Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΟΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ


Νέα μείωση έρχεται στα χρήματα των επιδοτήσεων των λεγόμενων άγονων γραμμών οδηγώντας ταυτόχρονα την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας να αναζητά λύσεις προς… διευκόλυνση των εταιρειών.

Συγκεκριμένα, δημοσιεύματα φέρουν ότι ο προϋπολογισμός των λεγόμενων άγονων γραμμών για το 2014 θα περιοριστεί στα 79 εκατομμύρια ευρώ από 83,5 εκατομμύρια ευρώ, που ήταν το 2013. Η νέα μείωση αποτελεί απαίτηση της τρόϊκα και όπως είναι φυσικό πραγματοποιείται παρά τις διαψεύσεις της προηγούμενης ηγεσίας του ΥΝΑ υπό τον κ. Μουσουρούλη.

Μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται να δημοσιευτούν οι νέοι διαγωνισμοί για την δρομολογιακή περίοδο που ξεκινά την 1 Νοεμβρίου 2013 και λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2014 και θα αφορούν 18 γραμμές της Διεύθυνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών του ΥΝΑ και 13 της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Οι υπόλοιπες καλύπτονται από μακροχρόνιες συμβάσεις, οι οποίες μάλιστα θεωρούνται "αγκάθι" για τα στελέχη του ΥΝΑ που χειρίζονται το θέμα.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης έχει δηλώσει ότι εξετάζεται:

1. Η ενοποίηση της διαδικασίας των διαγωνισμών κάτω από μια υπηρεσία και όχι από δύο, του υπουργείου Ναυτιλίας και του πρώην υπουργείου Αιγαίου, όπως μέχρι τώρα.

2. Ο επανασχεδιασμός του επιδοτούμενου δικτύου με προκήρυξη γραμμών με αφετηρία όχι μόνο τον Πειραιά αλλά και το Λαύριο, ίσως και την Κύμη (!).

Στόχος, όπως έχει δηλώσει ο κ. Βαρβιτσιώτης είναι να διαπιστωθεί εάν οι εταιρείες επιλέξουν κάποια δρομολόγια των άγονων γραμμών να γίνονται από το λιμάνι του Λαυρίου, το ταξίδι για το Β. Αιγαίο ή και για τις Κυκλάδες θα είναι κατά μιάμιση ώρα περίπου λιγότερο, με θετικά οφέλη και για την συντήρηση των πλοίων.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο ενδεχομένως να απαιτήσει και τροποποιήσεις στο νόμο 2932/01, διότι σύμφωνα με το νόμο προκηρύσσονται γραμμές για τις οποίες δεν υπάρχει ενδιαφέρον κατά την διαδικασία ελεύθερης δρομολόγησης. Κατά συνέπεια είναι συγκεκριμένες οι γραμμές, που θα πρέπει να προκηρυχθούν.

Να σημειωθεί πάντως ότι το λιμάνι του Λαυρίου είχε βρεθεί και προ ετών σε σχεδιασμούς πολιτικών ηγεσιών του ΥΝΑ, αλλά είχε συναντήσει τις αντιδράσεις των εκπροσώπων των ακτοπλοϊκών εταιρειών, των μεταφορέων αλλά και των νησιωτών, που ενδιαφέρονται για μια αυθημερόν επίσκεψη στην Αθήνα ή στον Πειραιά.

Ένα σοβαρό ζήτημα που τίθεται εξάλλου είναι αυτό της απόστασης, καθώς η μετακίνηση από Αθήνα ή από Πειραιά για Λαύριο είναι πολύωρη και προβληματική, αφού δεν υπάρχει σύνδεση ούτε με τον προαστιακό, ούτε με γραμμή μετρό. Άρα για να φθάσει κάποιος στο Λαύριο και να πάει το πλοίο θα πρέπει αναγκαστικά να πάει ή με ταξί ή με αυτοκίνητο.

3. Χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα των ακτοπλοϊκών εταιρειών για να προχωρήσουν σε μετατροπές για την χρήση πιο οικονομικών καυσίμων.

4. Η συνολική αναδιάρθρωση του ακτοπλοϊκού δικτύου, με την καθιέρωση ουσιαστικά του παλιού σχεδίου των γραμμών κορμού και των τοπικών συνδέσεων.

Ένα σχέδιο, που θεωρείται ότι θα οδηγήσει σε μαρασμό τα νησιά, τα οποία θα χάσουν την απευθείας σύνδεση με Πειραιά και θα βρεθούν στις τοπικές συνδέσεις καθώς για να πάει σε αυτά κάποιος επισκέπτης θα χρειάζεται να αλλάζει δύο πλοία με αντίστοιχο κόστος εισιτηρίων.

Κατά συνέπεια τα συγκεκριμένα νησιά θα έχουν μεγάλη επιβάρυνση στα μεταφορικά τόσο για τους ντόπιους κατοίκους και τα προϊόντα τους όσο και για τον επισκέπτη.

Ο υπουργός σε συνέντευξή του έχει πει ότι η εξυπηρέτηση μπορεί να γίνεται από ένα μεγαλύτερο νησί σε καθημερινή σύνδεση, η οποία μπορεί να είναι και δυο φορές την ημέρα και από ΄ κει και πέρανα γίνεται μετεπιβίβαση. Έφερε μάλιστα το παράδειγμα της Θηρασιάς με την Σαντορίνη το οποίο όπως είπε συμβαίνει χρόνια.

Η Θηρασιά δεν εξυπηρετείται απευθείας απο τον Πειραιά, εξυπηρετείται δια μέσου της Σαντορίνης, η οποία έχει πολλαπλές συνδέσεις με τον Πειραιά.




pireas2day.gr

ΜΙΚΡΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΕΝ


Μικρή μείωση σημειώθηκε στις βάσεις εισαγωγής των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), ακολουθώντας την γενική τάση της μείωσης των βάσεων, που καταγράφτηκε με τα αποτελέσματα των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων.

Ειδικότερα, στις ΑΕΝ Πλοιάρχων (Γενική Σειρά 90%) η βάση διαμορφώθηκε στα 10.651 μόρια καταγράφοντας μικρή μείωση 200 μορίων σε σύγκριση με το 2012, οπότε η βάση ήταν στα 10.851 μόρια.

Στις ΑΕΝ Μηχανικών (Γενική σειρά 90%) η βάση διαμορφώθηκε στα 9.955 μόρια καταγράφοντας μείωση σε σχέση με τα 10.321 μόρια, που ήταν η βάση το 2012.

Στις ειδικές κατηγορίες οι βάσεις διαμορφώθηκαν ως εξής:

Σχολή Πλοιάρχων (πολύτεκνοι) 8.651- 8.692 (βάση 2012)

Σχολή Πλοιάρχων (τρίτεκνοι) 10.430- 10.436 (βάση 2012)

Σχολή Πλοιάρχων (εσπερινά) 8.136- 7.508 (βάση 2012)

Σχολή Μηχανικών (πολύτεκνοι) 8.250- 7.927 (βάση 2012)

Σχολή Μηχανικών (τρίτεκνοι) 9.863- 10.234 (βάση 2012)

Σχολή Μηχανικών (εσπερινά) 6.247- 4.564 (βάση 2012)

Στα Ναυτιλιακά τμήματα των ΑΕΙ

Αντίστοιχα, στο τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών Πειραιά η βάση μειώθηκε στα 15.975 μόρια από 16.475 που ήταν το 2012 ενώ στο τμήμα Ναυτιλίας & Επιχειρηματικών Υπηρεσιών (Χίος) η βάση μειώθηκε στα 11.545 μόρια από 12.973.




pireas2day.gr

KATΩ Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟ


Για άλλη μια φορά οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζονται για πολεμική επέμβαση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Η σχεδιαζόμενη πολεμική επιχείρηση ενάντια στη Συρία καμιά σχέση δεν έχει ούτε με τα δικαιώματα των λαών ούτε με την προστασία των αμάχων. Πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια να επιβληθεί στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής η ηγεμονία των ΗΠΑ και των συμμάχων τους και στο πλαίσιο των ανταγωνισμών με Κίνα και Ρωσία, να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα των μεγάλων καπιταλιστικών χωρών στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες, να εγκαθιδρυθούν παντού καθεστώτα φιλικά προς τη Δύση, να ενισχυθεί το Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων και αντιδραστικά καθεστώτα όπως η Σαουδική Αραβία, να ανακοπεί η δυναμική των λαϊκών εξεγέρσεων όπως φάνηκε και με την Αμερικανική στήριξη στο πραξικόπημα του στρατού στην Αίγυπτο.

Η επέμβαση στη Συρία δεν πρόκειται να φέρει καμιά ειρήνευση. Αντίθετα το πιο πιθανό είναι να ενισχύσει τις πολεμικές συγκρούσεις, να οδηγήσει σε ακόμη πιο αιματηρούς εμφυλίους πολέμους, να φέρει αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή. Άλλωστε, το είδος της «ειρήνευσης» και της «δημοκρατίας» που φέρνουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις το δείχνει το συνεχιζόμενο έγκλημα για πάνω από μια δεκαετία στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ αλλά και οι τραγικές εξελίξεις σε χώρες όπως η Λιβύη. Είναι υποκρισία οι φονιάδες των λαών και οι χρηματοδότες των δικτατόρων να μιλούν σήμερα για «δημοκρατία» και «ανθρώπινα δικαιώματα» για να δικαιολογήσουν τη βαρβαρότητα του πολέμου. Άλλωστε, τον κυνισμό τους τον δείχνουν οι κυβερνώντες όταν τα θύματα του πολέμου και των επεμβάσεων είτε τα αφήνουν να πνίγονται στις ακτές της Μεσογείου, είτε τα στοιβάζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Όλα τα παραπάνω ισχύουν όμως και για όλους εκείνους που δήθεν αγανακτούν και φωνασκούν συνεχώς (ούτε να πληρώνονταν για αυτό) για τους “λαθρομετανάστες” που έχουν “γεμίσει τον τόπο ή το νησί μας” όπως λένε, αλλά κάνουν γαργάρες σφυρίζοντας αδιάφορα μπροστά στους πολέμους που προωθούνται από τους ιμπεριαλιστές. Ψηφίζοντας συνένοχες κυβερνήσεις και κόμματα και στηρίζοντας και στην πράξη -και πολιτικά- τη συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που αναγκάζουν τόσους ανθρώπους να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς!

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις που φέρνουν τη φωτιά του πολέμου στην περιοχή μας, η πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματικά επικίνδυνη. Επιμένοντας στη λογική του άξονα με ΗΠΑ και Ισραήλ, δηλαδή της συμμαχίας με τις χώρες που συνειδητά προωθούν την αποσταθεροποίηση και τον πόλεμο και παραχωρώντας με πρωτοφανή υποτέλεια κάθε διευκόλυνση στην ιμπεριαλιστική μηχανή πολέμου απειλούν να κάνουν τη χώρα κομμάτι μιας πολεμικής περιπέτειας με ανυπολόγιστες επιπτώσεις για τους εργαζομένους και το λαό. Η πρόσδεση στις πιο επιθετικές ιμπεριαλιστικές πολιτικές έρχεται να συμπληρώσει την καταστροφική πολιτική των μνημονίων, της συντριβής του λαού, της πρόσδεσης στο ευρώ και την ΕΕ και της πλήρους εξυπηρέτησης των συμφερόντων των τραπεζιτών και των πιστωτών.

Όμως, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο! Τώρα είναι η ώρα ένα ρωμαλέο αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα να υψώσει «πύργο ατίθασσο» απέναντι στη μηχανή του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Με κοινή αντιιμπεριαλιστική δράση της Αριστεράς, με πρωτοβουλίες του εργατικού και λαϊκού κινήματος, με μαζικές, ενωτικές δυναμικές κινητοποιήσεις. Με κοινό μέτωπο των λαών ενάντια σε κεφάλαιο και ιμπεριαλισμό.
·      Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο – Κάτω τα χέρια από τη Συρία
·      Καμιά ελληνική συμμετοχή – καμιά διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών – εδώ και τώρα να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου
·     Έξω τώρα από ΝΑΤΟ και ΕΕ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου

ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ FRONTEX

29 Αυγούστου 2013

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ FRONTEX ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ                                      ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΟΥΝ ΖΩΕΣ

Γραπτή Ερώτηση προς την Επιτροπή των Υπουργών                                                             του κ. Κωνσταντίνου Τριαντάφυλλου, Ελλάδα, Σοσιαλιστική Ομάδα

Η απώλεια ανθρωπίνων ζωών, πολλές φορές και μικρών παιδιών,  τείνει να γίνει μια θλιβερή καθημερινότητα στα δελτία ειδήσεων της Ελλάδας, η οποία αποτελεί την κύρια πύλη στο ευρωπαϊκό όνειρο για εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες.
Οι δυνάμεις της FRONTEX, δεν έχουν ανταποκριθεί στις προσδοκίες, καθώς δεν έχουν καταφέρει να ανακόψουν το κύμα των παράνομων μεταναστών από τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας. Αντιθέτως, το 2012, όπως καταγράφεται και στην ίδια την ετήσια έκθεση της FRONTEX,  σχετικά με την ανάλυση κινδύνων στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. για το 2013, σημειώθηκε κατακόρυφη αύξηση στην είσοδο και τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου. Σε αυτό συνετέλεσε και η δημιουργία του φράχτη στον Έβρο. Δεν υπάρχουν περιθώρια για  άλλες καθυστερήσεις και η Ευρώπη πρέπει να βρει τον τρόπο να ενισχύσει την επιχειρησιακή δραστηριότητα της FRONTEX, η οποία πρέπει να την επεκτείνει και στις γείτονες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι ώστε το «ταξίδι θανάτου» να ανακόπτεται πριν ακόμα αρχίσει από τις ασιατικές και αφρικανικές ακτές.
Επιπλέον, η ευθύνη πρέπει να μοιραστεί. Αυτό σημαίνει ότι οι εκτοπισμένοι πληθυσμοί πρέπει να διανέμονται στα κράτη μέλη της ΕΕ σύμφωνα με τη δυνατότητα κάθε χώρας (οικονομία, υποδομές, πληθυσμός).
Ο κ. Τριαντάφυλλος,
Ερωτά την Επιτροπή Υπουργών:
-          Τι σκοπεύει να κάνει προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο έργο της FRONTEX;
-          Ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει προκειμένου οι δυνάμεις της FRONTEX, σε συνεργασία με τις Τουρκικές Αρχές, να επιχειρούν στις ακτές της Τουρκίας και όχι στα ύδατα μεταξύ των δύο χωρών, έτσι ώστε να αποτρέπονται από την εκκίνηση τους τα θανατηφόρα ταξίδια και το πρόβλημα να λυθεί στην εκκίνησή του;

 

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΕΠ΄ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Η γνώση είναι δικαίωμα και πολύ περισσότερο σε εποχές κρίσης, κάνει τον άνθρωπο δυνατότερο, καλύτερο και δικαιότερο, αφού διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες και σφυρηλατεί αρχές και αξίες.
Η εκπαίδευση, όπως κάθε δομή και βαθμίδα της οργανωμένης Πολιτείας, δεν είναι κάτι απρόσωπο, είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι, είμαστε όλοι μας, γι’ αυτό πιστεύω, ότι με τη γνώση δεν έχουμε την ευκαιρία να βελτιωθούμε μόνο ως άνθρωποι, αλλά και ως κοινωνία.

Εύχομαι μια καλή αρχή στο νέο δρόμο που ανοίγεται στους επιτυχόντες των φετινών γενικών εξετάσεων, και σε εκείνους που δεν πέτυχαν το στόχο τους, να έχουν πίστη και προσήλωση στις επιδιώξεις τους.

21,4 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη κατανέμεται το ποσό των 21.400.000 ευρώ ,σε όλους τους Δήμους της χώρας, για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Με βάση επίσημη ανακοίνωση, «στο παραπάνω ποσό συμπεριλαμβάνεται και η κάλυψη της δαπάνης για την υλοποίηση του θεσμού του σχολικού τροχονόμου για το πρώτο εξάμηνο του 2013».
Όπως υπογραμμίζεται «για τους Δήμους Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου , Αχαρνών, Λέρου και Καρύστου η χρηματοδότηση αφορά και στο διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2012».
Το ποσό εκταμιεύεται από το λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς πόροι των Δήμων για κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών».

protothema.gr

ΔΥΟ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ


Με ποσοτικά και γεωγραφικά κριτήρια, αλλά και με βάση τις αναλογίες διοικητικών υπαλλήλων/φοιτητών που εφαρμόζονται διεθνώς, θα αποφασίσει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας τον αριθμό των διοικητικών υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Όπως γράφει η «Καθημερινή», το πρώτο κριτήριο θα είναι ο αριθμός του διοικητικού προσωπικού κάθε ΑΕΙ με βάση τη διασπορά των τμημάτων του.
Αφού βρεθεί ο αριθμός των πλεοναζόντων σε κάθε ίδρυμα, για το ποιοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα η αξιολόγηση θα γίνει με τα κριτήρια που όρισε το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Το θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων θα είναι το κεντρικό στη συνεδρίαση της Συνόδου Πρυτάνεων.
Τα ΑΕΙ κάνουν λόγο για προσχηματικές διαδικασίες εστιάζοντας στο έγγραφο του υπ. Παιδείας που ορίζει τα βήματα για την αξιολόγηση των διοικητικών δομών.
Το υπουργείο ζήτησε από τα ΑΕΙ τα εξής τρία βήματα:
• Από τις 19 Αυγούστου έως τις 31 Αυγούστου να αξιολογήσουν ποιες μονάδες πλεονάζουν και αν μπορεί να γίνει ανακατανομή θέσεων μεταξύ υπηρεσιακών μονάδων.
• Από 1 έως 15 Σεπτεμβρίου να συντάξουν νέα οργανογράμματα ανά υπηρεσιακή μονάδα και την κατάργηση ή συγχώνευση υπηρεσιακών μονάδων με περιορισμένο αντικείμενο ή λειτουργικότητα.
• Στις 16 Σεπτεμβρίου να γίνει η κατάργηση των οργανικών θέσεων που πλεονάζουν.

EΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ"

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς
τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ.
Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια ανακλήθηκε οριστικά από την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, η άδεια λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ», με χαρτοφυλάκιο άνω του ενός εκατομμυρίου συμβολαίων και περίπου, 700 εργαζόμενους να  έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία. Ο κύριος όγκος των συμβολαίων αφορά κατόχους  νοσοκομειακών, συνταξιοδοτικών και συμβολαίων εφάπαξ καταβολών και είναι συνολικά 250. 000 και στις δύο εταιρείες. 
Τον Αύγουστο του 2010 κυρώνεται ο νόμος 3867/2010 «Εποπτεία ιδιωτικής ασφάλισης, σύσταση εγγυητικού κεφαλαίου ιδιωτικής ασφάλισης ζωής, οργανισμοί αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών», σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται κάλυψη των ασφαλισμένων της «Ασπίς Πρόνοια» και της Commercial Value, κατά 70%, υπό την προϋπόθεση να αναλάβει άλλη εταιρεία το χαρτοφυλάκιό της ή αν δεν βρεθεί ανάδοχος από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής. Προβλέπεται η εποπτεία της ιδιωτικής ασφάλισης από την Τράπεζα της Ελλάδος και η κατάργηση της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης.  Σε ό,τι αφορά την πρόνοια για τις εταιρείες που κλείνουν, δημιουργείται το Εγγυητικό Κεφάλαιο ζωής, με στόχο να καλύπτεται το έλλειμμα που υπήρχε και να προστατεύεται ο χώρος της ασφαλιστικής αγοράς, ενώ, για πρώτη φορά προβλέπεται εγκατάσταση επόπτη.
Όμως, επειδή δεν υπήρξε ενδιαφέρον από ανάδοχες ασφαλιστικές εταιρείες να αναλάβουν το χαρτοφυλάκιο της «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ», η εταιρεία τίθεται υπό καθεστώς εκκαθάρισης. Είναι κατανοητό ότι οι συνέπειες της ανάκλησης λειτουργίας της εταιρείας δρουν πολλαπλασιαστικά στην οικονομική και κοινωνική συνοχή της χώρας μας.
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός
  1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία εκκαθάρισης της εταιρείας, ώστε να επισπευστεί η αποζημίωση των ασφαλισμένων, από την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας και από τα υπάρχοντα ρευστά διαθέσιμα;
  2. Υπάρχει σχεδιασμός για την αποζημίωση των καταναλωτών από το Εγγυητικό Κεφάλαιο; Εάν, ναι, από πού αυτό χρηματοδοτείται και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα αποζημίωσης των ζημιωθέντων;
  3. Εξετάζετε το ενδεχόμενο χρηματοδότησης του Εγγυητικού Κεφαλαίου από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας;
  4. Εξετάζετε το ενδεχόμενο τιτλοποίησης των απαιτήσεων, στις περιπτώσεις που αυτό είναι εφικτό, διαδικασίας που εφαρμόστηκε και στις τράπεζες;
  5. Εξετάζετε το ενδεχόμενο φορολογικών διευκολύνσεων στους ζημιωθέντες ασφαλισμένους, ως μέτρου που θα εντάσσεται στο σχεδιασμό για την αποζημίωσή τους;
  6. Υπάρχει σχεδιασμός για συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στη διαδικασία αποζημίωσης των ασφαλισμένων στην εταιρεία «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ»;


28 Αυγούστου 2013
Ο ερωτών βουλευτής



Κώστας Δ. Τριαντάφυλλος

AΠΟ ΤΙΣ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΑΕΙ , ΤΕΙ

Οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια, στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. θα γίνουν από την Τετάρτη 11 μέχρι και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 και σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνεται από τις Γραμματείες των Τμημάτων.
Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία εγγραφής θα ανακοινωθούν κατά τις προσεχείς ημέρες με νεότερο Δελτίο Τύπου και αναλυτική εγκύκλιο.
Επισημαίνεται ότι όλοι οι επιτυχόντες στα Τ.Ε.Ι. εισάγονται στο Α΄ εξάμηνο.
Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές. Οι ιδιώτες επιτυχόντες στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα εγγραφούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.
Τέλος, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε μη ελληνικής καταγωγής. Οι εγγραφές αυτών των εισαγόμενων στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα Τεχνολογικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν την ίδια περίοδο, δηλαδή από την Τετάρτη 11 μέχρι και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013, με την προϋπόθεση ότι πέραν των δικαιολογητικών που απαιτούνται θα προσκομίζουν και τη βεβαίωση των Πανεπιστημίων Αθήνας, Θεσσαλονίκης ή πιστοποιητικό τουλάχιστον επιπέδου Β2 (Γ') του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας ότι γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα.
Όσοι δεν κατέχουν την ανωτέρω βεβαίωση ή το πιστοποιητικό γνώσης της ελληνικής γλώσσας ολοκληρώνουν την εγγραφή τους μετά από την προσκόμιση αυτών μέχρι και το επόμενο της εισαγωγής ακαδημαϊκό έτος, σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι αυτά που έχουν ανακοινωθεί με τις Οδηγίες για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας των κατηγοριών:
α) αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων λυκείων εκτός Ε.Ε.) και β) αποφοίτων λυκείων ή αντιστοίχων σχολείων κρατών –μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής και θα κατατεθούν από τους ίδιους τους υποψηφίους ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους στη γραμματεία της σχολής επιτυχίας, προκειμένου να γίνει ο έλεγχος τους για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους.
Οι Σχολές και τα Τμήματα εισαγωγής μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών εκδίδουν βεβαίωση εισαγωγής προκειμένου οι εισαχθέντες να την προσκομίσουν στις αρμόδιες αρχές για τη χορήγηση άδειας παραμονής για την πραγματοποίηση των σπουδών τους.

ethnos.gr

"ΒΟΥΤΙΑ" ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ

- Λίγο μετά τις 10:00 ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ
- Πτώση ακόμη και 4.000 μόρια - Συνολικά, πτώση καταγράφηκε σε 338 τμήματα
- Κάτω από τα 19.000 μόρια η Ιατρική Σχολή της Αθήνας
- Καταποντίστηκαν Μαθηματικά και Αρχιτεκτονική
- Λιγότεροι μπαίνουν φέτος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση: 71.761 φέτος οι επιτυχόντες, 80.615 πέρυσι
- Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας ήδη τα στοιχεία
Το είχαν προαναγγείλει όλοι: φέτος οι βάσεις εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα σημείωναν μεγάλη πτώση. Και ακριβώς αυτό έγινε.
Γενική πτώση στις βάσεις εισαγωγής στις σχολές με μεγάλη ζήτηση (ιατρικές και νομικές) καταγράφεται φέτος, ενώ ανοδικά κινήθηκαν βάσεις στις στρατιωτικές σχολές, καθώς και στις σχολές τουριστικών επαγγελμάτων.
Πτώση καταγράφηκε σε 338 τμήματα.
Οι βάσεις που ανακοινώθηκαν στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης από το υπουργείο Παιδείας έχουν κάνει... βουτιά!
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πτώση στη Γαλλική της Αθήνας φτάνει ακόμη και τα 4.000 μόρια, ενώ για εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας φαίνεται πως... αρκούν το πολύ 19.000 μόρια.
Κάντε κλικ εδω για να δείτε τις βάσεις
Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων οι οποίοι υπέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο φέτος ανήλθε σε 104.988 (77.814 με το 90%, 14.296 με το 10%, 12.878 με τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α')), ενώ πέρυσι ο αριθμός των υποψηφίων ήταν 116.173, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.
Συνολικά μπήκαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού 71.761, εκ των οποίων έκαναν χρήση των ειδικών περιπτώσεων 12.139, ενώ το 2012 εισήχθησαν 80.615.
Φέτος έμειναν 836 κενές θέσεις (509 με το 90%, 125 με το 10% και 202 με την κατηγορία των ΕΠΑΛ ΟΜΑΔΑ Α΄). Το 2012 είχαν μείνει 1.150 κενές θέσεις

newsit.gr

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ 6.000 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ


Σε διαπραγμάτευση με την τρόικα ώστε οι περίπου 6.000 συμβασιούχοι που εργάζονται σε δημόσιο ή ΟΤΑ με προσωρινές διαταγές εφόσον απομακρυνθούν με δικαστικές αποφάσεις από το Δημόσιο να υπολογιστούν ως απολύσεις θα προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η σχετική συζήτηση είχε ανοίξει από ελληνικής πλευράς στις διαπραγματεύσεις του Ιουλίου ωστόσο λόγω αδύναμης διαπραγματευτικής θέσης αλλά και άλλων προτεραιοτήτων (να δοθεί παράταση για τους 12.500 «διαθέσιμους» του Ιουνίου έως το Σεπτέμβριο, να βρεθούν άμεσα οι πρώτοι από αυτούς κλπ) δεν είχε προχωρήσει.
Ωστόσο, καθώς η κυβέρνηση «καίγεται» ενόψει των 2.000 απολύσεων του Δεκεμβρίου και, κυρίως, των 11.000 του 2014, είναι αποφασισμένη να το θέσει στις διαπραγματεύσεις του Σεπτεμβρίου που, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές στην aftodioikisi.gr, «η διαπραγματευτική μας θέση θα είναι πολύ ισχυρή, καθώς θα είμαστε έτοιμοι με όλα τα προαπαιτούμενα για το Δημόσιο».
Περισσότεροι από 5.000 συμβασιούχοι βλέπουν την έξοδο
Υπενθυμίζεται ότι με βάση το άρθρο 106 του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε τον Ιούλιο από τη Βουλή θα πρέπει έως την 1η Νοεμβρίου 2013 να έχουν εκδικαστεί όλες οι αγωγές των συμβασιούχων που εργάζονται σε δημόσιο ή ΟΤΑ με προσωρινές διαταγές, ενώ έως της 31 Δεκεμβρίου του έτους πρέπει να έχον εκδοθεί οι σχετικές αποφάσεις. Όπως ορίζει το εν λόγω άρθρο 106 αν μέχρι τότε δεν έχει γίνει η εκδίκαση «αίρεται αυτοδικαίως το ασφαλιστικό μέτρο που έχει διαταχθεί».
Παράλληλα από εδώ και στο εξής οι προθεσμίες για την εκδίκαση της ασφαλιστικών μέτρων και της κύριας αγωγής γίνονται ασφυκτικές.
Στην κυβέρνηση υπολογίζουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των περίπου 6.000 συμβασιούχων που μπορεί να φτάσει και το 85% (πάνω από 5.000) θα δουν, τελικώς, την έξοδο από το Δημόσιο.
Και, όπως εύκολα, αντιλαμβάνεται κανείς αν οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι υπολογιστούν ως απολύσεις, τότε τα χέρια της κυβέρνησης και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα λυθούν αναφορικά με το δύσκολο έργο της απομάκρυνσης από το Δημόσιο έως το τέλος του 2014 ακόμη (εκτός των 2.000 της ΕΡΤ) 13.000 υπαλλήλων, αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο τον «ξαφνικό θάνατο» οργανισμών που θα προκαλέσει μεγάλες πολιτικές αναταράξεις.
aftodioikisi.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΛΙΣΤΕΣ



«ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ; ΑΡΑΓΕ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ, ΘΑ ΣΑΣ ΧΑΛΑΓΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ;»

Τις έντονες ενστάσεις του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων, ο οποίος διαμαρτύρεται αναφορικά με την υπερβολική οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται οι γονείς της μαθητιώσας νεολαίας, για την αγορά προϊόντων που περιλαμβάνονται στις λίστες που παραδίδουν οι εκπαιδευτικοί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του προαναφερομένου συλλόγου, στις πληροφορίες του οποίου βασίστηκε η Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ:

«Είθισται εδώ και χρόνια με την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι παιδαγωγοί για την πιο εύρυθμη και δημιουργική λειτουργία  του σχολείου να παραδίδουν στους μαθητές όλων των τάξεων μια λίστα, στην οποία καλούνται οι οικογένειες με δική τους επιβάρυνση να προμηθευτούν διάφορα σχολικά είδη υψηλού κόστους το οποίο σήμερα με την κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα μας τους είναι αδύνατο, πόσο δε αν έχουν τρία – τέσσερα και παραπάνω τέκνα που φοιτούν σε διαφορετικές τάξεις.

Πέραν αυτού δημιουργείται τεράστιο ψυχολογικό πρόβλημα τόσο στους γονείς όσο και στα παιδιά αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην εν λόγω κατά τα άλλα αναγκαία απαίτηση».

«Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να δοθεί σαφής εντολή απαγόρευσης στους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας αλλά κυρίως της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για την παράδοση της οιαδήποτε λίστας σχολικών ειδών στους μαθητές; Θα εκδώσετε σχετική εγκύκλιο;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά τη δημιουργία εντός κάθε σχολικής μονάδας, ειδικής αίθουσας εργαστηρίων για την καλλιτεχνική δραστηριότητα, μέσα στην οποία θα περιλαμβάνονται ΟΛΑ τα απαραίτητα για τους μαθητές είδη (ψαλίδια, χαρτιά, μαρκαδόροι, μπογιές, πλαστελίνη κλπ), αλλά και την παράδοση όλων των βοηθητικών εργαλείων (τριγώνων γεωμετρίας, διαβητών, τετραδίων κλπ), μαζί με το κάθε σχολικό βιβλίο.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

parliament logo
ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:

ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ: ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΛΙΣΤΕΣ

Κύριε Υπουργέ,

Σας προωθώ άνευ περαιτέρω σχολίων, Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων, ο οποίος διαμαρτύρεται εντόνως για την υπερβολική οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται οι γονείς της μαθητιώσας νεολαίας, για την αγορά προϊόντων που περιλαμβάνονται στις λίστες που παραδίδουν οι εκπαιδευτικοί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων, η οποία παραδόθηκε από τους εκπροσώπους του στο λογαριασμό ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου, αναφέρονται επί λέξει τα εξής:

«Είθισται εδώ και χρόνια με την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι παιδαγωγοί για την πιο εύρυθμη και δημιουργική λειτουργία  του σχολείου να παραδίδουν στους μαθητές όλων των τάξεων μια λίστα, στην οποία καλούνται οι οικογένειες με δική τους επιβάρυνση να προμηθευτούν διάφορα σχολικά είδη υψηλού κόστους το οποίο σήμερα με την κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα μας τους είναι αδύνατο, πόσο δε αν έχουν τρία – τέσσερα και παραπάνω τέκνα που φοιτούν σε διαφορετικές τάξεις.

Πέραν αυτού δημιουργείται τεράστιο ψυχολογικό πρόβλημα τόσο στους γονείς όσο και στα παιδιά αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην εν λόγω κατά τα άλλα αναγκαία απαίτηση».

Ο Σύλλογός μας παρακαλεί λόγω των γνωστών « συνθηκών» να μη συνταχθούν και επιδοθούν στους μαθητές λίστες οι οποίες θα τσακίσουν για μια ακόμη φορά το ήδη κατακρεουργημένο οικογενειακό εισόδημα, σας καλεί δε να σταθείτε θεματοφύλακες της οικογένειας και των παιδιών τους αν όντως πιστεύετε ότι αποτελούν «το μέλλον αυτού του τόπου.

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                         
Ιωάννης Βούρος
                                            
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Απόστολος Γ. Τσιώλης»

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να δοθεί σαφής εντολή απαγόρευσης στους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας αλλά κυρίως της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για την παράδοση της οιαδήποτε λίστας σχολικών ειδών στους μαθητές; Θα εκδώσετε σχετική εγκύκλιο;

2.Σκοπεύετε να δημιουργήσετε εντός κάθε σχολικής μονάδας, ειδική αίθουσα εργαστηρίων για την καλλιτεχνική δραστηριότητα, μέσα στην οποία θα περιλαμβάνονται ΟΛΑ τα απαραίτητα για τους μαθητές είδη (ψαλίδια, χαρτιά, μαρκαδόροι, μπογιές, πλαστελίνη κλπ); Θα εκταμιεύσετε ειδικά προς τούτο κονδύλια;

3.Στην τελική, γιατί δεν πρωτοτυπείτε, έστω για μία φορά; Έχετε σκεφθεί την παράδοση όλων των βοηθητικών εργαλείων (τριγώνων γεωμετρίας, διαβητών, τετραδίων κλπ), μαζί με το κάθε σχολικό βιβλίο;

4.Σε περίπτωση που δεν λάβετε όλα τα προσήκοντα μέτρα, κατανοείτε ότι υπ’ ευθύνης σας πλέον, δημιουργείται τεράστιο ψυχολογικό πρόβλημα τόσο στους γονείς όσο και στα παιδιά αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην εν λόγω κατά τα άλλα αναγκαία απαίτηση;



Ο Ερωτών Βουλευτής




Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ