο κείμενο 1793 λέξεων δεν είχε να πει κάτι για αυτό;;;

Πέμπτον

Αν η Φώφη Γεννηματά δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, αν δεν διαβάζει εφημερίδες, δεν βλέπει τηλεόραση, την ενημερώνουμε πωςτα εθνικά θέματα της χώρας είναι κυριολεκτικά στον αέρα. ΑΟΖ, υφαλοκριπίδα, Κυπριακό, Μακεδονικό, εμπάργκο με Ρωσία κ.α. Τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ για αυτά;; Στο κείμενο 1793 λέξεων δεν είχε να πει κάτι για αυτό;;;

Έκτον
Βρε παιδιά της επικοινωνίας!!! Βγάζετε καρτούλες στο Internet και έχετε τη φάτσα του Τσίπρα…. που  λέει λογάκια κι εσείς από κάτω τον «αποδομήτε» … Δεν καταλαβαίνετε ότι του κάνετε διαφήμιση;; Επικοινωνία πότε θα μάθετε;; Αυτή τη δουλειά πρέπει να τη δώσατε σε αυτόν που σας φτιάχνει τις ευχετήριες κάρτες των Χριστουγέννων....αλλά δεν θα σας το εξηγήσουμε… ας αναλάβει το κόστος της ΓΚΑΦΑΣ αυτός που το σκέφτηκε και που πληρώνεται για αυτό το διαδικτυακό τρολάρισμα!

Έβδομον
Οι διαρροές σας λένε πως η Φώφη και Γιώργος… δηλαδή οι δύο πολιτικές οικογένειες θα ενωθούν για το καλό της παράταξης…Δηλαδή για να μπουν όλοι μαζί στη Βουλή. Το έχουμε αναλύσει πολλάκις. Η σήψη του Γιώργου και της παρέας είναι ο λόγος που πολλά στελέχη προεκλογικά ανέφεραν πως το ΠΑΣΟΚ, τώρα είναι καθαρό… Ουδέν άλλο σχόλιο για το εκλογικό αποτέλεσμα της συνένωσης, μάλιστα, υπό αυτούς τους θλιβερούς επικοινωνιακούς όρους. Τα μειονεκτήματα της ένωσης θα είναι περισσότερα από τα προτερήματα. Να θυμίσουμε πως τα καλά ποσοστά της Ελιάς έγιναν με τον Γιωργάκη να στέλνει τους ψηφοφόρους του στη ΔΗΜΑΡ και το ΣΥΡΙΖΑ... Οπότε ισχύει για την περίπτωση του Γιώργου: τι είχαμε τι χάσαμε...

Όγδοον
Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, τι ρόλο ακριβώς παίζει; Πέρα του μισθοφορικού του καθήκοντος να καθυβρίζει τον Βενιζέλο (πριν και μετά), μήπως θα έπρεπε να ασχοληθεί με τα προβλήματα (και αυτός) της κοινωνίας και πως θα λυθούν, εκτός της πιπίλας ότι θα ενώσει την διαγαλαξιακή κεντροαριστερά;  Γιατί από την εισήγησή του στο ίδιο πολιτικό όργανο … αυτό της Φώφης και από τις τραγικές καταθλιπτικές τηλεοπτικές του παρουσίες, μάλλον καταλάβαμε πως συναγωνίζεται τον σύντροφο Κορωνάκη του ΣΥΡΙΖΑ…

Ένατον

Ο πολύτιμος τηλεοπτικός χρόνος που σήμερα έχουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σπαταλάται για να εκμαιευθεί η συγνώμη του κόσμου που …δεν ψήφισε το ΠΑΣΟΚ… και για εξυπνάδες και μαγκιές. Αλλά όπως προείπαμε όταν στην εισήγηση της Φώφης η βασική γραμμή είναι αυτή … τι να περιμένεις από τους υπολοίπους…

Δέκατον
Το ΠΑΣΟΚ έχει ένα ή περισσότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα, που όσο η Φώφη και λοιποί δεν τα εκμεταλλεύονται και σε συνδυασμό με τη διαδικτυακή επικοινωνία της διαφήμισης του Τσίπρα, θα οδηγούνται σε διαδοχικές γκάφες… μέχρι της σκληρής συνειδητοποίησης της βραδιάς των εκλογών.
Με ποια κείμενα λοιπόν και με ποια επιχειρηματολογία τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εφοδιάζονται από τη Χ. Τρικούπη για τη δύσκολη μάχη των εκλογών;;; Ποια ακριβώς είναι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ για τα ανωτέρω καυτά κοινωνικά και οικονομικά θέματα; Ποια τα ισοδύναμα μέτρα της νέας περήφανης διαπραγμάτευσης; Αν τους ρωτάνε οι πολίτες τι θα λένε;; την κασέτα του τρίτου πόλου;;;; που θέλει να δυναμώσει ...για ποιο πολιτικό λόγο ;;; όταν μάλιστα η Πρόεδρός του στην βασική της πρώτη προεκλογική εισήγηση στα κομματικά όργανα, φλυαρεί σα να βρίσκεται σε άλλη χώρα; Δεν της είπαν πως κυριολεκτικά μεθαύριο είναι οι εκλογές;; Γιατί στη Βουλή όλοι έλεγαν πως είναι έτοιμοι...


Το παραπάνω είναι Case Study για το ΠΑΣΟΚ. Θα μπορούσε να αφορά τη ΝΔ ή το ΠΟΤΑΜΙ, γιατί και αυτοί δεν πάνε πίσω.
Ωστόσο, μιας και μιλάμε για το ΠΑΣΟΚ, ας το διαβάσουν κάποιοι σώφρονες εκεί μέσα, ίσως έτσι να χτυπήσουν το καμπανάκι προτού να είναι αργά. Ο απίθανος Λεβέντης έρχεται καμαρωτός! Και ο τηλεοπτικός Θεοδωράκης τρίβει τα χέρια του...Δεν μιλάμε για τον Αλέξη και τον Παναγιώτη... πάρτυ κάνουν...!
Υ.Γ.
Σήμερα το πρωϊ στο MEGA, η Φώφη είπε πάλι τα ίδια...ο κακός ο Τσίπρας, ο τρίτος πόλος... ο Γιώργος, η ΔΗΜΑΡ.... η ίδια κασέτα!! Για το ποια είναι τα ισοδύναμα μέτρα του ΠΑΣΟΚ... καμία κουβέντα!!!
Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.com

Γωργιάδης: Δεσμεύομαι να πάμε στο Ειδικό Δικαστήριο τον Βαρουφάκη!

Άδωνις: Δεσμεύομαι να πάμε στο Ειδικό Δικαστήριο τον Βαρουφάκη!
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, δεσμεύτηκε, μιλώντας στο MEGA, ότι αν το κόμμα του έρθει πρώτο στις εκλογές θα πάει στο Ειδικό Δικαστήριο τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη!
“Είπε χθες ο κ. Βαρουφάκης ‘εάν με καταδικάσουν για εσχάτη προδοσία θα τους αποκαλύψω’. Δεσμεύομαι εγώ ως ΝΔ ότι αν είμαστε πρώτοι θα πάμε στο Ειδικό Δικαστήριο τον κ. Βαρουφάκη. Και θα πάμε στο Ειδικό Δικαστήριο τον κ. Βαρουφάκη, και ελπίζω κι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν τώρα, για να λύσουμε τη γλώσσα του κ. Βαρουφάκη και να μας αποκαλύψει ποιοι είναι αυτοί που τον έβαλαν να κάνουν αυτά που έκανε”, είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” και πρόσθεσε:
“Ο Βαρουφάκης θα πάει στο Ειδικό Δικαστήριο σίγουρα. Δεν υπάρχει να την γλιτώσει ο Βαρουφάκης. Ο Βαρουφάκης ήρθε και έβλαψε την Ελλάδα κατά 60 δισ.”.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΙΑΣ ΧΙΟΥ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Στ. Κάρμαντζης και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χίου ευχαριστούν τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Συλλόγου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Ν. Χίου και το σύνολο των συμπατριωτών μας Βενζινοπωλών, για την προσφορά 1200 lt καυσίμων για την κίνηση των οχημάτων των Εθελοντικών Ομάδων του νησιού μας κατά την παρούσα αντιπυρική περίοδο.

Τι αλλάζει τον Οκτώβριο σε συντάξεις, ταμεία και απολύσεις


Ένα μείγμα ασφυκτικών μέτρων, επιθετικών προς την κοινωνία και τους πολίτες θα κληθεί να εφαρμόσει από τον Οκτώβριο και μετά η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τα αποτελέσματα των πρώτων εκλογών. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν, ανάμεσα σε άλλα, αλλαγές στον εργασιακό τομέα απελευθερώνοντας τις ομαδικές απολύσεις, στο Ασφαλιστικό Σύστημα με ενοποίηση Ταμείων, επιβολή πλαφόν στις συντάξεις και εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που θα οδηγήσει σε περικοπές επικουρικών συντάξεων, στον οικονομικό τομέα, αλλά και στο φορολογικό, όπου αναμένεται να δεχθούν ένα ισχυρό «χτύπημα» ως φορολογούμενοι, οι αγρότες και όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων εισπράττουν ενοίκια.
Οι νόμοι που θα εφαρμόζουν τις σκληρές πολιτικές του Τρίτου Μνημονίου θα πρέπει να περαστούν από την Βουλή τάχιστα, κατ’ απαίτηση των δανειστών, την ίδια στιγμή που θα πρέπει να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Και αυτά είναι μόνο η αρχή. Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει επίσης να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, να ολοκληρωθεί εντός αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και να προχωρήσει στις αποκρατικοποιήσεις, έχοντας συστήσει το λεγόμενο «Ταμείο Διαχείρισης Δημόσιας Περιουσίας».
Αναλυτικότερα, τα βασικά μέτρα που θα κληθεί να εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση από τον Οκτώβριο:
-Θέσπιση «πλαφόν» 2.000 στις συντάξεις όλων των Ταμείων
-Ενοποίηση όλων των Ταμείων υπό την «σκέπη» του ΙΚΑ
-Θέσπιση της ρήτρα μηδενικού ελλείμματος
-Αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου
-Απελευθέρωση απολύσεων
-Αλλαγή της ρύθμισης για τις 100 δόσεις (με αύξηση του επιτοκίου και αυστηροποίηση των εισοδηματικών κριτηρίων)
-Ενσωμάτωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης στην φορολογική κλίμακα (κάτι που συνεπάγεται μονιμοποίησή της)
-Αύξηση φόρων σε αγρότες
-Αύξηση φόρων σε εισοδήματα ιδιοκτητών ακινήτων από ενοίκια






aftodioikisi.gr

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να προλάβουν αυξήσεις – Μέχρι πότε


Και όμως! Μετά από μία περίοδο περικοπών των αποδοχών τους, οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να δουν αυξήσεις και μάλιστα με… μνημονιακές διατάξεις!
Συγκεκριμένα, αυξήσεις ως 72 ευρώ θα δουν στις συντάξεις τους οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα… προλάβουν να αποχωρήσουν μέχρι τις 30 Αυγούστου βάσει διατάξεων του νέου Μνημονίου, έπειτα από αλλαγές στο αρχικό νομοσχέδιο, που πέρασαν έγιναν την ώρα που ψηφιζόταν στη Βουλή, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής».
Το δημοσιεύμα της εφημερίδα αναφέρει ότι πρόκειται για τροποποίηση ειδικά για το Δημόσιο του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων που ισχύει για όλους τους ασφαλισμένους οι οποίοι αποχωρούν από την 1η/1/2015. Ενώ λοιπόν για όλους τους υπόλοιπους ασφαλισμένους ο νέος τρόπος υπολογισμού προβλέπει την καταβολή βασικής και αναλογικής σύνταξης που φέρνει μικρές μειώσεις για το διάστημα της εργασίας τους από το 2011 και μετά, στο Δημόσιο αυτός ο κανόνας άλλαξε την ώρα που γραφόταν το τελικό κείμενο του νόμου 4336/15 και η διατύπωση είναι διαφορετική από αυτή που προέβλεπε το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από το Γενικό Λογιστήριο.
Η αλχημεία που έγινε ως προς το διαφορετικό υπολογισμό της σύνταξης για τους δημοσίους υπαλλήλους που θα προλάβουν να καταθέσουν οριστική παραίτηση ως τις 30 Αυγούστου πρόκειται να διορθωθεί όμως μετά τις εκλογές.
Ηδη, όπως πληροφορείται ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου, στις επισημάνσεις που ετοιμάζουν για την εφαρμογή των νέων ορίων ηλικίας στο Δημόσιο, πρόκειται να συμπεριλάβουν και παρατηρήσεις για την «αδικία» που δημιουργεί εις βάρος των υπαλλήλων αυτή η προνομιακή μεταχείριση όσων προλάβουν να φύγουν μέχρι τις 30/8/2015. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα υπάρξει νέα τροποποίηση του νόμου ώστε να αντιμετωπίζονται με ενιαίους όρους ως προς τον υπολογισμό της σύνταξης όσοι αποχωρούν από 1ης/1/2015 και μετά, και σε αυτή την περίπτωση, ακόμη και αν βγουν συντάξεις με… αυξήσεις, θα ζητηθούν αναδρομικά τα επιπλέον ποσά αφού γίνουν οι εκλογές.
Η αλλαγή που έγινε δίνει τη δυνατότητα στους δημοσίους υπαλλήλους που θα αποχωρήσουν μέχρι τις 30 Αυγούστου να πάρουν σύνταξη με το παλιό σύστημα, δηλαδή χωρίς να επηρεαστούν από το νέο τρόπο υπολογισμού, και επιπλέον να πάρουν και την αναλογία από τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ που καταβάλλεται για όσους αποχωρούν από το 2015 και μετά.
Πρακτικά, έτσι όπως είναι διατυπωμένη η διάταξη στον ψηφισμένο πλέον νόμο, από το νέο τρόπο υπολογισμού και ειδικά για τους δημοσίους υπαλλήλους που θα αποχωρήσουν μέχρι 30/8/2015 θα ισχύσει μόνον το κομμάτι της βασικής σύνταξης, ενώ το υπόλοιπο και μεγαλύτερο ποσό δεν θα υπολογιστεί με τους συντελεστές της αναλογικής σύνταξης, αλλά θα υπολογιστεί με το παλιό σύστημα, χωρίς καμία αλλαγή.
Ετσι όπως είναι διατυπωμένο το άρθρο θα έχει το εξής παράδοξο αποτέλεσμα, όπως επισημαίνουν από το Γενικό Λογιστήριο: Υπάλληλος που αποχώρησε το 2014 με 25 έτη πήρε σύνταξη 740 ευρώ, ενώ υπάλληλος που θα αποχωρήσει από 1ης/1/2015 μέχρι 30/8/2015, με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας, θα πάρει 740 ευρώ+72 ευρώ που είναι η αναλογία από τη βασική σύνταξη που αντιστοιχεί στα έτη από το 2011 ως το 2015! Αν όμως αποχωρήσει μετά τις 30/8/2015, τότε θα έχει την πλήρη εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού και θα πάρει τη σύνταξη με τον παλιό τρόπο αλλά μόνο για τα χρόνια ασφάλισης ως το 2010, ενώ η υπηρεσία από το 2011 μέχρι τη συνταξιοδότησή του θα υπολογιστεί διαφορετικά, με μειωμένους συντελεστές, και στο τελικό ποσό θα έχει και τη βασική των 72 ευρώ! Αν είχε 35 έτη θα έπαιρνε τη σύνταξη με τον παλιό τρόπο υπολογισμού και επιπλέον 51 ευρώ «αύξηση» από τη βασική σύνταξη.
Ο «Ελεύθερος Τύπος κάνει λόγο για μια πρόκληση, που γίνεται μεγαλύτερη καθώς την ώρα που «περνούσαν» στο νόμο την ευνοϊκή διάταξη για τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, σε άλλο άρθρο προέβλεπαν την κατάργηση της κατώτατης σύνταξης για όσους συνταξιοδοτούνται πριν από το 67ο έτος και τη χορήγηση μόνον της σύνταξης που αναλογεί μόνο στις εισφορές τους, ακόμη και αν είναι πιο κάτω και από την κατώτατη σύνταξη. Αμεσα, δε, με τη δημοσίευση του νόμου, η νέα κατώτατη σύνταξη μειώθηκε στα 392,7 ευρώ για όσους αποχωρούν από την 1η/1/2015 και μετά, κατ’ εφαρμογή των όσων προβλέπει ο νόμος 3863/10, γνωστός ως νόμος Λοβέρδου – Κουτρουμάνη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η φωτογραφική διάταξη βρίσκεται στην παράγραφο στ’ του άρθρου 1 του ν. 4336/15 όπου τροποποιείται το άρθρο 4 του ν. 3865/10 που αναφέρεται στην αναλογική σύνταξη που θα παίρνουν όσοι αποχωρούν από 1ης/1/2015. Με τη νέα διατύπωση λοιπόν αναφέρεται ότι την αναλογική σύνταξη από το νέο τρόπο υπολογισμού δικαιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι που «έχουν προσληφθεί μέχρι και τις 31.12.2010 και έχουν αποχωρήσει ή αποχωρούν από την Υπηρεσία από 30.8.2015 και μετά…».
Στην πράξη θα επηρεαστούν και θα έχουν περικοπές μόνον όσοι αποχωρούν από 1ης/9/2015! Ενώ, για όλα τα άλλα Ταμεία, επηρεάζονται ανεξαιρέτως όλοι όσοι αποχώρησαν με σύνταξη από 1ης/1/2015 και θα κληθούν να επιστρέψουν αναδρομικά τυχόν επιπλέον ποσά που πήραν καθώς, μέχρι το νέο νόμο, οι συντάξεις τους υπολογίστηκαν με το παλιό και ευνοϊκότερο σύστημα.

ΣΥΡΙΖΑ – ΑΡΙΣΤΕΡΗ «ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ»- ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ




Που βρίσκεται τελικά η Ελπίδα των Ελλήνων για ένα καλύτερο  σήμερα;;;
Για  προσμονή σε ένα καλύτερο αύριο;;
Όταν όλα εξανεμίστηκαν μέσα σε λίγους μήνες;
Πολλοί λοιπόν που πίστεψαν στον «ΣΥΡΙΖΑ», ακόμη και η «Αριστερή Πλατφόρμα» και κάποιοι καθοδηγούμενοι Νεόκοποι πολιτικοί σχηματισμοί  πίστευαν και πιστεύουν ότι τώρα είναι η ώρα να φέρουν στην διακυβέρνηση της χώρας την «Κυβερνώσα Αριστερά» με τον Αλέξη Τσίπρα!!!
Ποια είναι όμως η «Κυβερνώσα Αριστερά»;;
Κατ’ αρχήν η «Λεζάντα Κυβερνώσα Αριστερά» δεν είναι κάτι που το ακούμε για πρώτη φορά. Είναι μια έννοια λέξεων που την έχουμε ακούσει πάρα πολλές φορές εδώ και κάποια χρόνια από πολλά στελέχη του Παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ οι οποίοι βλέποντας το «Κόμμα» τους να βουλιάζει μέσα στην σήψη και την διαφθορά, προετοίμασαν μια πανέξυπνη κόπια του
Α. Παπανδρέου που του μοιάζει ακόμη και στην χροιά της φωνής και στις κινήσεις.
Έτσι λοιπόν «καθοδηγούμενοι» βρήκαν έξαφνα μέσω Α. Αλαβάνου ένα παιδί που κατ’ αρχήν εκτόπισε (και καλώς έγινε) έναν κολλημένο και χωρίς σωστές αρχηγικές  πρωτοβουλίες αλλά έντιμο πολιτικό τον κ. Φ. Κουβέλη. Στην συνέχεια και όταν απέτυχε παταγωδώς το «Come Back» του ΠΑΣΟΚ με τον ΓΑΠ, ο σκληρός πυρήνας της «Κυβερνώσας Αριστεράς» με αιχμή του «δόρατος» τον Αλέξη Τσίπρα και την ηγετική του ομάδα, κατάφεραν με μεγάλη «μαεστρία» να φέρουν κοντά τους, τους αριστερούς του κ. Π. Λαφαζάνη και τις διάφορες αριστερές συνιστώσες τους.
Έτσι κατάφεραν από τις Ευρωεκλογές του 2014, να παίρνουν «κεφάλι» έναντι του ΠΑΣΟΚ που έφερε το «Α΄. Μνημόνιο» καθώς και της Ν.Δ. που με μεγάλο κόπο και πολιτικό κόστος προσπαθούσε  να βρει λύσεις με ισοδύναμα μέτρα για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των δανειστών μας του Α΄. Μνημονίου.
Έτσι φθάσαμε στον Δεκέμβρη του 2014 και αφού ο κ. Αλέξης  Τσίπρας και οι καθοδηγητές του μας επέβαλαν  τις εκλογές, λόγω προεδρίας, της Δημοκρατίας, φθάσαμε στην 25η του Γενάρη!!!!
Αυτή η ημερομηνία θα πρέπει να μην ξεχαστεί ποτέ και από κανέναν. Ούτε από τις παλιές αλλά ούτε και από τις νεότερες γενιές.
Καθότι εκείνη την ημερομηνία Αριστεροί ιδεολόγοι-Αριστεροί με δεξιές τσέπες-Δεξιοί καιροσκόποι-Σοσιαλιστές της διαχρονικής διαπλοκής και διαφθοράς-Προσωπολάτρες Παπανδρεϊκοί και πολλοί Ματαιόδοξοι  πολίτες λόγω προσωπικότητας (που θέλουν να τους προσέχουν οι συνομιλητές τους  για το διαφορετικό της εκάστοτε  πολιτικής τους άποψης). Όλοι αυτοί λοιπόν έφεραν αυτό το «πολιτικό χαρμάνι» του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει την χώρα.
Στην συνέχεια με τις «σχεδιασμένες Baroufologies» της Δημιουργικής Ασάφειας τα «Ουάου» του  Γιάνη, και τα συνεχή ζεστά-κρύα «Ντους» του Αλέξη, ότι κλείνει η συμφωνία με τους Δανειστές μας φτάσαμε στο πονηρό Δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2015 που μας έφερε το κλείσιμο των Τραπεζών και τα «Capital Control» αλλά εδραίωσε  ακόμη παραπάνω την πολιτική τους Αλαζονεία.
     1
Φαίνετε όμως ότι δεν υπολόγισαν την αντίδραση της «Αρ. Πλατφόρμας», των συνιστωσών  τους, αλλά και των «Επαγγελματιών Πολιτικών» που πολλοί πέρασαν στην Βουλή με το «Bonus» του πρώτου κόμματος. 
Ποια λοιπόν είναι η επόμενη κίνηση του «ΣΥΡΙΖΑ» και της ηγετικής ομάδας του Αλέξη;
Η επόμενη κίνηση κατά την άποψη μου φυσικά θα είναι η αλλαγή της ονομασίας του ΣΥΡΙΖΑ σε «κυβερνώσα Αριστερά» σε έναν άλλο συνδυασμό λέξεων που σίγουρα θα υπάρχει η μαγική λέξη «Αριστερά» για να μπερδεύει πάντα τους Ιδεολόγους Αριστερούς με όλους τους άλλους που αναφέρω ποιο  πάνω. Βέβαια στα νέα ψηφοδέλτια που θα είναι με Λίστα, σοβαρό ρόλο θα έχουν οι Επαγγελματίες της πολιτικής οι οποίοι απέδειξαν ότι πάντα βρίσκουν χώρο και τρόπο να «παρεισφρήσουν» σε όλους τους πολιτικούς χώρους.
Στην συνέχεια μετά την Τρίτη είναι εκλογική αναμέτρηση του Σεπτέμβρη που σίγουρα δεν υπήρχε λόγος να γίνει, παρά μόνο για να λυθούν οι εσωκομματικοί λόγοι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να αλλάξει το «προφίλ» και η ονομασία του ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσει να χωρέσει τους προαναφερόμενους «Αριστερούς με δεξιές τσέπες-Σοσιαλιστές της διαχρονικής διαπλοκής- Δεξιούς καιροσκόπους και «οπορτουνιστές»-Ματαιόδοξους πολίτες.
Και τέλος όλοι μας θα περιμένουμε πώς θα διαμορφωθούν τα ποσοστά των κομμάτων για να δούμε πόσο εύκολα η πολύ δύσκολα θα κυβερνηθεί αυτός ο Ανάδελφος Λαός, που μέχρι σήμερα έδειξε πολύ εύκολα να πιστεύει σε Ψεύτικες υποσχέσεις, και πολύ εύκολα να ξεχνάει αυτούς που πραγματικά έφταιξαν και φταίνε για την κατάντια μας.
Τελειώνοντας έχω μια συμβουλή για τα κόμματα της σημερινής αντιπολίτευσης.
Ας κοιτάξουν τα ψηφοδέλτιά τους της «Λίστας» και ας ανακατέψουν τα χαρτιά τους και να συμπεριλάβουν τους καλλίτερους και όχι όποιους επέλεξαν με σκοπιμότητα οι υποψήφιοι
Βουλευτές όταν υπάρχει σταυροδοσία.

                                                                                Ζαννίκος Μάρκος Συντ/χος Πλοίαρχος Ε.Ν.     

                                                                                                Χίος 25η Αυγούστου 2015

Μαξίμου: Ο Μεϊμαράκης σκοπίμως πυροδοτεί την πολιτική ένταση


Πιο συγκεκριμένα, οι πηγές αναφέρουν οτι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να ψεύδεται και σκοπίμως επιχειρεί να πυροδοτήσει την πολιτική ένταση ενώ επικαλείται την “εκτόνωσή” της.
Παράλληλα, προσθέτουν, μπροστά στο φόβο των εκλογών, ο κ. Μεϊμαράκης φτάνει πρακτικά να αποκαλεί “καθεστωτική αντίληψη” την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.
Καταλήγοντας, οι ίδιες πηγές σχολιάζουν ότι “πρακτική του χθες” είναι η αναζήτηση τεχνασμάτων για τη “μονιμοποίηση” ενός προσωρινού προέδρου.

" Η ΤΣΑΝΤΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ " ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ

Λιγότερο από ένα μήνα έμεινε μέχρι το κουδούνι του σχολείου να χτυπήσει ξανά. Με αφορμή λοιπόν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Εργατικό Κέντρο Χίου πήρε και φέτος την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει τα απαραίτητα εφόδια για την τσάντα του μαθητή και να τα προσφέρει στις οικογένειες που δυσχεραίνονται οικονομικά να ανταπεξέλθουν στην αγορά τους.
Σκοπός μας είναι να συγκεντρώσουμε σχολικά βοηθήματα όλων των τάξεων, σχολικές τσάντες σε ΑΡΙΣΤΗ κατάσταση, καθώς και γραφική ύλη (τετράδια, μολύβια, γόμες, ντοσιέ κτλ) που να μην έχει χρησιμοποιηθεί.
Όσοι συμπολίτες μας επιθυμούν να συνεισφέρουν μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Εργατικού Κέντρου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και στο τηλέφωνο 22710-23550.
Οι συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν σχολικά είδη μπορούν να προσέρχονται στο Εργατικό Κέντρο και να συμπληρώνουν την σχετική αίτηση που θα τους δίνεται.
Για περισσότερες πληροφορίες: Εργατικό Κέντρο Χίου, Μαρτύρων 2, ΤΚ 82100
Τηλέφωνο: 22710-23550 e-mail: ekechios@otenet.gr

Εργάσιμες ημέρες και ώρες: Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 08:00-14:00 & 18:00-20:00, Τετάρτη 08:00-14:45.

Παρέμβαση Μίκη: Οι πολιτικές εξελίξεις με δικαίωσαν – Πώς διαχώρισε τη θέση του από τη Λαϊκή Ενότητα


Με δήλωσή του ο δημοφιλής συνθέτης και μία από τις εμβληματικότερες φυσιογνωμίες της ελληνικής Αριστεράς, Μίκης Θεοδωράκης παρενέβη στις πολιτικές εξελίξεις «με αληθινό πόνο για την πατρίδα και για τον λαό μας», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει και τονίζοντας ότι οι εξελίξεις τον δικαίωσαν, αναφερόμενος προφανώς στην έντονη κριτική που άσκησε αρκετές φορές το περασμένο διάστημα στον Αλέξη Τσίπρα.
Ο Μίκης Θεοδωράκης υπερασπίστηκε τις θέσεις της «Σπίθας» και σημείωσε ότι οι «προδομένοι της Αριστεράς μιλούν για Μέτωπο», κάτι που ο ίδιος και η ομάδα του ζητούσε εδώ και χρόνια και συμπλήρωσε με μια φράση που μάλλον δεν χωρά αμφισημίες για ενδεχόμενη συνεργασία του με το νέο κόμμα τουΠαναγιώτη Λαφαζάνη, τη στιγμή που ήταν έντονες οι φημολογίες ότι αναμένεται να τεθεί ακόμα και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της «Λαϊκής Ενότητας»: «Ας μην τους κάνουμε τη χάρη να μας κλέψουν κι αυτή την ιδέα».
Αναλυτικότερα, ολόκληρη η δήλωση του κ. Θεοδωράκη:
Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές της ΣΠΙΘΑΣ
σημερινοί, χθεσινοί και αυριανοί,
Σας γράφω με αληθινό πόνο για την πατρίδα μας και για τον Λαό μας, για τον χρόνο που χάθηκε, για την  Σπίθα που ενώ ξεκίνησε σαν Ήλιος, κατάντησε λυχνάρι. Όμως εξακολουθεί να υπάρχει, κι αυτό χάρη στην ακλόνητη πίστη δέκα-είκοσι το πολύ συναγωνιστών στις ιδέες μας και σε μένα προσωπικά.
Τελικά, όπως ασφαλώς θα το βλέπετε κι εσείς, οι πολιτικές εξελίξεις και η ίδια η Ζωή με ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ.
Σας καλώ λοιπόν να μη χάσουμε κι αυτή τη νέα ευκαιρία και να βοηθήσετε όλοι και όλες να ξαναγίνει η ΣΠΙΘΑ όπως την ονειρευτήκαμε από την πρώτη στιγμή: Δυνατή και πρωτοπόρα με ακτινοβολία και με πειθώ, αληθινός μπροστάρης στις εξελίξεις, με στόχο τη λύτρωση του Λαού και την κατάκτηση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας.
Για τον λόγο αυτόν αποφασίσαμε εγώ και κάποιοι από τους πιστούς μου φίλους και συναγωνιστές να σας ξαναθυμίσουμε όλα τα κείμενα που γράψαμε ως τώρα με θέμα την ανάγκη της δημιουργίας του Πανελλήνιου Λαϊκού Πατριωτικού και Δημοκρατικού Μετώπου, που θα βοηθήσει τον Λαό να απαλλαγεί μια για πάντα από την ξένη ακρίδα και να γίνει αφέντης στη χώρα του.
Όπως βλέπετε, σήμερα όλοι και ειδικά αυτοί της προδομένης Αριστεράς μιλούν για Μέτωπο.
Ας μην τους κάνουμε τη χάρη να μας κλέψουν κι αυτή την Ιδέα, όπως κάνανε ως τώρα.
Αθήνα, 21.8.2015
Μίκης Θεοδωράκης









aftodioikisi.gr

Κάτω των 360€ η βασική σύνταξη – Νέες ανατροπές για χιλιάδες συνταξιούχους από το 2016 (πίνακας)


Νέες ανατροπές για χιλιάδες συνταξιούχους αναμένονται από το ερχόμενο έτος, με τους υπολογισμούς να θέλουν και την βασική σύνταξη να πέφτει κάτω από τα 360 ευρώ.
Αυτό περιγράφει δημοσίευμα στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας «Ημερησία», με το ρεπορτάζ να αναφέρει ότι «ξεχασμένη» διάταξη του 2010 οδηγεί σε νέες μειώσεις της βασικής εγγυημένης σύνταξης. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ποσοστό της περικοπής θα εξαρτηθεί από τη μεταβολή του ΑΕΠ και του Γενικού Δείκτη Καταναλωτή.
Δείτε παρακάτω το απόκομμα από το πρωτοσέλιδο της «Ημερησίας» και τον πίνακα που περιγράφει τα σενάρια μείωσης της βασικής σύνταξης.
IMERISIA 2208 SYNT

















aftodioikisi.gr