Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑΣ


Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εντάσσεται η χρηματοδότηση της γεωτεχνικής μελέτης, ύψους 150.000 ευρώ, για την επέκταση του παραλιακού δρόμου του λιμανιού της Λαγκάδας, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος, από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Αθανάσιο Χριστόπουλο. Η προκήρυξη της συγκεκριμένης μελέτης μπορεί ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί, όπως φαίνεται στο αναλυτικό Χρονοδιάγραμμα, που επισυνάπτεται, εντός του πρώτου εξαμήνου 2014.
«Ακόμα και σε δύσκολες δημοσιονομικά περιόδους, μπορούν να γίνουν πράγματα. Είναι καλύτερο να εργαζόμαστε και να έχουμε αποτελέσματα, παρά να λέμε πολλά λόγια. Στην προσπάθεια για το συγκεκριμένο έργο, συνέβαλαν καθοριστικά ο Βουλευτής Χίου, πρώην Υπουργός κ. Κωστής Μουσουρούλης, που επί θητείας του ξεκίνησε η συγκεκριμένη διαδικασία, καθώς και η αποτελεσματική συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Κώστα Γανιάρη και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη για τεχνικά θέματα κ. Μανώλη Κράκαρη.», δήλωσε ο βουλευτής.

ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Η καταψήφιση του άρθρου για τη δημοτική αστυνομία από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Πάρη Κουκουλόπουλο έχει προκαλέσει ζωηρές συζητήσεις στο εσωτερικό των κοινοβουλευτικών ομάδων της συμπολίτευσης.
Από τη στιγμή που δεν διεγράφη ο αντάρτης, πολλοί είναι αυτοί που μετάνιωσαν για τη δική τους στάση και τον κομματικό πατριωτισμό που έδειξαν, τον οποίο δεν είναι βέβαιο ότι θα δείξουν την επόμενη φορά.
Ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας, ωστόσο είναι πολλά τα παλιά, αυτά δηλαδή που έχουν συμφωνηθεί με την Τρόικα αλλά δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί.
Στις αρχές του φθινοπώρου θα πρέπει να σηκωθεί το επόμενο κύμα της διαθεσιμότητας που αφορά 12.500 υπαλλήλους μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου. Οι γνωρίζοντες λένε ότι για να βρεθούν θα πρέπει και είτε να κλείσουν οργανισμοί είτε να καταργηθεί κάποια οργανική μονάδα (όπως συνέβη με τη δημοτική αστυνομία).
Σόιμπλε: «Σκάστε και κολυμπάτε!»
Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν γίνεται να αποφευχθεί η ψηφοφορία στη Βουλή. Τι θα συμβεί τότε; Πώς θα εξασφαλιστεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία; Γιατί να μην ακολουθήσουν κάποιοι το δρόμο που έδειξε οΑπόστολος Κακλαμάνης (απουσία) ή εκείνον του Πάρη Κουκουλόπουλου;
Πόσο μάλλον αν οι κοινωνικές εντάσεις είναι μεγάλες, οι κινητοποιήσεις δυναμικές και οι δημοσκοπήσεις αποθαρρυντικές για την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κίνδυνοι για την κυβερνητική σταθερότητα παρουσιάστηκαν στον Γερμανό ΥΠΟΙΚΟ Β. Σόιμπλε από τους συνομιλητές του στην Αθήνα. Αλλά δεν έδειξε να αναστατώνεται ιδιαίτερα.«Σκάστε και κολυμπάτε» ήταν το μήνυμα…



aftodioikisi.gr

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΡΙΤ

Παρέμβαση κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης Ολομέλειας της Βουλής έκανε ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, στο πλαίσιο του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Επικρατείας «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση».
Ο Βουλευτής αναφέρθηκε κατά κύριο λόγο στην ανάγκη συνέχισης λειτουργίας των περιφερειακών σταθμών, ιδιαίτερα της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ, για την οποία κατέθεσε και σχετικό Υπόμνημα των εργαζομένων, καθώς και στην ανάγκη διάσωσης του Μουσείου – Αρχείου της ΕΡΤ.
Αξίζει να σημειωθεί πως όσον αφορά στους περιφερειακούς σταθμούς δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί είναι αυτοί που κατά καιρούς τους έχουν χαρακτηρίσει παράθυρο επικοινωνίας της περιφέρειας με την υπόλοιπη χώρα, αλλά και τον κόσμο γενικότερα. Ειδικότερα άλλωστε για τα νησιά μας, όπως υπογράμμισε και ο Βουλευτής, η σημασία λειτουργίας του περιφερειακού σταθμού της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ, η οποία εξέπεμψε για πρώτη φορά το 1989, είναι ακόμα πιο μεγάλη, εφόσον σε πολλές περιοχές του Β. Αιγαίου, ήταν μέχρι πρότινος ο μοναδικός ελληνικός σταθμός που ακουγόταν, όπως για π.χ. στο Πλωμάρι Λέσβου και τη Βόρεια Ικαρία. Ως μέσο επικοινωνίας συνεπώς, των νησιών μας μεταξύ τους, των νησιών μας με την υπόλοιπη χώρα, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς και ως μέσο ανάδειξης των τοπικών δράσεων και των γεγονότων που συμβαίνουν στις μικρές αυτές τοπικές κοινωνίες, οι περιφερειακοί σταθμοί θα πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν και στο πλαίσιο της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.


Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως όσον αφορά στο Μουσείο-Αρχείο της ΕΡΤ, ο Βουλευτής επισήμανε πως είναι αναγκαίο να διασωθεί και να διασφαλιστεί στο πλαίσιο λειτουργίας του νέου φορέα, καθώς πρόκειται για το σημαντικότερο οπτικοακουστικό αρχείο της χώρας μας, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερο από το 70% του συνολικού οπτικοακουστικού πλούτου μας. Διαθέτει αρχειακό υλικό ραδιοφώνου (από το 1938), φωτογραφικό αρχείο από τις αρχές του 20ου αιώνα (Βαλκανικοί πόλεμοι) μέχρι και σήμερα, αρχείο με παρτιτούρες και κείμενα (σπάνια ντοκουμέντα και χειρόγραφα πολλά εξ αυτών), από σημαντικούς Έλληνες συνθέτες και καλλιτέχνες. Η ιδιαίτερη σημασία του επομένως, πέραν της ιστορικής καταγραφής της σύγχρονης εθνικής ιστορίας με οπτικοακουστικά μέσα, έγκειται στη διαμόρφωση ενός πολυποίκιλου πολιτιστικού αποθέματος  που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων (πολιτικές, κοινωνικές, καλλιτεχνικές, αθλητικές, ψυχαγωγικές κ.α.) στην Ελληνική κοινωνία και άρα  μπορεί να λειτουργήσει ως πολύτιμο εργαλείο επιστημονικής έρευνας, ενημέρωσης, επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας. Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει και για το Τμήμα Τεκμηρίωσης του Μουσείου-Αρχείου, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του και το οποίο κατέστησε για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια προσβάσιμα και διαθέσιμα στο ευρύ κοινό ιστορικά ντοκουμέντα και σημαντικά δείγματα της τηλεοπτικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς.